Witchcraft - Forum ezoteryczne
  • Strona główna
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Współpraca
  • Szukaj
Logowanie — Rejestracja

Witchcraft - Forum ezoteryczne › Dywinacja › Tarot › Rozkłady v
1 2 3 Dalej »

Czy pomożesz mi zinterpretować rozkłady?

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[-]
Witaj, Gościu!
Witaj! Nie jesteś jeszcze zalogowany. Zaloguj się by móc w pełni korzystać ze strony. Jeżeli nie masz jeszcze konta kliknij tutaj.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
Tryb drzewa | Tryb normalny
Autor Wiadomość
Zefir Offline
maskotka forum

Liczba postów: 332
Reputacja: 2
Znak Zodiaku: Lew
Praktykowany rodzaj magii:
magia spontaniczna

Podziękowania: 60
Podziękowano 67 razy w 51 postach
Naszło mnie by napisać ten temat, zwłaszcza, że kiedy poruszałem na czacie temat kart okazało się, że jest dużo osób, które chętnie się uczą jak karty rozkładać i je czytać.

Dziś mają szasnę pomóc mi zinterpretować rozkłady, ponieważ większości kart po prostu nie rozumiem. A już na pewno w jakim sensie (np. Wieża - mimo, że jest oczywista nie zawsze mówi o destrukcji).

Ok, dziś przyszedł czas bym wreszcie rozłożył karty i zapytał o kilka osób (a było o co zapytać).

Poniższy rozkład to ukryte intencje .

Pierwsza osoba: Kiedy przyszedłem do nowej pracy, drugiego dnia poznałem jedną z koleżanek, która za mną chodziła. Ogólnie jest ona trochę dziecinna, ale w dobrym tego słowa znaczeniu. Swoimi żartami trochę mi namieszała i odwaliłem głupotę, o tym za chwilę.

Pytając o jej intencje wyszło:

1. Rydwan
2. Gwiazda
3. Sąd
4. Moc
5. Pustelnik

Trudno mi opisać ten Rydwan, myślę, że widzi, że jestem ogólnie aktywny. Dużo chodzę akurat tam gdzie siedzi bo muszę dużo pytać. Często mijamy się na schodach. Jeśli to ma znaczenie - zaczepiamy się dla żartów.
Gwiazda - widzi, że mam jakąś nadzieję wobec niej. Nie przeczę.
Sąd - nie rozumiem. Nie sądzę by coś wobec mnie skończyła. Chyba, że w/w żartobliwe zaczepianie (ostatnio rano poprosiła mnie bym jej nie zaczepiał przy dziewczynach bo się z niej śmieją a ona głupio się wtedy czuje).
Moc - nie rozumiem. W sensie, że pokonuje jakieś uczucia? Bo nie sądzę by słabości (mówi, że jest na odwyku słodyczowym, ale to raczej nie ma nic do rzeczy).
Pustelnik - podchodzi ostrożnie wobec mnie? Czy powiedzmy - odkrywa nieznane? Nie wiem jak inaczej czytać Pustelnika.

druga osoba: To kobieta, z którą pracuję w jednym pokoju. Obraziła się jakiś czas temu, ponieważ osoba powyżej powiedziała mi coś nieprawdziwego i wziąłem to na poważnie. I odwaliłem głupotę, ale nie napiszę jaką. Porozmawiałem z nią i przeprosiłem, ale nadal czuję, że jest obrażona. Chociaż ostatnio się wygłupiała jak mi o czymś mówiła, więc to chyba dobry znak. Z drugiej strony nie chce bym mył jej gary idąc do łazienki czy robił herbatę przy okazji będąc przy czajniku. Co o czymś świadczy.

Konkrety:

1. Rydwan
2. Śmierć
3. Wisielec
4. Kochankowie
5. Moc

Rydwan - pojawił się wcześniej. Może podobnie, może, że się jakoś rozwijam - nie wiem.
Śmierć - nie wiem w jakim sensie miałbym widzieć w niej Śmierć. To, że zaszła zmiana to owszem.
Wisielec - Zastój. Nie dziwię się.
Kochankowie - j.w. nie jest do końca tego wszystkiego pewna.
Moc - nie rozumiem. Pokonujemy coś? Czy coś "kwitnie"? (nie, nie romans).

Trzecia osoba Nie wiedzieć czemu dodała mnie na fb, ale za chwilę usunęła. Mimo, że raz mi powiedziała, że jak będę miał jakieś słodycze to jak najbardziej bym przyniósł. Raz przyniosłem, które im smakowały, ale teraz w ogóle nie chce żadnych. Zachowuje się tak jakby nie chciała gadać. Dziwne.

Wyszło:

1. Świat
2. Głupiec
3. Sprawiedliwość
4. Koło fortuny
5. Mag

Świat - owszem, staram się z ludźmi żyć w zgodzie i jestem na nich ogólnie otwarty. Lubię się też powygłupiać.
Głupiec - z jednej strony nie dziwię się, ale z drugiej nie wiem skąd u niej takie myśli (że niby ja ją widzę jak głupca. Nie sprawiałem takiego wrażenia, więc nie wiem. Chyba, ze coś mi opowiadała a miałem to w dupie - też możliwe. )
Sprawiedliwość - Stara się zachować zdrowy rozsądek pod każdym względem
Koło fortuny - Nie rozumiem
Mag j.w. chyba, że mówimy o początku czegoś.

Czwarta osoba - dziwna. W ogóle się ze mną nie wita ani nie rozmawialiśmy ze sobą ani razu. W ogóle się specjalnie nie odzywa. Zauważyłem, że nie tylko ze mną jest mało rozmowna (ale głównie ze mną).
Postanowiłem o to zapytać.

Wyszło:

1. Diabeł
2. Wisielec
3. Pustelnik
4. Śmierć
5. Głupiec

Diabeł - czyżbym stanął jej na drodze? Choć może mnie widzieć jako roztargnionego. Nie dziwię się - taki jestem i takie sprawiam wrażenie choć przełamałem te uwarunkowania.
Wisielec - że ja widzę zastój? dziwne, ale ogólnie owszem, jest zastój.
Pustelnik - Jest ostrożna - owszem. Tak wygląda. Ale ogólnie zachowuje się jakby była wycofana. Ogólnie jest ponura.
Śmierć - że zaszła zmiana.
Głupiec - początek.

I jeszcze inny rozkład, którego używam od tych 10-ciu lat. Rozkładając cztery karty (pierwsza po lewej, druga po prawej, trzecia na górze, czwarta na dole).
zapytałem o drugą osobę, która się obraziła czy w najbliższym czasie pogodzimy się. Wyszło:

1. (sytuacja w chwili obecnej, lub moja postawa) - Śmierć
2. (co stoi na drodze/osoba, o którą pytamy) - Diabeł
3. (dalszy przebieg sytuacji/odnajdywanie się w tej sytuacji) - Świat
4. (ostateczny rezultat) - Wieża.

Czyli:

Śmierć , bo zaszła zmiana,
Diabeł - bo jest obrażona? czy ma jakieś złe zamiary? nie zdziwiłbym się
Świat - będzie święty spokój
Wieża - pogniewamy się.

Napiszcie proszę jak widzicie te rozkłady bo większości kart, typu Mag, Koło Fortuny w ogóle nie rozumiem. Niektórych nie rozumiem w jakim sensie.
16-07-2023, 20:37
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:

Wiadomości w tym wątku
Czy pomożesz mi zinterpretować rozkłady? - przez Zefir - 16-07-2023, 20:37
RE: Czy pomożesz mi zinterpretować rozkłady? - przez Natka222 - 17-07-2023, 21:54
RE: Czy pomożesz mi zinterpretować rozkłady? - przez Natka222 - 17-07-2023, 22:24
RE: Czy pomożesz mi zinterpretować rozkłady? - przez Zefir - 18-07-2023, 18:00
RE: Czy pomożesz mi zinterpretować rozkłady? - przez Natka222 - 18-07-2023, 19:57
RE: Czy pomożesz mi zinterpretować rozkłady? - przez Olimpia - 18-07-2023, 21:46
RE: Czy pomożesz mi zinterpretować rozkłady? - przez Zefir - 18-07-2023, 22:45
RE: Czy pomożesz mi zinterpretować rozkłady? - przez Olimpia - 18-07-2023, 22:54
RE: Czy pomożesz mi zinterpretować rozkłady? - przez Zefir - 18-07-2023, 23:03
RE: Czy pomożesz mi zinterpretować rozkłady? - przez Zefir - 21-07-2023, 19:02
RE: Czy pomożesz mi zinterpretować rozkłady? - przez Olimpia - 24-07-2023, 14:10
RE: Czy pomożesz mi zinterpretować rozkłady? - przez Zefir - 24-07-2023, 18:12
RE: Czy pomożesz mi zinterpretować rozkłady? - przez Olimpia - 24-07-2023, 19:42
RE: Czy pomożesz mi zinterpretować rozkłady? - przez Zefir - 24-01-2024, 22:15
RE: Czy pomożesz mi zinterpretować rozkłady? - przez Natka222 - 25-01-2024, 13:32
RE: Czy pomożesz mi zinterpretować rozkłady? - przez Zefir - 25-01-2024, 16:18
RE: Czy pomożesz mi zinterpretować rozkłady? - przez Olimpia - 25-01-2024, 14:00
RE: Czy pomożesz mi zinterpretować rozkłady? - przez Natka222 - 25-01-2024, 22:02
RE: Czy pomożesz mi zinterpretować rozkłady? - przez Zefir - 10-03-2024, 21:38

• Pokaż wersję do druku
  • Wyślij ten wątek znajomemu
  • Subskrybuj ten wątek
Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Witchcraft - Magia, Ezoteryka, Rozwój duchowy | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS

Theme designed by KoZ.
Edycja © Witchcraft
Polskie tłumaczenie © 2007-2021 Polski Support MyBB, © 2002-2026 MyBB Group.
Diablo® and Blizzard Entertainment® are all trademarks or registered trademarks of Blizzard Entertainment in the United States and/or other countries.