Witchcraft - Forum ezoteryczne
  • Strona główna
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Współpraca
  • Szukaj
Logowanie — Rejestracja

Witchcraft - Forum ezoteryczne › Magia › Pozostałe rodzaje magii › Wampiryzm
Czy to nowy rodzaj wysysania energii?

Strony (2): « Wstecz 1 2
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[-]
Witaj, Gościu!
Witaj! Nie jesteś jeszcze zalogowany. Zaloguj się by móc w pełni korzystać ze strony. Jeżeli nie masz jeszcze konta kliknij tutaj.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
Tryb drzewa | Tryb normalny
Czy to nowy rodzaj wysysania energii?
Autor Wiadomość
Istr Offline
Użytkownik

Liczba postów: 4
Reputacja: 0
Znak Zodiaku:
Praktykowany rodzaj magii:

Podziękowania: 0
Podziękowano 0 razy w 0 postach
RE: Czy to nowy rodzaj wysysania energii?
Witam.

Temat ciekawy, opinii wiele. To może być rozwijające. Podyskutujemy? : )
Pozwolę sobie rozgryźć ten cały kalejdoskop czynników na elementy:
Zagadnienie podane przez zaczyna się prosto - przy wdechu i skupieniu na przedmiocie trzymanym w ręce Arkados czuje się bardziej żywy, czyli dostaje z zewnątrz pewien ładunek energetyczny. Po tym i tylko po tym może nieznacznie kontrolować ruchy powietrza (szkoda, że konkretów brak).
Kluczem w tym akapicie będzie wiek. Arkados był dzieckiem. Był bardziej uwrażliwiony, a naturalne zdolności nie zostały jeszcze przytępione. Dlatego wszystkie bodźce wysyłane o odbierane miały formę czystszą i prostszą. Oraz silniejszą - delikatność odczuwania potęgowała doznania.
Kolejnym ważnym elementem jest nastawienie. Wtedy zjawiska tego rodzaju nie wzbudzały takiego podziwu, były odbierane jako bardziej naturalne. Jako chłopiec przyjął to za pewną normalność, którą regularnie ćwiczył - dzięki temu nie zatracił tej umiejętności w późniejszych latach.
Nie jest dziwnym też to, że energię pobierał przy wdechu. Jak wiadomo - oddech jest świetnym przekaźnikiem energetycznym do lub z ciała. Koncentrując swoją uwagę na przedmiocie wzmacniał efekt, ponieważ uwaga skupiona na przedmiocie przekierowała umysł na pobór energii (ale to jest jasne). Do tego doszło pewne uwarunkowanie. Jak wiemy - energię pobieramy nie tylko podczas wdechu. Z kolei u Arkadosa stało się to pewnym rytuałem. Dlatego słowem-kluczem akapitu jest właśnie wdech.
Kolejna rzecz - "kontrola wiatru". Tutaj ważna jest psychika. Dziecięcy umysł, który otworzył dla siebie jeden element układanki często niekontrolowanie zahacza o inne, ponieważ w odróżnieniu od umysłu dojrzałego - nie dzieli metaforyczną układankę na elementy. Dla niego nie ma rozgraniczeń pomiędzy dziedzinami czy metodami kontroli energii, dlatego opór przed sukcesem w nowym zagadnieniu się znacznie zmniejsza.
Cóż, mam nadzieję, że w miarę klarownie napisałam wypowiedź. : ) Oczekuję na opinie.

Pozdrawiam,
Istr.
18-03-2014, 18:52
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Nilvan Offline
Wilczy Pan

Liczba postów: 204
Reputacja: 20
Znak Zodiaku: Panna
Wszystko po trochu ^^

Podziękowania: 19
Podziękowano 45 razy w 20 postach
Temat ciekawy, więc go ponawiam.
Mówicie, że energię pobrałeś z tego przedmiotu. Ja mam jednak inne spojrzenie na to.
Uważam, że nie pobrałeś energii z przedmiotu, lecz dzięki niemu.
(teraz to napisałem w ten sposób, że nikt nie zrozumiał)
Chodzi mi o to, że sygnatura energii osoby, która miała go przy sobie została w tym przedmiocie.
Nie pobrałeś energii z tego przedmiotu, lecz pobierałeś ją od kogoś poprzez jego sygnaturę w tym przedmiocie.

Teraz jest już chyba wszystko jasne :D
Ale jeśli ktoś nie zrozumiał to napiszcie PW. ;)
04-02-2017, 02:03
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Sanctuary Mirror Offline
Użytkownik

Liczba postów: 30
Reputacja: 0
Znak Zodiaku: Waga
Jedna i Jedyna czyli KAŻDA

Podziękowania: 0
Podziękowano 0 razy w 0 postach
Jako świadomy wampir, mój drogi przyjacielu, muszę szczerze zapytać - Palisz coś?

To nie żart ani negacja twoich odczuć, Arkados.
Jednakowoż zmuszony jestem zwrócić Ci uwagę na fakt, że w 21 wieku organizmy, w których żyjemy często są niedotlenione. Sam proces naładowania energetycznego realizuje się poprzez afirmację oraz ODDYCHANIE. Zwiększenie żywotności może być efektem dotlenienia mięśni i mózgu.

Dodatkowo opowiem teraz o PRZEDMIOTACH.
WSZYSTKO JEST STARE.
Załóżmy że mam żelazną łyżeczkę, prawda.
Nie interesuje mnie, jak długo to jest łyżeczką. To jest złe rozumienie obiektu.
A co z surowcem? Jak długo istniał? W taki też sposób nijakie przedmioty posiadają realne zasoby energetyczne. Martwa natura ma ich mniej niż żywa, ale trafiają się perełki :)
Tak samo kartka papieru niegdyś była drzewem, tak samo lustro jest efektem ognia i piasku.
04-06-2017, 10:58
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Strony (2): « Wstecz 1 2

• Pokaż wersję do druku
  • Wyślij ten wątek znajomemu
  • Subskrybuj ten wątek
Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Witchcraft - Magia, Ezoteryka, Rozwój duchowy | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS

Theme designed by KoZ.
Edycja © Witchcraft
Polskie tłumaczenie © 2007-2021 Polski Support MyBB, © 2002-2026 MyBB Group.
Diablo® and Blizzard Entertainment® are all trademarks or registered trademarks of Blizzard Entertainment in the United States and/or other countries.