Witchcraft - Forum ezoteryczne
  • Strona główna
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Współpraca
  • Szukaj
Logowanie — Rejestracja

Witchcraft - Forum ezoteryczne › Magia › Zaklęcia i rytuały › Inwokacje i ewokacje v
1 2 Dalej »

Skontaktowanie się z żywiołakami

Strony (9): « Wstecz 1 … 5 6 7 8 9
Idź do strony 
Ocena wątku:
  • 3 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[-]
Witaj, Gościu!
Witaj! Nie jesteś jeszcze zalogowany. Zaloguj się by móc w pełni korzystać ze strony. Jeżeli nie masz jeszcze konta kliknij tutaj.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
Tryb drzewa | Tryb normalny
Skontaktowanie się z żywiołakami
Autor Wiadomość
Vigilant Offline
Użytkownik

Liczba postów: 22
Reputacja: 0
Znak Zodiaku: Panna
Praktykowany rodzaj magii:
Zielarstwo, natura, pogoda

Podziękowania: 4
Podziękowano 8 razy w 8 postach
RE: Skontaktowanie się z żywiołakami
(13-09-2022, 16:00)lisa napisał(a): Który żywiołami jest najprostszy do poradzenia sobie?

Mogę się podzielić doświadczeniem z Sylfami. Nie przywoływałam ich za pomocą ewokacji ani nie próbowałam kontrolować, jedynie potrzebowałam ich wsparcia. Co do rzekomego skurwielostwa, u tych kilku z którymi miałam kontakt przejawiało się to jedynie tym, że mają cię głęboko w dupie. Mimo całej mojej wiedzy spodziewałam się, że po kontakcie z nimi po raz pierwszy kolejne będą o wiele łatwiejsze. Owszem, może dwa kolejne były. Potem im się znudziło. Jeden sobie jeszcze za mną łaził jak wiało, mogłam sobie coś do niego gadać i udawać że ktoś mnie słucha i rozumie. Ale jemu również przeszło. W magii powietrza były bardzo pomocne, mogłam się dzięki ich wsparciu bardziej "wsłuchać" w ten żywioł. Dużo się nauczyłam. Przywołanie jest jak z każdą inną istotą - jakaś mała zachęta, osobiście grałam na flecie ale cokolwiek pięknego, co ma do czynienia z powietrzem, powinno zadziałać. Oczywiście krąg, wszystko ochronne co macie, na wypadek jakby przypadkiem przywołało się coś mniej fajnego od żywiołaka. Odpowiadając na Twoje pytanie, jako że mi samej jako początkującej udało się uzyskać pomoc od Sylfów, myślę, że jeżeli czujesz, że jesteś sobie w stanie z nimi poradzić, idź w to.
27-12-2022, 15:07
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Olimpia Niedostępny
...

Liczba postów: 5,281
Reputacja: 97
Znak Zodiaku: Wodniś ^^
Magia Naturalna

Podziękowania: 679
Podziękowano 606 razy w 578 postach
Oj tam od razu skurwielostwa! Nie znasz się na żartach! xDD
Sylfy lubią psocić i porobić sobie jaja... jednak ludzie nie rozumieją ich poczucia humoru. xD

... mi też nie było do śmiechu, ale w sumie jak patrzę dzisiaj na to wszystko to jednak się śmieje. Ganialiście kiedyś ważny dokument przez całą dzielnicę? xD I jak już braliście do ręki to fiuuu wiart porywał? xD Napewno sporo kalorii spaliłam i wyglądałam przy tym prześmiesznie! ... zwłaszcza z tymi liśćmi, które mi się wplątały we włosy. Sylfy się bawiły we fryzjera. Ewidentnie. xDD

Normalność to wymysł.
Skupiają się w stado i "normalność" tworzą na podstawie wypadkowej średniej reakcji i poglądów innych Owiec w stadzie.
Boją się uwolnienia Woli ponad Formę.
Są niewolnikami Formy (Materii i spraw materialnych).

-----------
Różnica pomiędzy mną a resztą jest taka, że ja sie nie boje być nie akceptowana.
27-12-2022, 15:14
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Vigilant Offline
Użytkownik

Tak mnie naszło teraz żeby wrócić do nich, skoro już bardziej się w tematach magicznych ogarnęłam. Ale żarty niezłe, mnie tylko wkurzały wiejąc sobie koło mnie ale no... Nie żałuję. Wtedy byłam troszkę spięta bo tyle mi wszyscy nagadali, jak to bardzo trzeba uważać, jak źle wszystko może pójść... Najlepiej się wyluzować po prostu. Może też na fajne osobniki trafiłam akurat, ale przesadne skupienie na zasadach nic nie daje.

Jak zacznie u mnie solidniej wiać to spróbuję sobie z nimi znowu porozmawiać. Tak mnie jakoś ten wątek nakręcił.

we are all children of the woods
27-12-2022, 15:20
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Olimpia Niedostępny
...

Magia Naturalna

No bo Sylfy tak mają... to co dla nich jest żartem, dla magów jest irytujące i wkurzające. To takie chochliki... ja to z jednej strony się wściekam, a z drugiej się śmieje z nimi... mam dystans do siebie i nawet robią sobie ze mnie jaja i mają się w kotka i myszkę to ja i tak z jednej strony klnę, a z drugiej się podśmiechuje. Lubią się bawić bańkami mydlanymi, jak chcesz żeby Ci dały spokój to po prostu puść im kilka - oni się nimi zajmą, a Ty będziesz mieć przerwę. :D

Normalność to wymysł.
Skupiają się w stado i "normalność" tworzą na podstawie wypadkowej średniej reakcji i poglądów innych Owiec w stadzie.

-----------
Różnica pomiędzy mną a resztą jest taka, że ja sie nie boje być nie akceptowana.
27-12-2022, 15:24
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Vigilant Offline
Użytkownik

No mają, nie da się ukryć... Jak na zawołanie zaczęło tak wiać, że aż dachówkami trzęsie. Znak? Na pewno spróbuję z bańkami mydlanymi, chociaż aż tak irytujące nie były, wystarczyło je potem troszkę ignorować... W sumie może przez to przestały się mną obchodzić. Miałoby to sens.

we are all children of the woods
27-12-2022, 15:46
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Zefir Offline
maskotka forum

Liczba postów: 332
Reputacja: 2
Znak Zodiaku: Lew
magia spontaniczna

Podziękowania: 60
Podziękowano 67 razy w 51 postach
pierwsza rzecz - w jakim celu je się przywołuje?

Druga rzecz - jest jakieś konkretne BHP?

Rozumiem, że mogę je o coś poprosić, ew. o coś zapytać? Czy raczej nie mają wiedzy tak jak np. drzewa?

Muszę mieć do tego psychikę, czy niekoniecznie? W sensie jest to bezpieczne, nie zrobią mi nic jak się zezłosczą itp.?
27-12-2022, 17:29
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Olimpia Niedostępny
...

Magia Naturalna

Ja je przywołuje w takim samym celu w jakim idę się spotkać z przyjaciółką. Pisałam kiedyś post, że jak będziesz traktował istoty tylko jak środek do celu to nie będą zbyt chętne pomocy... tak samo jak ja mam w nosie osoby, które do mnie dzwonią do mnie tylko wtedy kiedy czegoś chcą. Oczywiście można z nimi robić wymiany handlowe... ale po co skoro możesz mieć towarzysza?

... Ale ogólnie żywiołaki pomagają w zrozumieniu i okiełznaniu żywiołu, w manifestacji czegoś w Twoim życiu. Fajne są. Choć psocą.

Normalność to wymysł.

-----------
27-12-2022, 17:33
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Vigilant Offline
Użytkownik

(27-12-2022, 17:29)Zefir napisał(a): pierwsza rzecz - w jakim celu je się przywołuje?
Tak naprawdę to w podejściu zgadzam się z Olimpią. Pierwszy raz przywołałam Sylfy z czystej ciekawości - czy w ogóle jestem w stanie to zrobić? Co mi powiedzą? Czy faktycznie magia, której używam, stanie się silniejsza? Byłam, jako wtedy jeszcze solidna początkująca, zafascynowana tym, że mi się udało. Z tego powodu coraz częściej sobie je przywoływałam, jak taka irytująca dziewczynka, która odkryła grę na telefonie mamy i cały czas ją męczy.

Od zawsze jestem silnie związana z żywiołem powietrza - chmurami, mgłą, wiatrem. Poprosiłam więc Sylfy o pomoc przy kilku zaklęciach. A potem, jak już wspomniałam, troszkę rozmów, grałam im więcej na flecie i gitarze bo bardzo to, z jakiegoś powodu, lubiły. Oczywiście, ich obecność była najbardziej prominentna w wietrznych górach czy przy porannej mgle. Były bardzo dobrymi towarzyszami. No i to co wspomniałeś, nauka - mi powiedziały bardzo wiele nie tylko o samym żywiole, ale również o sobie samych. I o innych ludziach, których spotkały.

(27-12-2022, 17:29)Zefir napisał(a): Druga rzecz - jest jakieś konkretne BHP?
To, co wspominałam, czyli krąg, spokojnie mi wystarczyło. Ze strony Sylfów nie spodziewałabym się żadnego zagrożenia, jedynie wspomniane psikusy ale w tym nic niebezpiecznego nie ma. Tak naprawdę to bronisz się przed całym paskudztwem, które, przy okazji, może się do ciebie przykleić. Jak Sylfa rozzłościsz to najwyżej walnie ci jakiegoś solidnego psikusa i zostawi. Aczkolwiek nie wiem, jak można ich rozzłościć - jedynie działając solidnie przeciwko Naturze.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-12-2022, 19:48 {2} przez Vigilant.)
29-12-2022, 19:47
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali: Olimpia
lisa Offline
Szczotko-zmiotka

Liczba postów: 367
Reputacja: 4
Znak Zodiaku:
Biała magia

Podziękowania: 63
Podziękowano 29 razy w 27 postach
Olimpia, ja chyba najlepiej czuje się z wiatrem.
31-12-2022, 19:56
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Strony (9): « Wstecz 1 … 5 6 7 8 9
Idź do strony 

• Pokaż wersję do druku
  • Wyślij ten wątek znajomemu
  • Subskrybuj ten wątek
Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Witchcraft - Magia, Ezoteryka, Rozwój duchowy | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS

Theme designed by KoZ.
Edycja © Witchcraft
Polskie tłumaczenie © 2007-2021 Polski Support MyBB, © 2002-2026 MyBB Group.
Diablo® and Blizzard Entertainment® are all trademarks or registered trademarks of Blizzard Entertainment in the United States and/or other countries.