Witchcraft - Forum ezoteryczne
  • Strona główna
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Współpraca
  • Szukaj
Logowanie — Rejestracja

Witchcraft - Forum ezoteryczne › Powiązane z magią › Radiestezja
Jak zacząć "zabawę" z wahadełkiem ?

Strony (2): « Wstecz 1 2
Ocena wątku:
  • 2 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[-]
Witaj, Gościu!
Witaj! Nie jesteś jeszcze zalogowany. Zaloguj się by móc w pełni korzystać ze strony. Jeżeli nie masz jeszcze konta kliknij tutaj.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
Tryb drzewa | Tryb normalny
Jak zacząć "zabawę" z wahadełkiem ?
Autor Wiadomość
scarlet moom Offline
Użytkownik

Liczba postów: 6
Reputacja: 1
Znak Zodiaku: waga
Praktykowany rodzaj magii:
samotna ścieżka

Podziękowania: 0
Podziękowano 0 razy w 0 postach
RE: Jak zacząć "zabawę" z wahadelkiem ?
Ja tak w ramach małych podpowiedzi..
Najpierw trzeba znaleźć "SWOJĄ'' częstotliwość wahadełka.
a robi się w to w sposób : łapiesz wahadełko na samym dole i pytasz ''czy to moja częstotliwość?'' wahadełko odpowie tak lub nie, jeśli nie idziecie wyżej i pytacie się znowu tak samo, i tak dalej aż do skutku.
Jeśli chodzi o to w którą stronę wahadełko ma się kręcić na tak-nie-może(brak odpowiedzi) to zależy od Ciebie jak się z Nim umówisz.

Moje np. układa sie w ''Krzyż'' pionowa na tak pozioma na nie, a kreci się na brak odpowiedzi.

A jeśli chodzi chodzi o wypróbowanie radiestezji i 1 wahadełka to polecam igłę lub szpilkę na nitce :D
Proste i się sprawdza na początek :D

Sami kreujemy swoją rzeczywistość.

UPRZEJMIE PROSZĘ O NIE ZWRACANIE UWAGI NA BRAK LUB ILOŚĆ KROPEK W MOICH POSTACH, WZGLĘDY POGLĄDOWE I WYRAŻANIE OSOBOWOŚCI U MNIE WŁAŚNIE TAK TO DZIAŁA.
DZIĘKUJE :d
02-05-2013, 12:21
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Servanith Offline
Nowicjusz

Liczba postów: 20
Reputacja: 1
Znak Zodiaku: Waga
Magia Chaosu

Co do trzęsących się rąk to najbardziej znaczenie ma wahadło, jedne są cięższe od innych i to ma największy wpływ. Jeżeli trzęsą Ci się ręce i masz wahadło zrobione z przysłowiowego "guzika" to będzie Ci się kręcić zanim zadasz pytanie. To dosyć oczywiste. Ja całe życie mam lekkie drżenie rąk i żyje z tym nic mi nie ma a wahadło działa sprawnie. Tyle że jest dosyć ciężkie i gdy je chwytam ani drgnie.

Więc jak masz problem z drżeniem, bierz wahadło z czegoś ciężkiego i dostrajaj normalnie.
Ale jedna istotna kwestia została pominięta, co do odpowiadania na pytania. Cóż, nie wiem jaki wpływ ma komputer czy telefon bo dla mnie na start było oczywiste, że jak używam wahadła to nie korzystam z takich rzeczy (Ale ma to dla mnie sens więc się zgodzę). Wiem natomiast, że jeżeli zadamy pytanie i będziemy sugestywnie myśleć nad odpowiedzią to wpłyniemy na ruchy wahadła.

Prosta sprawa, jak zadam pytanie i będę myślał na zasadzie: "tak by było fajnie jakby mi odpowiedziało potwierdzająco". To swoimi emocjami czy też energią z tych emocji wpływamy na jego ruchy. W najlepszym razie będzie dawało znak, że nie zna odpowiedzi, albo zwyczajnie nam potwierdzi zgodnie z naszą wolą.
A więc do używania wahadła przydaje się też utrzymywanie stanu bez myśli, tak by nie wpłynąć na wynik.
Mówiąc prościej zadajesz pytanie i nie oczekujesz wyniku.

A najprostszy sposób by sprawdzić jak to działa po "zaprogramowaniu" wahadła na siebie to postawić szklankę z wodą i szklankę z wodą + solą i zadać oczywiste pytanie. I gdy zaczynałem robiłem to chyba z 5 razy bo nie mogłem uwierzyć, że za każdym razem się sprawdza. (Ależ to było też wieki temu).

Nowy eon nadchodzi...
18-02-2014, 22:21
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Lalka Offline
Użytkownik

Liczba postów: 27
Reputacja: 0
Znak Zodiaku:

Cytat: Przy okazji dorzucę że odczyty także fałszują wszelkie elektryczne rzeczy typu komputer, telewizor, komórka - dlatego przy pracy z wahadelkiem te rzeczy powinny być jak najdalej.

U mnie nie robi to większej różnicy, szczerze powiedziawszy. A raczej nie zauważyłam specjalnie wpływu np. komputera na działanie wahadełka nawet w najmniejszym stopniu.

Komu potrzebne powody kiedy mamy heroinę.
24-02-2014, 12:25
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Atria Offline
Luperkal

Liczba postów: 231
Reputacja: 7
Znak Zodiaku: aquarius

RE: Jak zacząć "zabawę" z wahadełkiem ?
Takie pytanie praktyczne: Wahadełka cały czas ze sobą nosić zwyczajnie nie mogę, więc ćwiczę zazwyczaj z wisiorkiem. Ciężki, na metalowym, dość grubym łańcuszku, symetryczny kształt (biały pentagram). Z energia jak najbardziej jest oswojony, toć nosze go właściwie cały czas. Czy może to służyć jako normalne wahadełko, bez przekłamanych wyników? W domu porównywałam z normalnym wahadełkiem, odpowiedzi się pokrywały.

- Kiedy stoisz na krawędzi wszystkiego, co znasz i rozumiesz, i masz zrobić krok w ciemność tego, co nieznane, wiara pozwala ci mieć pewność, że stanie się jedna z dwóch rzeczy.
- Jakich, panie? - zapytał Aksymand.
- Albo staniesz na stałym lądzie, albo nauczysz się latać - zaśmiał się Horus i skoczył.
Graham McNeill Fałszywi Bogowie
01-04-2014, 20:09
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
~Sorrio Mortiaris
Gość

Podziękowania:
Podziękowano razy w postach
RE: Jak zacząć "zabawę" z wahadełkiem ?
Bez problemu może, wahadełko to czysta psychologia, programujesz odruchy jakby połączone z podświadomością i dalej energia już sama działa.
01-04-2014, 22:07
Odpowiedz
Podziękowali:
Strony (2): « Wstecz 1 2

• Pokaż wersję do druku
  • Wyślij ten wątek znajomemu
  • Subskrybuj ten wątek
Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Witchcraft - Magia, Ezoteryka, Rozwój duchowy | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS

Theme designed by KoZ.
Edycja © Witchcraft
Polskie tłumaczenie © 2007-2021 Polski Support MyBB, © 2002-2026 MyBB Group.
Diablo® and Blizzard Entertainment® are all trademarks or registered trademarks of Blizzard Entertainment in the United States and/or other countries.