Witchcraft - Forum ezoteryczne
  • Strona główna
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Współpraca
  • Szukaj
Logowanie — Rejestracja

Witchcraft - Forum ezoteryczne › Umysł › Psychologia v
1 2 Dalej »

Przełamywanie Uwarunkowań - uporządkuj swoją głowę

Strony (5): « Wstecz 1 2 3 4 5
[-]
Witaj, Gościu!
Witaj! Nie jesteś jeszcze zalogowany. Zaloguj się by móc w pełni korzystać ze strony. Jeżeli nie masz jeszcze konta kliknij tutaj.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
Tryb drzewa | Tryb normalny
Przełamywanie Uwarunkowań - uporządkuj swoją głowę
Autor Wiadomość
Zefir Offline
maskotka forum

Liczba postów: 332
Reputacja: 2
Znak Zodiaku: Lew
Praktykowany rodzaj magii:
magia spontaniczna

Podziękowania: 60
Podziękowano 67 razy w 51 postach
RE: Przełamywanie Uwarunkowań - uporządkuj swoją głowę
No dobrze, kilka głupot przełamałem.

Postaram się napisać je w skrócie.

1. To są pozostałości po nerwicach i zaburzeniach obsesyjno-kompulsywnych. Denerwuję się kiedy muszę coś zresetować (np. grę czy kompa).

Wyszło na to, że po prostu przez całe życie miałem nerwicę. Jej źródło było kiedy kiedyś w szkole kobieta krzyknęła i się przestraszyłem. Od tamtej pory takie sytuacje się powtarzały, było mi wstyd (zwłaszcza, że często siedziałem w pierwszej ławce) i często wszyscy się ze mnie śmieli.

Zmieniłem na to, że miałem w uchu słuchawkę, nie przestraszyłem się i rysowałem coś z tyłu zeszytu myśląc sobie, że wszyscy dookoła mnie są dupkami.

2. Często reaguję kiedy przejdzie mi przez myśl coś skandalicznego, wstydliwego, czy po prostu myśl wywołuje we mnie emocje. Czasem sam się biłem z tego powodu.

Po przełamaniu powyższego uwarunkowania usłyszałem tylko: już nieaktualne.

Co świadczy o tym, że oba uwarunkowania miały jedno źródło.

3. Wszystko robię szybko, pośpiesznie i byle jak.

Źródłem było to, że jak byłem małym dzieckiem to zrobiłem coś złego i płakałem z tego powodu (z tego, że zrobiłem coś złego). Ojciec krzyknął: Czego ryczysz?!
zmieniłem, że krzyknąłem do niego, że go nie chcę (nigdy go nie lubiłem tak szczerze).

Wtedy widziałem jak inne sytuacje, które miały związek z uwarunkowaniem zmieniają się.

Konkretniej:

- w 1 klasie siedziałem koło kolegi (rozbójnika, życzę mu śmierci), gdzie zawsze wszystko szybko przepisał.
zmieniło się, że odwróciłem się od niego i pomyślałem, że jest głupkiem
- w pierwszej pracy wszystko robiłem normalnie i spokojnie, mądrze
- w drugiej pracy też

poczułem ulgę (w sumie tego posta też piszę teraz powoli)

4. wszystko co robię robię bez przemyślenia, byle jak, spontanicznie

pominę drogę co tam było, wyszło na to, że miałem niskie poczucie wartości i czytałem na pewnym forum czasami, że ludzie nie uczyli się czegoś a i tak dostali 5.

zmieniłem, że pomyślałem, że to są głupki i się odwróciłem

jak w powyższym uwarunkowaniu podobnie widziałem jak niektóre sytuacje się zmieniły

zobaczymy jak to będzie
15-05-2023, 14:30
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali: Evander
Strony (5): « Wstecz 1 2 3 4 5

• Pokaż wersję do druku
  • Wyślij ten wątek znajomemu
  • Subskrybuj ten wątek
Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Witchcraft - Magia, Ezoteryka, Rozwój duchowy | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS

Theme designed by KoZ.
Edycja © Witchcraft
Polskie tłumaczenie © 2007-2021 Polski Support MyBB, © 2002-2026 MyBB Group.
Diablo® and Blizzard Entertainment® are all trademarks or registered trademarks of Blizzard Entertainment in the United States and/or other countries.