Witchcraft - Forum ezoteryczne
  • Strona główna
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Współpraca
  • Szukaj
Logowanie — Rejestracja

Witchcraft - Forum ezoteryczne › Witchcraft › Poznajmy się v
« Wstecz 1 2 3 4 5 … 26 Dalej »

Hallo z UK

[-]
Witaj, Gościu!
Witaj! Nie jesteś jeszcze zalogowany. Zaloguj się by móc w pełni korzystać ze strony. Jeżeli nie masz jeszcze konta kliknij tutaj.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
Tryb drzewa | Tryb normalny
Hallo z UK
Autor Wiadomość
Zając_z_Saturna Offline
Użytkownik

Liczba postów: 3
Reputacja: 0
Znak Zodiaku:
Praktykowany rodzaj magii:
Magia Chaosu, witchcraft

Podziękowania: 0
Podziękowano 0 razy w 0 postach
Hallo z UK
Cześć! 
Cieszę się że znalazłam to forum. Interesuje się "przypominaniem" własnych umiejętności magicznych/ czarodziejskich podświadomością. Ostatnio mnie to zabrało w kierunku witchcraft, i magii chaosu, chcę też odkrywać gnozę i alchemię.
14-09-2022, 12:02
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Zefir Offline
maskotka forum

Liczba postów: 332
Reputacja: 2
Znak Zodiaku: Lew
magia spontaniczna

Podziękowania: 60
Podziękowano 67 razy w 51 postach
RE: Hallo z UK
Siema

Powiedz proszę, co umiesz.
14-09-2022, 12:10
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Zając_z_Saturna Offline
Użytkownik

Liczba postów: 3
Reputacja: 0
Znak Zodiaku:
Magia Chaosu, witchcraft

Podziękowania: 0
Podziękowano 0 razy w 0 postach
Hej!
No żebym to ja sama wiedziała co umiem, to by mnie tu nie było 😹

Formalnie (z nauczycielem) uczyłam się robienia sigili, servitorów, wywoływania stanów transu i tarota. Wszysktiego na razie mało używam.
Praktycznie mało praktykuję (masło maślane), ale udało mi się zmanifestować coś bardzo ważnego dla mnie co w normalnych warunkach nie mogłoby mieć miejsca (studia +potrzebne na to finanse), i ostatnio rzuciłam bardzo specificzny urok, który się zmanifestował z potwierdzeniem.

Więc z natury coś umiem, ale jeśli chodzi o teorię to jestem bardziej na początku.
Szukam jakichś praktyk które mi bardziej pomogą w rozwoju - energi, wiedzy o sobie, uziemienia, etc. I też jakiejś tradycji z której mogę czerpać - która nie jest wyłącznie anglosaską.

A co to jest magia spontaniczna? Bo jak to chyba robie, bo często sama wymyślam rytuały. 😂 Jest to jakoś sformalizowane? I sam wiesz co umiesz?
14-09-2022, 12:45
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Zefir Offline
maskotka forum

Liczba postów: 332
Reputacja: 2
Znak Zodiaku: Lew
magia spontaniczna

Podziękowania: 60
Podziękowano 67 razy w 51 postach
Cytat: Formalnie (z nauczycielem) uczyłam się robienia sigili, servitorów, wywoływania stanów transu i tarota. Wszysktiego na razie mało używam.
Praktycznie mało praktykuję (masło maślane), ale udało mi się zmanifestować coś bardzo ważnego dla mnie co w normalnych warunkach nie mogłoby mieć miejsca (studia +potrzebne na to finanse), i ostatnio rzuciłam bardzo specificzny urok, który się zmanifestował z potwierdzeniem.
Trochę umiesz, nie przesadzajmy.

Cytat:Więc z natury coś umiem, ale jeśli chodzi o teorię to jestem bardziej na początku.
Pozostaje zapoznanie się z podstawami.
Np. czym jest Świat Astralny, kim są duchy, czakry u człowieka, do czego służą, jak działają itd.

Jeśli chcesz ciekawe rzeczy, zajrzyj do tematów Evandera:
http://witchcraft.com.pl/search.php?action=results&sid=71c697179d9f34729934a6a2353f2af1
Np. jak robić skan
Ale przedtem jak możesz musisz uporządkować głowę (by wiedzieć co wyczytasz z czyjejś podświadomości) itd.

Cytat:Szukam jakichś praktyk które mi bardziej pomogą w rozwoju - energi, wiedzy o sobie, uziemienia, etc. I też jakiejś tradycji z której mogę czerpać - która nie jest wyłącznie anglosaską.
j.w., przeszukując forum na pewno znajdziesz coś dla siebie. Zawsze możesz też o to zapytać.

Cytat:A co to jest magia spontaniczna? Bo jak to chyba robie, bo często sama wymyślam rytuały. 😂 Jest to jakoś sformalizowane? I sam wiesz co umiesz?
Ojciec kiedyś powiedział, że nie lubi magii ceremonialnej, więc sobie tak wpisałem.
Nie ma czegoś takiego - po prostu sprecyzowałem, że robię np. wizualizację, wchodzenie w stan alfa itp.
W sensie, że wizualizację bez rytuałów.
Czy nawet samo wypisywanie run.
14-09-2022, 12:51
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
lisa Offline
Szczotko-zmiotka

Liczba postów: 367
Reputacja: 4
Znak Zodiaku:
Biała magia

Podziękowania: 63
Podziękowano 29 razy w 27 postach
Cześć ZzS! Ja myślę, że dużo umiesz. Fajnie że wpadłaś na forum!
16-09-2022, 19:58
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:

• Pokaż wersję do druku
  • Wyślij ten wątek znajomemu
  • Subskrybuj ten wątek
Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Witchcraft - Magia, Ezoteryka, Rozwój duchowy | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS

Theme designed by KoZ.
Edycja © Witchcraft
Polskie tłumaczenie © 2007-2021 Polski Support MyBB, © 2002-2026 MyBB Group.
Diablo® and Blizzard Entertainment® are all trademarks or registered trademarks of Blizzard Entertainment in the United States and/or other countries.