Witchcraft - Forum ezoteryczne
  • Strona główna
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Współpraca
  • Szukaj
Logowanie — Rejestracja

Witchcraft - Forum ezoteryczne › Magia › Pytania i problemy v
1 2 3 4 5 … 22 Dalej »

Jak "działa" masturbacja?

Strony (5): 1 2 3 4 5 Dalej »
[-]
Witaj, Gościu!
Witaj! Nie jesteś jeszcze zalogowany. Zaloguj się by móc w pełni korzystać ze strony. Jeżeli nie masz jeszcze konta kliknij tutaj.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
Tryb drzewa | Tryb normalny
Autor Wiadomość
Zefir Offline
Użytkownik

Liczba postów: 123
Reputacja: 1
Znak Zodiaku: Lew
Praktykowany rodzaj magii:
magia spontaniczna

Podziękowania: 26
Podziękowano 10 razy w 8 postach
Hej,

Przez lata naczytałem się różnych rzeczy dot. masturbacji - a konkretniej:
- że myśląc o kimś tworzę projekcję i tak naprawdę odcinam się od tej osoby, raz czytałem, że jakoś to działa, raz, że tworzę projekcję i ta osoba nie chce związku i się obraża itp. ktoś (młody, młodszy ode mnie), który robi na co dzień rzeczy typu oobe mówił, że jest rozwiązły seksualnie, jest bi i mówi, że to nieprawda i mogę masturbować się do kogo chcę, nawet robić to z kim chcę (w granicach rozsądku).
- masturbując się do kogoś tworzę z nim karmę - tzn.?
- wg. Taoizmu jest to marnowanie energii, ponieważ można ją spożytkować na realizowanie celów (jak jest orgazm).
- tu na forum ktoś napisał, ze porównywał energię spermy do energii krwi, i że energia ze spermy jest silniejsza - jak to w końcu?

Zauważyłem, że:
- "spuszczając się" i myśląc o czymś - zazwyczaj się to realizowało (np. wezwanie na komendę, kupienie jakiejś gry i nie pamiętam co tam jeszcze)
ale też miałem natrętne myśli dotyczące np. opętania, które czuję jakby podświadomość przyciągała
- myśląc o jakiejś osobie - z tą osobą się później gniewałem i nic nie wychodziło. Z większością skończoną mam znajomość, albo się poobrażały (bardziej w wyniku zachowania - nie nieprzyzwoitego)
- myśląc o niektórych osobach raz czułem się lepiej, raz gorzej - dlaczego?
- masturbując się, ulżyły niektóre natrętne myśli (napisałem w tym samym dziale temat o tym)

I tak ogólnie - jak masturbacja działa naprawdę?
13-03-2021, 06:50
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Zefir Offline
Użytkownik

Liczba postów: 123
Reputacja: 1
Znak Zodiaku: Lew
magia spontaniczna

Podziękowania: 26
Podziękowano 10 razy w 8 postach
RE: Jak "działa" masturbacja?
bump

W sensie - jak działa w świecie metafizycznym i czy rzeczywiście ma na kogoś jakiś wpływ?
(np. zwaliłem sobie z myślą o koleżance i na następny dzień bez słowa się ode mnie odwróciła - nie wiem, czy to "działa" czy to zbieg okoliczności?)
07-09-2021, 05:54
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Wysoki Mag Offline
Zbanowani

Liczba postów: 297
Znak Zodiaku:
Wysoka Magia

Podziękowania: 11
Podziękowano 38 razy w 24 postach
Dawniej mówiło się samogwałt i ta nazwa wiele mówi.

Masturbari = onanizować się od imienia Onana - oprócz samozaspokojenia wchodzi jeszcze wątek pobudek egoistycznych, a także podświadome karanie potencjalnych partnerek (robienie im na złość) poprzez wytrysk poza waginalny - "Za nic nie dostaniecie mojego drogocennego nasienia" - za to, że nie ułatwiacie mi dostępu do siebie.

Jednorazowe akty spontaniczne u młodych ludzi nie są groźne, działają jak bezpiecznik, groźne staje się jako uzależnienie  i patologia. Natura przewidziała rozwiązanie poprzez polucje - zmazy nocne w trakcie snu.

Nie ma rzeczywistej wymiany energii między realnym ciałem żywego człowieka, a własną wyobraźnią, dlatego samogwałt rozszerza się z poziomu ciała fizycznego na psychikę, gwałcimy siebie na wszystkich poziomach.

Onanizm z wyboru łatwiejszych rozwiązań jest szybką drogą do nerwicy seksualnej.

W świecie metafizycznym próbują podłączać się do nas rożne istoty astralne właśnie przez onanizm. Osoby uprawiające samogwałt bardzo często, są pozbawione energii, zmęczone, chorowite z dużymi problemami psychicznymi, bojące się dokonywania trudnych wyborów. mają widoczny syndrom lemurycznego podłączenia astralnego!
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-09-2021, 16:45 {2} przez Wysoki Mag.)
07-09-2021, 16:36
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali: Poszukiwacz
Adrianna Niedostępny
Pingwiniara

Liczba postów: 563
Reputacja: 12
Znak Zodiaku: Byk
Magia pingwinów

Podziękowania: 63
Podziękowano 68 razy w 41 postach
Oj Merida, niedobrze z nami :D
07-09-2021, 17:12
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali: Nikodem
Merid♡ Offline
W♡l♡cz♡a!

Liczba postów: 761
Reputacja: 10
Znak Zodiaku:

Podziękowania: 130
Podziękowano 32 razy w 25 postach
Hahaha to samo pomyślałam :D

Ale może z zabawkami się nie liczy???

Są jakieś wytyczne? Regulamin,czy coś?
07-09-2021, 17:22
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali: Nikodem
Wysoki Mag Offline
Zbanowani

Znak Zodiaku:
Wysoka Magia

Umiar przywraca równowagę i harmonię.

Popadanie w skrajności prowadzi do uzależnień.

Własna ręka czy inne przedmioty mogą imitować wspaniałą Świętą Yoni, lub imitować wspaniały Święty Lingam, ale zawsze pozostają podróbkami i zabawkami. To fakt niezaprzeczalny. Jak ktoś chce się uzależniać od zabawek to nie tylko jego problem, ale również tych, którzy przez to pozataja samotni, a mogliby nie być.
07-09-2021, 18:57
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Chaosol Offline
Mr Error :)

Liczba postów: 51
Reputacja: 9
Znak Zodiaku:

Podziękowania: 2
Podziękowano 32 razy w 12 postach
To zwykły akt fizjologiczny, pod kątem psychicznym może być taki jaki sami chcemy lub jak wierzymy :)
Pozbył bym się na bok dogmatów moralno-religijnych. Ile kultur tyle podejść do seksu. Reszta to zwykły zabobon :D
07-09-2021, 22:48
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali: Merid♡ , Adrianna , Nikodem
Wysoki Mag Offline
Zbanowani

Znak Zodiaku:
Wysoka Magia

Masz "rację" takie będzie myślenie człowieka gdy uzna, że człowiek jest tylko i wyłącznie zwierzęciem!

Duchowość człowieka jest niezależna od religii, które uzurpują sobie wyłączność do Boga. Duchowość to nie zabobon, który jest stereotypem jednostronnego myślenia.

Dlatego pozbywając się dogmatów moralno-religijnych można "Wylać dziecko z kąpielą", czyli skasować całkowicie duchowość i uplasować się jedynie na poziomie zwierzęcym i cynicznie go nadużywać. Lub odwrotnie uzależnić się od tychże dogmatów i bać się swojego ciała zwierzęcego, myśleć o nim tylko jako o siedlisku grzechu. Rozwiązanie tego problemu tkwi w równowadze jednego z drugim, a nie skasowaniu jednej ze skrajności czyli popadniecie w drugą. Popadanie w skrajności zawsze prowadzi do nadużyć wobec własnego ciała lub ducha!

Na takim tylko materialnym poziomie rozumienia problemu, samogwałt będzie zwykłym aktem fizjologicznym i w rozumieniu onanisty nie będzie pociągał za sobą żadnych skutków. Tak jak pies wylizuje sobie swój przyrząd, albo suka swój i sprawia im to przyjemność, jeżeli nie ma żadnej różnicy między psami a ludźmi, tzn. że nie zastanawiają się nad głębszymi skutkami swoich poczynań. Małpy się masturbują, bo są na wyższym poziomie rozwoju niż psy i mają podobny układ dłoni jak człowiek, mogą imitować narządy rodne. Trzeba by ich zapytać, gdyby umiały mówić, komu sprawia większą przyjemność lizanie psom, czy trzepanie gruchy małpiszonom, albo wkładanie przez samice małp palców do ich małpiej waginy?

Kto uznaje człowieka za połączenie ciała fizycznego z ciałem duchowym rozumie, że wszystko co robi ze swoim ciałem odbija się w jego duchu.

Wspaniała Tantra Joga uczy magii seksu w połączeniu dwóch istot, żeby pobudzać to czego własną ręką nie da się pobudzić., a nadużywając można skasować subtelne wibracje tworzące się w dwu jedni ciał fizycznych i duchowych.

Dla prawdziwego maga onanizowanie się to poziom profana i profanacji wobec tego co generuje najpotężniejszą energię magiczną w kosmosie przez Coitus, w przeciwieństwie do Coitus Interruptus, co jest ładowaniem energii w pustkę i utratą prawa do niego, takie są Prawa Magii!

Logicznie rozumując, mężczyzna, który woli onanizować się bardziej niż uprawiać seks z własną żoną to ją zdradza!  Psychologia opisuje przypadek, jak to pewien facet mścił się na swojej żonie za różne rzeczy w ten sposób, że otwarcie się masturbował przed nią, a nie chciał zbliżenia z nią.

To nie jest takie proste jak niektórzy chcieliby widzieć ten problem sprowadzając go do nic nieznaczącego aktu fizjologicznego. W swoim życiu ponosimy skutki za każda myśl, za każdy czyn, które jak echo do nas wracają i wyrzynają się w naszym ciele duchowym.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-09-2021, 01:34 {2} przez Wysoki Mag.)
08-09-2021, 01:19
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali: Poszukiwacz
Evander Offline
Wikkid Wizzy

Liczba postów: 936
Reputacja: 73
Znak Zodiaku:

Podziękowania: 74
Podziękowano 255 razy w 156 postach
Amorte,

Cytat:Dla prawdziwego maga onanizowanie się to poziom profana i profanacji wobec tego co generuje najpotężniejszą energię magiczną w kosmosie przez Coitus, w przeciwieństwie do Coitus Interruptus, co jest ładowaniem energii w pustkę i utratą prawa do niego, takie są Prawa Magii!
Nie.
Ani nie "prawdziwy mag", ani nie "prawa magii".

Cytat:Logicznie rozumując, mężczyzna, który woli onanizować się bardziej niż uprawiać seks z własną żoną to ją zdradza!  Psychologia opisuje przypadek, jak to pewien facet mścił się na swojej żonie za różne rzeczy w ten sposób, że otwarcie się masturbował przed nią, a nie chciał zbliżenia z nią.
Problem psychiczny przypadkowego przechodnia nie przesądza o uniwersalnej naturze rzeczy.

Cytat:To nie jest takie proste jak niektórzy chcieliby widzieć ten problem sprowadzając go do nic nieznaczącego aktu fizjologicznego. W swoim życiu ponosimy skutki za każda myśl, za każdy czyn, które jak echo do nas wracają i wyrzynają się w naszym ciele duchowym.
(głęboki wdech)
Wyrzynają to ci się stringi w tyłek.

Wobec wieczności czasu i nieskończoności istnienia, to, że w jednym wcieleniu masturbowaleś się kilka razy zbyt wiele, nie ma praktycznie żadnego wpływu na nic. Takie powtarzanie dawnych przesądów magicznych, które jak się okazało wcale nie mają żadnych wielkich konsekwencji na dłuższą metę to niepotrzebne wciskanie potencjalnym adeptom zupełnie bzdurnych negatywnych uwarunkowań.

Energię tracisz zawsze, robiąc cokolwiek, przez całe życie. Na tym to polega - życie, czy tez raczej istnienie, to wielki obieg informacji i energii poprzez plany wszechistnienia, których rozmiary przekraczają możliwości wyobrażenia sobie tego nawet.

Istnienie, istnienie duchowe, istnienie karmiczne pomiędzy wcieleniami tak naprawdę buforuje bardzo dużo nieistotnych zdarzeń z naszego życia. Rzekłbym, większość zdarzeń z naszego życia jest nieistotna, z duchowego i karmicznego punktu widzenia.
Regularne doznawanie orgazmu powoduje pozytywne emocje i zmniejsza stres - wbrew bajdurzeniu niektórych obłąkanych mistyków, życie w sensownym poziomie przyjemności fizycznych, tak samo jak w otoczeniu pełnym naturalnego piękna, tworzy "dobrą" karmę.
(głęboki wydech)

Po co? Po co powtarzać takie bzdury? Nie lepiej opisać praktyczne techniki, np:
Cytat:Wspaniała Tantra Joga uczy magii seksu w połączeniu dwóch istot, żeby pobudzać to czego własną ręką nie da się pobudzić., a nadużywając można skasować subtelne wibracje tworzące się w dwu jedni ciał fizycznych i duchowych.
Zamiast gadać o małpach i psach opisać tutaj na forum praktyczne ćwiczenia tantrycznej jogi?

Everything that has a (born) beginning has an end (in death).

"Zaprawdę, Moc jest krewną konieczności,
 i przychodzi, gdy człowiek jej pragnie" - Pitagoras
08-09-2021, 10:22
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali: Merid♡ , Mięta , Adrianna , tupajda , Zefir , dvst , Shaira
Wysoki Mag Offline
Zbanowani

Znak Zodiaku:
Wysoka Magia

Pojechałeś o niczym!
A Ty wiesz od którego momentu ludzie mają na cokolwiek wpływ?

Zamiast wdechu weź łyk zimnej wody! Masz problem z emocjami! Ty wiesz jak to się wrzynają damskie majtki, bo ja nie wiem! Nie obniżaj sobie poziomu intelektualnego do wrzynających się stringów w mózg!

Znów to samo pytanie, Ty wiesz kiedy zaczyna się to wpływanie na cokolwiek?

Chcesz tracić energię bezmyślnie, to ją sobie trać, tego nikt Ci nie odbierze, jest wolna wola, można być skończonym durniem z wyboru!

Znów powtarzam pytanie, Ty wiesz gdzie jest ta granica istotności i nieistotności życia? Co jest istotne, a co nie jest, to podaj ją?

Ty wiesz co jest bzdurą, a co nie jest? Jesteś niespójny w tym co głosisz - przecież dla Ciebie i tak nie ma znaczenia co się robi wobec istoty rzeczy! Czym jest naturalne piękno? Onanizm jest sztucznym działaniem, jest imitacją, nie ma nic wspólnego z naturalnością, jest sztucznym zaspakajaniem żądzy! Plączesz się w swoich poglądach w kwestii naturalności i piękna!

A komu te praktyczne ćwiczenia z tantra jogi? Każda joga zaczyna się od Kryia - Oczyszczenia, bez tego zgłębianie świętych technik tantry to tak jak smarowanie gó..em złota!
08-09-2021, 11:45
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Strony (5): 1 2 3 4 5 Dalej »

• Pokaż wersję do druku
  • Wyślij ten wątek znajomemu
  • Subskrybuj ten wątek
Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Witchcraft - Magia, Ezoteryka, Rozwój duchowy | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS

Theme designed by KoZ.
Edycja © Witchcraft
Polskie tłumaczenie © 2007-2021 Polski Support MyBB, © 2002-2022 MyBB Group.
Diablo® and Blizzard Entertainment® are all trademarks or registered trademarks of Blizzard Entertainment in the United States and/or other countries.