Witchcraft - Forum ezoteryczne
  • Strona główna
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Współpraca
  • Szukaj
Logowanie — Rejestracja

Witchcraft - Forum ezoteryczne › Magia › Pytania i problemy v
1 2 3 4 5 … 23 Dalej »

Uczelnie okultystyczne

[-]
Witaj, Gościu!
Witaj! Nie jesteś jeszcze zalogowany. Zaloguj się by móc w pełni korzystać ze strony. Jeżeli nie masz jeszcze konta kliknij tutaj.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
Tryb drzewa | Tryb normalny
Uczelnie okultystyczne
Autor Wiadomość
Severus Offline
Użytkownik

Liczba postów: 17
Reputacja: 0
Znak Zodiaku:
Praktykowany rodzaj magii:
Rytuały magiczne

Podziękowania: 8
Podziękowano 1 razy w 1 postach
Uczelnie okultystyczne
Dobry wieczór, witam wszystkich, 

mam pytanie związane z książką, którą teraz czytam mianowicie jest to "Samoobrona psychiczna" autorstwa Dion Fortune. W rozdziale dotyczącym przypadków współczesnych czarownic autorka opisuje swoją młodość, kiedy opuściła Londyn, aby zająć miejsce w okultystycznym college'u, ukrytym wśród piaszczystych zakamarków pustkowia Hampshire. Chciałbym zapytać Was, czy wiadomo jest Wam coś na temat właśnie takich ukrytych uczelni?

Pozdrawiam
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 21-11-2023, 20:32 {2} przez Severus.)
21-11-2023, 20:27
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Opiuek Niedostępny
꧁stworzenie 22'☠️꧂

Liczba postów: 269
Znak Zodiaku: Siekiera
Vibhava🌹💀🌹 tanha

Podziękowano 38 razy w 35 postach
RE: Uczelnie okultystyczne
...przeczytałem "uczulenie" :>

Ukryty Uniwersytet wiem że jest w Świecie Dysku
https://www.cda.pl/video/1613432241

Mam reakcję alergiczną na wszechświat
(drugie imię śmierci to wszechobecność)Człowiek powstaje jako proch, a odchodzi jako fetor.Robactwo—braci ślepa—jeślim wam nie wstrętny, Wyjdźcie na me spotkanie! Radosny i chętny Do was idę! Smakosze, synowie zgnilizny, Przez mózg mój suńcie raźno—nie szczędźcie tych łupów—Jeno wskażcie, jak łacniej targnąć stare blizny Tego cielska bez duszy—trupa pośród trupów!"[...]wszystko co uszczęśliwia zwykłych śmiertelników, przyprawia o wymioty"
21-11-2023, 20:47
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Olimpia Niedostępny
...

Liczba postów: 5,286
Reputacja: 97
Znak Zodiaku: Wodniś ^^
Magia Naturalna

Podziękowania: 680
Podziękowano 610 razy w 580 postach
Uczelnie takie są ukryte i nie ukryte.
Uniwersytet Jagielloński przez jakiś czas wykładał okultyzm i obecnie w USA także masz takie uczelnie.
Ukryte uczelnie to albo sekty albo normalne uczelnie okultystyczne, ale należą do zakonów ezoterycznych np. Zakon Złotego Brzasku ma taką uczelnie. Musiałbyś dołączyć do takiego zakonu/stowarzyszenia żeby wogole mieć szansę przyjęcia na taki uniwersytet.

Normalność to wymysł.
Skupiają się w stado i "normalność" tworzą na podstawie wypadkowej średniej reakcji i poglądów innych Owiec w stadzie.
Boją się uwolnienia Woli ponad Formę.
Są niewolnikami Formy (Materii i spraw materialnych).

-----------
Różnica pomiędzy mną a resztą jest taka, że ja sie nie boje być nie akceptowana.
29-11-2023, 15:24
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali: Severus
Opiuek Niedostępny
꧁stworzenie 22'☠️꧂

Liczba postów: 269
Znak Zodiaku: Siekiera
Vibhava🌹💀🌹 tanha

Podziękowano 38 razy w 35 postach
KUL też :) raz że są krypto okultystyczni z tym swoim rzymskim vudu
czyli ukryci przed świadomością owczarni którą manipulują
a dwa, o-KUL-tyzm :D
Nie zastanawiało Cię że każdy jezuita wygląda jak Gargamel?
Czarnoksiężnik,czarny ksiądz ;)

Mam reakcję alergiczną na wszechświat
(drugie imię śmierci to wszechobecność)Człowiek powstaje jako proch, a odchodzi jako fetor.Robactwo—braci ślepa—jeślim wam nie wstrętny, Wyjdźcie na me spotkanie! Radosny i chętny Do was idę! Smakosze, synowie zgnilizny, Przez mózg mój suńcie raźno—nie szczędźcie tych łupów—Jeno wskażcie, jak łacniej targnąć stare blizny Tego cielska bez duszy—trupa pośród trupów!"[...]wszystko co uszczęśliwia zwykłych śmiertelników, przyprawia o wymioty"
29-11-2023, 20:12
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Severus Offline
Użytkownik

Liczba postów: 17
Znak Zodiaku:
Rytuały magiczne

Podziękowano 1 razy w 1 postach
Olimpia chodziło mi bardziej o uczelnie, które w żaden sposób nie afiszują się i funkcjonują można by powiedzieć w sposób tajny. W domyśle należy być wprowadzonym przez kogoś do nich, czyli funkcjonują na zasadzie hermetycznego klubu
02-12-2023, 17:47
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali: Olimpia
tupajda Offline
Wtajemniczony

Liczba postów: 1,077
Reputacja: 19
Znak Zodiaku:

Podziękowania: 248
Podziękowano 218 razy w 152 postach
Problem polega na tym, że hermetyczność klubu, obojętnie czego by dotyczył, kieruje do dyktatury władz na szczycie. Obojętnie czy to będzie zarząd, czy też jednoosobowa dyktatura oświeconego. Wchodząc do zamkniętych kręgów musisz się całkowicie podporządkować i w pełni uznać zwierzchnictwo tych wyżej od siebie. W takich strukturach zawsze jest podział na stopnie ukazujące hierarchiczność.

Chcesz się rozwijać? Pracuj samodzielnie. Pracuj nad swoim charakterem, żeby mieć wytrwałość, cierpliwość, siłę woli i jaja ze stali. Praktyka najlepszym nauczycielem. Studiuj samodzielnie, szukaj inspiracji i wiedzy w różnych obszarach. Szukaj informacji w różnych kulturach i systemach. Z czasem zauważysz wspólne aspekty czy działania, które występują w każdej z badanych ścieżek.

Wybierz ścieżkę która najbardziej odpowiada twojemu charakterowi, przekonaniom i odczuciom. Często intuicja jest naszym najlepszym doradcą. Każdy system jest inny, ale jeśli będziesz kroczył ścieżką, zmienisz się - obojętnie jaki system będziesz praktykował.

--
Wystarczy być sobą.
06-12-2023, 15:16
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali: Olimpia , Severus

• Pokaż wersję do druku
  • Wyślij ten wątek znajomemu
  • Subskrybuj ten wątek
Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Witchcraft - Magia, Ezoteryka, Rozwój duchowy | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS

Theme designed by KoZ.
Edycja © Witchcraft
Polskie tłumaczenie © 2007-2021 Polski Support MyBB, © 2002-2026 MyBB Group.
Diablo® and Blizzard Entertainment® are all trademarks or registered trademarks of Blizzard Entertainment in the United States and/or other countries.