Witchcraft - Forum ezoteryczne
  • Strona główna
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Współpraca
  • Szukaj
Logowanie — Rejestracja

Witchcraft - Forum ezoteryczne › Magia › Pytania i problemy v
1 2 3 4 5 … 23 Dalej »

Mieszkam z duchami

[-]
Witaj, Gościu!
Witaj! Nie jesteś jeszcze zalogowany. Zaloguj się by móc w pełni korzystać ze strony. Jeżeli nie masz jeszcze konta kliknij tutaj.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
Tryb drzewa | Tryb normalny
Mieszkam z duchami
Autor Wiadomość
Opiuek Niedostępny
꧁stworzenie 22'☠️꧂

Liczba postów: 246
Reputacja: 0
Znak Zodiaku: Siekiera
Praktykowany rodzaj magii:
Vibhava🌹💀🌹 tanha

Podziękowania: 8
Podziękowano 32 razy w 29 postach
Mieszkam z duchami
Wszystko zaczęło się około 13 lat temu,może dłużej.
Poznałem na jednym z ówczesnych for ezoterycznych osobę
która wróciła z tamtej strony,najpierw zginęła w wypadku samochodowym
trafiła do kostnicy i tam urodziła się po raz drugi ale już z nowymi umiejętnościami (siddhi)

Dowiedziałem się od niej że w jednym z pokoi mojego domu przebywa sobie babcia
tzn były człowiek bo obecnie jest tylko duchem,nie jest toksyczna,po prostu sobie mieszka
potrzebuje trochę ciepła w postaci energii jaką z nas pobiera
ale w ilościach homeopatycznych.

Przyjąłem to do wiadomości i żyłem dalej swoim życiem.
Żadnych lewitujących talerzy,bujających się foteli,kroków,głosów,nic takiego nie działo się w domu.

Niedawno poznałem osobę która jak twierdzi dopiero uczy się swoich nowo odkrytych zdolności
i w ramach praktyki zgodziłem się być królikiem doświadczalnym :D

Czego dowiedziałem się na samym początku,otóż ten pokój o którym rozmawiałem kiedyś
z osobą po doświadczeniu śmierci klinicznej,tym razem też został zidentyfikowany jako 
zamieszkany przez babcię.

Tym razem jednak okazało się że mieszkańców jest więcej,pojawił się jakiś dziadek
a także inne istoty które nie są byłymi ludźmi zamiast tego są, nieco mniej sympatyczne.

Postanowiliśmy zrobić rozkład tarota 
[Obrazek: ce808a7dad6183ca.jpg]

1 - Król kielichów - kielich może być pełny lub pusty oraz do połowy pełny/do połowy pusty
czyli jakiś dualizm,dwa w jednym,teza+antyteza=synteza,połączenie,zależność X od Y,współpraca
jedność przeciwieństw,pełnia ( w tym momencie poczułem niepokój,że nie jestem sam...ale jem kiełbachę
i może dlatego komuś narobiłem smacora :D)
król kielichów czyli władca,najwyższy poziom tej alchemii,tego połączenia/syntezy

Prawa ręka w kielichu czyli dawanie (bo lewą postrzegam jako rękę biorącą)
ta miseczka na karcie jest ewidentnie pusta,czyli co może dawać...możeee...dawać do zrozumienia
że czegoś chce,że oczekuje abyśmy mu coś dali,zapłacili,zrobili dla niego etc

Żywioł wody czyli świat dolny,świat przodków,duchów rodu/klanu
władca świata podziemnego(król) to Weles u Słowian,albo jeden z Nagów/Żmijów o których pisałem na forum

http://witchcraft.com.pl/showthread.php?tid=11736&pid=96021#pid96021

http://witchcraft.com.pl/showthread.php?tid=11737&pid=96002#pid96002

Nagowie mogą być złośliwi gdy się ich sprowokuje czymś,a sprowokować można nawet drobnostką
ale ci sami Nagowie (czyli w naszej tradycji Żmije - te niby smoki ale smok to ogień,słońce,
a Żmij to woda,podziemia,przodkowie)
mogą być wielkim wsparciem i zapewniać dobrobyt,dostatek,pomyślność,zdrowie...
których brak może symbolizować właśnie pusty kielich na obrazku

W tle,po lewej stronie,czyli po stronie ręki którą się odbiera to co jest nam wręczane
mamy żaglówkę,płynącą w nasze prawo ale w jego(króla na obrazku) lewo
i teraz mam dylemat,czy to może symbolizować podążanie w przyszłość czy w przeszłość
a sam król jest przodem do nas,czyli jest tu i teraz,teraźniejszość...ale patrzy w dół czyli świat dolny,
przodkowie,woda,duchy chtoniczne etc

Przy lewej ręce ma rozgwiazdę,pięć kończyn,pętagram,pieć żywiołów,bierze je/tzn pozbawia ich nas/mnie?
tło niebieskie,zimne,czakra gardła...czyli...próba nawiązania kontaktu albo problem z wyrażeniem swoich oczekiwań?
a może zimno niebieskiego  oznacza surowość i żądanie,chłód emocjonalny,brak empatii itp?

i wreszcie ryba po prawej,ryba która jest przy pustym kielichu
może to jakaś pułapka na rybę,a może dom w którym nie jest w stanie przebywać
dopóki nie pojawią się niezbędne warunki podtrzymujące życie,czyli woda,kielich musi się napełnić?

Na szyi króla też wisi ryba,raczej martwa,na wysokości splotu słonecznego,hm...czakra splotu oznacza pewność siebie
asertywność,realizowanie własnej woli...tzn siłę umożliwiającą realizację siebie...
czyli co,brak tej siły,martwa ryba,ryba w sieci,ryba zniewolona,uwiązana...

chmura nad głową króla może oznaczać że jest ponury,smutny,płacze a łzy to woda w której siedzi?? :D

2 - rydwan...ekhm :> pierwsze skojarzenie to karawan pogrzebowy :> fioletowy kolor,kolor pogrzebowy,kolor śmierci
ale i korony czyli...no czyli tego miejsca którym uchodzi z nas dusza w czasie śmierci
karawan jedzie pusty,czyli po to by zabrać wkładkę do trumny :D

Są dwa konie,czarny i biały,symbol Nawi i Prawi,znów mamy jedność przeciwieństw o której pisałem w przypadku króla,
polaryzacja,kobieta i mężczyzna,"wąż" i żona ;D

Woźnica nie ma panowania nad "Q niem" w sumie to on jest bardziej pasażerem niż woźnicą,woźnicą są konie
i te dwie smugi idące w górę,zerwane lejce trzymane przez siłę wyższą?
albo może nie zerwane tylko takie których ten Bambo nigdy nie trzymał w ręku bo trzymała je ta wyższa siła?
a może to nie jest woźnica tylko dusza która uciekła z trumny wiezionej przez konie?

Babmo ma niebieskie spodnie czyli znów czakra gardła i związek z wodą u króla kielichów
czyli że woźnica jest tak przerażony że głos mu odjęło i za chwile nasika w gacie ze strachu? XD

Znowu mam problem z ustaleniem kierunku w jakim zwrócone są konie ,czy w moje lewo czy w ich prawo
załóżmy że biały koń to moje lewo,czyli dostaję coś białego,czystego,dobrego,korzystnego,znanego
a oddaję/emanuję coś czarnego,niekorzystnego...ale to jest stosunek byta do mnie czyli
biały koń jest jego prawą stroną czyli oferuje coś dobrego w zamian za coś negatywnego?
i chce to zabrać aby pogrzebać,pozbawić mnie tych niekorzystnych ...czegokolwiek?

3 - jego cel,hm...wzrost,rozkwit,siły życiodajne,ochrona,siedem....siedem czakr,siedem nasion
czyli chęć doprowadzenia do rozkwitu czakr?odblokowania ich aby dały owoce?
znowu korzenie,świat podziemny,roślina potrzebująca WODY,świat przodków
Przodkowie są ziemią która potrzebuje wody/paliwa aby coś mogło wyrosnąć z naszej współpracy?

4 - chęć współpracy...kapłanka z fioletowym światłem nad głową,fiolet już był przy karawanie pogrzebowej ;)
kapłanka stoi przodem do mnie,czyli chodzi o tu i teraz,nie o przeszłość lub przyszłość
zupełnie jak postać na poprzedniej karcie ale tamta postać patrzy w dół a kapłanka nigdzie,po prostu zamyka oczy
znów ma zawiązaną na niebiesko czakrę gardła,czyli zablokowana możliwość dialogu?
jakaś zasłona ,rozwiana,tak jak włosy,czyli coś się dzieje,jest jakiś prąd,jakiś nurt...(np rzeki)
...energia w żagle tej żaglówki na pierwszej karcie???

5 - dlaczego chce lub nie chce współpracować...znowu niebiesko,znowu gardło i komunikacja
znowu oczy zamknięte czyli foch,"nie odzywaj się do mnie "? :D
ale sowa przynajmniej jest nie dość że mądra to patrzy na mnie czyli tak:
siedzi sobie na ziemi która jest w oczywisty sposób związana z podziemiami gdzie mamy dusze przodków
oraz ich mądrość symbolizowaną przez sowę i sowa patrzy na mnie,czyli świat przodków chce dialogu?

Ten miecz wygląda w sumie jak krzyż na którym siedzi kruk,symbol śmierci(ale i mądrości)
czyli postać z karty siedzi na czyimś grobie,grobie przodków,w lewej ręce ma miecz ,czyli bardziej do obrony niż do ataku
prawa ręka pusta,tylko dwa piórka ...hmm...lekkie i unoszące się jak duchy ;) (przodków)
Piórka w kolorach koni,czarno-białe...miecz za plecami również z piórkami,wsparcie obu sił
i oczywiście nad ręką batma tzn nietoperz ;D  "Dzieci nocy. Cóż za piękną muzyka tworzą" - Drakula
nazwa pochodzi od Draków czyli Słowian,Drakowie czyli "Smokowie" a smoki to też Żmije o których wspominałem wcześniej :>

Słowianie to ewidentnie moi przodkowie,ten "wiedźmin" na karcie też ma cechy słowiańskie,
jest bardziej słowiański niż ten "Bambo"na karawanie ,
ale Bambo może być czarny bo pochodzi spod ziemi...
i proszę,on jedzie po trumnę a tutaj mamy grób na tle niebieskiego nieba,po którym tylko nietoperz sobie lata
leci w moje lewo(ale że chodzi o jego/byta stosunek do mnie) czyli w jego prawo
a więc przyszłość....przyszłość ciemna bo nietoperze są aktywne nocą...ale tutaj jest dzień
i tylko on jest aktywny a kruk śpi,sowa w sumie ani nie śpi ani nie lata,czuwa...
Może karawana jedzie do tego grobu przy którym czuwa "wiedźmin"?

Ubranie czarno-białe,znowu analogia do tych koni,dwa przeciwieństwa,równowaga,połączenie...
pod palcami prawej ręki ma sowe czyli chce przekazać mądrość przodków/Draków(nietoperz,Drakula)
wampir symbol pasożyta ale tutaj jest na tle dziennego nieba czyli przeciwieństwo
wampir nie pasożytujący,wampir ekscentryczny, dziwak :D
wampir odmieniec,jak go ugryziemy to stanie się człowiekiem? Wampir honorowy dawca krwi :D
a krew to życie.

Wiatr na obrazku wieje w jego prawo czyli w przyszłość,w sumie wszyscy poza sową patrzą w przyszłość
...pod palcami prawej ręki jest jeszcze fiolet i czerwień,zmarli (w grobach,w ziemi) i podstawa,uziemienie

6 - stopień ryzyka...trzeba się zabezpieczać bo może być wpadka? :D kurcze,znowu ryby,znowu woda,świat podziemny
ale też i ciąża czyli coś się rodzi,jak na tej karcie z drzewem ...żółty kolor,bogactwo,dostatek
we włosach ewidentnie widzę kilka małych żmijek :) z tyłu głowy,tył głowy,mieć oczy z tyłu głowy
Żmije ze świata dolnego jako ochrona,pod nimi ocean,ich domena woda,wszystko na tle słońca
czyli duchów solarnych,Rarogów/Garuda ,znowu przeciwieństwo Garuda i Nagowie,zjednoczenie przeciwieństw
kapryśne Nagi i ujarzmiające ich,chroniące nas Garudy,Garuda + Naga = jing jang
stopień ryzyka,hmmm,jak to zinterpretować...zostanę ojcem :D ale czego/kogo...swojego nowego świata/życia?
Może ta woda na ramionach jest hustą z poprzedniej karty,husta która została zerwana
czyli odblokowanie czakry gardła?Potok słów etc

7 - ostatnia karta,nie dość że jest siódmą z kolei to ma siedem różdżek,siedem czakr jak na karcie z pentklami :>
czerwone siedzi na złotym,czyli bogactwo,totalne uziemienie,pełnia czakry podstawy ?
Wprawdzie sześć różdżek chce mnie ukłuć w tyłek :D ale tylko pomarańczowa/sakralna,wystaje
czyli seksualność górą,a na poprzedniej karcie ciąża...hm...

ten wiedźmin śpiący na grobie,on ma biało-czarne piórka,tak jak te konie,biały i czarny
i ma je na prawej ręce,czyli działanie,dawanie,czyli ...nie,teraz mam głupie skojarzenie z waleniem konia :D
ale w sumie,czemu głupie?
Zachowanie autoerotyczne czyli rozładowywanie napięcia,seksualnego
czyli tego związanego z ciążą na jednej z kart :> nasienie,kiełkuje w ziemi i pojawia sie owoc,gdy się podlewa
odniesienie do karty z siedmioma pentaklami/nasionami pod ziemią

Złota poducha,promieniująca czakra splotu słonecznego (znowu aluzja do Raroga/Garudy)
czerwone gacie - ziemia,podziemia,korzeń,przodkowie,bogactwo ,którego zwykle strzegą Nagowie/Żmije-wodne duchy,
woda życiodajna i różowa bańka,klosz ochronny,różowy/fioletowy czakra korony,rytuały pogrzebowe,zmarli,przodkowie
ochrona ze świata przodków?
Dłonie złączone czyli pojednanie,głowa w prawo czyli w przyszłości
oczy zamknięte,no oczy-wiście..czyli że co,wszystko co napisałem,oni/przodkowie tego nie widzą??
Nie widzą szans na tę całą pozytywną interpretacją którą zrobiłem???

Nie wiem jak zinterpretować ten rozkład.

a tutaj mój rozkład który sobie zrobiłem w internecie kilka dni wcześniej

As mieczy ( Odwrócenie )
As różdżek
Królowa różdżek ( Odwrócenie )
Dziewięć pentakli
Rycerz Pucharów ( Odwrócenie )
Wieża ( Odwrócenie )
Królowa Pucharów ( Odwrócenie )

Ace of Swords & Tower  combination
- clarity broken pride ;
- clarity disaster ;
- sharp mind broken pride ;
- sharp mind disaster ;

Następną rzeczą którą zrobiłem to zakup odpowiedniej mieszanki ziół,kadzidło
dedykowane właśnie Nagom,tego co z tym kadzidłem zrobiłem nie można nazwać pełnoprawną Naga Pudżą
po prostu okadziłem pokój w intencji nakarmienia duchowych mieszkańców mojego domu.

Po zakopceniu pokoju jakoś dziwnie się poczułem,sennie,może to reakcja alergiczna na któreś z ziół.

Poszedłem spać i dzisiaj rano w porze śniadania miałem niespodziewane odwiedziny kogoś symbolicznego ;)
Na schodach do domu,do ganku,siedział sobie Zmrocznik Gładysz

[Obrazek: 1b7ee83db100edce.jpg]

[Obrazek: 8ceb4ce39fea320f.jpg]

Jak podaje słownik, gładysz to w dawnym języku człowiek uprzejmy, układny i przystojny, 
czyli mówiąc współcześnie - ciacho.

Siedział dokładnie tam gdzie na jednym ze zdjęć ,zaobserowano "dziadka"
tego nowego mieszkańca naszego domu
Larwa ćmy wygląda zupełnie jak wąż,Naga/Żmij,ćma jest symbolem duszy
jest motylem nocy,zmroku,Zmrocznik,ćma i wąż w jednym,świat podziemnych duchów wody Żmijów
i świat dusz przodków.

[Obrazek: 6e97c107efae0772.jpg]
[Obrazek: dscf0373.jpg]

"Zdziwić może jednak fakt, że różowe smugi są atrybutem typowo nocnego motyla,
a nie jakiejś dziennej piękności z rodziny rusałkowatych czy paziowatych.
Tymczasem to właśnie pewien nocny zawisak przywdział tą nietypową barwę i przy całej mojej niechęci do tego koloru,
nie da się ukryć, że na zmroczniku gładyszu, róż układa się w niezwykły wzór,
sprawiający, że słusznie może uchodzić za jedną z najpiękniejszych ciem w naszym kraju".

Fiolet(jasny fiolet/róż),znowu barwa pogrzebowa i akurat TA ćma,jej larwa wężopodobna przyszła do mnie
po odpaleniu kadzidła w dniu poprzednim,dedykowanego właśnie Nagom/Żmijom

Ja widzę na tej ćmie trójząb Neptuna,Posejdona,ewentualnie świecznik lub kielich...ten z pierwszej karty w rozkładzie tarota.
Kotwicę związaną z morzem i żaglówką/statkiem na pierwszej karcie.
Różę atrybut La Santa Muerte.

"Gładysz należy do najpospolitszych zawisaków w Polsce i jest obecny praktycznie w każdym województwie.
Inna sprawa, że dorosłe osobniki obserwuje się bardzo rzadko, ponieważ w ciągu dnia potrafią się znakomicie ukryć,
a aktywne stają się dopiero w nocy.
Jeśli już, to zazwyczaj obserwują je entomolodzy, którzy wabią do siebie owady przy pomocy światła
(jako że gładysz bardzo chętnie do niego ciągnie, może się zdarzyć, że jakiś osobnik wpadnie do naszego domu).
Znacznie częściej widuje się pokaźne gąsienice, choć i one potrafią się nieźle schować wśród roślin, na których żerują.

Jeśli chodzi o środowisko życia, to preferuje głównie wilgotne tereny trawiaste, takie jak leśne polany,
czy sąsiadujące z wodami łąki".

Podobnie jak u gąsienic wielu innych zawisaków, na końcu ciała znajduje się zakrzywiony róg,
choć stosunkowo krótki, zwłaszcza u starszych osobników.
Nie jest on częścią mechanizmu obronnego, jednak to co mamy w przedniej części jej ciała,
to już zupełnie inna historia.

Znajdują się tam bowiem plamy, które do złudzenia przypominają oczy.
Zaniepokojona gąsienica unosi więc przód swego ciała, chowa swoją głowę do tyłu,
nadyma przednie segmenty i za wszelką cenę stara się przestraszyć napastnika, podszywając się pod… węża!
No co?
Może nam ciężko będzie się na to nabrać, ale jakiemuś małemu, niedoświadczonemu ptaszkowi,
który połakomi się na wielką, tłusta gąsienice gładysza, już jak najbardziej".

"Zmrocznik gładysz jest motylem dość pospolitym, często lata o zmierzchu, szczególnie chętnie odwiedza kwiaty wiciokrzewów.
Gąsienice żerują głównie na wierzbówkach, przytuliach, fuksjach i winoroślach.
Zwykle są brązowe i mają wyraźne oczka, a róg na końcu odwłoka dość krótki.
Przepoczwarczają się w ziemi, poczwarki zimują".

Co sądzicie o samym zdarzeniu/koincydencji

oraz interpretacji rozkładu?

Mam reakcję alergiczną na wszechświat
(drugie imię śmierci to wszechobecność)Człowiek powstaje jako proch, a odchodzi jako fetor.Robactwo—braci ślepa—jeślim wam nie wstrętny, Wyjdźcie na me spotkanie! Radosny i chętny Do was idę! Smakosze, synowie zgnilizny, Przez mózg mój suńcie raźno—nie szczędźcie tych łupów—Jeno wskażcie, jak łacniej targnąć stare blizny Tego cielska bez duszy—trupa pośród trupów!"[...]wszystko co uszczęśliwia zwykłych śmiertelników, przyprawia o wymioty"
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-09-2023, 21:06 {2} przez Opiuek.)
16-09-2023, 16:14
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali: tuk

Wiadomości w tym wątku
Mieszkam z duchami - przez Opiuek - 16-09-2023, 16:14

• Pokaż wersję do druku
  • Wyślij ten wątek znajomemu
  • Subskrybuj ten wątek
Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Witchcraft - Magia, Ezoteryka, Rozwój duchowy | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS

Theme designed by KoZ.
Edycja © Witchcraft
Polskie tłumaczenie © 2007-2021 Polski Support MyBB, © 2002-2026 MyBB Group.
Diablo® and Blizzard Entertainment® are all trademarks or registered trademarks of Blizzard Entertainment in the United States and/or other countries.