Witchcraft - Forum ezoteryczne
  • Strona główna
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Współpraca
  • Szukaj
Logowanie — Rejestracja

Witchcraft - Forum ezoteryczne › Magia › Pytania i problemy v
« Wstecz 1 … 13 14 15 16 17 … 23 Dalej »

Dwa pytania związane z czakrami.

Strony (2): « Wstecz 1 2
[-]
Witaj, Gościu!
Witaj! Nie jesteś jeszcze zalogowany. Zaloguj się by móc w pełni korzystać ze strony. Jeżeli nie masz jeszcze konta kliknij tutaj.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
Tryb drzewa | Tryb normalny
Dwa pytania związane z czakrami.
Autor Wiadomość
xao Offline
Wtajemniczony

Liczba postów: 267
Reputacja: 23
Znak Zodiaku:
Praktykowany rodzaj magii:

Podziękowania: 0
Podziękowano 9 razy w 4 postach
RE: Dwa pytania związane z czakrami.
Cytat:tak że płynęła w dół zamiast do góry
Mógłbyś wyjaśnić (tutaj, lub w nowym temacie) jak przebiegał ten proces? O ile samo przekręcenie czakr nie wydaje się niczym specjalnie skomplikowanym, to nie do końca rozumiem jak to zrobiłeś. Po prostu powoli "kazałeś" energii płynąć w dół?

Cytat:Dużo by gadać, ale energia jaką ciało produkuje jest "inna". Jest hmm... ciężka(?), mocniejsza, gęstsza... Otacza cię niczym mhroczny całun. [Obrazek: ninja.png] Swoją drogą ciekawe z czego takie odczucie wynika. [Obrazek: huh.png]
Nie wiem, czy dobrze kojarzę, ale słyszałem kiedyś o istnieniu jakiejś ciemnej/czarnej kundalini, która płynie właśnie od góry do dołu, miała wyzwalać między innymi takie energie o których piszesz. Zawsze wydawało mi się, że to wymysł magów, którzy mają bzika na punkcie wszystkiego co "mhroczne", ale może jednak coś w tym jest, skoro twoje eksperymenty przyniosły takie efekty... trzeba będzie sprawdzić.

Od razu przyszła mi do głowy jeszcze jedna myśl... Co gdyby w stanie odwróconej energetyki (z góry do dołu) rozbudzić w pełni energię kundalini (mam na myśli to tradycyjne kundalini)?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-05-2014, 20:08 {2} przez xao.)
12-05-2014, 20:06
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Gwynbleidd Offline
Użytkownik

Liczba postów: 156
Reputacja: 3
Znak Zodiaku: Strzelec

Podziękowania: 2
Podziękowano 8 razy w 13 postach
(12-05-2014, 20:06)xao napisał(a): Nie wiem, czy dobrze kojarzę, ale słyszałem kiedyś o istnieniu jakiejś ciemnej/czarnej kundalini, która płynie właśnie od góry do dołu, miała wyzwalać między innymi takie energie o których piszesz. Zawsze wydawało mi się, że to wymysł magów, którzy mają bzika na punkcie wszystkiego co "mhroczne", ale może jednak coś w tym jest, skoro twoje eksperymenty przyniosły takie efekty... trzeba będzie sprawdz

Chyba dobrze słyszałeś. Choć ja bym nie nazywał tego mrocznym czy czarnym. Jest to coś innego. Jakaś druga strona medalu(?), w sensie druga strona(ta bardziej destrukcyjna(?)) nas(?)

(12-05-2014, 20:06)xao napisał(a): Mógłbyś wyjaśnić (tutaj, lub w nowym temacie) jak przebiegał ten proces? O ile samo przekręcenie czakr nie wydaje się niczym specjalnie skomplikowanym, to nie do końca rozumiem jak to zrobiłeś. Po prostu powoli "kazałeś" energii płynąć w dół?

Pw.

Quae medicamenta non sanant, ferrum sanat; quae ferrum non sanat, ignis sanat...
12-05-2014, 22:10
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
pati_czek Offline
Użytkownik

Liczba postów: 68
Znak Zodiaku:
ciągle szukam

Podziękowano 0 razy w 0 postach
Dzięki za wypowiedzi. Przejrzę czakry mojego mańkuta ;)

Pozwolę sobie także zrobić mała adnotację do postawionego wcześniej pytania numer 2. Otóż opisany tam byt wyraźnie ciągnie do energii. Wczoraj przed zaśnięciem zajmowałam się psi kulkami. I w nocy, podobnie jak wtedy, zbudziłam się po pierwszej godzinie. On już tam stał. Patrzył na mnie. Byłam trochę zaspana, ale wstałam. Powiedziałam mniej więcej tak " swoją mocą ( skąd mi się to wzięło nie wiem) zakazuję ci tu przychodzić. Rozkazuję ci zniknąć". Zniknął. Trochę mnie to oszołomiło, że zniknął od razu. Poza tym takiej stanowczości i opanowania się po sobie w spodziewałam. Pomyślałam, że może śnię, tylko, że nic o tym nie wiem :D . Poszłam do kuchni i nalałam sobie szklankę wody i postawiłam ja na środku stołu. Rano tam była, więc to nie był sen
Zastanawiam się nad okadzeniem domu szałwią. A może Wy znacie jakiś sposób, by to coś już nie wróciło??

"Nasze wątpliwości są zdrajcami i sprawiają, że z powodu lęku przed próbowaniem tracimy naszą wygraną." (Szekspir)
13-05-2014, 14:38
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
xao Offline
Wtajemniczony

Liczba postów: 267
Reputacja: 23
Znak Zodiaku:

Podziękowano 9 razy w 4 postach
Postaw bariery energetyczne naokoło domu. Zasady ich tworzenia znajdziesz na forum, jedyne co, to robisz to na troszkę większą skalę, zamiast na siebie to na cały dom.
13-05-2014, 15:34
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
pati_czek Offline
Użytkownik

Liczba postów: 68
Znak Zodiaku:
ciągle szukam

Dziękuję. :)

"Nasze wątpliwości są zdrajcami i sprawiają, że z powodu lęku przed próbowaniem tracimy naszą wygraną." (Szekspir)
15-05-2014, 13:30
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
varaha Offline
Użytkownik

Liczba postów: 74
Reputacja: 2
Znak Zodiaku:

Witam,
po kolei:
1. Zastanawiam się nad okadzeniem domu szałwią. A może Wy znacie jakiś sposób, by to coś już nie wróciło??
Proponuję zapytać tę istotę czego oczekuje od Ciebie... Oczywistością jest, że zawsze chodzi o pozyskanie energii ( szczególnie jeśli to astral - one nie mogą odczuwać nic, więc gdzie tylko mogą kradną strzępki ""doznań") i wystarczy czasem pomóc im w załatwieniu ich niezałatwionych spraw... a czasem chcą się nażreć:) - więc jak bawisz się energiami to przyłażą... Norma w sumie. Wejdź w nim w rozmowę i postaraj się wyciągnąć jakie ma intencje... Czasem warto ich trochę poczęstować lub coś "im załatwić" - potrafią się dobrze "odwdzięczyć"...

Wiadomo, że czakry pracują obracając się. Inny jest kierunek pracy u kobiet, a inny u mężczyzn. Ale czy u osoby leworęcznej, kierunek pracy jest odwrócony??

Z tego co wiem, uwarunkowanie co do tego, którą ręką piszemy wynika z genetyki i uwarunkowania naszego mózgu. Leworęczność nie ma wpływu na pracę czakr. Ma za to mózg. Jak nie będzie "ogarnięty", to czakry będą pracować marnie... hehehe...

Z drugiej strony ćwiek zabity... będę szukać odpowiedzi pełniejszej niż teraz.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-09-2014, 23:52 {2} przez Tetram.)
16-09-2014, 23:38
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Strony (2): « Wstecz 1 2

• Pokaż wersję do druku
  • Wyślij ten wątek znajomemu
  • Subskrybuj ten wątek
Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Witchcraft - Magia, Ezoteryka, Rozwój duchowy | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS

Theme designed by KoZ.
Edycja © Witchcraft
Polskie tłumaczenie © 2007-2021 Polski Support MyBB, © 2002-2026 MyBB Group.
Diablo® and Blizzard Entertainment® are all trademarks or registered trademarks of Blizzard Entertainment in the United States and/or other countries.