Witchcraft - Forum ezoteryczne
  • Strona główna
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Współpraca
  • Szukaj
Logowanie — Rejestracja

Witchcraft - Forum ezoteryczne › Magia › Zaklęcia i rytuały › Ochrona v
1 2 Dalej »

Wykonanie przedmiotu oczyszczającego

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[-]
Witaj, Gościu!
Witaj! Nie jesteś jeszcze zalogowany. Zaloguj się by móc w pełni korzystać ze strony. Jeżeli nie masz jeszcze konta kliknij tutaj.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
Tryb drzewa | Tryb normalny
Autor Wiadomość
Poseidon Offline
Użytkownik

Liczba postów: 66
Reputacja: 2
Znak Zodiaku:
Praktykowany rodzaj magii:

Podziękowania: 6
Podziękowano 12 razy w 8 postach
Z uwagi na fakt, że mamy nowy rok 2021, myślę że warto spróbować zrobić sobie osobisty przedmiot oczyszczający, który wchłonie wszelką negatywną energię, która na nas ciąży, tak aby dobrze wejść w nowy rok.
Poniżej przedstawiam jak to można zrobić, wybieramy sobie przedmiot, który będzie naszym amuletem, może być to zwykły kamień, pierścień, moneta lub naszyjnik.

Potrzebne przedmioty:
-kadzidło
-świeca biała
-naczynie z wodą
-sól

1 KROK - oczyszczenie

Zapalamy kadzidło, zwracamy się w kierunku wschodu, wypowiadając słowa:

"Strażniku wschodu, przywołuję Cię, abyś mi asystował przy mym rytuale, niech Twoje moce powietrza, oczyszczą to pomieszczenie z negatywnej energii."

Obchodzimy pomieszczenie z kadzidłem i wypowiadamy słowa:

"Nakazuje wszystkim złym siłom opuścić to miejsce, mocą powietrza, oczyszczam to miejsce."

2 KROK - Rytuał

Zasiadamy do swojego ołtarza przy którym pracujemy.
Bierzemy wybrany przez nas przedmiot (dla przykładu zakładamy że wykorzystaliśmy pierścień).

Posypujemy go solą, wypowiadając słowa:
"Pierścieniu, oczyszczam Cię. i wypędzam z Ciebie wszelkie negatywne energie"

Bierzemy kadzidło. znowu zwracamy się w kierunku wschodu:
"Pierścieniu, przebudzam Cię, z mocą powietrza, od tej pory budzisz się do życia."
Przelecieć kilka razy pierścieniem przez dym z kadzidła, podczas wypowiadania słów.

Następnie zapalamy białą świecę i zwracamy się w kierunku południa.
"Pierścieniu, przebudzam Cię. Z mocą ognia, od tej pory budzisz się do życia".
Przelatujemy pierścieniem przez ogień świecy kilka razy.

Bierzemy wodę w naczyniu i zwracamy się w kierunku zachodu:
"Pierścieniu, przebudzam Cię. Z mocą wody, od tej pory budzisz się do życia".
Upuszczamy kilka kropel wody na pierścień.

Bierzemy sól i zwracamy się w kierunku północy:
"Pierścieniu, przebudzam Cię. Z mocą ziemi, od tej pory budzisz się do życia".
Sypnąć szczyptą soli na pierścień.

Teraz przytrzymujemy przedmiot dwoma dłońmi i wypowiadamy słowa:
"Pierścieniu od tej pory żyjesz, i jesteś stworzony jako amulet, absorbujący wszelką negatywną energię, czarną magię oraz wszelkie klątwy, skierowane we mnie. Oczyść moje ciało i duszę ze wszystkich nieoczyszczonych negatywnych energii. Następnie przemień je w czystą i nieszkodliwą energię. A teraz wykonaj swoje zadanie."

Przedmiot trzymamy przy sobie przez maksymalnie 30 dni. Po tym czasie należy się go pozbyć.

3 KROK - Pozbycie się przedmiotu

Kiedy czujemy, że nie jesteśmy już pod wpływem negatywnej energii, trzeba pozbyć się amuletu. Nie można być aroganckim, skoro wykonał swoje zadanie pora pozwolić mu odejść.

Zasiadamy do ołtarza i posypujemy pierścień solą, wypowiadając słowa:
"Amulecie, oczyszczam Cię, wykonałeś swoje zadanie"

Zwracamy się w kierunku północy:
"Amulecie, wykonałeś swoje zadanie, Twoja praca jest skończona. Od tej pory nie istniejesz. Z mocą ziemi Twoja egzystencja dobiegła końca."
Sypiemy ponownie przedmiot solą.

Zwracamy się w stronę zachodu:
"Amulecie, wykonałeś swoje zadanie, Twoja praca jest skończona. Od tej pory nie istniejesz. Z mocą wody, twoja egzystencja dobiegła końca."
Kropimy go wodą.

Zwracamy się w stronę południa:
"Amulecie, wykonałeś swoje zadanie. Twoja praca jest skończona. Od tej pory nie istniejesz. Z mocą ognia, Twoja egzystencja dobiegła końca."
Przesuwamy przedmiot nad płomieniem świecy.

Zwracamy się w stronę wschodu:
"Amulecie, wykonałeś swoje zadanie. Twoja praca jest skończona. Od tej pory nie istniejesz. Z mocą powietrza, Twoja egzystencja dobiegła końca."
Przenosimy przedmiot nad dymem z kadzidła.

Na zakończenie wykonujemy rytuał pentagramu.

Na sam koniec, pozbywamy się przedmiotu wrzucając go do rzeki, morza lub zakopując w ziemi.
01-01-2021, 19:18
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali: Olimpia , Machidiel , Natka222
Verisa Offline
סמאל

Liczba postów: 48
Reputacja: 4
Znak Zodiaku: Pisces
Hermetyzm

Podziękowania: 0
Podziękowano 1 razy w 1 postach
RE: Wykonanie przedmiotu oczyszczającego
Nie zrozumiałe,po co trzymać przy sb takie coś?
Czarny turmalin doskonale zdaje swoje zadanie a nie musisz go wyrzucać lecz jedynie oczyszczać, wracając do oczyszczania.
Jeśli coś dobrze pełni swe zadanie po co niszczyć?
Popracuj nad schematem i będzie lepiej.
Życzę powodzenia

Mą pomocną dłoń wieńczą pazury bestii
Dziś zżera mnie męka,Bo przecież Ty miałeś mieć moc, co uwalnia od piętna syna סמאל
Nadrzędnym prawem każdego człowieka jest prawo do obrony. Jeśli ktoś wejdzie ci w drogę masz prawo zemścić się z całą bezwzględnością. Odpłać mu po stokroć, a nigdy więcej nie stanie ci na drodze! Nikt nie może ci tego zabronić, a każdy kto mówi inaczej jest kłamcą.
02-01-2021, 01:24
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Poseidon Offline
Użytkownik

Liczba postów: 66
Reputacja: 2
Znak Zodiaku:

Podziękowania: 6
Podziękowano 12 razy w 8 postach
Drogi przyjacielu, magia to nie matematyka żeby miała jedna możliwość rozwiązania. Tu wszystko może się sprawdzać ale równie dobrze nic.
Po prostu, w tym rytuale, wynajmujesz sobie przedmiot na określony czas i określoną usługę, jak wykona swoje zadanie to go zwalniasz. Wystarczy zrozumieć ideę.
Nie trzeba odrazu krytykować, wrzuciłem na prośbę znajomego, zamiast na PW, dałem dla wszystkich może ktoś by chciał skorzystać.
Nie rozumiem też podawania innych przykładów, jakbym podał przepis na sushi na forum kucharskim to też bym usłyszał w pierwszym poście że pizza doskonale spełnia swoje zadanie jako obiad? Ja preferuję pierścień atlantów, jako przedmiot ochronny, ale nie napiszę posta, ludzie kupcie sobie pierścień atlantów.
Popracować to ja obecnie mam nad czym i to czymś zupełnie innym, za powodzenie dziękuję, mogę wcale nic tu już nie wrzucać skoro tak jest lepiej.
Pozdrawiam serdecznie
02-01-2021, 09:13
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Verisa Offline
סמאל

Liczba postów: 48
Reputacja: 4
Znak Zodiaku: Pisces
Hermetyzm

Podziękowania: 0
Podziękowano 1 razy w 1 postach
Po co się unosić, zwracam jedynie uwagę na kilka istotnych faktów które ci umknęły, magia to nie prostytutka ze wynajmujesz sobie ją na czas, usługę a jak ci się nie znudzi to rzucasz w kosz, weźmy przykład że ktoś tworzy taki przedmiot po czym wrzuca go w szufladę biurka i o nim zapomina, przedmiot nadal ściąga energię z otoczenia maga, że nie jest dostatecznie silny zasilony egregorem przy pierwszej lepszej okazji przyjmuje większy ładunek energetyczny którego nie może przerobić, zachodzą zmiany w matrycy energetycznej i bum.... 😁

Mą pomocną dłoń wieńczą pazury bestii
Dziś zżera mnie męka,Bo przecież Ty miałeś mieć moc, co uwalnia od piętna syna סמאל
Nadrzędnym prawem każdego człowieka jest prawo do obrony. Jeśli ktoś wejdzie ci w drogę masz prawo zemścić się z całą bezwzględnością. Odpłać mu po stokroć, a nigdy więcej nie stanie ci na drodze! Nikt nie może ci tego zabronić, a każdy kto mówi inaczej jest kłamcą.
02-01-2021, 10:22
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:

• Pokaż wersję do druku
  • Wyślij ten wątek znajomemu
  • Subskrybuj ten wątek
Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Witchcraft - Magia, Ezoteryka, Rozwój duchowy | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS

Theme designed by KoZ.
Edycja © Witchcraft
Polskie tłumaczenie © 2007-2021 Polski Support MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Diablo® and Blizzard Entertainment® are all trademarks or registered trademarks of Blizzard Entertainment in the United States and/or other countries.