Witchcraft - Forum ezoteryczne
  • Strona główna
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Współpraca
  • Szukaj
Logowanie — Rejestracja

Witchcraft - Forum ezoteryczne › Magia › Podstawy Magii › Praktyczne ćwiczenia v
1 2 Dalej »

Jak osiągnąć podstawowy poziom świadomości

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[-]
Witaj, Gościu!
Witaj! Nie jesteś jeszcze zalogowany. Zaloguj się by móc w pełni korzystać ze strony. Jeżeli nie masz jeszcze konta kliknij tutaj.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
Tryb drzewa | Tryb normalny
Autor Wiadomość
Zefir Offline
maskotka forum

Liczba postów: 332
Reputacja: 2
Znak Zodiaku: Lew
Praktykowany rodzaj magii:
magia spontaniczna

Podziękowania: 60
Podziękowano 67 razy w 51 postach
Tutaj zajmiemy się wejściem w podstawowy poziom świadomości.
Szczerze mówiąc nie wiem, czy to jest to samo co Jak osiągnąć lekki trans - Stan Alfa ,
czy też może w głębsze stany - chociaż nie sądzę, ponieważ w książce wychodzi na to, że tym zajmiemy się później.

Przypuśćmy, że jest to wejście w stan alfa.
Nauczymy się jak wchodzić na podstawowy poziom świadomości mając otwarte oczy
(tak, to jest możliwe - sam rozmawiałem z kobietą, która patrząc na mnie i rozmawiając ze mną weszła w moje pole energetycznie i oczyściła kryształem).

Pierwsza rzecz - Podstawowe kolory, cz. 1

Usiądź w spokojnym miejscu (wyłącz telefon, upewnij się, że nikt nie przeszkodzi, nie zajmuj się niczym innym)
Zamknij oczy
Weź trzy głębokie oddechy w celu odprężenia
Wyobraź sobie, że trzymasz w ręku balony na sznurkach. W kolorach:
  • Czerwony
  • Pomarańczowy
  • Żółty
  • Zielony
  • Niebieski
  • Granatowy
  • Fioletowy
Jeśli nie radzisz sobie z wizualizowaniem kolorów - nie przejmuj się - wyobraź sobie, że każdy ma podpisany kolor.
Jeśli w ogóle sobie nie radzisz z wizualizacją - udawaj, że trzymasz te balony w ręku. (mimo wszystko w ten sposób "wizualizuj").
Wypuszczaj teraz każdy po kolei. Wypuszczaj po jednym aż zniknie z pola mentalnego widzenia. Niech poleci w górę. Kolejność nie ma znaczenia.

Teraz trudniejsze ćwiczenie

Zamknij oczy
Wyobraź sobie czerwoną kulę pojawiającą się po prawej stronie twojego mentalnego pola widzenia. Pozwól, niech przesunie ci się przed oczami i zniknie po lewej stronie.
powtórz to samo z pomarańczową kulą. Przećwicz ze wszystkimi kolorami widma.
Następnie przesuń je przed swoimi oczyma w odwrotnej kolejności - od lewej do prawej.

Te dwa ćwiczenia są ważne, ponieważ dzięki nim nauczysz się tworzyć kolory, kształty, kontrolować ruch w pionie i poziomie i wejść w stan alfa, choć tu masz konkret, tutaj uczysz się bardziej wizualizacji.

To teraz przećwiczysz rzeczy, po których nauczysz się tworzyć fale nie tylko alfa bo i theta.

• j.w. - wyłącz telefon, usiądź w spokojnym miejscu i upewnij się, że nikt ci nie przeszkodzi
  • zamknij oczy i wizualizuj słońce spoczywające na czubku twojej głowy. W środku jego tarczy wizualizuj cyfrę trzy.
  • Pozwól, by słońce przesunęło się w dół po twoim ciele, ogrzewając je i odprężając.
  • Poczuj ciepło i odprężenie.
  • Kiedy słońce dotrze do palców twoich stóp, pozwól, by przez nie wyszło.
  • Następnie wyobraź sobie kolejne słońce na czubku swej głowy, tym razem z dwójką.
  • Pozwól, by słońce z numerem drugim przesunęło się w dół twego ciała i wyszło przez palce stóp tak samo, jak słońce z trójką.
  • Poczuj ciepło i odprężenie.
  • Wizualizuj następnie słońce na czubku głowy, z numerem pierwszym.
  • Pozwól, by to słońce przesunęło się w dół twego ciała i wyszło przez palce stóp, podobnie jak dwa poprzednie.
  • Poczuj teraz całkowite odprężenie.
  • Powiedz do siebie: "Od tej chwili, aby osiągnąć taki stan odprężenia psychicznego, wystarczy, bym zamknął oczy i policzył w myśli od trzech do jednego."
  • Otwórz oczy.

Ok. W tym momencie zaprogramował*ś podświadomość, gdzie jak zamkniesz oczy i policzysz od trzech do jednego - wejdziesz w lekki trans.

Teraz przejdźmy do osiągnięcia poziomu podstawowego. Na tym będziemy robić różne inne rzeczy.
  • j.w., w spokojnym miejscu odpręż się
  • zamknij oczy
  • wyobraź sobie spiralne schody z dziesięcioma stopniami prowadzącymi na niższe piętro
  • wizualizuj siebie na najwyższym stopniu schodów
  • zejdź na dziewiąty stopień i w myśli powiedz do siebie: "Głębszy poziom psychiczny".
  • Wizualizuj w ten sposób zejście ze wszystkich stopni.
  • Kiedy będziesz na pierwszym, powiedz: "Jestem teraz na bardzo silnym poziomie psychiki, który mogę wykorzystać do udanego działania parapsychicznego. Mogę dotrzeć na ten poziom, kiedy tylko zechcę, z oczami zamkniętymi lub otwartymi; wystarczy, że zapragnę tu się znaleźć i policzę od trzech do jednego".
  • Otwórz oczy
  • Następnie powtórz to ćwiczenie z otwartymi oczami. Powinieneś/powinnaś powtarzać to ćwiczenie co najmniej raz w tygodniu przez miesiąc.

W ten sposób zaprogramujesz sobie wejście w podstawowy poziom psychiczny (nawet mając otwarte oczy), odliczając od trzech do jednego (wyrażając oczywiście takie pragnienie).

Wiecie, że w ten sposób możemy się dowiedzieć multum rzeczy? W końcu odpowiada nam umysł z inteligencji kosmicznej. Możemy czytać komuś w myślach.

O tarczy psychicznej i plaży czasu kiedy indziej.

Źródło: William W. Hewitt Rozwój zdolności parapsychicznych
05-07-2022, 22:41
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:

• Pokaż wersję do druku
  • Wyślij ten wątek znajomemu
  • Subskrybuj ten wątek
Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Witchcraft - Magia, Ezoteryka, Rozwój duchowy | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS

Theme designed by KoZ.
Edycja © Witchcraft
Polskie tłumaczenie © 2007-2021 Polski Support MyBB, © 2002-2026 MyBB Group.
Diablo® and Blizzard Entertainment® are all trademarks or registered trademarks of Blizzard Entertainment in the United States and/or other countries.