Z uwagi na fakt, że mamy nowy rok 2021, myślę że warto spróbować zrobić sobie osobisty przedmiot oczyszczający, który wchłonie wszelką negatywną energię, która na nas ciąży, tak aby dobrze wejść w nowy rok.
Poniżej przedstawiam jak to można zrobić, wybieramy sobie przedmiot, który będzie naszym amuletem, może być to zwykły kamień, pierścień, moneta lub naszyjnik.
Potrzebne przedmioty:
-kadzidło
-świeca biała
-naczynie z wodą
-sól
1 KROK - oczyszczenie
Zapalamy kadzidło, zwracamy się w kierunku wschodu, wypowiadając słowa:
"Strażniku wschodu, przywołuję Cię, abyś mi asystował przy mym rytuale, niech Twoje moce powietrza, oczyszczą to pomieszczenie z negatywnej energii."
Obchodzimy pomieszczenie z kadzidłem i wypowiadamy słowa:
"Nakazuje wszystkim złym siłom opuścić to miejsce, mocą powietrza, oczyszczam to miejsce."
2 KROK - Rytuał
Zasiadamy do swojego ołtarza przy którym pracujemy.
Bierzemy wybrany przez nas przedmiot (dla przykładu zakładamy że wykorzystaliśmy pierścień).
Posypujemy go solą, wypowiadając słowa:
"Pierścieniu, oczyszczam Cię. i wypędzam z Ciebie wszelkie negatywne energie"
Bierzemy kadzidło. znowu zwracamy się w kierunku wschodu:
"Pierścieniu, przebudzam Cię, z mocą powietrza, od tej pory budzisz się do życia."
Przelecieć kilka razy pierścieniem przez dym z kadzidła, podczas wypowiadania słów.
Następnie zapalamy białą świecę i zwracamy się w kierunku południa.
"Pierścieniu, przebudzam Cię. Z mocą ognia, od tej pory budzisz się do życia".
Przelatujemy pierścieniem przez ogień świecy kilka razy.
Bierzemy wodę w naczyniu i zwracamy się w kierunku zachodu:
"Pierścieniu, przebudzam Cię. Z mocą wody, od tej pory budzisz się do życia".
Upuszczamy kilka kropel wody na pierścień.
Bierzemy sól i zwracamy się w kierunku północy:
"Pierścieniu, przebudzam Cię. Z mocą ziemi, od tej pory budzisz się do życia".
Sypnąć szczyptą soli na pierścień.
Teraz przytrzymujemy przedmiot dwoma dłońmi i wypowiadamy słowa:
"Pierścieniu od tej pory żyjesz, i jesteś stworzony jako amulet, absorbujący wszelką negatywną energię, czarną magię oraz wszelkie klątwy, skierowane we mnie. Oczyść moje ciało i duszę ze wszystkich nieoczyszczonych negatywnych energii. Następnie przemień je w czystą i nieszkodliwą energię. A teraz wykonaj swoje zadanie."
Przedmiot trzymamy przy sobie przez maksymalnie 30 dni. Po tym czasie należy się go pozbyć.
3 KROK - Pozbycie się przedmiotu
Kiedy czujemy, że nie jesteśmy już pod wpływem negatywnej energii, trzeba pozbyć się amuletu. Nie można być aroganckim, skoro wykonał swoje zadanie pora pozwolić mu odejść.
Zasiadamy do ołtarza i posypujemy pierścień solą, wypowiadając słowa:
"Amulecie, oczyszczam Cię, wykonałeś swoje zadanie"
Zwracamy się w kierunku północy:
"Amulecie, wykonałeś swoje zadanie, Twoja praca jest skończona. Od tej pory nie istniejesz. Z mocą ziemi Twoja egzystencja dobiegła końca."
Sypiemy ponownie przedmiot solą.
Zwracamy się w stronę zachodu:
"Amulecie, wykonałeś swoje zadanie, Twoja praca jest skończona. Od tej pory nie istniejesz. Z mocą wody, twoja egzystencja dobiegła końca."
Kropimy go wodą.
Zwracamy się w stronę południa:
"Amulecie, wykonałeś swoje zadanie. Twoja praca jest skończona. Od tej pory nie istniejesz. Z mocą ognia, Twoja egzystencja dobiegła końca."
Przesuwamy przedmiot nad płomieniem świecy.
Zwracamy się w stronę wschodu:
"Amulecie, wykonałeś swoje zadanie. Twoja praca jest skończona. Od tej pory nie istniejesz. Z mocą powietrza, Twoja egzystencja dobiegła końca."
Przenosimy przedmiot nad dymem z kadzidła.
Na zakończenie wykonujemy rytuał pentagramu.
Na sam koniec, pozbywamy się przedmiotu wrzucając go do rzeki, morza lub zakopując w ziemi.