Witchcraft - Forum ezoteryczne
  • Strona główna
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Współpraca
  • Szukaj
Logowanie — Rejestracja

Witchcraft - Forum ezoteryczne › Witchcraft › Poznajmy się v
« Wstecz 1 2 3 4 5 … 26 Dalej »

hej! :)

[-]
Witaj, Gościu!
Witaj! Nie jesteś jeszcze zalogowany. Zaloguj się by móc w pełni korzystać ze strony. Jeżeli nie masz jeszcze konta kliknij tutaj.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
Tryb drzewa | Tryb normalny
Autor Wiadomość
Alice Offline
Użytkownik

Liczba postów: 18
Reputacja: 1
Znak Zodiaku: bliźnięta
Praktykowany rodzaj magii:
.

Podziękowania: 19
Podziękowano 9 razy w 6 postach
Hej wszystkim :) 
Do forum dołączyłam chyba ok. tydzień temu, do tej pory byłam bardziej jego cichym obserwatorem niż aktywnym uczestnikiem. Chciałam się przywitać, by przełamać lody (gdy nie zrobię tego na samym początku w jakiejś grupie, później ciężko mi się odezwać po upływie czasu) i czuć się tutaj trochę swobodniej, bo naprawdę podoba mi się tutejsza atmosfera. Najbardziej cieszy mnie to, że w końcu mogę porozmawiać z kimś na magiczne tematy po polsku, bo przez te wszystkie lata korzystałam głównie z anglojęzycznych stron, przez co miałam opory przed włączeniem się do dyskusji. A tutaj w końcu czuję się, jakbym była częścią większej społeczności, z którą mogę "pogadać przy herbatce" a nie tylko przechodniem szukającym informacji:)

Coś o mnie: mam 21 lat, od dziecka czuję, że jest "coś więcej" niż to, co widzimy i co jest "ważne" dla społeczeństwa. Gdy miałam 14 lat zainteresowałam się buddyzmem, nie na długo, ale zasiał on we mnie miłość do medytacji i uważności, która rośnie do dziś. Ok. 4 lata temu zainteresowałam się szeroko pojętym witchcraftem. Z początku pochłonął mnie chaos i ogrom informacji, ale nie poddałam się (choć pewnie gdybym miała na samym początku kogoś, kto by mnie naprowadził - nawet jeśli byłyby to tylko książki warte przeczytania, to dzisiaj byłabym o wiele dalej niż jestem - a wciąż czuję się jak osoba mocno początkująca). Do tej pory praktykowałam głównie, hmm jakby to nazwać, działania intuicyjnie - tworzyłam małe i duże rytuały korzystając z tego, co do mnie krzyczało "użyj mnie, pomogę ci" (jakąś tam wiedzę teoretyczną też miałam, głównie na temat magicznych właściwości roślin i kamieni). Pracowałam dużo z fazami księżyca, co robię do tej pory, bo czuję z nim silną więź. Siedziałam też mocno w manifestacji, prawie przyciągania, prawie założenia itp. ale odchodzę od tego, bo niezbyt mi się to sprawdza. 

Nie potrafię na ten moment określić swojej ścieżki, ale wiem, że strasznie ciągnie mnie do natury. Uwielbiam chodzić godzinami po lesie, przytulać drzewa, podziwiać piękno przyrody. Na łonie natury czuję się naenergetyzowana i pełna życia, jak nigdy. To tam czuję się jednością ze światem i na nowo po chwili zwątpienia przekonuję się, że magia istnieje i mało tego - że jest czymś naturalnym, a nie "mocą nadprzyrodzoną". Interesuję się też zielarstwem i ziołolecznictwem. 

Pozamagicznie jestem studentką medycyny, planuję specjalizować się w psychiatrii. Już na ten moment uważam ludzką psychikę za coś fascynującego, a podświadomość za pomost między nauką a magią. 
Poza tym lubię filmy kostiumowe i książki, zwłaszcza fantasy oraz poezję. 
Miło mi Was poznać, fajnie że jesteście :)
22-09-2021, 18:08
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Adrianna Niedostępny
Pingwiniara

Liczba postów: 624
Reputacja: 15
Znak Zodiaku: Byk
Magia pingwinów

Podziękowania: 118
Podziękowano 114 razy w 65 postach
RE: hej! :)
Cześć!
Witchcraft bawi i uczy. Mam nadzieję, że będziesz się z nami czuła dobrze. Czytaj, pytaj. Masz tutaj wielu cudownych i doświadczonych ludzi, na pewno chętnie pomogą. Zapraszamy na czat, ja i Merida dostarczymy rozrywki w jesienne wieczory :D

Interesujesz się też astrologią? Czy tylko Księżyc?

Witam na pokładzie :)
22-09-2021, 18:50
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali: Alice
BPW Offline
Wróżka serduszka

Liczba postów: 421
Reputacja: 2
Znak Zodiaku: Panna
Naturalna

Podziękowania: 67
Podziękowano 48 razy w 35 postach
Ty Adrianna i Merida na nigdy nie zawodzicie w rozrywce:D
Witam Cię i baw się dobrze. :) Niegdy nie żałowałem rejestracji więc ty też zapewne tego żałować nie będziesz. Nauka poprzez zabawę. Zabawy tu nigdy nie brak :)

"Ból po stracie jest tak silny, jak silna była więź"
23-09-2021, 06:31
Znajdź Posty Odpowiedz
Alice Offline
Użytkownik

Liczba postów: 18
Znak Zodiaku: bliźnięta
.

Podziękowania: 19
Podziękowano 9 razy w 6 postach
Dzieki wszystkim za takie ciepłe powitanie  :heart:

(22-09-2021, 18:50)Adrianna napisał(a): Cześć!
Witchcraft bawi i uczy. Mam nadzieję, że będziesz się z nami czuła dobrze. Czytaj, pytaj. Masz tutaj wielu cudownych i doświadczonych ludzi, na pewno chętnie pomogą. Zapraszamy na czat, ja i Merida dostarczymy rozrywki w jesienne wieczory :D

Interesujesz się też astrologią? Czy tylko Księżyc?

Witam na pokładzie :)

Hmm, astrologią też się swego czasu interesowałam - gdy czytałam o wszystkich rodzajach znaków byłam w szoku, jak to wszystko się sprawdza (i nie było mowy, by był to zwykły zbieg okoliczności). Jednak gdy chciałam zacząć odnosić się też do innych ludzi, a nie tylko do siebie, to zrobiło się tych informacji już zbyt wiele i wszystko zaczęło mi się mieszać (gdy doszłam do etapu Domów to się poddałam, nie mogłam tego umysłowo ogarnąć  :ommm: ), więc zostałam przy traktowaniu astrologii jako drogi samopoznania i wskazówek - np. całe życie męczyłam się ze zrozumieniem swojej uczuciowej strony, z wieloma osobami o tym rozmawiałam, naprawdę wiele rzeczy i książek mam za sobą, a nic nie pomogło mi tak bardzo, jak przeczytanie charakterystyki Wenus w Bliźniętach haha
24-09-2021, 16:45
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Mięta Offline
lisek

Liczba postów: 155
Reputacja: 3
Znak Zodiaku: Jedenasty
naturalna

Podziękowania: 58
Podziękowano 31 razy w 25 postach
Hej Alice! Baw się dobrze na forum i korzystaj z wiedzy, widzę, że masz ciekawe zainteresowania i kilka działów mogłoby Ci się tutaj spodobać :)
Z astrologią mam podobną historię - fascynuje mnie, ale interpretacje bardziej szczegółowych aspektów kosmogramu na razie sobie darowałam haha
24-09-2021, 18:55
Znajdź Posty Odpowiedz
JazzsN Niedostępny

Liczba postów: 46
Znak Zodiaku:
zx

Podziękowania: 4
Podziękowano 3 razy w 3 postach
Witaj :)
25-09-2021, 22:00
Znajdź Posty Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku
  • Wyślij ten wątek znajomemu
  • Subskrybuj ten wątek
Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Witchcraft - Magia, Ezoteryka, Rozwój duchowy | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS

Theme designed by KoZ.
Edycja © Witchcraft
Polskie tłumaczenie © 2007-2021 Polski Support MyBB, © 2002-2026 MyBB Group.
Diablo® and Blizzard Entertainment® are all trademarks or registered trademarks of Blizzard Entertainment in the United States and/or other countries.