Witchcraft - Forum ezoteryczne
  • Strona główna
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Współpraca
  • Szukaj
Logowanie — Rejestracja

Witchcraft - Forum ezoteryczne › Magia › Magia Naturalna › Maście, eliksiry i inne receptury v
1 2 3 4 Dalej »

Problemom z włosami mówimy stop

Strony (2): « Wstecz 1 2
Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[-]
Witaj, Gościu!
Witaj! Nie jesteś jeszcze zalogowany. Zaloguj się by móc w pełni korzystać ze strony. Jeżeli nie masz jeszcze konta kliknij tutaj.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
Tryb drzewa | Tryb normalny
Problemom z włosami mówimy stop
Autor Wiadomość
Jiruka Offline
Wtajemniczony

Liczba postów: 173
Reputacja: 7
Znak Zodiaku: Panna
Praktykowany rodzaj magii:
Tarot, Chaos

Podziękowania: 1
Podziękowano 0 razy w 0 postach
RE: Problemom z włosami mówimy stop
Zupka z chryzantemy

* 2 duże pęczki liści chryzantemy (jadalnej, nie ogrodowej!)
* 5-10 g startego imbiru (zależnie od twoich upodobań)
* 2 płaskie łyżeczki rozmarynu
* makaron ryżowy (ilość zależna od upodobań)
* 20 g kurczaka (opcjonalnie)

Wlewasz do garnka ok. 750 ml wody, stawiasz na kuchenkę. Siekasz chryzantemy, dodajesz imbir, wrzucasz je do wody wraz z rozmarynem. Gotujesz to z 3-4 min. Jak minie czas, to niech sobie pyrka na małym ogniu. W międzyczasie podsmażasz kuraka (o ile go w ogóle dodajesz...). W osobnym garnku gotujesz makaron, jak już będzie dobry, to dorzucasz go do gara z naszym papu/dodajesz osobno, już do miski.

Możesz wypróbować też wersję bez makaronu, wtedy najlepiej jest zrobić zupę krem.

Jednak - jak już mówiłam - z przepisu nie korzystałam, więc możesz go przetestować, ale nie gwarantuję efektu. ;)
Jeżeli masz zamiar skorzystać - smacznego.

The oldest and strongest emotion of mankind is fear, and the oldest and strongest kind of fear is fear of the unknown.
22-02-2015, 13:05
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Binah Offline
Użytkownik

Liczba postów: 58
Reputacja: 5
Znak Zodiaku:

Podziękowania: 0
(19-02-2015, 00:54)cattleya napisał(a): Jak macie coś skutecznego na porost włosów to ja też byłabym chętna. :)

Proszę:
1. Kozieradka. Robisz pastę z kozieradki (ucierając nasiona w moździerzu) dodaj odrobinę mleka kokosowego. Nakładasz na włosy a po 30 minutach zmywasz łagodnym szamponem.

2 Kminek pomaga przyspieszyć porost włosów i zapobiega ich wypadaniu.
Zmiel nasiona kminku (1/2 szklanki) i zamocz je w oliwie z oliwek albo olejku sojowym (200 ml). Odstaw w ciemne miejsce na 7 dni. Po tym czasie, preparat należy przefiltrować i nakładać na skórę głowy i włosy.

3. Maseczka z jajek zawiera solidną porcję białka (podstawowy budulec włosów). Białko jajka zmieszaj z 1 łyżeczką oliwy z oliwek oraz 1 łyżeczką miodu. Dobrze wymieszaj, by otrzymać konsystencję gładkiej pasty. Nakładasz na włosy i zostawiasz na 20 minut. Spłukujesz zimną wodą, a potem myjesz włosy szamponem.
23-02-2015, 03:27
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Disneyowa Offline
Użytkownik

Liczba postów: 78
Reputacja: 1
Znak Zodiaku: Ryby

Podziękowano 3 razy w 1 postach
Ja mam takie pytanie, a propo włosów farbowanych - czy to nie spowoduje, ze zmienią swój kolor i nie wyjdą powiedzmy zielone? Dodam, że naturalnym kolorem moich włosów jest jasny brąz, ale po wielu kombinacjach obecnie zamiast fryzjerka powrócić do mojego, zrobiła mi takie wpadające w czarne i ubolewam nad tym, bo paskudnie się w nich czuję. :(

[Obrazek: dE0Mu58.gif]
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 27-03-2015, 19:10 {2} przez Animal.)
27-03-2015, 19:00
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Jiruka Offline
Wtajemniczony

Tarot, Chaos

Płukanka z lawendy nie zmienia koloru włosów, bez obaw. Odżywia? Odżywia. Wzmacnia? Wzmacnia. Jednak nie sądzę, aby reagowała z farbami do włosów (wszakże moja mama ją wypróbowała i nic złego się nie stało, a miała na głowie wszystkie kolory świata). No chyba, że masz jakąś kosmicznie dziwną farbę.

The oldest and strongest emotion of mankind is fear, and the oldest and strongest kind of fear is fear of the unknown.
27-03-2015, 19:26
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Mięta Offline
lisek

Liczba postów: 155
Reputacja: 3
Znak Zodiaku: Jedenasty
naturalna

Podziękowania: 58
Podziękowano 31 razy w 25 postach
Przydatny post, ja od siebie mogę dorzucić, że fazy księżyca również mają wpływ na kondycję włosów. Spotkałam się z opinią, że włosy należy podcinać trzy dni przed pełnią. Ciężko mi powiedzieć na ile im to pomaga, stosuję się do tej zasady i nie narzekam :).
02-08-2015, 11:03
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Plague Doctor Offline
"najlepsza dziunia w klubie"

Liczba postów: 151
Reputacja: 9
Znak Zodiaku:
Trącanie kijem *wszystkiego*

Podziękowano 1 razy w 0 postach
Jiruka... to z lawendą, jest bardzo ciekawe. Muszę wypróbować! Oczywiście napiszę o efektach (taaa, jakby kogoś to interesowało xD).
02-08-2015, 21:00
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Jiruka Offline
Wtajemniczony

Tarot, Chaos

Oczywiście, że by interesowało, bo to zawsze czyjeś spostrzeżenia, które mogły innym umknąć i wniosą coś (więcej lub mniej) do tematu. ;)

02-08-2015, 21:43
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Elaine Offline
Użytkownik

Liczba postów: 4
Reputacja: 0
Znak Zodiaku: Waga

Chciałabym ze swojej strony potwierdzić skuteczność lawendowej receptury! Wykonywałam płukankę tego rodzaju również i z przepisu zaprezentowanego przez autorkę tematu i przesłanki o zbawiennych właściwościach lawendy na włosy są jak najbardziej prawdziwe. U siebie zauważyłam już po pierwszym razie wyraźne zagęszczenie, włosy stały się miękkie i przyjemne w dotyku, nadała też trochę objętości oraz zdecydowanie zahamowała przetłuszczanie się, włosy wyglądały świeżo przez trzy, cztery dni, gdzie normalnie po dwóch już uważam je za niesatysfakcjonujące. Niestety w sprawie wypadania nie poprawiło się nic, ale uważam, że wszechstronność tej rośliny i tak zasługuje na uznanie. c:

Dodam jeszcze, że większość ziół posiada właściwości wysuszające, dlatego niektórym osobom płukanka ta może włosy przesuszyć, więc dla "bezpieczeństwa" zaleca się zastosowanie uprzednio jakiegoś kosmetyku nawilżającego, ja stosowałam zwykłą odżywkę i w zupełności wystarczyła.

Très loin de nous, de notre temps, elle s'en ira rejoindre les étoiles.
11-09-2015, 22:02
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Strony (2): « Wstecz 1 2

• Pokaż wersję do druku
  • Wyślij ten wątek znajomemu
  • Subskrybuj ten wątek
Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Witchcraft - Magia, Ezoteryka, Rozwój duchowy | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS

Theme designed by KoZ.
Edycja © Witchcraft
Polskie tłumaczenie © 2007-2021 Polski Support MyBB, © 2002-2026 MyBB Group.
Diablo® and Blizzard Entertainment® are all trademarks or registered trademarks of Blizzard Entertainment in the United States and/or other countries.