Witchcraft - Forum ezoteryczne
  • Strona główna
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Współpraca
  • Szukaj
Logowanie — Rejestracja

Witchcraft - Forum ezoteryczne › Magia › Magia Naturalna › Magia Ognia › Magia Świec
Odcięcie od kogoś - jak to mniej więcej wygląda?

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[-]
Witaj, Gościu!
Witaj! Nie jesteś jeszcze zalogowany. Zaloguj się by móc w pełni korzystać ze strony. Jeżeli nie masz jeszcze konta kliknij tutaj.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
Tryb drzewa | Tryb normalny
Autor Wiadomość
Zefir Offline
maskotka forum

Liczba postów: 332
Reputacja: 2
Znak Zodiaku: Lew
Praktykowany rodzaj magii:
magia spontaniczna

Podziękowania: 60
Podziękowano 67 razy w 51 postach
Czytając różne rzeczy natrafiłem na to:
[Obrazek: LtnFS32.png]

źródło

I zastanawia mnie:

1. jaką to zrobić świeczką?
- ma znaczenie w jakim kolorze? czy bez różnicy? Wróżka mówiła, że to bez różnicy, że to kwestia intencji (czyli równie dobrze mogę się odciąć od kogoś świeczką czerwoną lub zieloną).
- bez różnicy czy byłby to
podgrzewacz,
czy świeczka podłużna,
czy ew. duża?

2. co napisać na tej kartce poza tym, że się od kogoś odcinam? konkretniej wpisać tam imię i nazwisko? datę urodzenia ? (ew. informacje o niej)?
3. trzeba coś wizualizować?
4. gdybym się np. odciął od kogoś z rodziny (gdzieś czytałem jak zrobić sigil odcinający od kogoś denerwującego i tam było by się nie odcinać od nikogo z rodziny) to w jakiej formie byłoby odcięcie?

jakby kogoś interesował ten sigil: to tu jest screen, i źródło

I w drugą stronę
Czy w podobny sposób mogę się z kimś pogodzić?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 18-06-2022, 15:19 {2} przez Zefir.)
18-06-2022, 15:13
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Alice Offline
Użytkownik

Liczba postów: 18
Reputacja: 1
Znak Zodiaku: bliźnięta
.

Podziękowania: 19
Podziękowano 9 razy w 6 postach
RE: Odcięcie od kogoś - jak to mniej więcej wygląda?
Nie wszystko trzeba tak komplikować. Tutaj chyba bardziej chodzi o sam proces spalania i użycia ognia, niż jego nośnika. Ja użyłam tej samej formułki odpalając kartkę od zapalniczki, bez żadnej świeczki- i zadziałało :) Co do następnych pytań:
2. ja napisałam imię i nazwisko, a w myślach dopowiadałam jakiekolwiek dodatkowe informacje, które mi się z nią kojarzą, by wskazać jak najdokładniej, o kogo mi chodzi (istnieje mnóstwo ludzi o tym samym imieniu i nazwisku)
3. ja powtarzałam tylko formułkę, ewentualnie wizualizowałam że wraz z dymem ucieka ona z mojego życia
4. niekażde odcięcie zakończy się dosłownym zniknięciem danej osoby z naszego życia. Nie o to chodzi, spalasz nie osobę, a więzy z nią. Oznaczać to może np. ucięcie kontaktu i jej wpływów. Przykładowo, u mnie była to osoba toksyczna, wtrącająca się w moje sprawy i utrudniająca mi życie. Po wykonaniu odcięcia, wciąż ją widuję (chodzimy razem na uczelnię), ale przestała zawracać mi głowę (różnicę zauważyły nawet osoby postronne)
17-07-2022, 21:12
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Zefir Offline
maskotka forum

magia spontaniczna

Cytat: ja powtarzałam tylko formułkę,

Jaką formułkę?
18-07-2022, 06:36
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Olimpia Niedostępny
...

Liczba postów: 5,281
Reputacja: 97
Znak Zodiaku: Wodniś ^^
Magia Naturalna

Podziękowania: 678
Podziękowano 605 razy w 577 postach
Ale wiecie, że formułka zazwyczaj jest powtarzana przez adeptów jak modlitwa? Bez emocji i głębi, a czasem nawet i zrozumienia? Czyli jest bezużyteczna a czasem nawet uniemożliwia realizację rytuałów i zaklęć?

Normalność to wymysł.
Skupiają się w stado i "normalność" tworzą na podstawie wypadkowej średniej reakcji i poglądów innych Owiec w stadzie.
Boją się uwolnienia Woli ponad Formę.
Są niewolnikami Formy (Materii i spraw materialnych).

-----------
Różnica pomiędzy mną a resztą jest taka, że ja sie nie boje być nie akceptowana.
19-07-2022, 14:48
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Zefir Offline
maskotka forum

magia spontaniczna

(19-07-2022, 14:48)Olimpia napisał(a): Ale wiecie, że formułka zazwyczaj jest powtarzana przez adeptów jak modlitwa? Bez emocji i głębi, a czasem nawet i zrozumienia? Czyli jest bezużyteczna a czasem nawet uniemożliwia realizację rytuałów i zaklęć?

Co w takim razie proponujesz?
20-07-2022, 08:30
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Olimpia Niedostępny
...

Liczba postów: 5,281
Reputacja: 97
Znak Zodiaku: Wodniś ^^
Magia Naturalna

Podziękowania: 678
Podziękowano 605 razy w 577 postach
Mówienie prosto z serca na spontanie? Oklepane formułki są "ble".
Nawet w szkole się mówi, że modlitwa prosto z serca dużo bardziej cieszy Boga niż klepanie Ojcze Nasz ... itp.
Ja zawsze kończę jednak mówiąc trzy krotnie: "Niech się stanie wola moja bez niczyjej szkody".

Normalność to wymysł.
Skupiają się w stado i "normalność" tworzą na podstawie wypadkowej średniej reakcji i poglądów innych Owiec w stadzie.
Boją się uwolnienia Woli ponad Formę.
Są niewolnikami Formy (Materii i spraw materialnych).

-----------
Różnica pomiędzy mną a resztą jest taka, że ja sie nie boje być nie akceptowana.
20-07-2022, 17:34
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali: Zefir , tupajda
tupajda Offline
Wtajemniczony

Liczba postów: 1,033
Reputacja: 19
Znak Zodiaku:

Podziękowania: 233
Podziękowano 215 razy w 149 postach
Zefirze, nie wiem czy zauważyłeś, ale strasznie skupiasz się na szczegółach - nazwijmy to technicznych. Na tym przykładzie zastanawiasz się jaki kolor świeczki, pewnie też jak długa ma być ta świeczka. Skupiając się na szczegółach gubisz istotę rozwiązania. Spalenie świeczki to energia, spalenie świeczki z intencją, to ukierunkowanie energii.

Odnoszę wrażenie, że w życiu jesteś osobą, która musi mieć wszystko poukładane i uporządkowane. Pozwól sobie na spontaniczność i odrobinę chaosu. Intuicja nie jest logiczna i poukładana, a jednak warto jej słuchać. Pozwól sobie na improwizację, zdziwisz się ile można osiągnąć bez szczegółowego planowania.

Co do formułki, to chodzi o to, by w pełni utożsamiać się z wypowiadanymi słowami. Masz problem z wyrażeniem swojej woli i znalazłeś formułę, która ci pasuje? Wspaniale, używaj jej. Masz formułę, która ci zgrzyta? Zmień ją, albo wyraź intencję własnymi spontanicznymi słowami. Mówiąc spontanicznie przekazujesz najwięcej energii i zaangażowania - najczystsza intencja.

Tak naprawdę wszystkie działania magiczne sprowadzają się do ukierunkowania energii. Przesłanie energii w "określonym kierunku".

--
Wystarczy być sobą.
26-07-2022, 14:53
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali: Olimpia

• Pokaż wersję do druku
  • Wyślij ten wątek znajomemu
  • Subskrybuj ten wątek
Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Witchcraft - Magia, Ezoteryka, Rozwój duchowy | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS

Theme designed by KoZ.
Edycja © Witchcraft
Polskie tłumaczenie © 2007-2021 Polski Support MyBB, © 2002-2026 MyBB Group.
Diablo® and Blizzard Entertainment® are all trademarks or registered trademarks of Blizzard Entertainment in the United States and/or other countries.