Witchcraft - Forum ezoteryczne
  • Strona główna
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Współpraca
  • Szukaj
Logowanie — Rejestracja

Witchcraft - Forum ezoteryczne › Magia › Pytania i problemy v
« Wstecz 1 … 8 9 10 11 12 … 23 Dalej »

Pytanie - ciało materialne, astralne oraz duch, czyli cały człowiek

Strony (7): « Wstecz 1 2 3 4 5 … 7 Dalej »
Idź do strony 
[-]
Witaj, Gościu!
Witaj! Nie jesteś jeszcze zalogowany. Zaloguj się by móc w pełni korzystać ze strony. Jeżeli nie masz jeszcze konta kliknij tutaj.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
Tryb drzewa | Tryb normalny
Pytanie - ciało materialne, astralne oraz duch, czyli cały człowiek
Autor Wiadomość
Magician7 Niedostępny
Jasnowidzacy

Liczba postów: 623
Reputacja: 27
Znak Zodiaku: panna
Praktykowany rodzaj magii:
mieszana

Podziękowania: 0
Podziękowano 2 razy w 2 postach
RE: Pytanie - ciało materialne, astralne oraz duch, czyli cały człowiek
Powiem ci ze lepiej uczyć się tego w czym od początku masz potencjał, przykładowo, ja jestem empatom, wiec uczę się telepatii i staram się wzmocnić wyczuwanie energii.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-02-2015, 21:15 {2} przez Animal.)
20-02-2015, 18:14
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Olimpia Niedostępny
...

Liczba postów: 5,284
Reputacja: 97
Znak Zodiaku: Wodniś ^^
Magia Naturalna

Podziękowania: 680
Podziękowano 608 razy w 579 postach
Wed ja jestem w stanie zrozumieć branie się za coś bez kompletnie żadnej wiedzy, ale ćwiczenie tak długo i wytrwale a nie zgromadzenie na ten temat, nawet podstaw? Naprawdę masz niskie szanse na zdobycie jakiejkolwiek umiejętności, która nie jest Twoją naturalną umiejętnością jeśli nie rozumiesz nawet jak to działa.
A zrozumienie jak to działa, jest kluczem otwierającym daną możliwość.

Mnie trzeba czasem kopnąć w tyłek, żebym coś napisała porządnie - ten wątek istnieje od miesiący, i tylko się nad nim załamywałam, i zobacz ile czasu straciłeś pytając po ludziach, którzy w większości nie siedzieli zbytnio w telekinezie/są niedoinformowani, a mogłeś po prostu dociekać w Wujku Google co i jak.

Lenistwo i jeszcze raz lenistwo. A to co napisałam to nawet nie połowa... ale może Ci wystarczy, najważniejsze info masz. Jednak tak jak mówi Magician lepiej zająć się czymś innym, rozwojem, zdobywaniem wiedzy... a dopiero potem czymś takim jak telekineza - próbujesz z nią pracować bez podstawowych umiejętności a na dodatek bez zrozumienia i kompletnie żadnej wiedzy na jej temat. Dodatkowo przed praktyką telekinetyczną, powinieneś zająć się czakrami - oczyszczyć je i sharmonizować, a przede wszystkim pracować ze Spotem Słonecznym odpowiedzialnym właśnie za telekinezę. Muszę wspomnieć o umiejętności wywoływania w ciele wibracji? ...

Normalność to wymysł.
Skupiają się w stado i "normalność" tworzą na podstawie wypadkowej średniej reakcji i poglądów innych Owiec w stadzie.
Boją się uwolnienia Woli ponad Formę.
Są niewolnikami Formy (Materii i spraw materialnych).

-----------
Różnica pomiędzy mną a resztą jest taka, że ja sie nie boje być nie akceptowana.
20-02-2015, 18:22
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Wed23 Offline
Użytkownik

Liczba postów: 115
Reputacja: 0
Znak Zodiaku:

Podziękowano 0 razy w 0 postach
YYY, a niby skąd mam wiedzieć w czym mam potencjał?

O ile dobrze pamiętam to chyba robiłeś analizę na mnie, i tam podałeś kilka rzeczy(o ile dobrze pamiętam szamanizm, magia ognia jeszcze kilka rzeczy było), to o to chodzi, czy zupełnie co innego?
20-02-2015, 18:31
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Olimpia Niedostępny
...

Magia Naturalna

Między innymi o to, ale to głównie magia. Ty sam powinieneś wiedzieć w czym masz potencjał. Przychodzą tutaj początkujący i wielu z nich już wie, jaki ma potencjał - przyłóż się do zdolności parapsychicznych i medot rozponania ich.

Widzisz czasem jakieś obrazy? Masz niezwykłe sny? A może jakieś cienie? Duchy?
Odczuwasz stany emocjonalnie ludzi i przejmujesz ich emocje?
Masz czasem też, że wiesz coś ale nie wiesz skąd, jedynie to pewność że informacja jest prawdziwa? Przeczucia?
A może słyszysz czasem jakieś głosy? Sam w myśli sobie radzisz i odpowiedzi Cię zaskakują?
Rozumiesz zwierzęta/naturę?

Każdy ma jakiś potencjał. A zacznij przede wszystkim od informacji i nie zapomnij przy tym o zdrowym sceptyźmie oraz poprawnej medytacji.

Poa tym masz tak rozbabraną energetykę, że mnie to aż boli. xDD I blokadę mniej więcej gdzieś między dolnymi a górnymi czakrami. Oczyść też aurę. Niech Twoją główną intencją będzie rozwój, bez żadnych oczekiwań, a zobaczysz że zdolności same się ujawnią i dadzą o sobie znać coraz mocniej i mocniej. Kontempluj, medytuj! Myślałeś kiedyś o wróżbiarstwie? Dobryś był w tym. Polecam Ci jednak narazie unikać Tarota.

Normalność to wymysł.
Skupiają się w stado i "normalność" tworzą na podstawie wypadkowej średniej reakcji i poglądów innych Owiec w stadzie.

-----------
Różnica pomiędzy mną a resztą jest taka, że ja sie nie boje być nie akceptowana.
20-02-2015, 18:37
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Wed23 Offline
Użytkownik

Znak Zodiaku:

Olimpio, pytam tutaj bo nie mogłem znaleźć konkretnych informacji, a nawet jak jakieś znalazłem skąd mogłem wiedzieć że to prawda?

Do wszystkiego dochodzę "sam", na podstawie przemyśleń, skrawków informacji z neta oraz porad dobrych duszyczek takich jak ty oraz Magician7. Więc będąc szczerym nie mam bladego pojęcia co mam się uczyć, a czego nie. Mam kilka celów i dążę do nich metodą prób i błędów. z tego też powodu mogę mieć luki w wiedzy oraz umiejętnościach.

Co do czakr to od pewnego czasu pracuję z nimi, a z czakrą splotu słonecznego szczególnie. Kilka razy podczas ćwiczenia telekinezy, ciało w miejscy splotu słonecznego zaczęło mi jakby pulsować, po tym zorientowałem się że to może być powiązane z telekinezą i zacząłem ćwiczyć.
20-02-2015, 18:41
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Magician7 Niedostępny
Jasnowidzacy

mieszana

Tak jak mówi Oli, zauważysz to po różnych sytuacjach. Na przykład, kiedy jeszcze nie wiedziałem, że jestem empatą. Nie cierpiałem przybywać w tłumie bo czułem swego rodzaju natłok, przybywając kolo nerwowych i emocjonalnych osób, od razu przechwytywałem ich emocje, potem kiedy ktoś robił mi skan energetyczny powiedział, że czakra serca świadczy o tym ,że mogę być empatą, do tego od małego dziecka miałem prorocze sny i miałem przeczucia które się sprawdzały.

(20-02-2015, 18:41)Wed23 napisał(a): Olimpio, pytam tutaj bo nie mogłem znaleźć konkretnych informacji, a nawet jak jakieś znalazłem skąd mogłem wiedzieć że to prawda?

Do wszystkiego dochodzę "sam", na podstawie przemyśleń, skrawków informacji z neta oraz porad dobrych duszyczek takich jak ty oraz Magician7. Więc będąc szczerym nie mam bladego pojęcia co mam się uczyć, a czego nie. Mam kilka celów i dążę do nich metodą prób i błędów. z tego też powodu mogę mieć luki w wiedzy oraz umiejętnościach.

Co do czakr to od pewnego czasu pracuję z nimi, a z czakrą splotu słonecznego szczególnie. Kilka razy podczas ćwiczenia telekinezy, ciało w miejscy splotu słonecznego zaczęło mi jakby pulsować, po tym zorientowałem się że to może być powiązane z telekinezą i zacząłem ćwiczyć.

Ja uczyłem się tak samo, ale miałem swego rodzaju zapał i o każdej dziedzinie magii i ezoteryki o której się dowiedziałem szukałem informacji. Zacznij intuicyjnie od jakiegoś systemu i próbuj aż znajdziesz ten który ci odpowiada. Ja szczerze mówiąc czuje, że praktyka jednego systemu mnie ogranicza, dlatego staram się wyciągnąć wszystko co najlepsze ze wszystkich systemów.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-02-2015, 21:34 {2} przez Animal.)
20-02-2015, 18:45
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Olimpia Niedostępny
...

Magia Naturalna

Bardzo dobrze. A co do szukania to po prostu źle szukasz, informacji jest pełno, zarówno tutaj jak i poza forum - a do rzetelności czytanych informacji, jeśli kilka osób pisze to samo to raczej się zmówiły, prawda? Szukaj, dociekaj, jest w Tobie potencjał bo masz niebywywałą wytrwałość.

A w razie czego zawsze możesz zapytać, ale przede wszystkim! Masz jakąś odpowiedź. Ok. Zamknij oczy, kiedy zamkniesz oczy zauważysz że Twoje gałki oczne automatycznie przesuną się w górę (niektórym idą w dół, w takim wypadku się połóż) oddychaj na: licz do czterech wdychając, licz do trzech wydychając - kiedy poczujesz się na maxa rozluźniony taki pusty, skup uwagę na tym co czujesz, co odczuwasz w zwiążku z tą informacją? Zapisz to, nie zastanawiaj się, zapisz. Ok. a może nie czujesz, a pojawiają Ci się obrazy? Zapisz. A może masz przeczucia? Zapisz słowa kluczowe.

Pozwolisz w ten sposób na kontakt, Twojej nieświadomości/Duszy na przesłanie Ci informacji. Oczywiście nie mogę Ci powiedzieć, że od razu będziesz miał poprawnie wyniki.

Ćwicz na koleżance koleżanki... ? Niech Ci da jakaś fotkę osoby, której Ty nie znasz... co czujesz? Widzisz? Wiesz?

Ćwicz także na sytuacjach... jak ona się rozwinie? Tym samym ćwiczysz kilka umiejętności:

- Twoje naturalne zdolności
- wyczuwanie ludzi
- wyczuwanie sytuacji
- wyczuwanie rzetelności danych informacji
- wyczuwanie energetyczne w tym i bytów (!!!)

I... na pewno o kilku zapomniałam. xDD

Edit: nie zgadzam się jednak z Magicianem co do kilku systemów, zacznij od jednego bo się możesz pogubić. Nie pozwól sobie być mistrzem kaźdego systemu na poziomie podstawowym/średnym. Skup się na jednym na poczatek, co nie znaczy, że masz olewać wszystko inne, ale głównie jeden system - inne powoli, powoli, jednak jeden konkretny cel, osiągnij go i brnij dalej. Nie stój w miejscu, nie rozpraszaj uwagi na wiele innych dziedzin.

Normalność to wymysł.

-----------
20-02-2015, 18:50
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Wed23 Offline
Użytkownik

Znak Zodiaku:

(20-02-2015, 18:37)Olimpia napisał(a): Widzisz czasem jakieś obrazy? Masz niezwykłe sny? A może jakieś cienie? Duchy?
Odczuwasz stany emocjonalnie ludzi i przejmujesz ich emocje?
Masz czasem też, że wiesz coś ale nie wiesz skąd, jedynie to pewność że informacja jest prawdziwa? Przeczucia?
A może słyszysz czasem jakieś głosy?

Jeżeli chodzi o pytania/umiejętności to te które podałaś idealnie pasują do tego co doświadczam. :)

Hm, co do energii i blokad to możliwe że mam rozbabraną energię, a blokady na pewno mam, próbuję pozbyć się ich ale nie wiem jak. ;(

Co do wróżbiarstwa, nieco zajmuje się tym, ale tylko na swój własny użytek i bardzo mały jego zakres(nie szczególnie mnie interesuje ta dziedzina, hm choć może nie słusznie), no i czasami stawiam tarot, o dziwo przynajmniej póki co ma 100% skuteczność(ale jak na razie robiłem coś około 5-8 użyć tarota).
20-02-2015, 18:50
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Magician7 Niedostępny
Jasnowidzacy

mieszana

(20-02-2015, 18:50)Wed23 napisał(a): Jeżeli chodzi o pytania/umiejętności to te które podałaś idealnie pasują do tego co doświadczam. :)

Hm, co do energii i blokad to możliwe że mam rozbabraną energię, a blokady na pewno mam, próbuję pozbyć się ich ale nie wiem jak. ;(

Co do wróżbiarstwa, nieco zajmuje się tym, ale tylko na swój własny użytek i bardzo mały jego zakres(nie szczególnie mnie interesuje ta dziedzina, hm choć może nie słusznie), no i czasami stawiam tarot, o dziwo przynajmniej póki co ma 100% skuteczność(ale jak na razie robiłem coś około 5-8 użyć tarota).
Kiedy bylem całkiem zielony w magii, tez miałem takie podejście, ale kiedy wpadł mi Tarot w ręce, czułem coś w rodzaju tęsknoty i uciechy, a potem okazało się, ze wróżenie świetnie mi wychodzi. Wiec jeszcze sporo może się zmienić.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-02-2015, 21:36 {2} przez Animal.)
20-02-2015, 18:56
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Olimpia Niedostępny
...

Magia Naturalna

I widzisz jak szukasz? Masz mnóstwo na temat czakr, energii jak i zdolności - wystarczy wejść w odpowiedni dział.

Wydaje mi się, że Tarot ma za mocną energię jak dla Ciebie, ale skoro jednak Ci pasuje to ok. - bardzo dobrze, zacznij wróżyć innym, w ten sposób poszerzysz swoją skalę zarówno umiejętności intuicyjnych, paprasychicznych, jak i zaufanie do samego siebie. Twoim dowodem będą weryfikacje, na dodatek lepiej poznasz Tarota - jego znaczeń się uczy całe życie.

Na dodatek.. tak, Tarot ma 100%, ale czy wróżbita ją ma? Nie. Żaden jej nie ma, może się cholernie rzadko mylić, ale zawsze się kiedyś pomyli.

Normalność to wymysł.

-----------
20-02-2015, 18:56
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Strony (7): « Wstecz 1 2 3 4 5 … 7 Dalej »
Idź do strony 

• Pokaż wersję do druku
  • Wyślij ten wątek znajomemu
  • Subskrybuj ten wątek
Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Witchcraft - Magia, Ezoteryka, Rozwój duchowy | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS

Theme designed by KoZ.
Edycja © Witchcraft
Polskie tłumaczenie © 2007-2021 Polski Support MyBB, © 2002-2026 MyBB Group.
Diablo® and Blizzard Entertainment® are all trademarks or registered trademarks of Blizzard Entertainment in the United States and/or other countries.