Witchcraft - Forum ezoteryczne
  • Strona główna
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Współpraca
  • Szukaj
Logowanie — Rejestracja

Witchcraft - Forum ezoteryczne › Dywinacja › Tarot › Wielkie Arkana v
« Wstecz 1 2

Pustelnik (Eremita) IX (nr 9)

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[-]
Witaj, Gościu!
Witaj! Nie jesteś jeszcze zalogowany. Zaloguj się by móc w pełni korzystać ze strony. Jeżeli nie masz jeszcze konta kliknij tutaj.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
Tryb drzewa | Tryb normalny
Autor Wiadomość
Olimpia Niedostępny
...

Liczba postów: 5,278
Reputacja: 97
Znak Zodiaku: Wodniś ^^
Praktykowany rodzaj magii:
Magia Naturalna

Podziękowania: 675
Podziękowano 597 razy w 576 postach
Pustelnik - karta poszukiwania prawdy. To niezależny samotnik, wielki mistyk który wciąż poszukuje, kroczy drogą poznania, skupia się na swoim wnętrzu, jest zamknięty w sobie, obserwuje świat i innych biernie, rzadko kiedy pomaga, on się odsuwa, izoluje, ma wielką wiedzę którą nie zawsze się chętnie dzieli, nie przez egoizm ale przez to, że większość nie rozumie jego nauk, to wielki mistrz i mistyk, nauczyciel z ogromnym bagarzem doświadczeń i wiedzy o życiu. Często wskazuje ezoteryków, tych którzy posiadają wiedzę tajemną, rozwijają się duchowo, także osoby starsze, emerytów.
Odwrócona: Ciemność, izolacja, smutek, choroba, niemożność odrycia prawdy, brak zaufania, nadmierna duma, skąpstwo, zazdrość, oschłość, pech, nerwowość, zagubienie, szkodzenie sobie.

Pustelnik to osoba cierpliwa, zamknięta w sobie, ostrożna, powściągliwa która lubi się oddawać refleksji, czasem smutna, która oddala się aby coś przemyśleć, jest samotny na ogół z wyboru, i bardzo mądry, doświadczony.

Miłość: związek gdzie ludzie są na ogół długo ze sobą, kluczową rolę w ich związku odgrywa wsparcie i zrozumienie siebie nawzajem. Może być też tak, że partnerzy są samotni mimo iż są razem.
Odwrócona: nieporozumienia/kłopoty w związku, blokoda seksualna, oddalanie się od partnera

Praca: znaczy pewną pracę aż do starości, emeryturę, negocjacje, awans
Odwrócona: utrata pracy albo zdegradowanie do poprzedniego stanowiska

Zawody: psycholog, filozof, lekarz, ksiądz, detektyw, yogin, uzdrowiciel, wróżbita, mistyk, pracownik domu opieki

Zdrowie: reumatyzm, jelita, trzustka, niechciana ciąża, choroby starcze

Miejsca: biblioteka, zakon, piwnica, dom, wieś

Zdolności ezoteryczne: samotna ścieżka, ktoś się uczy sam, to mistyk, brnie w stronę światła, rozwija się duchowo, reiki.

Normalność to wymysł.
Skupiają się w stado i "normalność" tworzą na podstawie wypadkowej średniej reakcji i poglądów innych Owiec w stadzie.
Boją się uwolnienia Woli ponad Formę.
Są niewolnikami Formy (Materii i spraw materialnych).

-----------
Różnica pomiędzy mną a resztą jest taka, że ja sie nie boje być nie akceptowana.
01-04-2013, 18:25
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali: Volfie , Animal , Szumianka
ninjash Offline
Użytkownik

Liczba postów: 14
Reputacja: 0
Znak Zodiaku:
Praktykowany rodzaj magii:

Podziękowania: 1
Podziękowano 3 razy w 3 postach
RE: Pustelnik (Eremita) IX (nr 9)
Może też znaczyć wybicie się lub zdobycie nowych doświadczeń lub nowy wyższy etap np związku, ale głównie pokazuje te rzeczy w magii.

Nigdy nie poddam się,choćby sam bóg chciał powstrzymać mnie
Czarnym aniołem jestem ja więc i sam szatan mnie nie zatrzyma
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-04-2013, 18:30 {2} przez Olimpia.)
10-04-2013, 18:25
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:

• Pokaż wersję do druku
  • Wyślij ten wątek znajomemu
  • Subskrybuj ten wątek
Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Witchcraft - Magia, Ezoteryka, Rozwój duchowy | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS

Theme designed by KoZ.
Edycja © Witchcraft
Polskie tłumaczenie © 2007-2021 Polski Support MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Diablo® and Blizzard Entertainment® are all trademarks or registered trademarks of Blizzard Entertainment in the United States and/or other countries.