Witchcraft - Forum ezoteryczne
  • Strona główna
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Współpraca
  • Szukaj
Logowanie — Rejestracja

Witchcraft - Forum ezoteryczne › Magia › Techniki Magiczne › Konsekracja narzędzi, amuletów i talizmanów v
« Wstecz 1 2

Mój sposób na amulet ochronny

Strony (2): « Wstecz 1 2
Ocena wątku:
  • 2 głosów - średnia: 4.5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[-]
Witaj, Gościu!
Witaj! Nie jesteś jeszcze zalogowany. Zaloguj się by móc w pełni korzystać ze strony. Jeżeli nie masz jeszcze konta kliknij tutaj.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
Tryb drzewa | Tryb normalny
Mój sposób na amulet ochronny
Autor Wiadomość
Killgorin Offline
NieWtajemniczony

Liczba postów: 40
Reputacja: 5
Znak Zodiaku:
Praktykowany rodzaj magii:

Podziękowania: 12
Podziękowano 14 razy w 14 postach
RE: Mój sposób na amulet ochronny
Oczywiście, opiszę tutaj kroki i formułkę.

1. Na kartce A5 narysowałem pentagram (Postanowiłem na A5 nie na A4 ponieważ jest większy)
2. Na rogach pentagramu wyrysowałem Runy odpowiadające danym żywiołom. (Sądziłem iż Runiczne oznaczenie będzie silniejsze, i sądzę iż tak było)
3. Przy runie każdego żywiołu postawiłem jakiś przedmiot odpowiadający mu:
- Woda (Szklanka napełniona zimną wodą)
- Ogień (Czerwona świeca)
- Ziemia (Kamień)
- Powietrze (Kadzidełko)
- Duch (Biała świeca)
4. Na środku położyłem przedmiot jaki ma być amuletem (W moim przypadku był to wisiorek Rasta "Tak wygląda: http://images.okazje.info.pl/p/odziez-i-...aj136-.jpg")
5. Wypowiedziałem zaklęcie mojego autorstwa(bazowałem się na tych twoich) "Mocą ducha,ognia,ziemi,wody i wiatru zaklinam ten przedmiot moją duchową energią, niech stanie się od tego momentu artefaktem magicznym! Niech służy mi pomocą i obdarza energią jaką pozyskiwać będzie z ziemi, ognia, powietrza i wody. Niechaj ten amulet stanie się talizmanem energii i siły mentalnej, która otaczać mnie będzie pukim przy sobie amulet miał będę. O strażnicy żywiołu Wody, Ognia, Ziemi i Powietrza pozwólnie napełnić me ciało energią waszą i pobłogosławcie ten amulet, który od dziś talizmanem energii mej będzie! Niech ma wola się stanie!" (Zaklęcie wypowiedziałem 2x)
6. Następnie wizualizowałem iż moja biała energia wypływa z mego ciała a następnie napływa do artefaktu po czym rozbłyska on lekkim białym światłem. Obok światła pojawiaja się 5 obłoków, Czerwony (Ogień), Niebieski (Woda), Żółty (Powietrze), Brązowy (Ziemia), Szary (Duch mój). Owe obłoki przesyłają promienie swej kolorowej energii do artefaktu, zaś artefakt zmienia kolor na szary.

*7. Po wykonaniu tego nastąpiła u mnie dziwna cisza, nie wizualizowałem nic. Jednak widziałem w myślach Siebie siedzącego na miejscu Szarego Obłoku należącego do mego ducha, czułem wtedy obecność obok innych, tak jak czuje się to jak ktoś obok ciebie siedzi.

*8. Otworzyłem oczy, podziękowałem żywiołom i z każdego z symboli żywiołu zaczerpnąłem część energii. Z wody zaczerpnąłem łyk dziękując za zaspokajanie pragnienia. Z Ognia kapnąłem ciepłym woskiem na swą dłoń i podziękowałem za ciepło jakie ogrzewa moje serce. Potem powziąłem kamyk i wziąłem go w dłoń, w którą miałem jeszcze ciepły wosk i podziękowałem za ziemie na której mogę stąpać. Popiołem pozostałym po kadzidełku sypnąłem lekko ponad głowę dziękując za to iż mogę oddychać.

*9. Zgasiłem świeczki i kadzidełko.

*10. Powziąłem wodę po czym, polałem nią każdy kwiatek w mym domu, jako iż czułem, że tak należy zrobić. Pozostały popiół rzuciłem na wiatr, zaś kamień i 2 świece położyłem obok ołtarzyka wody.

Sam nie wiem co skłoniło mnie do tych 4 ostatnich punktów ale po prostu czułem iż tak należy.

:angel:  :idea:
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-10-2012, 18:57 {2} przez Olimpia.)
30-09-2012, 20:08
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Crumble Offline
Użytkownik

Liczba postów: 15
Reputacja: 0
Znak Zodiaku: Rak
Praktykowany rodzaj magii:
Magia Naturalna

Podziękowania: 0
Podziękowano 0 razy w 0 postach
RE: Mój sposób na amulet ochronny
Dziękuję za post. :)
W moim przypadku akurat nic specjalnego się nie działo, może poza tym, że dym ze świecy cały czas kierował się w stronę przedmiotu pomimo tego, że było bezwietrznie. Ale amulet jak na razie się sprawdza. :)
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-07-2013, 15:40 {2} przez Olimpia.)
26-07-2013, 15:36
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Strony (2): « Wstecz 1 2

• Pokaż wersję do druku
  • Wyślij ten wątek znajomemu
  • Subskrybuj ten wątek
Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Witchcraft - Magia, Ezoteryka, Rozwój duchowy | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS

Theme designed by KoZ.
Edycja © Witchcraft
Polskie tłumaczenie © 2007-2021 Polski Support MyBB, © 2002-2026 MyBB Group.
Diablo® and Blizzard Entertainment® are all trademarks or registered trademarks of Blizzard Entertainment in the United States and/or other countries.