Witajcie,
Zauważyłem pewna ciekawą rzecz. Może niektórych to zainteresuje.
Na razie to tylko teoria, ale wydaje się dość logiczna i jest poparta pewnymi obserwacjami. No...
Głównie chodzi o to, że nasza psychika odbiera pewne przekazy. Np. przekazy z nadświadomości, wpływy mentalne, itp.
I na różne sposoby można w sumie wpływać na zmniejszenie/zwiększenie tych przekazów.
Ja się zająłem ostatnimi czasy, pobudzaniem kundalini więc na nim się skupie. Jakby ktoś nie wiedział o co chodzi to odsyłam ->
http://witchcraft.org.pl/Thread-Technika...-kundalini
Odbieranie tych przekazów miało by być po prostu odbieraniem pewnych częstotliwości. Tzn. trochę jak w radiu. Nazwijmy te częstotliwości GwynbleidoHerce. ;)
Trochę w uproszczeniu, ale przyjmijmy, że:
<60 - tu odbiór przede wszystkim przekazów z nadświadomości. Im "niżej" tym jest lepszy. Czyli np. sny prorocze.
60 - 80 - odbieramy w większości przekazy mentalne.
>80 - tu mamy coraz lepszy kontakt z podświadomością. Coraz więcej snów symbolicznych. Coraz "mocniejsze" sny.
A teraz jak się przykładowo poruszać po częstotliwościach? Otóż każde pobudzenie białego kundalini sprawia, że wędrujemy w górę przykładowo o 5, a każde pobudzenie czarnego przesuwa nas o jakieś 10/15 w dół.
To tyle(póki co). Może się komuś przyda, więc wrzucam com zaobserwował.
Quae medicamenta non sanant, ferrum sanat; quae ferrum non sanat, ignis sanat...