Witchcraft - Forum ezoteryczne
  • Strona główna
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Współpraca
  • Szukaj
Logowanie — Rejestracja

Witchcraft - Forum ezoteryczne › Magia › Podstawy Magii › Symbole Magiczne
Czarny pentagram

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[-]
Witaj, Gościu!
Witaj! Nie jesteś jeszcze zalogowany. Zaloguj się by móc w pełni korzystać ze strony. Jeżeli nie masz jeszcze konta kliknij tutaj.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
Tryb drzewa | Tryb normalny
Czarny pentagram
Autor Wiadomość
Santiago Offline
seeker of truth

Liczba postów: 51
Znak Zodiaku: Scorpio
Praktykowany rodzaj magii:
chyba wampiryzm

Podziękowania: 7
Podziękowano 12 razy w 11 postach
RE: Czarny pentagram
Czarnym pentagramem zainteresowałem się już w 2016 roku. Próbowałem zakupić taki medalik od ręki, w sklepiku ze starociami mieszczącym się na warszawskiej starówce. Mimo że ów medalik wisiał na wystawie nie udało się go nabyć gdyż stanowił wyłącznie ekspozycję, nie na sprzedaż. Ok, trudno. Darowałem sobie dalsze próby nabycia wisiorka, aż tak bardzo mi na nim nie zależało. Po paru miesiącach spacerując sobie rekreacyjnie po Krakowskim Przedmieściu w Warszawie, znalazłem na chodniku najwyraźniej zgubiony przez kogoś ... czarny pentagram !

Wziąłem go, schowałem do szuflady i zapomniałem o nim. Ponowne zainteresowanie przedmiotem nastało kilka dni temu, kiedy przypadkiem porządkując szufladę natknąłem się na ów przedmiot. W owym dniu postanowiłem go założyć, gdyż jako osoba dojrzalsza podszedłem do niego bardziej refleksyjnie, a refleksje swoje przedstawiłem w tym poście. Generalnie tak, interesuję się ezoteryką, ale nie rozwojem duchowym. Wiedza nie jest dla mnie celem samym w sobie, lecz narzędziem realizacji innych (bardzo przyziemnych) celów. Generalnie nie czuję się zagubioną duszą która pragnie wrócić do wiecznego domu Ojca. Życie na Ziemi sprawia mi przyjemność, i jeśli tylko finanse i zdrowie będą dopisywały, z wielką chęcią będę tu dalej inkarnował ;)   

Chciałbym poza tym powiedzieć, że na dzień dzisiejszy pomimo swojego materialistycznego podejścia do życia nie czuję się jednak satanistą, w ogóle satanizm budzi moją odrazę. Moja relacja z Bogiem jest taka że na dzień dzisiejszy nie mam do niego żalu, znając pewne mechanizmy wiem że w pewnych momentach swojego życia to ja nawaliłem i kropka. Szatan z kolei jest skonfliktowany z Bogiem, jest jego oponentem, ja takiej buntowniczej natury nie mam.  Także takie demonizowanie odwróconego pentagramu niekoniecznie ma sens, po prostu jeśli to zadziała to dokonam swoistej wymiany: dobre życie kosztem rozwoju duszy, ale nie wydaje mi się aby to prowadziło do wiecznych mąk piekielnych. nie zamierzam nikogo zabijać, okradać itp. itd. Ponoszę go przez jakiś czas i będę obserwował siebie i swoje otoczenie, to tyle.
06-05-2023, 18:25
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:

Wiadomości w tym wątku
Czarny pentagram - przez Santiago - 03-05-2023, 18:08
RE: Czarny pentagram - przez Zefir - 03-05-2023, 19:34
RE: Czarny pentagram - przez tupajda - 05-05-2023, 14:51
RE: Czarny pentagram - przez Olimpia - 05-05-2023, 23:42
RE: Czarny pentagram - przez Santiago - 06-05-2023, 18:25
RE: Czarny pentagram - przez tupajda - 09-05-2023, 15:31
RE: Czarny pentagram - przez Santiago - 09-05-2023, 16:51
RE: Czarny pentagram - przez tupajda - 10-05-2023, 09:26
RE: Czarny pentagram - przez Santiago - 10-05-2023, 10:11
RE: Czarny pentagram - przez tuk - 15-08-2023, 23:36
RE: Czarny pentagram - przez Olimpia - 10-05-2023, 13:04
RE: Czarny pentagram - przez Pawel44 - 20-06-2023, 17:35
RE: Czarny pentagram - przez tupajda - 27-06-2023, 08:47
RE: Czarny pentagram - przez Pawel44 - 29-06-2023, 18:14
RE: Czarny pentagram - przez Santiago - 15-08-2023, 23:43

• Pokaż wersję do druku
  • Wyślij ten wątek znajomemu
  • Subskrybuj ten wątek
Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Witchcraft - Magia, Ezoteryka, Rozwój duchowy | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS

Theme designed by KoZ.
Edycja © Witchcraft
Polskie tłumaczenie © 2007-2021 Polski Support MyBB, © 2002-2026 MyBB Group.
Diablo® and Blizzard Entertainment® are all trademarks or registered trademarks of Blizzard Entertainment in the United States and/or other countries.