Witchcraft - Forum ezoteryczne
  • Strona główna
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Współpraca
  • Szukaj
Logowanie — Rejestracja

Witchcraft - Forum ezoteryczne › Magia › Magia energii › Praktyka v
« Wstecz 1 2 3 4 Dalej »

Programujemy tarcze, czyli obrona zaawansowana

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[-]
Witaj, Gościu!
Witaj! Nie jesteś jeszcze zalogowany. Zaloguj się by móc w pełni korzystać ze strony. Jeżeli nie masz jeszcze konta kliknij tutaj.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
Tryb drzewa | Tryb normalny
Autor Wiadomość
ivi666 Offline
Użytkownik

Liczba postów: 55
Reputacja: 4
Znak Zodiaku: Lwiątko
Praktykowany rodzaj magii:
Wszechstronność.

Podziękowania: 0
Podziękowano 1 razy w 0 postach
Jak już sobie wcześniej powiedzieliśmy czy też napisaliśmy, jak kto woli programowanie konstraktu to nic innego, jak myślenie o tym, co ma wykonać konstrakt. Teraz korzystając właśnie z programowania skupimy się na obronie zaawansowanej czyli opiszemy sobie tarcze energetyczne stworzone w celu obrony przez konkretnym zjawiskiem.

Trochę teorii
Głównym założeniem tarczy jest blokowanie czegoś, np. ataku czy sygnału telepatycznego. Mogą blokować na dwa sposoby, po pierwsze mogą zablokować sygnał pochodzący z zewnątrz np. właśnie taki atak, jak również mogą służyć do zablokowania sygnału pochodzącego od wewnątrz, czyli od nas, np. efektu psychokinetycznego czy też niechcącego skanowania otoczenia. Ja mogę jedynie wymienić rodzaje tych tarcz, a to jak je stworzyć musicie już sami wydedukować. Powiem tylko, iż opiera się to właśnie na programowaniu, przy tworzeniu musisz sobie wyobrazi㠟ródło ataku albo zewnętrzne albo wewnętrzne i np. kulkę energii przesyłającą daną „informację” czyli np. impuls telepatyczny czy przeładowujący. Reszta zależy już tylko od waszej wyobraŸni. Teraz wymienię poszczególne rodzaje tarcz wraz z zastosowaniem.

Bańka – jest to najprostszy rodzaj tarczy, jest tarczą dla początkujących, zwłaszcza początkujących telepatów, służy do blokowania wiadomości telepatycznych czy emocji innych ludzi. Przy tworzeniu wyobrażamy sobie impuls energetyczny, o którym myślimy jak o zagrożeniu telepatycznym czy empatycznym, który to zostaje odbity od tarczy. Bańka może również być stosowana do zatrzymywania sygnałów pochodzących od nas.

Absorpcyjna – tarcza o bogatej gamie zastosowań. WyobraŸ sobie po prostu grubą, gęstą, galaretowatą tarczę zaprogramowaną w celu absorpcji nadchodzącej energii, wyobraŸ sobie, że jest to ameba pochłaniająca wszystko na swej drodze. Cechą tej tarczy jest to, że im więcej energii napływa i jest przez nią pochłaniane tym tarcza staje się silniejsza. Jednym z zastosowań tarczy jest użycie jej w walce (raczej w obronie, lecz Departament Obrony czasem musi zlikwidować atakującego).

Odbijająca – korzystając z wizualizacji należy sobie wyobrazić tarczę zbudowaną z lustra, odbijającą każdy impuls energii. Ważną rzeczą jest uważanie, gdzie się ją stosuje, albowiem ciężko jest kontrolować, gdzie odbita energia się uda.

Maskująca – często stosowana wśród telepatów, którzy opanowali sugestię telepatyczną. Zaprogramowana tak, że wysyła do otoczenia sygnał informujący przebywających w tym otoczeniu ludzi, że ciebie tam nie ma, lub że jesteś nie wartym uwagi przedmiotem.

Tak oto przedstawiłem cztery rodzaje tarcz, z czego Bańka to tarcza zaawansowana, a pozostałe trzy są tarczami bardzo zaawansowanymi. Rodzajów jest więcej, mogą np. być stworzone aby odbijać myśli konkretnej osoby albo konkretny rodzaj energii, wszystko opiera się na programowaniu, a to opiera się na wyobraŸni użytkownika tarczy. Ja sam więcej podać nie mogę, jako iż sam nie stosowałem nigdy innych tarcz od wyżej wymienionych, więc za dużo o nich powiedzieć niestety nie mogę.

CHARGING
Ostatnio na forum ktoś poruszył sprawę zwiększania „pojemności” na energię. Ta niby pojemność łączy się ściśle z procesem chargingu, czyli w wolnym tłumaczeniu z procesem ładowania. Charging jest jednym z elementów składających się na manipulację energią. Na czym ten proces polega ? W skrócie jest to tworzenie energii psionicznej w miejscu, gdzie tej energii nie ma. Dokładniej chodzi o tworzenie energii w ciele, inaczej mówiąc jest to świadome wytwarzanie energii psi. Proces ten zachodzi cały czas w naszym organizmie, jednak jest to proces nieświadomy. Zadaniem chargingu jest zmiana tego stanu tak, aby proces był w pełni kontrolowany.

Ćwiczenie praktyczne
Teraz będzie ciężki orzech do zgryzienia. Mianowicie, pomyślcie sobie co czujecie w momencie, gdy poruszacie ręką ? Spróbujcie nią poruszyć, skupcie się na całym procesie ruchu. Teraz gdy już wiecie, czego oczekiwać spróbujcie podnieść rękę, ale w ostatniej chwili przed wykonaniem tegoż ruchu – przestańcie. Chodzi o to, aby chcieć poruszyć ręką, poczuć cały proces ruchu ale ręką nawet nie drgnąć. Ciężko to wytłumaczyć niestety słowami. Po prostu trzeba się w to wczuć – chcemy poruszyć ręką, ale nią nie ruszamy.
W każdym razie, gdy już udaje się poczuć „coś” w nieruchomej ręce, być może nawet drgnie z uwagi na zbierający się ładunek w nerwach – moje gratulacje. Był to przykład jednej z dwóch metod chargingu. Ja sam nazywam to chargingiem mechanicznym. Lecz istnieje także druga metoda, bardziej subtelna.

Charging energetyczny
Jak w każdym ćwiczeniu z energią wyobrażamy sobie naszą wewnętrzną energię za pomocą jednego z sensorów, ja osobiście preferuję wizualizację. Gdy już widzimy naszą energię i ją czujemy, cała sztuka polega na tym, aby przemieścić energię do wybranego miejsca w ciele, np. do ręki czy do nogi. Chodzi o to, abyśmy energię czuli tylko w tym jednym miejscu, lub abyśmy czuli tam „więcej” energii niŸli gdzie indziej. Metoda wymaga cierpliwości, ale jest to właściwie podstawa. Na nauce chargingu opiera się dziewięcio-miesięczny kurs wstępny Anka czyli podstawy nauki psioniki, że tak to ujmę. Jednak jest to już bardziej sformalizowany element nauki obowiązujący w Gildii i osób postronnych nie dotyczy.

Koniec kolejnej części, rozluŸnijmy atmosferę, pytanie zagadka : ilu potrzeba psychokinetyków aby zmienić żarówkę ? Nie wiecie ? Tylko jednego, ale za to całe pudełko żarówek .

Autor: Fenix Nightwalker
23-06-2013, 16:31
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:

• Pokaż wersję do druku
  • Wyślij ten wątek znajomemu
  • Subskrybuj ten wątek
Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Witchcraft - Magia, Ezoteryka, Rozwój duchowy | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS

Theme designed by KoZ.
Edycja © Witchcraft
Polskie tłumaczenie © 2007-2021 Polski Support MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Diablo® and Blizzard Entertainment® are all trademarks or registered trademarks of Blizzard Entertainment in the United States and/or other countries.