Witchcraft - Forum ezoteryczne
  • Strona główna
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Współpraca
  • Szukaj
Logowanie — Rejestracja

Witchcraft - Forum ezoteryczne › Dywinacja › Tarot v
1 2 3 Dalej »

Diabeł jako strażnik talii? - Co sadzicie

[-]
Witaj, Gościu!
Witaj! Nie jesteś jeszcze zalogowany. Zaloguj się by móc w pełni korzystać ze strony. Jeżeli nie masz jeszcze konta kliknij tutaj.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
Tryb drzewa | Tryb normalny
Diabeł jako strażnik talii? - Co sadzicie
Autor Wiadomość
Olimpia Niedostępny
...

Liczba postów: 5,281
Reputacja: 97
Znak Zodiaku: Wodniś ^^
Praktykowany rodzaj magii:
Magia Naturalna

Podziękowania: 679
Podziękowano 606 razy w 578 postach
RE: Diabeł jako strażnik talii? - Co sadzicie
A przepraszam, konkretnie dlaczego karta Diabła ma być demonizowana? Każda karta ma swoje cienie i blaski, Diabeł w blasku to np. wyzwolenie się od ograniczeń, ściągnięcie kajdan, ekspresja seksualna czy po prostu bunt.

Karta Diabła to także osoba bardzo atrakcyjna, ociekająca seksem, świadoma swojej mocy i pewna siebie, potrafiąca wykorzystywać to jak działa na płeć przeciwną. Może też wskazywać na osobę uzależnioną, materialistę lubiącą ostry seks (czasem sad maso), albo  - po prostu wyuzdaną lubiącą eksperymenty. Tak więc... przestańcie demonizować jakąkolwiek kartę. To również karta osób "zamkniętych" w schematach. Kapłan czy Cesarz też może być chujem... ;) Mi Diabeł wielokrotnie pokazał dobrą rzecz dla mnie (choć nie koniecznie korzystną dla innych).

Natomiast myślę w tym konkretnym przypadku, że karty Ci chciały przekazać, żebyś myślał samodzielnie (Diabeł czasem narzuca swoje zdanie i swoją wolę). Strażnika talii wybiera Tarocista, dopóki go nie wybierze talia go po prostu... nie ma. Diabeł - czyli wybór należy do Ciebie.

PS: jak mi "opętało" talię, to w roli złego nie wyszedł Diabeł... miałam Pazia Kielichów, który normalnie na moich oczach "zmienił" sobie twarz na taką straszną. ^^' Jak mówi Zefir - nie daj sobie wmówić, że jakaś karta jest zła a inna dobra.

Normalność to wymysł.
Skupiają się w stado i "normalność" tworzą na podstawie wypadkowej średniej reakcji i poglądów innych Owiec w stadzie.
Boją się uwolnienia Woli ponad Formę.
Są niewolnikami Formy (Materii i spraw materialnych).

-----------
Różnica pomiędzy mną a resztą jest taka, że ja sie nie boje być nie akceptowana.
26-10-2023, 04:50
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:

Wiadomości w tym wątku
Diabeł jako strażnik talii? - Co sadzicie - przez ChArMeR - 24-10-2023, 20:17
RE: Diabeł jako strażnik talii? - Co sadzicie - przez Zefir - 24-10-2023, 20:39
RE: Diabeł jako strażnik talii? - Co sadzicie - przez ChArMeR - 24-10-2023, 20:48
RE: Diabeł jako strażnik talii? - Co sadzicie - przez ChArMeR - 24-10-2023, 20:52
RE: Diabeł jako strażnik talii? - Co sadzicie - przez tuk - 26-10-2023, 14:14
RE: Diabeł jako strażnik talii? - Co sadzicie - przez Mięta - 24-10-2023, 21:57
RE: Diabeł jako strażnik talii? - Co sadzicie - przez Olimpia - 26-10-2023, 04:50
RE: Diabeł jako strażnik talii? - Co sadzicie - przez Zefir - 26-10-2023, 19:34

• Pokaż wersję do druku
  • Wyślij ten wątek znajomemu
  • Subskrybuj ten wątek
Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Witchcraft - Magia, Ezoteryka, Rozwój duchowy | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS

Theme designed by KoZ.
Edycja © Witchcraft
Polskie tłumaczenie © 2007-2021 Polski Support MyBB, © 2002-2026 MyBB Group.
Diablo® and Blizzard Entertainment® are all trademarks or registered trademarks of Blizzard Entertainment in the United States and/or other countries.