Witchcraft - Forum ezoteryczne
  • Strona główna
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Współpraca
  • Szukaj
Logowanie — Rejestracja

Witchcraft - Forum ezoteryczne › Magia › Zaklęcia i rytuały › Miłosne v
« Wstecz 1 2 3 4 5 … 7 Dalej »

Pomoc poszukuję kogoś kto powiem co zrobić sprawa skomplkikowana

Strony (2): « Wstecz 1 2
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[-]
Witaj, Gościu!
Witaj! Nie jesteś jeszcze zalogowany. Zaloguj się by móc w pełni korzystać ze strony. Jeżeli nie masz jeszcze konta kliknij tutaj.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
Tryb drzewa | Tryb normalny
Pomoc poszukuję kogoś kto powiem co zrobić sprawa skomplkikowana
Autor Wiadomość
Olimpia Niedostępny
...

Liczba postów: 5,278
Reputacja: 97
Znak Zodiaku: Wodniś ^^
Praktykowany rodzaj magii:
Magia Naturalna

Podziękowania: 675
Podziękowano 597 razy w 576 postach
RE: Pomoc poszukuję kogoś kto powiem co zrobić sprawa skomplkikowana
Ej, ale aż mi szkoda tych borderów... waszym zdaniem border nie zasługuje na miłość i ma być już do końca sam i każdy ma od niego uciekać? Pamiętajcie, że to zaburzenie jest przez rodziców - nie wina takiej osoby, że jest chora. Oczywiście terapia ważna sprawa i napewno taki związek jest bardzo trudny... ale mi się żal zrobiło.

Normalność to wymysł.
Skupiają się w stado i "normalność" tworzą na podstawie wypadkowej średniej reakcji i poglądów innych Owiec w stadzie.
Boją się uwolnienia Woli ponad Formę.
Są niewolnikami Formy (Materii i spraw materialnych).

-----------
Różnica pomiędzy mną a resztą jest taka, że ja sie nie boje być nie akceptowana.
15-05-2022, 09:50
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali: BPW
Evander Offline
Wikkid Wizzy

Liczba postów: 1,039
Reputacja: 73
Znak Zodiaku:

Podziękowania: 93
Podziękowano 356 razy w 211 postach
Amorte,

Bez terapii to nie ma o czym gadać w ogóle.
Związki z borderówkami to taki cykl:
- kocham cię
- nienawidzę cię
- nie zostawiaj mnie, bo popełnię samobójstwo

Bez chęci po stronie tej osoby aby walczyć z chorobą nic ale to nic się nie osiągnie.
Plus nieleczona osoba stanowi zagrożenie dla życia i zdrowia partnera.

Everything that has a (born) beginning has an end (in death).

"Zaprawdę, Moc jest krewną konieczności,
 i przychodzi, gdy człowiek jej pragnie" - Pitagoras
15-05-2022, 12:21
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali: Merid♡ , BPW
Merid♡ Offline
W♡l♡cz♡a!

Liczba postów: 955
Reputacja: 13
Znak Zodiaku:

Podziękowania: 181
Podziękowano 87 razy w 56 postach
Dodam od siebie,że osoby z borde często rezygnują z terapii czy brania lekow, poniewaz uważają, że są zdrowe,a to otoczenie robi z nich wariata. Cała złość i nienawisc skupia się wtedy na partnerze. Są wyzwiska i pretensje, czasem przemoc fizyczna. Życie z taką osoba to poświęcenie...osoby zdrowej.
Nie warto.

"Zrób mi tę przyjemność. Uwielbiaj mnie mimo wszystko."
15-05-2022, 13:00
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali: BPW
BPW Offline
Wróżka serduszka

Liczba postów: 420
Reputacja: 2
Znak Zodiaku: Panna
Naturalna

Podziękowania: 66
Podziękowano 48 razy w 35 postach
Ja się wtrącę, że jeśli persona z borde naprawdę kocha, to potrafi pójść na terapię. A osoba która kocha bordera powinna ją wspierać i uświadamiać jej że terapia to jedyne wyjście. Jednak fakt jest faktem że border nie chce dopuszczać tej myśli i kończy sie zawsze na szantażu "że jak nie ja to ostatni raz mnie widzisz żywą". Jednak to nie zmienia faktu że te osoby zasługują na miłość i wsparcie.

Pozdrawiam Minijan,
BPW

"Ból po stracie jest tak silny, jak silna była więź"
16-05-2022, 16:21
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali: Olimpia
Evander Offline
Wikkid Wizzy

Liczba postów: 1,039
Reputacja: 73
Znak Zodiaku:

Podziękowania: 93
Podziękowano 356 razy w 211 postach
Amorte,

Nikt nie twierdzi, że nie zasługują, natomiast ludzie bez BPD także zasługują na miłość i szczęście.
Bez emocjonalnego szantażu, wyzwisk, gróźb, przemocy, itd.

BPD to nie wybór danej osoby, tylko choroba. Wyborem tej osoby może być zacząć się leczyć wcześniej, niż później, ale ta osoba tak naprawdę nie ma pełnej kontroli nad sobą i swoim zachowaniem.

Z kolei natomiast osoba bez BPD nie ma żadnego moralnego obowiązku, aby "cierpieć za miliony" w ramach bycia wsparciem i oparciem dla borderówki. Żądanie tego od kogoś jest bardzo egoistyczne w sumie.

Z doświadczenia mogę powiedzieć, że bycie wsparciem i oparciem dla osób cierpiących na zaburzenia psychiczne to wyrzucanie poświęcanego im czasu w błoto - w praktyce bardzo rzadko udaje się pacjenta naprawić, najczęściej jedynie ustabilizować. Ale w momencie kiedy my, czyli strona wspierająca mamy gorszy moment i sami potrzebujemy odrobiny zrozumienia, to domek z kart jakim jest stabilny stan takiej osoby potrafi się rozpaść natychmiast. Przy okazji wybuchając nam w twarz.

Po paru latach człowiek zdaje sobie, że to nie ma sensu - oczywiście pacjent najczęściej ma pretensje wtedy do strony wspierającej, płacz, łzy, zgrzytanie zębów i co to nie tam.
I oczywiście jak chcesz iść zająć się sobą to legion carebearów przychodzi przytakiwać pacjentowi jaki to ty zły byłeś i jaki egoistyczny jesteś, że idziesz swoją drogą. I że w sumie to twoja wina, że pacjent taki jest. A jakoś nikt nie wspomni, jak wyciągałeś pacjenta z czarnej dupy depresji, byłeś, kiedy była potrzeba i w ogóle.

Naprawdę to nie prowadzi do niczego dobrego - życie z osobą cierpiącą na tego typu zaburzenia psychiczne bez szerokiego wsparcia rodziny i pieniędzy prędzej zrobi z osoby wspierającej wrak człowieka niż naprawi pacjenta.

Everything that has a (born) beginning has an end (in death).

"Zaprawdę, Moc jest krewną konieczności,
 i przychodzi, gdy człowiek jej pragnie" - Pitagoras
16-05-2022, 16:39
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali: Olimpia , Merid♡ , tupajda
Cabotine Offline
Użytkownik

Liczba postów: 41
Reputacja: 0
Znak Zodiaku:
Biała Magia, Tarot

Podziękowania: 14
Podziękowano 14 razy w 7 postach
BPD powstaje przez nadużycie (często seksualne) i zawłaszczenie w dzieciństwie i częściej dotyczy kobiet. U mężczyzn analogiczna sytuacja raczej prowadzi do narcyzmu (ze względu na inny sposób wychowania w dzieciństwie i płeć mózgu). Znam faceta narcyza, a jego siostra ma BPD. Oczywiście są mężczyźni BPD i kobiety narcyzki. Zaburzenie powstaje w relacji do rodzica/opiekuna i nie ma szans, żeby partner wyleczył kogoś miłością. Jednak słyszałam, że BPD może samoistnie ustąpić po 35-40 rż.
A co do zasługiwania na miłość, to oczywiście każdy zasługuje na miłość, tylko niestety nie każdy ją dostaje. I to chyba przyczyna większości zła na tym świecie.

w kocich oczach widać wszechświat
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-05-2022, 12:05 {2} przez Cabotine.)
28-05-2022, 11:49
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali: Olimpia
Strony (2): « Wstecz 1 2

• Pokaż wersję do druku
  • Wyślij ten wątek znajomemu
  • Subskrybuj ten wątek
Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Witchcraft - Magia, Ezoteryka, Rozwój duchowy | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS

Theme designed by KoZ.
Edycja © Witchcraft
Polskie tłumaczenie © 2007-2021 Polski Support MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Diablo® and Blizzard Entertainment® are all trademarks or registered trademarks of Blizzard Entertainment in the United States and/or other countries.