Witchcraft - Forum ezoteryczne
  • Strona główna
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Współpraca
  • Szukaj
Logowanie — Rejestracja

Witchcraft - Forum ezoteryczne › Magia › Magia Naturalna v
1 2 Dalej »

Medytacja wody/ziemi/ognia/wiatru

[-]
Witaj, Gościu!
Witaj! Nie jesteś jeszcze zalogowany. Zaloguj się by móc w pełni korzystać ze strony. Jeżeli nie masz jeszcze konta kliknij tutaj.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
Tryb drzewa | Tryb normalny
Autor Wiadomość
Zefir Offline
maskotka forum

Liczba postów: 332
Reputacja: 2
Znak Zodiaku: Lew
Praktykowany rodzaj magii:
magia spontaniczna

Podziękowania: 60
Podziękowano 67 razy w 51 postach
w skrócie - oglądam czasami jedną wróżkę na yt. Zanim zaczyna rytuał mówi medytacje.

Konkretniej:

Jak to wygląda:

Mówi to:

Medytacja Wody

Wodo bystra, moja siostro Wodo

W twej pamięci, przestrzeń wieków siedzi

Napełnij mnie dzisiaj przejrzystą

Wszystkich Twych czarów urodą.

Daj mi poczuć mądrości przedwieczne

Spraw bym była jak diamenty czyste

Przynieś w darze swoje dary wieczne

Miłość, wiarę, które są wieczyste

Ja…urodzona…jestem najcudowniejszą iskierką Wszechświata. Skupiam w sobie energię Czterech Żywiołów, która promieniuje w moim wnętrzu.

Dziękuję Ci Wodo, że zawsze jesteś przy mnie.

Dziękuję Ci za sztormy i za ciche przystanie.

Dziękuję za to, że gdy miałam serce złamane,

Że w chwilach smutku, zawsze przy mnie staniesz.

Za to, że przez cały czas mojego istnienia

Dodajesz mi mocy w moich pragnieniach.

Czy w kole życia męską byłam czy kobiecą energią, Ty uczyłaś mnie, jak być dobrym człowiekiem. Wdzięczna Ci jestem, za kształt mojego serca. Za ludzi, którzy są sercem przy mnie, za ludzi, którzy byli i za tych, którzy pojawić się mogą. Dziękuję Ci za miłość moich kochanych, przyjaźń moich bliskich. Za radość rodziny, przyjaciół, gromady. Za wszystkie emocje, których doświadczam. Nie tylko za te dobre, ale i za te, które były sztormem w moim sercu. Przez to wszystko jestem kim jestem i w miejscu, w którym jestem. Dziękuję Ci za radości i smutki, za miłość i za nienawiść. Za wszystko, co zadziało się w moich, naszych emocjach, dla mojego dobra i dla mojego rozwoju.

Dziękuję Ci z całego serca

Wielbię Cię

Kocham Cię

Oddają się w Twoją opiekę

Tu i teraz, z tym czasie i w tej przestrzeni.

źródło: https://joannafortunawrozk.wixsite.com/j...tacja-wody

Medytacja Wiatru:

Oczyść mnie Wietrze

Niesforny Wietrzyku

Daj mi moc potężną

Tworzenia przestrzeni

Mam marzeń własnych

I życzeń bez liku

A bez Twej pomocy

Niewiele potrafię zmienić.

Ja…urodzona…jestem najcudowniejszą iskierką Wszechświata. Skupiam w sobie energię Czterech Żywiołów, która promieniuje w moim wnętrzu.

Dziękuję Ci, wietrze, za każdy powiew świeżości w moim życiu. Za to, że jesteś moim oddechem i moją mocą. Dziękuję Ci za wszystkie zmiany, które miały miejsce przy Twoim udziale.

To Ty jesteś mocą umysłu mojego.

To Ty wzmacniasz mój intelekt.

To Ty wspierasz moje postanowienia.

To Ty dodajesz mi energii do działań.

Dziękuję Ci za każdy egzamin w życiu, który zdałam przy twojej pomocy.

Jesteś moim powietrznym przyjacielem. Jesteś moją mocą. Dodajesz mi siły i wiary w przyszłość. Jesteś mym wzmocnieniem. To Ty towarzyszysz mi w każdym pomyśle, w każdym umysłowym działaniu. Dziękuję Ci za wsparcie. Dziękuję Ci za mój pierwszy i za mój ostatni oddech.

Dziękuję, że mnie kształtujesz i wzmacniasz. Bądź ze mną, ochroń mnie, dodaj mi mocy.

Dziękuję ci z całego serca

Wielbię cię

Kocham Cię

źródło: https://joannafortunawrozk.wixsite.com/j...tacja-wody

Medytacja Ognia
[spoiler]

Skupiona w swoim wnętrzu

Odprężam się i uspokajam.

Znajduję się w moim sercu

To z tego poziomu działam.

Złote światło otacza me ciało

Promieniami prześwietla mą duszę.

Wszystko dobrze już będzie się działo

Wszystko mogę, ale nic nie muszę.

Biorę w serce wianuszek promieni

Moc miłości i szczęścia ciepłego

Teraz wszystko na dobre się zmieni

Poza czasem, bez „jak” i „dlaczego”

Mym życzeniem jest w tym czasie doznać

Tu i teraz, nie wcześniej czy potem

Sił miłości, dostatku i to właśnie poznać

By móc odbić to światu z powrotem.

Dziękuję Ci Ogniu, za to, że moja dusza składa się z twoich płomieni. Za to, że jest mocna i silna. Za to, że przez wieki transformuje się i zmienia, przy Twojej obecności. To Ty jesteś moją siłą. To Ty mnie ochraniasz i wzmacniasz. To Tobie mogę powierzyć me troski. To Ty mnie trzymasz z dala ode mnie wrogów i wrogie energie. To Tobie powierzam mą duszę. To Ty potrafisz wzmocnić mnie i oświecić. Dziękuję Ci za opiekę. Za energię do wykonywania zadań. Za siłę przebicia i życiowe możliwości. Dziękuję za pasję, za płomienną namiętność. Za ruch i brak zastoju. Za to, że jesteś mym strażnikiem. Dziękuję Ci i pozdrawiam.

Wielbię cię

Kocham Cię

Tu i teraz w tym czasie i w tej przestrzeni

źródło: https://joannafortunawrozk.wixsite.com/j...acja-ognia

Medytacja Ziemi

Ziemio, co karmisz i wzmacniasz

Rozłóż szerokie ramiona

Gdy mnie otaczasz swą mocą

Wiem, że jestem chroniona

Ziemio, co nosisz mnie stale

Ty, co rozbijasz me lęki

Wspieram się tak, jak na skale

Na Twej potędze, przez wieki.

Ja…urodzona…jestem najcudowniejszą iskierką Wszechświata. Jestem wibracją kosmosu i pulsuję w jego rytmie, jestem dzieckiem Ziemi. Wyrastam z niej i od niej pochodzę.

Ona jest moją matką.

Ona jest moją siłą.

Ona jest moją stworzycielką.

To od niej czerpię siłę.

Wrastam w Ziemię głęboko korzeniami. Co roku głębiej i głębiej. To ona daje mi siłę, to ona daje mi wzrost.

Dziękuję Ci Matko Ziemio, za wszystko. I za to co dobre, i za to co trudne.

Za to, że uziemiasz moje troski.

Za to, że umacniasz moje ciało.

Za to, że jesteś moją opoką i ostoją.

Dziękuję ci za to, że otaczasz mnie swoją mocą.

Oddaję Ci cześć i proszę o opiekę.

To Ty wzmacniasz moje poczucie bezpieczeństwa.

To Ty jesteś początkiem mojego dobrobytu.

To Ty mnie wychowujesz i wzmacniasz.

Wielbię Cię i dziękuję.

Kocham Cię

źródło: https://joannafortunawrozk.wixsite.com/j...acja-ziemi

i kwestia teraz:

1. medytacja to medytacja, ale jak ona robi/można robić?
w sensie trzeba usiąść, rozluźnić się i mówić?
czy można spokojnie usiąść i mówić w myślach?
2. w jakim celu to robi? w sensie w czym to pomaga?
3. stosowaliście to kiedyś?
10-04-2022, 23:48
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
tupajda Offline
Wtajemniczony

Liczba postów: 1,037
Reputacja: 19
Znak Zodiaku:

Podziękowania: 236
Podziękowano 215 razy w 149 postach
RE: Medytacja wody/ziemi/ognia/wiatru
Medytacja to przede wszystkim oczyszczenie umysłu. Medytacja to sprawa indywidualna, każdy ma swój sposób na uspokojenie umysłu. Medytacja to stan umysłu, można medytować biegając dla przykładu. Czystość i jasność myśli zawsze pomaga skupić się na celu. Jak obejrzysz wyczynowych sportowców, to oni też na swój sposób medytują przed startem.

--
Wystarczy być sobą.
11-04-2022, 13:35
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali: Zefir
Ariqa Offline
Użytkownik

Liczba postów: 20
Reputacja: 0
Znak Zodiaku: Rak
naturalna

Podziękowania: 3
Podziękowano 5 razy w 5 postach
Jak wyżej. Medytacja ma ci pomóc oczyścić umysł z myśli wszelakich. Odcina to, co dochodzi do nas z zewnątrz i uspokaja nasze wnętrze.

Najbardziej znaną formą medytacji jest siedzenie w pozycji lotosu z rękoma ułożonymi na kolanach. Nie jest to jednak jedyna forma medytacji. Jak tupajda wcześniej odpowiedział, formy medytacji są przeróżne. Ja na przykład często medytuję spacerując po lesie, w milczeniu i starając się nie zaśmiecać głowy różnymi myślami.

Na dobrą sprawę według mnie, to medytować powinno się jak najczęściej. Może nie co 5 minut, ale raz na dzień-dwa, chociaż przez 10-15 minut. Wniesie to nie tylko pozytywne efekty do zwykłego życia, ale również i do praktyki magicznej.

Dla wielu czytelników magia jest wiedzą diabelską. Niewątpliwie - gdyż nauka o świetle jest jednocześnie nauką o cieniu. - Éliphas Lévi

11-04-2022, 17:03
Znajdź Posty Odpowiedz
Zefir Offline
maskotka forum

magia spontaniczna

(11-04-2022, 17:03)Ariqa napisał(a): Jak wyżej. Medytacja ma ci pomóc oczyścić umysł z myśli wszelakich. Odcina to, co dochodzi do nas z zewnątrz i uspokaja nasze wnętrze. 

Najbardziej znaną formą medytacji jest siedzenie w pozycji lotosu z rękoma ułożonymi na kolanach. Nie jest to jednak jedyna forma medytacji. Jak tupajda wcześniej odpowiedział, formy medytacji są przeróżne. Ja na przykład często medytuję spacerując po lesie, w milczeniu i starając się nie zaśmiecać głowy różnymi myślami.

Na dobrą sprawę według mnie, to medytować powinno się jak najczęściej. Może nie co 5 minut, ale raz na dzień-dwa, chociaż przez 10-15 minut. Wniesie to nie tylko pozytywne efekty do zwykłego życia, ale również i do praktyki magicznej.

ok, a czy np. w ten sposób (bo nie wiem jak to robią np. mnisi buddyjscy/tybetańscy itd.) dostanę np. wiedzę, czy odpowiedź na pytanie (np. jak zaklaskać jedną ręką)?
11-04-2022, 17:09
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Ariqa Offline
Użytkownik

naturalna

Nie wiem jak u innych, ale mi samej zdarzyło się dostać pewnych "błyśnięć" wiedzy podczas medytacji. Moim zdaniem, podczas medytowania nasz umysł jest bardziej wrażliwy na to, co chce nam przekazać Wszechświat, bogowie, duchy, istoty itd., więc jest to jak najbardziej możliwe. Oczywiście nie zawsze tak będzie, ale często warto spróbować i tak.

Dla wielu czytelników magia jest wiedzą diabelską. Niewątpliwie - gdyż nauka o świetle jest jednocześnie nauką o cieniu. - Éliphas Lévi

11-04-2022, 17:28
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Cabotine Offline
Użytkownik

Liczba postów: 41
Znak Zodiaku:
Biała Magia, Tarot

Podziękowania: 14
Podziękowano 14 razy w 7 postach
(11-04-2022, 17:28)Ariqa napisał(a): Nie wiem jak u innych, ale mi samej zdarzyło się dostać pewnych "błyśnięć" wiedzy podczas medytacji. Moim zdaniem, podczas medytowania nasz umysł jest bardziej wrażliwy na to, co chce nam przekazać Wszechświat, bogowie, duchy, istoty itd., więc jest to jak najbardziej możliwe. Oczywiście nie zawsze tak będzie, ale często warto spróbować i tak.
Ja też dostaję wiedzę z "góry" podczas medytacji, najczęściej odpowiedzi bez pytań, ale czasami jak zadaję pytania to też dostaję odpowiedzi.
17-04-2022, 21:32
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Zefir Offline
maskotka forum

magia spontaniczna

(17-04-2022, 21:32)Cabotine napisał(a):
(11-04-2022, 17:28)Ariqa napisał(a): Nie wiem jak u innych, ale mi samej zdarzyło się dostać pewnych "błyśnięć" wiedzy podczas medytacji. Moim zdaniem, podczas medytowania nasz umysł jest bardziej wrażliwy na to, co chce nam przekazać Wszechświat, bogowie, duchy, istoty itd., więc jest to jak najbardziej możliwe. Oczywiście nie zawsze tak będzie, ale często warto spróbować i tak.
Ja też dostaję wiedzę z "góry" podczas medytacji, najczęściej odpowiedzi bez pytań, ale czasami jak zadaję pytania to też dostaję odpowiedzi.

Jak to się teoretycznie robi? Zadaję sobie pytanie i medytuję, czy ustalam najpierw, że potrzebuję czegoś wiedzieć, czy jak?
17-04-2022, 22:01
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Ariqa Offline
Użytkownik

naturalna

Cytat:Jak to się teoretycznie robi? Zadaję sobie pytanie i medytuję, czy ustalam najpierw, że potrzebuję czegoś wiedzieć, czy jak?

Szczerze, to nie mam na to odpowiedzi, bo ja nigdy o nic nie pytałam przed tym, jak otrzymywałam jakąś "odpowiedź" lub "wiedzę" podczas medytacji. To po prostu do mnie przychodziło. 

Myślę, że jak najbardziej możesz przed medytacją zadać wybrane pytanie tak, by poszło w "eter". Potem medytować jak normalnie i kto wie, może dostaniesz odpowiedź.

17-04-2022, 23:07
Znajdź Posty Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku
  • Wyślij ten wątek znajomemu
  • Subskrybuj ten wątek
Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Witchcraft - Magia, Ezoteryka, Rozwój duchowy | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS

Theme designed by KoZ.
Edycja © Witchcraft
Polskie tłumaczenie © 2007-2021 Polski Support MyBB, © 2002-2026 MyBB Group.
Diablo® and Blizzard Entertainment® are all trademarks or registered trademarks of Blizzard Entertainment in the United States and/or other countries.