Witchcraft - Forum ezoteryczne
  • Strona główna
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Współpraca
  • Szukaj
Logowanie — Rejestracja

Witchcraft - Forum ezoteryczne › Magia › Pytania i problemy v
1 2 3 4 5 … 23 Dalej »

Zatracony potencjał z dzieciństwa

[-]
Witaj, Gościu!
Witaj! Nie jesteś jeszcze zalogowany. Zaloguj się by móc w pełni korzystać ze strony. Jeżeli nie masz jeszcze konta kliknij tutaj.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
Tryb drzewa | Tryb normalny
Autor Wiadomość
Mis!a Offline
Użytkownik

Liczba postów: 3
Reputacja: 0
Znak Zodiaku: Panna
Praktykowany rodzaj magii:
Wicca

Podziękowania: 5
Podziękowano 0 razy w 0 postach
Hej, mam pytanie.. Ale zacznę od opisania sytuacji. Jestem numerologiczną 33 przez większość mojego życia nieświadomie otaczałam się liczbami mistrzowskimi ( w najbliższej rodzinie mam dwie 11- mama i brat), wśród przyjaciół także mam spore grono perełek czy liczb mistrzowskich, osób z wyjątkowymi aurami i potencjałem. Moja matka świadoma swoich zdolności uciszała moje w dzieciństwie i to bardzo rygorystycznie.. ( uważa to za niebezpieczne i nie potrafi docenić swojego daru). Wcześniejsze pokolenia kobiet były praktykujące i świadome swoich mozliwosci. Przyjaciółka rodziny jest 33 praktykująca od lat i zawsze mnie chroniła ( jesteśmy ze sobą powiązane karmiczne). Spotkałam na swojej drodze osobę, która zaczęła ze mną rozmawiać.. Załapałam i to natychmiastowo, czytanie, praktyki, pierwsze eksperymenty itd. i tu zaczyna się problem.. Pamiętam bardzo dużo sytuacji z dzieciństwa np. wyczuwałam byty, osoby zmarłe które mi się śniły zwiastując problemy bądź dające rady, poczucie obserwacji, potrafiłam rozumieć odczucia innych osób lub nastawienie do mnie, będąc u kogoś czułam ten dom, bardzo działały na mnie fazy ksiezyca, przewidywałam sytuację niebezpieczne dla mnie lub bliskich, wszelkie znaki, mogę się dużo rozpisywać na ten temat. Na chwilę obecną mam już całkiem sporą wiedzę ale strasznie mnie przytłacza myśl, że nie mam już tak intensywnych odczuć, intuicji, możliwości i otwartości jak kiedyś.. Czy mogę na nowo pobudzić to moje niewinne, otwarte i magiczne ja z dzieciństwa?
04-04-2023, 02:28
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Olimpia Niedostępny
...

Liczba postów: 5,286
Reputacja: 97
Znak Zodiaku: Wodniś ^^
Magia Naturalna

Podziękowania: 680
Podziękowano 610 razy w 580 postach
RE: Zatracony potencjał z dzieciństwa
Hej, też pochodzę z magicznej rodziny, ogólnie miałam taką samą sytuację jak Ty. Z tym, że moja mama nigdy nie była mistrzynią konwekwencji. W wieku 15 lat dostałam od niej pierwsze karty Tarota, a na 18stkę powiedziała mi już całą prawdę, którą i tak znałam... ale wkońcu się przyznała. xD

Pisałam akurat kilka dni temu w jednym w postów, że sama jako dziecko miałam zdolności, które dziś są uważane za niemożliwe lub ciężkie do osiągnięcia. Dzieci są zawsze dużo silniejsze niż osoby dorosłe, ponieważ rodzą się totalnie bez żadnych ograniczeń, bez blokad, bez wpajania wiary czy norm. Potem wraz z dorastaniem wpaja się im w umysł, że w coś nie powinni wierzyć, że coś jest niemożliwe i w ten sposób się je blokuje i ogranicza. Potem bardzo ciężko się jest tego pozbyć... bo to po prostu uwarunkowania psychiczne.

Ludzie wokół nas stawiają coraz więcej uwarunkowań i ograniczeń w naszych umysłach i tak oto stajemy się słabsi. Są rzeczy dla ludzi "oczywiste" i kiedy ja ich pytam dlaczego? To nagle nikt mi nie potrafi odpowiedzieć... jak ich przycisnę to jest "no, no bo tak jest!". I tyle. Wychowanie i to czego się uczą jest programowaniem dla ludzkiego umysłu. Niektórzy idą utartą ściężką i nie zadają sobie pytań, są jak roboty.

Otoczenie to przyjaciele, rodzina, szkoła, nawet to co przeczytasz czy to co usłyszysz... wystarczy, że dziecko zwierzy się komuś komu ufa, że widzi duchy i zostanie nazwany świrem lub od razu skierują go do psychiatry no i hejo... psychika to już sobie zapamięta, zamykając zdolności które są nieakceptowalne przez innych i podświadomie zaczniesz wypierać to co już umiesz. Mając w psychice truciznę i "nie dam rady" potem już ciężko wrócić do tego poziomu, który był wcześniej.

Wyobraź sobie zdolności magiczne dziecka jako wodę z przezroczystej szklance i za każdym razem kiedy słyszy coś negatywnego o sobie, o świecie, czy o ezoteryce dodawaj tam jakąś jedną syfiastą rzecz... zobacz jak szybko woda zmieni się w brudną i mętną. I pomyśl jak cięzko odwrócić proces, żeby ta woda znów była czysta i świeża.

Dziedzictwa się nie traci... ale zdolności ezoteryczne są jak talent. Nie używane słabną... bądź jak kwiaty, jak będziesz krzyczeć i hejtować, że nie istnieją i że jest świrem to też będzie Ci kwiatek więdł.

Normalność to wymysł.
Skupiają się w stado i "normalność" tworzą na podstawie wypadkowej średniej reakcji i poglądów innych Owiec w stadzie.
Boją się uwolnienia Woli ponad Formę.
Są niewolnikami Formy (Materii i spraw materialnych).

-----------
Różnica pomiędzy mną a resztą jest taka, że ja sie nie boje być nie akceptowana.
04-04-2023, 07:13
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali: Mis!a
Zefir Offline
maskotka forum

Liczba postów: 332
Reputacja: 2
Znak Zodiaku: Lew
magia spontaniczna

Podziękowania: 60
Podziękowano 68 razy w 51 postach
Też mi od jakiegoś czasu osłabły zdolności - nie wiem dlaczego tak się dzieje.

Tobie radzę na razie pousuwać z głowy blokady gdzie ktoś wmawiał Ci różne głupoty.

Konkretnie:
http://witchcraft.com.pl/showthread.php?tid=6820

Od tego zacznij i powiedz czy po jakimś czasie coś się polepszyło.

Druga rzecz, kiedy ktoś mnie oczyścił (usunął mi byta z ciała astalnego, scalił duszę, oczyścił i połączył ze Źródłem, następnie pousuwał implanty) poczułem, że mam naprawdę dobre moce. Nawet pytałem o nie w jakimś temacie.

Za jakiś czas nastał okres gdzie siły zła przyczepiały się do każdego (o tym też napisałem temat, ale nie rozumiałem co się dzieje, więc o tym nie mówiłem) i po prostu te moce straciłem.

Teraz i tak mam zastój i czuję coś cały czas na plecach mimo oczyszczania się. Mam zastój ogólnie w rozwoju.

Może interesuje Cię to to mogę Ci człowieka polecić.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-04-2023, 07:29 {2} przez Zefir.)
04-04-2023, 07:26
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali: Mis!a , tupajda
Mis!a Offline
Użytkownik

Wicca

Olimpia 15-18 lat to i tak szybko ja zaczęłam być świadoma w wieku 30 🤣 Mówiło się w rodzinie, że jest talent ale miałam tak silnie wkręcone w głowę, że to zabobony i nie potrafiłam inaczej myśleć.. Pracuję nad tym od dłuższego czasu ale nie mogę przeskoczyć tej bariery.. Ostatni przykład ściągnęłam do domu cholerstwo, czuje obecność, niepokój, różne nasilenia tej energii kilka dni temu to zaatakowało jednego z domowników we śnie.. Nie mogłam zasnąć tej nocy bo czułam, że coś jest nie tak.. Niby wiedziałam ale nie pozwoliłam sobie samej uwierzyć.. Widzę to jako taką moją osobistą walkę ze sobą..
04-04-2023, 08:40
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Mis!a Offline
Użytkownik

Wicca

Zefir dziękuję za podpowiedzi, bardzo proszę o namiary na tą osobę. Muszę się w końcu odblokować i mam podobne spadki energii co jest bardzo irytujące. Potrafię spędzić miesiąc na bardzo intensywnej nauce, praktyce a później opadam. Zastanawiałam się czy to nie jest spowodowane intensywnością nauk czy troszeczkę nie przesadzam.
04-04-2023, 08:51
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Olimpia Niedostępny
...

Liczba postów: 5,286
Reputacja: 97
Znak Zodiaku: Wodniś ^^
Magia Naturalna

Podziękowania: 680
Podziękowano 610 razy w 580 postach
(04-04-2023, 08:40)Mis!a napisał(a): Olimpia 15-18 lat to i tak szybko ja zaczęłam być świadoma w wieku 30 🤣 Mówiło się w rodzinie, że jest talent ale miałam tak silnie wkręcone w głowę, że to zabobony i nie potrafiłam inaczej myśleć.. Pracuję nad tym od dłuższego czasu ale nie mogę przeskoczyć tej bariery.. Ostatni przykład ściągnęłam do domu cholerstwo, czuje obecność, niepokój, różne nasilenia tej energii kilka dni temu to zaatakowało jednego z domowników we śnie.. Nie mogłam zasnąć tej nocy bo czułam, że coś jest nie tak.. Niby wiedziałam ale nie pozwoliłam sobie samej uwierzyć.. Widzę to jako taką moją osobistą walkę ze sobą..

Z tym że ja zaczęłam praktykować jak miałam 5 lat metodą prób i błędów. xDD Potem matka ściągała bioenergorapeutów, bo ściągnęłam na chatę hordę duchów. xDD Raz podpaliłam dywan rzucając zaklęcie Magią Świec... także było ciekawie... ^^'

Trwało to kilka lat, a przestałam praktykować na kilka lat... no i już nigdy nie wróciłam do tego poziomu, który miałam.
04-04-2023, 09:34
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali: tupajda
Zefir Offline
maskotka forum

Liczba postów: 332
Reputacja: 2
Znak Zodiaku: Lew
magia spontaniczna

Podziękowania: 60
Podziękowano 68 razy w 51 postach
(04-04-2023, 08:51)Mis!a napisał(a): Zefir dziękuję za podpowiedzi, bardzo proszę o namiary na tą osobę. Muszę się w końcu odblokować i mam podobne spadki energii co jest bardzo irytujące. Potrafię spędzić miesiąc na bardzo intensywnej nauce, praktyce a później opadam. Zastanawiałam się czy to nie jest spowodowane intensywnością nauk czy troszeczkę nie przesadzam.

ok.

To jest jego strona . W zakładce Blog możesz posłuchać jak opowiada np. Kim jest Wyższa Jaźń, czym jest dusza, Kim jest Stwórca itp.

Na dole zapisujesz się na konsultacje (chociaż ja się zapisałem przez fb, ale masz podany jego numer to myślę, że się spokojnie umówicie bo przez fb czasem działa czasem nie).

Jeśli chcesz mogę opowiedzieć jak u mnie wyglądała sesja.
04-04-2023, 10:03
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali: Mis!a

• Pokaż wersję do druku
  • Wyślij ten wątek znajomemu
  • Subskrybuj ten wątek
Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Witchcraft - Magia, Ezoteryka, Rozwój duchowy | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS

Theme designed by KoZ.
Edycja © Witchcraft
Polskie tłumaczenie © 2007-2021 Polski Support MyBB, © 2002-2026 MyBB Group.
Diablo® and Blizzard Entertainment® are all trademarks or registered trademarks of Blizzard Entertainment in the United States and/or other countries.