Witchcraft - Forum ezoteryczne
  • Strona główna
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Współpraca
  • Szukaj
Logowanie — Rejestracja

Witchcraft - Forum ezoteryczne › Luźne › Nasza Twórczość v
1 2 Dalej »

dziennik praktyk - karyma

[-]
Witaj, Gościu!
Witaj! Nie jesteś jeszcze zalogowany. Zaloguj się by móc w pełni korzystać ze strony. Jeżeli nie masz jeszcze konta kliknij tutaj.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
Tryb drzewa | Tryb normalny
Autor Wiadomość
karyma Offline
Użytkownik

Liczba postów: 17
Reputacja: 0
Znak Zodiaku:
Praktykowany rodzaj magii:
magia chaosu?

Podziękowania: 0
Podziękowano 0 razy w 0 postach
Dziennik praktyk

do 31 lipca. sporadyczne czytanie różnych rzeczy na temat magii okultyzmu, zjawisk paranormalnych wicca itp.

31 lipca
Zrobiłem sigil. Napisałem treść mojej woli na kartce a następnie zredukowałem do pierwszych liter i zrobiłem z tego obrazek. Aktywowałem masturbacją. Następnie podarłem na drobne kawałki i wrzuciłem do zlewu (mało ekologicznie)
Moją wolą było wtedy aby poznać kogoś kto interesuje się magią , wicca i tematyką pokrewną na Podbeskidziu.

1 sierpnia

Założyłem profil na Facebooku w celu nie związanym z praktyką i wszedłem nielokalną grupę nie związaną z ezoteryką. Napisałem pewien post na ogólnopolskiej  grupie a potrzebowałem się coś dowiedzieć na temat pewnego miejsca w regionie śląskim. Odezwał się ktoś do mnie. w trakcie rozmowy wyszło min. to że osoba ta mieszka na Podbeskidziu a a profilu wynika że interesuje się rodzimym pogaństwem.
Kontakt się co prawda urwał, bo mnie Facebok zablokował domagając się zdjęcia a ja nie lubię wysłać swojego zdjęcia. nie kombinowałem już z tym.
Kontakt się urwał, osoba ta też jakoś omijała ten temat z jakiegoś powodu, ale moja wola się spełniła.
nie minęło 24 godziny jak poznałem kogoś zainteresowanego tematem z Podbeskidzia

Zacząłem pisać dziennik snów
2 sieprnia

zacząłem publikować dziennik snów na grupie na discordzie skupionej wokół jednego youtubera (dział sennik gdzie kiedyś wcześniej ludzie opisywali swoje sny)

od ok 4 sierpnia
zacząłem robić ba rdzo proste ćwiczenia począwszy od "siedź w bezruchu przez 5 minut" a potem 10 i 15". 
Bezruch,kontrolowanie oddechu, gapienie się na świece itp.
od ok  5 sierpnia
w ramach robienia czegoś co nie lubię zacząłem brać zimne prysznice. W  dzienniku snów zapisałem

Od jakiegoś tygodnia staram się też robić coś czego nie lubię a ma wzmacniać siłę woli itp. Wybór padł na zimne  prysznice. Coraz zimniejsze... Może w zimie zacznę morsowanie ?

Dziś zacząłem odrobinę masochistyczną zabawę. Kładę rękę na barierce na wysokości głowy .  drugą  ręką odkręcam najzimniejszą wodę i kładę na barierkę obok pierwszej.  Wyobrażam sobie że jestem przywiązany. (chodzi o to że żeby nie odskoczyć od strumienia zimn ej wody co się wcześniej zdarzało.) Wytrzymuję coraz większą ilość sekund i zmieniam wodę na najcieplejszą.  Czas  w którym woda robi się coraz cieplejsza  jest bardzo przyjemny.

12 sierpnia.
Przy obieraniu fasoli wyobraziłem sobie albo raczej próbowałem sobie wyobrazić że jest to najważniejsza na świecie czynność od której bardzo wiele zależy. Trudno mi jednak na tym się skupić. Za to w czasie tej czynności miałem jakiś przebłysk.
"
Wpadła mi jednak myśl ni stąd ni zowąd że sukces i porażka każdego przedsięwzięcia zależy od zrozumienia i stosowania uniwersalnych praw. Czesią tych praw są prawa fizyki chemi ale to tylko ich niewielka cześć. Co prawda najnowsza nauka uwaza ze prawa fizyki mogą być odmienne w czasie i przestrzeni to prawa bardziej elementarne są jednak niezmienne .
Najpewniej jest to inaczej przedstawione to  co już wiem i gdzieś wcześniej czytałem.

13 sierpnia. Rejestracja na tradycyjnym forum strony witchcraft.com.pl

Pod wpływem rozmowy na czacie tego forum i przeczytanych treści wymyśliłem swój sposób na aktywacje sygila.

Wpisałem treść swojej woli (jakiej ? nie pamiętam nie chcę pamiętać;)) i zrobiłem obrazek. Włożyłem do koszulki aby zabezpieczyć przed wodą. Poszedłem pod prysznic aby zafundować sobie karuzelę emocji.
Stoję pod prysznicem, umieszczam sigl na wysokości oczu  i opóźniam odkręcenie  wody.
Obawa.
Odkręcam najcieplejsza ale na początku leci zimna.
Szok.
W końcu jednak woda robi zaczyna robić się przyjemna.
Narastająca błogość. ulga
Woda  zrobiła się gorąca.
Zadowolenie.

Nie na długo jednak ponieważ przekręcam na najzimniejszą i zaczyna się karuzela...
Kończę gdy zimna woda już prawie nie robi wrażenia. Jeszcze kilka takich pryszniców i 10 stopni wody w kranie może stać mi się obojętna.

zdałem sobie tez sprawę że kamień który kiedyś ciocia przywiozła z Medziugorie jest piękny, ma niezwykłą moc, daje mi zdrowie, siłę i energie. przynosi szczęście i powodzenie.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 13-08-2021, 18:08 {2} przez karyma.)
13-08-2021, 17:42
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
karyma Offline
Użytkownik

Znak Zodiaku:
magia chaosu?

RE: dziennik praktyk - karyma
14 sierpnia
Poczynając od najnudniejszych :
Trochę próbowałem wizualizować. Po rozluźnieniu zamknąłem oczy i kreśliłem x, trójkąty, koła, wpisa łem trójkąt w koło itp. Następnie zrobiłem sześcian i "rzucałem" kostką do gry. itp

stałem przed lustrem i afirmowałem siebie jaki to ja wspaniały..

Podziękowałem Isztar za dzień i inne rzeczy i prosiłem o dobry sen oraz dobrą ich pamięć i świadomość w ich trakcie.
Zwracam uwagę że nikogo nie przywoływałem a gł ównie dziękowałem

Zimny prysznic. Jeśli  tylko na plecy to już prawie obojętne

łóżyłem odę do "Mojego Pięknego Kamienia" w skrócie MPK
Tutaj chyba nikt nie zapyta czy się dobrze czuję, a czuję sie wyśmienicie między innymi dzięki MPK...

O mój piękny kamieniu
opieram sie na twoim ramieniu

na co mi szlachetne
one są tandetne

dajesz mi siłę,
z  tobą mam piękne chwile

Dbasz o moje  zdrowie
każdy lekarz ci to powie

przynosisz euro i dolary
a czasem i talary

[Obrazek: 21f5a27bb7661817.jpg]
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-08-2021, 20:58 {2} przez karyma.)
14-08-2021, 20:50
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Wysoki Mag Offline
Zbanowani

Liczba postów: 297
Znak Zodiaku:
Wysoka Magia

Podziękowania: 11
Podziękowano 38 razy w 24 postach
Jaki cel tych Twoich zabiegów?
14-08-2021, 22:14
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
karyma Offline
Użytkownik

Znak Zodiaku:
magia chaosu?

Cwiczyłem głównie wizualizację choć z dość marnymi skutkami.
Co ciekawe : wziąłem się za prosta me dytację diamentowej drogi trzech oddechów świateł w kolorze białym  czerwonym i niebieskim.
Pod koniec uznałem że może będzie łatwiej przed lustrem i wtedy odkryłem że koszulkę mam w połowie czerwoną i niebieską. Nigdy nie przywiązywałem wagi do ubrań i ubieram sie dość losowo co jest w szafie. Mniejwięcej.
Byłem jednak już na tyle zniechęcony że wkrótce po tym odkryciu popłakałem na forum i poszedłem na spacer.

Poszedłem nad rzekę  na terenach zalewowych  gdzie prawie nigdy nikt nie chodzi. Nad samą rzeką pracowałem z zwykle tłumionymi emocjami co może przyczyniać się do problemów z wizualizacją. Tam mogłem się śmiać  łkać i niszczyć martwe już drzewo (gniew). Odprawiłem jakby prosty rytuał wymyślony na poczekaniu związany z gniewem radością i smutkiem i żywiołami wody i ziemi celem wyzwolenia emocji
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-08-2021, 00:21 {2} przez karyma.)
16-08-2021, 00:15
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
karyma Offline
Użytkownik

Znak Zodiaku:
magia chaosu?

wchodzenie na nowe tory. Poznawanie teorii i niezdarne próby praktyk.
18-08-2021, 14:21
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:

• Pokaż wersję do druku
  • Wyślij ten wątek znajomemu
  • Subskrybuj ten wątek
Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Witchcraft - Magia, Ezoteryka, Rozwój duchowy | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS

Theme designed by KoZ.
Edycja © Witchcraft
Polskie tłumaczenie © 2007-2021 Polski Support MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Diablo® and Blizzard Entertainment® are all trademarks or registered trademarks of Blizzard Entertainment in the United States and/or other countries.