Witchcraft - Forum ezoteryczne
  • Strona główna
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Współpraca
  • Szukaj
Logowanie — Rejestracja

Witchcraft - Forum ezoteryczne › Luźne › Dumpster fire v
1 2 3 Dalej »

Byt, demon o nazwie ZOZO

Strony (4): « Wstecz 1 2 3 4 Dalej »
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[-]
Witaj, Gościu!
Witaj! Nie jesteś jeszcze zalogowany. Zaloguj się by móc w pełni korzystać ze strony. Jeżeli nie masz jeszcze konta kliknij tutaj.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
Tryb drzewa | Tryb normalny
Byt, demon o nazwie ZOZO
Autor Wiadomość
Alkadias Offline
Użytkownik

Liczba postów: 49
Reputacja: 0
Znak Zodiaku: Ryba
Praktykowany rodzaj magii:

Podziękowania: 0
Podziękowano 0 razy w 0 postach
RE: Byt, demon o nazwie ZOZO
Fajnie że ktoś odświeżył temat. :) Może kiedyś się dowiemy, musiałby to obadać ktoś kto obcuje z nie materialnymi bytami.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-09-2016, 16:02 {2} przez Neaxx.)
18-09-2016, 17:16
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
AsAboveSoBelow Offline
Witch

Liczba postów: 4
Reputacja: 0
Znak Zodiaku: Koziorożec
MAGIA

Podziękowano 0 razy w 0 postach
Hej :) Jestem tutaj nowa, założyłam konto w sumie żeby napisać coś od siebie:

Szacunek za szacunek jak go wyzywają od clownów to niech się nie dziwią. Tamtej dziewczynie tak było do śmiechu, że (według mojej teorii) wkurzył się i ukarał ją niekontrolowanym śmiechem z drgawkami, nie wiem takie odnosiłam wrażenie, resztą mnie też drażnił sposób w jaki Ci ludzie się odzywali te 'Ooouuuu' śmichy chichy jak na kółku wzajemnej adoracji. Trochę szacunku.

Ostatnio coś mnie właśnie naszła ochota na oglądanie ouija board seansów na YT wiele z nich wygląda na udawane, ale nie wszystkie według mnie. Prawie zawsze mam dużo zastrzeżeń do tych ludzi którzy postanawiaja się kontaktować i szczerze mówiąc nie dziwie się, że często to się źle kończy. Ludzie zadają idiotyczne pytania, mówią prześmiewczym tonem, nie okazują szacunku, sami nie wiedzą czego tak właściwie chcą, chyba tylko sensacji - więc dostają czego chcą.

Podam link z Zozo, który jest interesujący, potem tak z boku będą kontynuacje:) :
https://www.youtube.com/watch?v=u1Qc0VJEqIM ten gościu miał potem problem prawdopodobnie dlatego, że nie dość że seansił sam, to do tego wkurzał nalegając, aby ten się pokazał, a na końcu puścił wskaźnik :) jednym słowem - głupek :)

A oto przykład upitej kobiety z aroganckim tonem, podejrzewam, że też dobrze się to dla niej nie skonczylo (przewinac do 28:10)
https://www.youtube.com/watch?v=-kelhyF8I5c
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-11-2016, 14:35 {2} przez AsAboveSoBelow.)
14-11-2016, 14:13
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Magician7 Niedostępny
Jasnowidzacy

Liczba postów: 623
Reputacja: 27
Znak Zodiaku: panna
mieszana

Podziękowano 2 razy w 2 postach
(14-11-2016, 14:13)AsAboveSoBelow napisał(a): Hej :) Jestem tutaj nowa, założyłam konto w sumie żeby napisać coś od siebie:

Szacunek za szacunek jak go wyzywają od clownów to niech się nie dziwią. Tamtej dziewczynie tak było do śmiechu, że (według mojej teorii) wkurzył się i ukarał ją niekontrolowanym śmiechem z drgawkami, nie wiem takie odnosiłam wrażenie, resztą mnie też drażnił sposób w jaki Ci ludzie się odzywali te 'Ooouuuu' śmichy chichy jak na kółku wzajemnej adoracji. Trochę szacunku.

Ostatnio coś mnie właśnie naszła ochota na oglądanie ouija board seansów na YT wiele z nich wygląda na udawane, ale nie wszystkie według mnie. Prawie zawsze mam dużo zastrzeżeń do tych ludzi którzy postanawiaja się kontaktować i szczerze mówiąc nie dziwie się, że często to się źle kończy. Ludzie zadają idiotyczne pytania, mówią prześmiewczym tonem, nie okazują szacunku, sami nie wiedzą czego tak właściwie chcą, chyba tylko sensacji - więc dostają czego chcą.

Podam link z Zozo, który jest interesujący, potem tak z boku będą kontynuacje:) :
https://www.youtube.com/watch?v=u1Qc0VJEqIM ten gościu miał potem problem prawdopodobnie dlatego, że nie dość że seansił sam, to do tego wkurzał nalegając, aby ten się pokazał, a na końcu puścił wskaźnik :) jednym słowem - głupek :)

A oto przykład upitej kobiety z aroganckim tonem, podejrzewam, że też dobrze się to dla niej nie skonczylo (przewinac do 28:10)
https://www.youtube.com/watch?v=-kelhyF8I5c

Nie był bym taki pewny w stosunku do prawdzwiwości internetowych sensacji o tematyce paranormalnej. Kiedyś była Krwawa Mary, nie dawno Charlie Charlie, a teraz jest Zozo. Te wszystkie filmiki bardzo łatwo sfałszować, więc polecam samemu podjąć się komunikacji z tabliczką żeby wyrobić sobie na ten temat opinie. A wszelkie ograniczenia związane z brakiem bezpieczeństwa, są wynikiem popularności strasznych historii w których pojawia się wykorzystanie tabliczki Ouji.

Od siebie mogę powiedzieć że nie działa i nie ma powodu żeby działała. Używałem tej tabliczki dwa razy w życiu i nic się nie stało, a kwestia komunikacji z duchami, nie jest dla mnie czymś nowym. Ani ja, ani ludzie którzy mieli doświadczenie w tych kwestiach i których znam, nie spotkali jeszcze ducha który przesuwał by przedmioty.

Jeśli chodzi o twoje zdanie na ten temat AsAboveSoBelow, rozumiem że jest poparte doświadczeniami z komunikacją z duchami?
14-11-2016, 15:26
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
ChArMeR Offline
Użytkownik

Liczba postów: 95
Reputacja: 2
Znak Zodiaku: LEW
Tarot,runy,biała magia,wicca

Podziękowania: 2
Podziękowano 6 razy w 2 postach
Do takich seansów trzeba mase przygotowań! To nie jest tylko klęczenie przed tablicą i waleniem tekstem "przybądź!" Swoją droga duchom nie wolno tez do końca ufać. Wszystkie się maskują pod kimś innym, zwłaszcza jak mają jakiś niecny cel... Nigdy nie wiadomo kogo się przywoła i co się kręci wokół nas w danej chwili... taka prawda... Ducha można przywołać nawet samym wahadełkiem i rozmową, wiem coś o tym bo za młodu sam próbowałem (jak to głupie dzieci dla funu) i skończyło się tak,że przesłuchując nagranie kompletnie nie pamiętając, usłyszłałem jak mówię w formie żeńskiej!! W zdaniu, które przysiągł bym,że nie powiedziałem! Zresztą nie byłem sam... Z tablicą też miałem przygodę, bo nagle coś się zaczęło dziać, ale tak nieprecyzyjnie jakby jakiś byt chciał nas rozproszyć i zwabić w kłopoty... Coś co się kupy nie trzymało i jak nagle musieliśmy skończyć seans, to tez nie wyglądało tak, że powiedzieliśmy "nara" - wtedy na pewno się cos przypląta :P trzeba było wizualizacji i modlitwy no i niestety trzeba było mieć w dupie, że akurat ktos na polanie przechodził i pewnie bał się nas jak diabłów wcielonych hahaha xD - kto robi sobie jaja i się nie zna ten cierpi :P Dzięki Bogu ja ze znajomymi wtedy nie miałem jakiś akcji :p Magician7 miałeś pecha i akurat nic się nie udało. Nie zawsze można się z kimś skontaktować. ;) Duch tez nie przyjdzie w 5 minut :) Ja wierze, że często takie rzeczy- działają. Sam miałem przykład a i owszem chwyty marketingowe i opowieści są wszędzie, ale igranie z tablica jest niebezpieczne. Słyszałem nie raz, że po tablicy ludzie sfiksowali, albo sobie coś zrobili i wątpie aby to był tylko zbieg okoliczności :P
17-11-2016, 01:27
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Magician7 Niedostępny
Jasnowidzacy

mieszana

(17-11-2016, 01:27)ChArMeR napisał(a): Do takich seansów trzeba mase przygotowań! To nie jest tylko klęczenie przed tablicą i waleniem tekstem "przybądź!" Swoją droga duchom nie wolno tez do końca ufać. Wszystkie się maskują pod kimś innym, zwłaszcza jak mają jakiś niecny cel... Nigdy nie wiadomo kogo się przywoła i co się kręci wokół nas w danej chwili... taka prawda... Ducha można przywołać nawet samym wahadełkiem i rozmową, wiem coś o tym bo za młodu sam próbowałem (jak to głupie dzieci dla funu) i skończyło się tak,że przesłuchując nagranie kompletnie nie pamiętając, usłyszłałem jak mówię w formie żeńskiej!! W zdaniu, które przysiągł bym,że nie powiedziałem! Zresztą nie byłem sam... Z tablicą też miałem przygodę, bo nagle coś się zaczęło dziać, ale tak nieprecyzyjnie jakby jakiś byt chciał nas rozproszyć i zwabić w kłopoty... Coś co się kupy nie trzymało i jak nagle musieliśmy skończyć seans, to tez nie wyglądało tak, że powiedzieliśmy "nara" - wtedy na pewno się cos przypląta :P trzeba było wizualizacji i modlitwy no i niestety trzeba było mieć w dupie, że akurat ktos na polanie przechodził i pewnie bał się nas jak diabłów wcielonych hahaha xD - kto robi sobie jaja i się nie zna ten cierpi :P Dzięki Bogu ja ze znajomymi wtedy nie miałem jakiś akcji :p Magician7 miałeś pecha i akurat nic się nie udało. Nie zawsze można się z kimś skontaktować. ;) Duch tez nie przyjdzie w 5 minut :) Ja wierze, że często takie rzeczy- działają. Sam miałem przykład a i owszem chwyty marketingowe i opowieści są wszędzie, ale igranie z tablica jest niebezpieczne. Słyszałem nie raz, że po tablicy ludzie sfiksowali, albo sobie coś zrobili i wątpie aby to był tylko zbieg okoliczności :P

To bardzo ciekawe co mówisz, bo nie spotkałem jeszcze żadnego bytu który by chciał mi zaszkodzić (poza pasożytami). Kolejna sprawa, modlitwa. Modlitwa nie działa na byty, bo byty to nie są diabły czy inne złe duchy. Nie mają powodu nam szkodzić, dlatego tego nie robią. Modlitwa nie działa, ponieważ słowa nie mają żadnej mocy i patrząc na biologię bytu, to by nie miało sensu żeby modlitwa zdołała go wypędzić. Podobnie jest z takimi rzeczami jak okadzanie domu białą szałwią czy robieniu kręgów z soli, to niezatrzyma żadnego bytu, bo nie ma prawa działać patrząc na jego naturę.
17-11-2016, 08:32
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
ChArMeR Offline
Użytkownik

Wiesz nie wiem jaką magia sie zajmujesz ja bardziej wicca,naturalna itp wiec wszystko opiera sie na tego typu rzeczach xD inwokacje,narzędzia... Świece i zioła itp to tylko narzędzia ,które nam pomagają -my jesteśmy siłą sprawczą ;) wiesz modlitwy pomagają wiadomo,ze ja tutaj nie mowie o duchu babci, ktory nam nic nie zrobi, a o demonach,ktore podsztwaja sie pod zmarlych bliskich, ba nawet pod inne demony :P kazdemu zlemu bytowi zalezy na abonimowosci i aby nie odkryc jego charakterystyki xD Modlitwy powinny byc bardziej charakterystyczne niz "zdrowas" sa tez rzeczy uniwersalne.Trzeba poszperac i poczytac w necie ;))
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-11-2016, 11:00 {2} przez ChArMeR.)
17-11-2016, 10:58
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Magician7 Niedostępny
Jasnowidzacy

mieszana

(17-11-2016, 10:58)ChArMeR napisał(a): Wiesz nie wiem jaką magia sie zajmujesz ja bardziej wicca,naturalna itp wiec wszystko opiera sie na tego typu rzeczach xD inwokacje,narzędzia... Świece i zioła itp to tylko narzędzia ,które nam pomagają -my jesteśmy siłą sprawczą ;) wiesz modlitwy pomagają wiadomo,ze ja tutaj nie mowie o duchu babci, ktory nam nic nie zrobi, a o demonach,ktore podsztwaja sie pod zmarlych bliskich, ba nawet pod inne demony :P kazdemu zlemu bytowi zalezy na abonimowosci i aby nie odkryc jego charakterystyki xD Modlitwy powinny byc bardziej charakterystyczne niz "zdrowas" sa tez rzeczy uniwersalne.Trzeba poszperac i poczytac w necie ;))
No tak ale to dalej nie mówi wytłumaczyłeś dlaczego modlitwy mają działać. Bo z tego co wiem, każdy byt z astrala musi istnieć zgodnie z prawami astrala. Jeżeli tak nie jest, to jego egzystencja jest nie możliwa.
17-11-2016, 11:08
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
ChArMeR Offline
Użytkownik

Wiesz ja odbieram świat magii troche jako ze wszystko jest mozliwe... Nie wiemy jak to do końca działa xD astral to głównie świat możliwy widzący l innymi zmysłami (podświadomością,wyobraźnią ) świat astralny dla każdego potrafi wyglądać inaczej xD moze siła woli i wyobraźnia podczas modlitwy transformuje i działa jako adapter i jest przetwarzana ja energię astralna ? Nie mam pojęcia takie moje refleksje ;) w magii nie ma rzeczy nie możliwych ;)
17-11-2016, 11:57
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Magician7 Niedostępny
Jasnowidzacy

mieszana

(17-11-2016, 11:57)ChArMeR napisał(a): Wiesz ja odbieram świat magii troche jako ze wszystko jest mozliwe... Nie wiemy jak to do końca działa xD astral to głównie świat możliwy widzący l innymi zmysłami (podświadomością,wyobraźnią ) świat astralny dla każdego potrafi wyglądać inaczej xD moze siła woli i wyobraźnia podczas modlitwy transformuje i działa jako adapter i jest przetwarzana ja energię astralna ? Nie mam pojęcia takie moje refleksje ;) w magii nie ma rzeczy nie możliwych ;)
Więc stwierdzam że twoje doświadczenia są subiektywne.
17-11-2016, 12:54
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
ChArMeR Offline
Użytkownik

No ja wcale nic nie narzucam ani nie zmyślam no ok dla CB sa subiektywne dla mnie obiektywne bo nie byłem sam a i wiem ze magii nie mozna tłumaczyć czasem w sposób naukowy czy logiczny wgl nie powinno wiesz tak naprawdę nie wiemy na 100% jak to wszystko funkcjonuje bo tego uczymy sie całe życie. Nawet zaklęcia jak sie w nie nie wierzy to nie podziałają bo nie wyślesz intencji i energii w kosmos nie przerobisz w "moc" xD magia powinna polegać ba wierze a nawet nie na wierze a na pewności bo wierzy sie czasem tez w to co sie nie widzi i nie czuje w magii skutki zaklęć,słów mozna odczuć po latach czy miesiącach a i najlepiej jest wgl zapomnieć o tym by sobie nie wkręcać ja tak to sprawdzałem i działa a potem takie zdziwko xD takie jest moje zdanie i szanuje, ze kazdy moze mieć inne ;))
17-11-2016, 13:16
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Strony (4): « Wstecz 1 2 3 4 Dalej »

• Pokaż wersję do druku
  • Wyślij ten wątek znajomemu
  • Subskrybuj ten wątek
Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Witchcraft - Magia, Ezoteryka, Rozwój duchowy | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS

Theme designed by KoZ.
Edycja © Witchcraft
Polskie tłumaczenie © 2007-2021 Polski Support MyBB, © 2002-2026 MyBB Group.
Diablo® and Blizzard Entertainment® are all trademarks or registered trademarks of Blizzard Entertainment in the United States and/or other countries.