Witchcraft - Forum ezoteryczne
  • Strona główna
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Współpraca
  • Szukaj
Logowanie — Rejestracja

Witchcraft - Forum ezoteryczne › Magia › Zaklęcia i rytuały › Inwokacje i ewokacje v
1 2 Dalej »

Skontaktowanie się z żywiołakami

Strony (9): « Wstecz 1 … 3 4 5 6 7 … 9 Dalej »
Idź do strony 
Ocena wątku:
  • 3 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[-]
Witaj, Gościu!
Witaj! Nie jesteś jeszcze zalogowany. Zaloguj się by móc w pełni korzystać ze strony. Jeżeli nie masz jeszcze konta kliknij tutaj.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
Tryb drzewa | Tryb normalny
Skontaktowanie się z żywiołakami
Autor Wiadomość
Kibono Offline
Użytkownik

Liczba postów: 27
Reputacja: 0
Znak Zodiaku:
Praktykowany rodzaj magii:

Podziękowania: 0
Podziękowano 0 razy w 0 postach
RE: Skontaktowanie się z żywiołakami
Kurcze, przecież podpalając świecę w kręgu automatycznie wpuszczasz Salamandrę... Więc jak masz jej nie wpuścić? ^_^
20-05-2013, 00:04
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Olimpia Niedostępny
...

Liczba postów: 5,281
Reputacja: 97
Znak Zodiaku: Wodniś ^^
Magia Naturalna

Podziękowania: 679
Podziękowano 606 razy w 578 postach
To jest żywiołak, który NIE MA NA CELU CHRONIĆ, więc to jest co innego. Strażnicy kręgu mają chronić więc muszą stać poza kręgiem.

Normalność to wymysł.
Skupiają się w stado i "normalność" tworzą na podstawie wypadkowej średniej reakcji i poglądów innych Owiec w stadzie.
Boją się uwolnienia Woli ponad Formę.
Są niewolnikami Formy (Materii i spraw materialnych).

-----------
Różnica pomiędzy mną a resztą jest taka, że ja sie nie boje być nie akceptowana.
20-05-2013, 15:59
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Marduk Offline
Użytkownik

Liczba postów: 20
Znak Zodiaku:

Oj, Kibono nigdy przenigdy nie wpuszczasz żadnej istoty do kręgu nawet jakby to była twoją matką. Powód taki że każda istota która wejdzie do kręgu może Ciebie zabić lub zrobić warzywko. Ponadto chcąc zawładnąć żywiołakiem najpierw musisz pokonać demona danego żywiołaka, inaczej zapomnij o czym kolwiek. :P
20-05-2013, 20:41
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
konidziu Offline
Wredny skórwiel

Liczba postów: 312
Znak Zodiaku:

Podziękowania: 11
Podziękowano 36 razy w 43 postach
Nie trzeba pokonywać demona żywiołaka aby nim zawładnąć po za tym po kij odrazu robić sobie niewolników skoro można współpracowników, a takowe byty będą w tedy pracować wydajniej i ogólnie lepiej jeżeli pracować będą z własnej woli.
20-05-2013, 20:59
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Olimpia Niedostępny
...

Magia Naturalna

Wogóle nie możesz panować nad żywiołami, one są mocniejsze od Ciebie. Poza tym nie mówimy konidz o żywiołakach tylko o żywiołach... A to różnica. Jedynym sposobem aby panować nad żywiołem jak to w kreskówkach jest pokonanie demona danego żywiołu. Marduk dobrze gada.

Normalność to wymysł.
Skupiają się w stado i "normalność" tworzą na podstawie wypadkowej średniej reakcji i poglądów innych Owiec w stadzie.

-----------
Różnica pomiędzy mną a resztą jest taka, że ja sie nie boje być nie akceptowana.
20-05-2013, 21:02
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Kibono Offline
Użytkownik

Liczba postów: 27
Znak Zodiaku:

Ej, ale ja zapraszałem do kręgu nie raz mojego ducha opiekuna... Źle robiłem? ^_^
A po to robić niewolników konidziu, że one raczej rzadko chcą z ludźmi współpracować, bo raczej w dupie to mają...
21-05-2013, 00:00
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Oth Offline
Wtajemniczony

Liczba postów: 467
Reputacja: 37
Znak Zodiaku:

Podziękowania: 24
Podziękowano 66 razy w 87 postach
Hm, zacznijmy od tego, że nie da się współżyć z duchem nieludzkim. Nie chodzi mi w tej chwili o seks, bo on sam jest możliwy, tak samo jak kumplowanie się z bytem (z zakochaniem się nie zetknąłem), ale z takiego związku nic nie będzie. Ludzie są podzieleni na dwie płci, których połączenie ma moc tworzenia. To jest ta energia Chi, powstała ze zjednoczenia Yin i Yang. To ona daje życie i kształt. Tak powstaje coś nowego.

Duchy natury są zbudowane w zupełnie inny sposób, więc jest to zwyczajnie niemożliwe, aby taki związek zaowocował potomstwem. Chyba, że duch ten stanie się człowiekiem, co również jest nieprawdopodobne. Jedyna pozostała opcja, to opętanie żyjącego człowieka, a z pomocą obu: ciała i duszy, stworzenie potomka. Byłby to najprawdopodobniej zwykły człowiek, z pewnym odchyleniem do cech danego żywiołu (w przypadku żywiołaka).

Druga sprawa. Marduk, Twoje zachowanie na obecną chwilę jest słuszne, jednakże na dłuższą metę nie pociągnie, o ile nie zejdziesz z trasy w środku biegu. Dobry mag nie potrzebuje kręgu. Poza tym, nie możliwe jest zbliżenie, gdy zachowuje się dystans. Mam nadzieję, że łapiecie żaluzję.

jakzostacmagiem.wordpress.com
21-05-2013, 00:41
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
HeyMacarena Offline
Widzę Głosy

Liczba postów: 179
Znak Zodiaku:

Podziękowano 1 razy w 0 postach
Olimpia dziękuje, że powiedziałaś o tym bo niektórzy jak to ujął konidziu, zacofany energetyczny troglodyta może nie zauważyć, że niektóre życzenia i prośby spełnia istota o której nawet nie wiedział, że udało się przyzwać.

Adminie szanowny nie karć za tyle "że". Postaram się jakoś inaczej budować zdania.

Postaraj się jeszcze dawać spacje w odpowiednich miejscach. ;) - Madzik.
21-05-2013, 13:30
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Olimpia Niedostępny
...

Magia Naturalna

Oth nie zgadzam się co do braku kręgu, jak wzywasz jakąś istotę to ZAWSZE musisz mieć krąg - choć ja tego nie praktykuje bo ja tam olewam swoje bezpieczeństwo a i tak wyjde z żywa. xD Najlepszy mag nie ma co się mierzyć w istotą wysokiej rangi jeśli ją wzywa - a kręgu nie przekroczy, o ile jest dobrze zrobiony.

Normalność to wymysł.

-----------
21-05-2013, 15:57
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
~Kas
Gość

Podziękowania:
Podziękowano razy w postach
Oli, trochę motasz - trzeba mieć krąg, ale nie trzeba? xp Przyzywanie istot bez żadnej ochrony nie wydaje mi się najmądrzejszym pomysłem.
Cytat:Dobry mag nie potrzebuje kręgu. Poza tym, nie możliwe jest zbliżenie, gdy zachowuje się dystans. Mam nadzieję, że łapiecie żaluzję.
Teoretycznie masz rację, Oth. Imo mag z wystarczająco silną wolą i umiejętnościami nie da takiej istocie nad sobą panować. Ale jeśli ktoś jest początkujący i już zadał sobie trud żeby stworzyć krąg dla ochrony, to zapraszanie do niego istot wydaje mi się mijać z celem. P: Tak czy siak, wszystko zależy od doświadczenia maga.
21-05-2013, 17:02
Odpowiedz
Podziękowali:
Strony (9): « Wstecz 1 … 3 4 5 6 7 … 9 Dalej »
Idź do strony 

• Pokaż wersję do druku
  • Wyślij ten wątek znajomemu
  • Subskrybuj ten wątek
Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości

Kontakt | Witchcraft - Magia, Ezoteryka, Rozwój duchowy | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS

Theme designed by KoZ.
Edycja © Witchcraft
Polskie tłumaczenie © 2007-2021 Polski Support MyBB, © 2002-2026 MyBB Group.
Diablo® and Blizzard Entertainment® are all trademarks or registered trademarks of Blizzard Entertainment in the United States and/or other countries.