Witchcraft - Forum ezoteryczne
  • Strona główna
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Współpraca
  • Szukaj
Logowanie — Rejestracja

Witchcraft - Forum ezoteryczne › Magia › Pytania i problemy v
« Wstecz 1 2 3 4 5 … 23 Dalej »

Dziwny i silny byt astralny

[-]
Witaj, Gościu!
Witaj! Nie jesteś jeszcze zalogowany. Zaloguj się by móc w pełni korzystać ze strony. Jeżeli nie masz jeszcze konta kliknij tutaj.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
Tryb drzewa | Tryb normalny
Autor Wiadomość
lagoona Offline
Użytkownik

Liczba postów: 4
Reputacja: 0
Znak Zodiaku:
Praktykowany rodzaj magii:
Poczatkująca

Podziękowania: 0
Podziękowano 0 razy w 0 postach
Witam. Od jakiegoś czasu dopadł mnie byt astralny, na którego nie zadziałała biała szałwia. Cholerstwo przenosi przedmioty, straszy, obwinia mnie i ubliża. Potrafi czytać ludziom w myślach, przewiduje przyszłość :sciana:przypomina mi przeszłość i twierdzi że wniknęło mi w świadomość. Rozprasza, potrafi zmienić kształt i naśladować czyjś głos. Pożera mi wspomnienia, energię i emocje.
30-11-2021, 02:49
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Nikodem Offline
* * * * *

Liczba postów: 167
Reputacja: 35
Znak Zodiaku: Lew
Magia Słowiańska

Podziękowania: 135
Podziękowano 84 razy w 39 postach
RE: Dziwny i silny byt astralny
Cześć.

Objawy, które opisujesz są dość niepokojące.
Jednak zanim zaczniesz doszukiwać się nadnaturalnych przyczyn warto, byś wykluczyła możliwości medycznego pochodzenia problemu - ogólne badania, konsultacje ze specjalistami od zdrowia - w tym i psychicznego.

Natomiast jeśli już to zrobiłaś (i wszystko jest OK), lub z jakichś powodów nie chcesz mieszać do tego medycyny konwencjonalnej - warto poszukać specjalisty od takich przypadków w swojej okolicy - i na żywo (brońcie Bogowie, żeby przez internet!) poszukać rozwiązania problemu.

Bo faktycznie, niektóre Duchy mogą wywoływać takie efekty i faktycznie, zwykłe oczyszczenie i siłowe wypędzenie może być nieskuteczne, lub pomagać tylko na chwilę.

----------------
Jeśli jednak zdecydujesz się działać sama, polecałbym:

1. Nawiązać kontakt z Duchem.

2. Określić co to za Duch i dlaczego Ci dokucza (na drodze życzliwej rozmowy).

3. Dogadać się z Duchem - określić warunki jego odejścia, które dla Ciebie nie będą uciążliwe, a dla Ducha akceptowalne.

5. Wykonać założenia Paktu.

6. Żyć długo i szczęśliwie, bez dokuczliwego pasażera na gapę.

Instrukcje jak wykonać wszystkie powyższe punkty znajdziesz na forum w różnych działach i wątkach.

Przy każdym punkcie zadbaj o magiczne BHP, by nie ściągnąć na siebie większego nieszczęścia.

---------------

Sposób wykonania (ścieżka magiczna) powyższych czynności nie jest istotny - byle pozostawał w zgodzie z Twoim poczuciem słuszności, pasował do Twojego poglądu na świat i tak dalej. Musisz czuć, że praktyki są z Tobą kompatybilne - wtedy szansa, że przyniosą efekt znacząco się zwiększy.

Powodzenia! ;]
30-11-2021, 13:51
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Slavos Offline
Użytkownik

Liczba postów: 22
Znak Zodiaku: Byczuś
Uzdrawianie, Druido-Słowianizm

Podziękowania: 2
A masz jakiś pomysł skąd wziął się ten byt? Nie bawiłaś się w jakieś rytuały przywołujące strażnika albo nie tworzyłaś sama byt? Albo czy nie praktykowałaś czegoś innego? Rzadko się zdarza, żeby byt astralny tak sobie po prostu się przyczepił. No chyba, że masz jakiegoś wroga co potrafi tak potężne byty kontrolować i ci wrzucił.
30-11-2021, 14:15
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
lagoona Offline
Użytkownik

Znak Zodiaku:
Poczatkująca

Badania są w normie. Jedynie co przyszło mi do głowy to kolega z dawnych lat, ale wątpię ze by się teraz mścił ponieważ przyjażniłam się z nim bardzo dawno temu (z 10lat może i więcej) nie da się z tym sensownej rozmowy przeprowadzić ponieważ albo ubliża, albo mówi coś co może się zdażyć za jakiś czas. Niestety nie mogę nikogo znależć godnego uwagi z okolic Warszawy. Mam jedną osobę ale ona dopiero w przyszłym miesiącu dałaby radę przyjechać a ja nie mam czasu. To pożera mi pamięć…
30-11-2021, 15:30
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
lagoona Offline
Użytkownik

Znak Zodiaku:
Poczatkująca

Nie interesowałam się wcześniej takimi rzeczami. Może moja poprzednia reinkarnacja mogła zawarć jakiś pakt. To było z dnia na dzień.
30-11-2021, 15:44
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Nikodem Offline
* * * * *

Liczba postów: 167
Reputacja: 35
Znak Zodiaku: Lew
Magia Słowiańska

Podziękowania: 135
Podziękowano 84 razy w 39 postach
Po kolei.

Rozmowa z Duchem, to nie przekrzykiwanie się z nim.

Do rozmowy trzeba przygotować zarówno siebie, jak i Ducha.
Są różne sposoby zaklinania, pętania i wiązania Duchów.
Na forum też napewno da się takie znaleść.

Duch poddany spętaniu nie będzie mógł ubliżać, nie będzie mógł kłamać i nie będzie mógł Ci zaszkodzić w trakcie interakcji.
To jeden z elementów magicznego BHP - i jest konieczny, jeśli zdecydujesz się na rozmowę i późniejsze zawarcie Paktu na odejście.

Także argument "nie mogę porozmawiać z Duchem, bo mi ubliża" jest zupełnie nietrafiony z ust kogoś, kto chce samodzielnie poradzić sobie z problemem wywołanym przez byt, istotę, ducha po prostu. ;P

------------------
Wynika z tego, że lepiej będzie, jeśli poszukasz osoby, która mogłaby ów problem rozwiązać.

Jednak sama piszesz:
Cytat:Mam jedną osobę ale ona dopiero w przyszłym miesiącu dałaby radę przyjechać a ja nie mam czasu.

To znaczy, że problem wcale nie jest tak palący i niebezpieczny.
Nie doskwiera Ci na tyle, by zająć się nim na poważnie.

Jestem zdania, że jeśli oczekujemy pomocy, to wypadałoby dać z siebie jakieś minimum zaangażowania, by przyczynić się do rozwiązania problemu.
Np. samodzielnie pojechać do osoby, która może pomóc, a nie czekać aż ona się pofatyguje.

-------------------
Ponadto jeśli chodzi o osoby godne uwagi to temat nigdy nie jest łatwy, ale da się znaleść, zwłaszcza jeśli się popyta we właściwych miejscach.
Ważne, by unikać naciągaczy i hochsztaplerów - by nie dać się ogołocić z kasy. ;]
01-12-2021, 00:48
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali: Merid♡
lagoona Offline
Użytkownik

Znak Zodiaku:
Poczatkująca

(01-12-2021, 00:48)Nikodem napisał(a): Po kolei.

Rozmowa z Duchem, to nie przekrzykiwanie się z nim.

Do rozmowy trzeba przygotować zarówno siebie, jak i Ducha.
Są różne sposoby zaklinania, pętania i wiązania Duchów.
Na forum też napewno da się takie znaleść.

Duch poddany spętaniu nie będzie mógł ubliżać, nie będzie mógł kłamać i nie będzie mógł Ci zaszkodzić w trakcie interakcji.
To jeden z elementów magicznego BHP - i jest konieczny, jeśli zdecydujesz się na rozmowę i późniejsze zawarcie Paktu na odejście.

Także argument "nie mogę porozmawiać z Duchem, bo mi ubliża" jest zupełnie nietrafiony z ust kogoś, kto chce samodzielnie poradzić sobie z problemem wywołanym przez byt, istotę, ducha po prostu. ;P

------------------
Wynika z tego, że lepiej będzie, jeśli poszukasz osoby, która mogłaby ów problem rozwiązać.

Jednak sama piszesz:
Cytat:Mam jedną osobę ale ona dopiero w przyszłym miesiącu dałaby radę przyjechać a ja nie mam czasu.

To znaczy, że problem wcale nie jest tak palący i niebezpieczny.
Nie doskwiera Ci na tyle, by zająć się nim na poważnie.

Jestem zdania, że jeśli oczekujemy pomocy, to wypadałoby dać z siebie jakieś minimum zaangażowania, by przyczynić się do rozwiązania problemu.
Np. samodzielnie pojechać do osoby, która może pomóc, a nie czekać aż ona się pofatyguje.

-------------------
Ponadto jeśli chodzi o osoby godne uwagi to temat nigdy nie jest łatwy, ale da się znaleść, zwłaszcza jeśli się popyta we właściwych miejscach.
Ważne, by unikać naciągaczy i hochsztaplerów - by nie dać się ogołocić z kasy. ;]
Nie mam doświadczenia z takimi rzeczami więc wole nie ryzykować =D ale dziękuje za odpowiedz
01-12-2021, 02:30
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Olimpia Niedostępny
...

Liczba postów: 5,281
Reputacja: 97
Znak Zodiaku: Wodniś ^^
Magia Naturalna

Podziękowania: 678
Podziękowano 605 razy w 577 postach
Wiesz Nikodem... nawet zdrowa osoba i mająca realny problem z bytem, jak powie psychiatrze, że widzi duchy albo coś w tym stylu to od razu ma łatkę schizofrenika, wiesz? xDD

Normalność to wymysł.
Skupiają się w stado i "normalność" tworzą na podstawie wypadkowej średniej reakcji i poglądów innych Owiec w stadzie.
Boją się uwolnienia Woli ponad Formę.
Są niewolnikami Formy (Materii i spraw materialnych).

-----------
Różnica pomiędzy mną a resztą jest taka, że ja sie nie boje być nie akceptowana.
27-03-2022, 16:59
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:

• Pokaż wersję do druku
  • Wyślij ten wątek znajomemu
  • Subskrybuj ten wątek
Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Witchcraft - Magia, Ezoteryka, Rozwój duchowy | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS

Theme designed by KoZ.
Edycja © Witchcraft
Polskie tłumaczenie © 2007-2021 Polski Support MyBB, © 2002-2026 MyBB Group.
Diablo® and Blizzard Entertainment® are all trademarks or registered trademarks of Blizzard Entertainment in the United States and/or other countries.