Witchcraft - Forum ezoteryczne
  • Strona główna
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Współpraca
  • Szukaj
Logowanie — Rejestracja

Witchcraft - Forum ezoteryczne › Powiązane z magią › Inne v
« Wstecz 1 2 3 4 Dalej »

Żywienie się Energią

Strony (2): « Wstecz 1 2
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[-]
Witaj, Gościu!
Witaj! Nie jesteś jeszcze zalogowany. Zaloguj się by móc w pełni korzystać ze strony. Jeżeli nie masz jeszcze konta kliknij tutaj.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
Tryb drzewa | Tryb normalny
Żywienie się Energią
Autor Wiadomość
~Ismena
Gość

Podziękowania:
Podziękowano razy w postach
RE: Żywienie się Energią
Dark, nawet sobie tak nie żartuj. Nie twierdze, że umarłabym z głodu od razu. Trzymając się jednak tematu, myślę, że Victor to zdrowy mężczyzna i żyje będąc średnio aktywny jak większość, czyli pracuje zawodowo, ćwiczy na siłowni, a więc jego organizm potrzebuje składników odżywczych z jedzenia. Jeśli ktoś siedzi na wyspie albo w klasztorze buddyjskim i niewiele robi fizycznie poza medytacja, to może sobie jeść korzonki i czerpać energie z powietrza. W naszych warunkach życia pożywienie jest konieczne. Mężczyzna czy kobieta o normalnej budowie ciała potrzebuje białka i tłuszczów oraz wielu innych składników, żeby utrzymać mięśnie i kości w dobrej kondycji. A nie... wychudzić się dla dziwnych teorii. Nie namawiam do nadmiernego obżerania się. Trochę rozsądku dobrze mieć.
26-04-2014, 11:38
Odpowiedz
Podziękowali:
xao Offline
Wtajemniczony

Liczba postów: 267
Reputacja: 23
Znak Zodiaku:
Praktykowany rodzaj magii:

Podziękowania: 0
Podziękowano 9 razy w 4 postach
(26-04-2014, 10:39)Dark Sorcerer of Will napisał(a): To wyjaśnij mi, dlaczego są dowody setek osób, które jednak nie padły z powodu niejedzenia i niepicia, dlaczego nie którym udało się to dokonać?
Żadne z badań na te tematy niczego niestety nie potwierdziły. Osoby, które uważały, że mogą nie jeść często były przyłapywane na "podjadaniu" w tajemnicy, lub po prostu traciły przytomność z wycieńczenia, przez co trzeba było przerywać eksperymenty.

Nie mówię temu ostatecznie "nie", ale akurat do tego jestem nastawiony sceptycznie. Ludzki organizm nie jest w stanie sam z siebie budować np. białek, potrzeba substancji odżywczych i zasobów energii, które kiedyś w końcu się skończą, nawet jeśli próbujemy dostarczyć mu tej energii w inny sposób. Moim zdaniem można ten czas bez jedzenia znacznie wydłużyć, ale nie kompletnie wykluczyć.
Ale może niech się tu wypowie ktoś bardziej znający się na ludzkim ciele, Diego, co o tym myślisz?
Ty Dark też napisz coś więcej o tych dowodach, może do jakichś sensownych wniosków dojdziemy.

Pewny jestem jednak, że ten czas bez odżywiania się można wydłużyć za pomocą magii, można znacznie zwiększyć regenerację danego organizmu i jego wytrzymałość, starając się działać już na poziomie komórkowym, nawet kiedy jest kompletnie odcięty od swoich naturalnych źródeł energii i pokarmów. Jednak badałem to tylko na mało złożonych organizmach, pochłaniających ZNACZNIE mniej energii do życia niż ludzie, no cóż... nie od razu Rzym zbudowano. ;)
26-04-2014, 12:31
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
cze6slaw Offline
Użytkownik

Liczba postów: 15
Reputacja: 0
Znak Zodiaku:

Podziękowano 0 razy w 0 postach
http://www.youtube.com/watch?v=HvCf52uqyi8

Dla cierpliwych. :)
26-04-2014, 12:50
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
kozioł Offline
Zbanowani

Liczba postów: 99
Znak Zodiaku: byk
magia natury

Nie wiem czy ktoś to pisał, jak tak to sorry. Jak chcesz się żywić energią to nie używaj pasty z fluorem, fluor zmniejsza jakąś tam część mózgu odpowiedzialną za przyswajanie energii życiowej z otoczenia co za tym idzie odżywianie się nią jest mniej skuteczne.
26-04-2014, 15:10
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
xao Offline
Wtajemniczony

Liczba postów: 267
Reputacja: 23
Znak Zodiaku:

Podziękowano 9 razy w 4 postach
(26-04-2014, 15:01)Yasella napisał(a): Znam kilka osób, które przez zwykłe ćwiczenia - stopniowe ograniczanie pokarmu - potrafią nie jeść przez miesiąc, co więcej, nie odczuwają nawet głodu. Żadnej w tym magii.
I jesteś pewna, że te osoby nie jadły zupełnie nic i nie odczuwały żadnych negatywnych skutków?
26-04-2014, 15:56
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
kozioł Offline
Zbanowani

Liczba postów: 99
Znak Zodiaku: byk
magia natury

(26-04-2014, 15:56)xao napisał(a):
(26-04-2014, 15:01)Yasella napisał(a): Znam kilka osób, które przez zwykłe ćwiczenia - stopniowe ograniczanie pokarmu - potrafią nie jeść przez miesiąc, co więcej, nie odczuwają nawet głodu. Żadnej w tym magii.
I jesteś pewna, że te osoby nie jadły zupełnie nic i nie odczuwały żadnych negatywnych skutków?

Tylko pierwsze 2 tygodnie się chudnie, potem organizm się przyzwyczaja, ale nie można być ani chorym, ani nie można mieć żadnych kłopotów z ciałem. Moja babcia pije tylko szklankę wody z 3 kroplami soku z cytryny na miesiąc.
27-04-2014, 08:09
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
~DarkKnight
Gość

Podziękowania:
Podziękowano razy w postach
Moim zdaniem to bez sensu, no chyba, że komuś dają do jedzenie coś obrzydliwego. Ale to nie wina jedzenie, bo ''Bóg zesłał ludziom pożywienie, a diabeł kucharzy''. :D
27-04-2014, 12:50
Odpowiedz
Podziękowali:
akhord Offline
Użytkownik

Liczba postów: 2
Znak Zodiaku: skorpion

Witam wszystkich

Jestem nowym użytkownikiem. Właśnie jestem w trakcie przechodzenia na odrzynanie się praną/energią. Zainteresowała mnie ta dyskusja więc się zarejestrowałem na forum.

Proces przechodzenia na niejedzenie jest skomplikowany bardziej mentalnie niż fizycznie.
Trzeba przekonać się dogłębnie do tego procesu. Trzeba być pewnym swojej podświadomości.
Gdy ktoś nawet bardzo chce przejść na niejedzenie, a jego podświadomość się tego boi to niejedzenie jest niemożliwe.

Gdy ktoś się jednak na to zdecyduje. Radze mu przynajmniej w pierwszych tygodniach odizolować się od społeczeństwa. Wyjechać na wakacje i spędzić je w osamotnieniu lub po prostu poczekać jak będzie się miało wolną chatę i na kilka tygodni wziąć wolne w pracy.

Na początku niejedzenia organizm pozbywa się toksyn na potęgę. A to oznacza, że przez jakiś czas okropnie się śmierdzi:)

Gdy ktoś ma jakieś pytania niech pisze.
30-06-2014, 00:10
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
akhord Offline
Użytkownik

Liczba postów: 2
Znak Zodiaku: skorpion

(30-06-2014, 14:11)dragonis napisał(a): Człowiek bez żarcia jest w stanie wytrzymać od 2 tygodni do miesiąca .

Dziwią mnie tacy ludzie jak ty DRAGONIS.

Z twoich postów wynika, że wierzysz wtakie zjawiska jak:
hiromancja , nekromancja , guślarstwo,pirokinezaa, hydrokineza , magia ethiońska , demonologia , magia ceremonialna , magia bojowa, magia chaosu , wróżbiarstwo, a nawet w elektrokinezę. A mimo to jesteś zbyt zamknięty aby przyjąć do wiadomości, że człowiek jest w stanie kształtować swoim umysłem także potrzeby swojego ciała.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 30-06-2014, 15:12 {2} przez akhord.)
30-06-2014, 15:11
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Strony (2): « Wstecz 1 2

• Pokaż wersję do druku
  • Wyślij ten wątek znajomemu
  • Subskrybuj ten wątek
Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Witchcraft - Magia, Ezoteryka, Rozwój duchowy | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS

Theme designed by KoZ.
Edycja © Witchcraft
Polskie tłumaczenie © 2007-2021 Polski Support MyBB, © 2002-2026 MyBB Group.
Diablo® and Blizzard Entertainment® are all trademarks or registered trademarks of Blizzard Entertainment in the United States and/or other countries.