Witchcraft - Forum ezoteryczne
  • Strona główna
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Współpraca
  • Szukaj
Logowanie — Rejestracja

Witchcraft - Forum ezoteryczne › Literatura i kalendarz › Tradycje magiczne › Święta i obrzędy v
1 2 Dalej »

Nowy Rok - podsumowanie

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[-]
Witaj, Gościu!
Witaj! Nie jesteś jeszcze zalogowany. Zaloguj się by móc w pełni korzystać ze strony. Jeżeli nie masz jeszcze konta kliknij tutaj.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
Tryb drzewa | Tryb normalny
Nowy Rok - podsumowanie
Autor Wiadomość
Olimpia Niedostępny
...

Liczba postów: 5,283
Reputacja: 97
Znak Zodiaku: Wodniś ^^
Praktykowany rodzaj magii:
Magia Naturalna

Podziękowania: 680
Podziękowano 606 razy w 578 postach
Nowy Rok - podsumowanie
Witajcie! 
Magia to nie tylko "wymachiwanie różdżką" czy techniki magiczne trenowane codziennie. Magia to nic innego jak kreowanie swojej rzeczywistości i naginanie jej do swojej woli. To praca z energiami. Może to i banalne, ale magia naprawdę jest wokół i małych pozornie codziennych rzeczach. Każdy człowiek - nie tylko magiczny, powinien mieć jasno określony cel i wiedzieć do czego dążyć. Ja z siebie w tym roku nie jestem dumna - totalnie zmarnowałam ten rok na nic nie znaczące głupoty, przepierdoliłam czas który miał obfitować w cudowne plony i dla mnie, dla mojej rodziny i dla was. Czas wrócić do starej tradycji, która się naprawdę extra sprawdza! Coś podobnego do mapy myśli... ale umówmy się, nie każdy ma zmysł artystyczny i lubi wycinanki (ja nie).  

Podłóżmy więc podwaliny pod zajebisty Nowy Rok i pod zajebistych przyszłych Nas!
Otwórzcie zeszyt lub notes na laptopie - ważne, żebyście co codziennie mieli przed oczyma, a nie gdzieś zakopane w szufladzie, bo o tym zwyczajnie zapomnicie. To ma być coś co codziennie będzie wam przypominać o notowaniu! 
Ja osobiście mam plik "Roczne podsumowanie" na pulpicie i nigdy nie zamykam elektronicznego notesu.  

Zapiszcie cztery kategorie: (albo więcej, to jest moja tegoroczna wersja)

1. Osiągnięcia w tym roku
Tutaj zapisujecie to co osiągacie w ciągu roku - zarówno małe rzeczy jak i te duże.
Może to być zdanie prawa jazdy, schudnięcie 3kg czy nowa przyjaźń, a może książka która was zainspirowała? 

2. Miejsca które zwiedziałem/łam
Możecie to zamienić na coś innego, co kto woli... ja lubię robić wycieczki rowerowe i historyczne, często też związane z ezoterykom i okultyzmem, więc sobie tutaj dałam. W tym roku mam niewiele na koncie - ale zamierzam się poprawić w następnym! Plus... to co jednak zaliczone jest niesamowite. 

3. Z czym przyszło się pożegnać
Wszystko co odeszło... i te dobre i te złe rzeczy, u mnie niestety w tym roku na liście są przyjaciele. Odeszło mnóstwo ludzi - głównie z mojej inicjatywy, ale wiem że trzeba było tak zrobić. Oczywiście, że boli, ale ten ból też czegoś uczy. Wyciągajmy wnioski. 

4. Co bym chciał/a osiągnąć w przyszłym roku - główne cele
Może się wydawać że to jest to co w kategorii pierwszej, ale nie... w pierwszej kategorii zapisujemy głównie osiągnięcia "przypadkowe", takie które były niezaplanowane, lub które wyszły po drodze, że jednak chcemy to zrobić. Tutaj natomiast - zapisujemy takie głównie wielkie cele które chcemy zrobić w tym roku np. zdanie matury, zrobienie nowego wielkiego projektu, kupno mieszkania, schudnięcie 10kg czy przebranżowienie się. Polecam pisać w nawiasach terminy do kiedy chcecie to zrobić - ja preferuje pory roku np. "nauczyć się jeździć na łyżwach (na zimę)", "wydać książkę (na lato)" - w ten sposób określacie porę roku w jakiej należy wykonać cel, czyli macie jakieś 3 miesiące na realizację danego celu/marzenia. 

+inne pomysły:
- najlepsze wspomnienie roku
- słowo roku
- cytat roku
- sposoby na stres
- danie roku

Ja jeszcze mam osobny plik gdzie zapisuje wszystkie książki które przeczytałam w ciągu całego roku i ulubione cytaty z nich, potem na koniec piszę jaka jest Książka Roku - czyli najlepsza książka. W tym roku było bardzo ciężko, ale ostatecznie wygrały Wojenne Siostry - Agaty Puścikowskiej. 

Uzupełniacie te rubryki w ciągu roku, a pod jego koniec piszecie List do samych siebie na tej podstawie - napiszcie w którym miejscu byliście a w którym jesteście teraz, czy jesteście z siebie dumny czy może w tym roku tak jak i mnie - nie udało wam się i czujecie się sobą rozczarowani? Napiszcie skąd to wynikło i że zamierzacie się poprawić. Napiszcie o miejscu które było super, o ulubionym filmie, o wszystkim co było ważne w tym roku. O waszych stratach, boleściach i zamkniętych rozdziałach. I wreszcie o waszych wielkich osiągnięciach, które udało się zrealizować i... o waszych przyszłych które macie zamiar zrealizować w przyszłym roku. Napiszcie o ludziach, rodzinie, o wszystkim co wam w duszy gra. Mój list w tym roku ma aż dwie strony A4 - najciężej zacząć, a potem już płynie samo... Jak skończycie to... możecie go naładować magicznymi energiami (ja tego nie robię) - np. dodać zioła, kadzidła, trzymać kamień na kartce przez jakiś czas, możecie medytować nad nim. Kiedy skończycie to schowajcie go w jakimś bezpiecznym i niedostępnym dla innych miejscu - ja wybieram książkę i zapiszcie gdzie macie ten list, gdyż otworzycie go i przeczytacie w ostatni dzień roku. 

Nie musicie czekać całego roku żeby napisać do siebie taki list... możecie zacząć już dziś, już teraz, napiszcie z pamięci co i jak i schowajcie go aż przyjdzie jego czas. I pamiętajcie... jesteśmy ludźmi, nie wszystko zawsze się udaje i to jest normalne. Ważne aby próbować być jak najlepszą wersją samego siebie! Ja w tym roku wszystko odkładałam na później i nim się obejrzałam okazało się już koniec i tego czasu nie ma... trudno. Wracam na dobre tory i wyciągam wnioski. Ulepszam siebie i to o czym teraz piszecie oraz dzielę się tym z wami! 

+ jeszcze pisząc do siebie list wpadłam na kolejny dobry pomysł, który może i wam przypadnie do gustu. Album Roku. Zamierzam kupić album na zdjęcia i co tydzień udokumentować zdjęciem jakiś sukces, lub co miesiąc. Miejsce jakie odwiedziłam czy aktywności które wykonałam, osoby z którymi się spotkałam. Zdjęcia potem wywołam i będę trzymać sobie w Albumie Roku - który oglądnę na... koniec Roku. Ja już wiem od jakich zdjęć zacznę swój Album Roku - od zdjęcia w parku jak bawię się z dziećmi, od wspólnego zdjęcia z samolotu kiedy wylatujemy na Cypr (już jutro), a jak już dolecę to koniecznie muszę powkurzać mamę żeby wlepić moje uśmiechnięte zdjęcie na tle jej naburmuszonej miny. :D

Tak więc plan na 31.12.2016? Napewno szampan, Album Roku, przeczytanie starego Listu do siebie i napisanie nowego. To naprawdę potrafi pięknie poukładać życie i prowadzić nas - wkońcu to nic innego jak zaplanowana mapa przyszłego roku! 

Życzę Wam Szczęśliwego Nowego Roku i wspaniałych celów oraz dumy i szczęścia z realizacji ich!
01-01-2026, 15:12
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali: Merid♡ , Redek , Bloodshoter , olson222

Wiadomości w tym wątku
Nowy Rok - podsumowanie - przez Olimpia - 01-01-2026, 15:12

• Pokaż wersję do druku
  • Wyślij ten wątek znajomemu
  • Subskrybuj ten wątek
Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Witchcraft - Magia, Ezoteryka, Rozwój duchowy | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS

Theme designed by KoZ.
Edycja © Witchcraft
Polskie tłumaczenie © 2007-2021 Polski Support MyBB, © 2002-2026 MyBB Group.
Diablo® and Blizzard Entertainment® are all trademarks or registered trademarks of Blizzard Entertainment in the United States and/or other countries.