Witchcraft - Forum ezoteryczne
  • Strona główna
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Współpraca
  • Szukaj
Logowanie — Rejestracja

Witchcraft - Forum ezoteryczne › Magia › Magia Chaosu › Praktyka
Nici przeznaczenia

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[-]
Witaj, Gościu!
Witaj! Nie jesteś jeszcze zalogowany. Zaloguj się by móc w pełni korzystać ze strony. Jeżeli nie masz jeszcze konta kliknij tutaj.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
Tryb drzewa | Tryb normalny
Nici przeznaczenia
Autor Wiadomość
aeros Offline
Użytkownik

Liczba postów: 13
Reputacja: 0
Znak Zodiaku:
Praktykowany rodzaj magii:

Podziękowania: 0
Podziękowano 11 razy w 7 postach
Nici przeznaczenia
Jak każdy wie, magia chaosu opiera się na wierzę, dzięki czemu mag może "hackować" swój umysł w dowolny sposób. A więc nieważne czy nasza magia opiera się na wielbieniu potężnego pikachu, czy prastarego Zeusa, wszystko kręci się wokół wiary. To taki krótki wstęp teoretyczny, przechodzimy do naszej techniki. 

Z kilkoma użytkownikami reddita, postanowiliśmy stworzyć coś, co będzie łatwe dla przyswojenia dla naszego mózgu. Tak zwane nicie przeznaczenia, które będą mogły wpływać na rzeczywistość. 
Technika ta jest szybka i efektywna. 
1. Wchodzimy w trans, możemy odpalić sobie muzykę np. bębny szamańskie, mroczne śpiewy klasztorne lub wszystko inne co wprawi w nas w mistyczny nastrój. 
2. Wyobrażamy sobie, że do naszego ciała przyczepiają się nitki, mogą mieć różny kolor w zależności od tego, jakie przeznaczenie przynoszą np. czerwona miłość, czarna zemsta etc. 
3. Wyobrażamy sobie przeznaczenie danej nici, przykład. Chcemy spotkania z osobą A, wyobrażamy sobie, że do naszego ciała przyczepione są dwie nicie, jedna odpowiedzialna za to, że się nie spotykamy druga, że tak. A więc w tym przypadku ucinamy nić odpowiedzialną za brak spotkania i pogrubiamy nić odpowiedzialną za to, że do spotkania dojdzie. 
4. I to koniec. 

Moje obserwacje
Na początku zaczęliśmy od drobnych rzeczy, siedzenie samemu w pociągu, jakaś przecena w sklepie, z każdym udanym eksperymentem pragnęliśmy coraz więcej. I tak jednemu z moich towarzyszy udało się przyciągnąć spotkanie z dziewczyną, która nie była kompletnie nim zainteresowana, do mnie napisała dziewczyna z roku kompletnie bez żadnego powodu a kolejny znajomy dostał awans w pracy. 

Metodę stosowałem zazwyczaj przed pójściem spać, wydawało mi się to najbardziej rozsądne i zauważyłem, że mózg jest wtedy najbardziej podatny na sugestie.
30-06-2022, 18:02
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali: Cabotine
Cabotine Offline
Użytkownik

Liczba postów: 41
Znak Zodiaku:
Biała Magia, Tarot

Podziękowania: 14
Podziękowano 14 razy w 7 postach
RE: Nici przeznaczenia
Ciekawa technika. Wypróbuję ją na pewno. Czy robiliście ją jednorazowo, czy wiele razy?

w kocich oczach widać wszechświat
30-06-2022, 18:08
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Zefir Offline
maskotka forum

Liczba postów: 332
Reputacja: 2
Znak Zodiaku: Lew
magia spontaniczna

Podziękowania: 60
Podziękowano 67 razy w 51 postach
Cytat:Jak każdy wie, magia chaosu opiera się na wierzę, dzięki czemu mag może "hackować" swój umysł w dowolny sposób.
mimo, że nie wiem czym jest magia chaosu, jedyne co stamtąd znam to tworzenie sigili i servitory, to to co napisałeś to się nazywa uwarunkowania, NLP i ewentualnie afirmacje, które stworzą uwarunkowania w podświadomości.
poza tym, racja - jeśli uwierzymy, że doniczka jest Wszechświatem - będzie spełniać nasze prośby.
bez kitu. wg Pisma Świętego "wg wiary waszej niech tak się stanie".
W końcu tylko w ten sposób Jezus uzdrowił kilka osób.

Cytat:To taki krótki wstęp teoretyczny, przechodzimy do naszej techniki.
techniki czego? sry ale mało konkretnie napisałeś.

Bo ogólnie opisałeś, że linki mogą przyciągnąć nam konkretną osobę - ok
czy to przyciągnie nam np. kupno czegoś, zdobycz czegoś? czy tylko osób?

Cytat:2. Wyobrażamy sobie, że do naszego ciała przyczepiają się nitki, mogą mieć różny kolor w zależności od tego, jakie przeznaczenie przynoszą np. czerwona miłość, czarna zemsta etc.
po prostu, czy skądś?

w sumie sprawdzę - od jakiegoś czasu korci mnie by na konkretnej osobie zrobić eksperyment, a i tak miałem zapytać na forum w jaki sposób mogę pogodzić się z kilkoma osobami, które totalnie nie chcą gadać.

Dam znać jak coś bo ostatnio spodobało mi się wchodzenie w alfę.
30-06-2022, 19:15
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
aeros Offline
Użytkownik

Znak Zodiaku:

@Cabotine Technika była wykorzystywana wiele razy z naprawdę wysoką skutecznością.

@Zefir Możesz przyciągać zarówno przedmioty jak i osoby. Oczywiście należy tutaj zaznaczyć, że twój mózg musi to wszystko zaakceptować. Jeśli zaczniesz sobie wyobrażać, że kupisz porsche 911 a na koncie masz pustki w takim wypadku mózg średnio będzie współpracować a cała magia nie zadziała.
Nitki po prostu mają z ciebie wychodzić, w przypadku przyciągania drugiej osoby możesz na końcu wyobrazić sobie połączenie tej nici z daną osobą.
30-06-2022, 23:27
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Evander Offline
Wikkid Wizzy

Liczba postów: 1,091
Reputacja: 74
Znak Zodiaku:

Podziękowania: 93
Podziękowano 368 razy w 218 postach
Amorte,

Bardzo mi to przypomina moją technikę dotyczącą plątania nici karmicznych.

Wyszedłem z założenia, że wszystko jest ze sobą połączone słabymi linkami (co jest poniekąd prawdą).
Zatem wzmacniając jedno połączenie a osłabiając drugie, można i to dosyć skutecznie, przyciągnąć sobie pewne rzeczy.

U mnie różnica była taka, że jeżeli znałem konkretny cel działania, to wykonywałem splątanie i u siebie i u celu działania.

Spróbujcie, zobaczcie czy zadziała lepiej lub gorzej.

ps.
Im głębszy trans tym lepiej.

Everything that has a (born) beginning has an end (in death).

"Zaprawdę, Moc jest krewną konieczności,
 i przychodzi, gdy człowiek jej pragnie" - Pitagoras
01-07-2022, 01:10
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Cabotine Offline
Użytkownik

Liczba postów: 41
Znak Zodiaku:
Biała Magia, Tarot

Podziękowania: 14
Podziękowano 14 razy w 7 postach
Aeros, źle się wyraziłam. Chodziło mi o to, czy na jedną rzecz np przyciągnięcie osoby trzeba stosować technikę jednorazowo czy do skutku lub wiele razy?

w kocich oczach widać wszechświat
01-07-2022, 18:31
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
aeros Offline
Użytkownik

Znak Zodiaku:

@Cabotine Zazwyczaj technikę stosowaliśmy tak długo aż poczuliśmy, że dana nić jest wystarczająco mocna.
Przyciągniecie spotkania z dziewczyną zajęło koledze 12 sesji, po wykonaniu tylu "umocnień" poczuł, że ta nić jest wystarczająco mocna. W ciągu 2-3 tygodni odbyła się jego randka. To, czego nauczyłem się podczas zgłębiania magii chaosu, jest to, że wykonywanie rytuału aż o skutku często nie daje efektu, ze względu na to, że wkrada się zwątpienie.
02-07-2022, 00:03
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali: Cabotine
Zefir Offline
maskotka forum

Liczba postów: 332
Reputacja: 2
Znak Zodiaku: Lew
magia spontaniczna

Podziękowania: 60
Podziękowano 67 razy w 51 postach
Cytat:@Zefir Możesz przyciągać zarówno przedmioty jak i osoby. Oczywiście należy tutaj zaznaczyć, że twój mózg musi to wszystko zaakceptować. Jeśli zaczniesz sobie wyobrażać, że kupisz porsche 911 a na koncie masz pustki w takim wypadku mózg średnio będzie współpracować a cała magia nie zadziała.
Nitki po prostu mają z ciebie wychodzić, w przypadku przyciągania drugiej osoby możesz na końcu wyobrazić sobie połączenie tej nici z daną osobą.

To, że połączę nić z konkretną osobą to tak zrozumiałem z pierwszego posta.
W sumie chciałem zrobić eksperyment i czułem nawet tę nić, którą podpiąłem, ale ją zdjąłem bo trochę pod wpływem impulsu to wymyśliłem.

Ale nie o to chcę zapytać

Jak wizualizować te nici, a konkretniej by przyciągnąć rzecz/cel ?

Rozumiem, by zwizualizować, że podłączam nić pod konkretny przedmiot (np. nowy iPhone ze sklepu)?
Że przedmiot to prędzej, a jak to się ma do jakiegoś celu? (który nie jest materialny, np. awans w pracy, odblokowanie osiągnięcia w jakiejś grze, znalezienie pracy itp.)?

edit: spojrzałem w pierwszy post - czyli nie ma znaczenia? Po prostu nić ma konkretne przeznaczenie i tyle?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-07-2022, 10:46 {2} przez Zefir.)
15-07-2022, 10:45
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
aeros Offline
Użytkownik

Znak Zodiaku:

@Zefir Wybacz, że z takim opóźnieniem jednak miałem praktyki i kompletny brak czasu.

Jeśli chodzi o przyciągniecie rzeczy jak np. iPhone możesz to zrobić w taki sposób:
Na początku przyczepiasz nić do tego telefonu. Każdego kolejnego dnia dodajesz specyficzne warunki, które muszą się wydarzyć, aby kupno stało się prawdą. Czyli do tej nici do telefonu doczepiasz kolejne, jak np. przypływ gotówki, przecena w sklepie.
09-08-2022, 18:18
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali: Zefir

• Pokaż wersję do druku
  • Wyślij ten wątek znajomemu
  • Subskrybuj ten wątek
Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Witchcraft - Magia, Ezoteryka, Rozwój duchowy | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS

Theme designed by KoZ.
Edycja © Witchcraft
Polskie tłumaczenie © 2007-2021 Polski Support MyBB, © 2002-2026 MyBB Group.
Diablo® and Blizzard Entertainment® are all trademarks or registered trademarks of Blizzard Entertainment in the United States and/or other countries.