Witchcraft - Forum ezoteryczne
  • Strona główna
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Współpraca
  • Szukaj
Logowanie — Rejestracja

Witchcraft - Forum ezoteryczne › Luźne › Nasza Twórczość › Literatura v
« Wstecz 1 2 3 4 5 Dalej »

Pobawimy się?

Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[-]
Witaj, Gościu!
Witaj! Nie jesteś jeszcze zalogowany. Zaloguj się by móc w pełni korzystać ze strony. Jeżeli nie masz jeszcze konta kliknij tutaj.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
Tryb drzewa | Tryb normalny
Pobawimy się?
Autor Wiadomość
Kynokefalos Offline
Użytkownik

Liczba postów: 77
Reputacja: 3
Znak Zodiaku:
Praktykowany rodzaj magii:

Podziękowania: 0
Podziękowano 0 razy w 0 postach
Pobawimy się?
[Obrazek: mollycrows1_n.jpg]

Wieczorna wyprawa na pobliski cmentarz, nie do końca poszła po twojej myśli. Niecałą godzinę temu, na Cmentarzu Miejskim, największym w mieście, zniknął wasz przyjaciel. Z resztą grupy szukacie go już parę ładnych chwil. Telefon nie odpowiada, brak zasięgu, pytani po drodze ludzie nie widzieli nikogo takiego. Po prostu zapadł się pod ziemię.

Ostatnie co słyszeliście z ust znajomego to, że widział dziecko, które chodziło samo i wyglądało na zagubione. Wiadomo, że bachory lubią się gubić od zaaferowanych wielkością zniczy rodziców. Poszedł zobaczyć o co chodzi i zniknął.

Wyciął wam głupi numer? Sam się zgubił i nie możecie się znaleźć? Dlaczego nie odbiera telefonu? Co on bredził o tym dziecku?

W chwili zastanowienia, sam się zgubiłeś. Sprawdzasz parę alejek. Nigdzie nie ma twoich znajomych. Nie słychać nic, po za wyjącym wiatrem, który przyprawia cię o gęsią skórkę. Nikogo tu nie ma, przerażająca grobowa cisza.

Już rozumiesz,ze to wszystko jest jedynie głupi żart, że oni to zaplanowali. Najpierw zniknął jeden, potem cała reszta. Pewnie czekają przy wyjściu i będą się śmiać z twojej przerażonej miny.

Szybka decyzja by właśnie tam się skierować. Jednak, przy wyjściu nikogo nie ma. Parę kroków od bramki słyszysz cichutki, rozbawiony dziecięcy głos, szepczący:

- Wiem, gdzie oni są...
Przeszywający dreszcz przebiega po twoim kręgosłupie. Odwracasz się z duszą na ramieniu. Przed tobą stoi mała dziewczynka, bosa w białej sukieneczce, nerwowo miętosi jej skraj. Jej wzrok wbity w ziemię powoli unosi się by ukazać rozbawione oczy umieszczone na dziwnie zastygłej twarzy.
- Jeśli chcesz ich znaleźć musisz się ze mną pobawić w chowanego - ton jej szeptu trafia tuż za gałki oczne sprawiając ból - chcesz znać zasady?
Jedyne co czujesz to strach, czy chcesz znać zasady? Czy w ogóle chcesz się bawić? Co tu się dzieje?
- Możesz wybrać, znaleźć wszystkich swoich znajomych, są pochowani w grobach. Puszczę was wolno. Możesz - głos jest coraz bardziej rozbawiony, oczy promienieją z radości - spróbować znaleźć mnie! Wtedy również wszystkich was puszczę wolno i tak wspaniale będziemy się bawić! - Dziewczynka z radości robi piruecik. - Możesz też nie chcieć się bawić. Wtedy będę zła. Wypuszczę ciebie i tylko ciebie. Przeżyjesz, a twoim znajomym o świcie zabraknie w trumnach powietrza. Zdechną i na zawsze zostaną ze mną by się bawić! Już byli tacy przed tobą. Nie martw się, nikt nie będzie nam przeszkadzać! W dodatku są tu ci, którym nie udało się ze mną wygrać! Nie znaleźli mnie! Dołączyli do swoich przyjaciół i pozostaną tu na wieki! Będą się bawić razem z nami! Pomagając i przeszkadzając! Tyle zabawy! - Oczy zjawy świdrują mózg wypływającym z nich szaleństwem. - Podejmij decyzję! Już! Czas zaczynać!

...jaką podejmiesz decyzję koleżanko, kolego? Poświęcisz swe życie dla znajomych, czy wybierzesz życie, z ciężarem jaki przyniosła jedna decyzja?

Nie jestem ideałem, znalazłem ciekawsze rozwiązanie - jestem sobą.
01-11-2013, 19:28
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Gwynbleidd Offline
Użytkownik

Liczba postów: 156
Znak Zodiaku: Strzelec

Podziękowania: 2
Podziękowano 8 razy w 13 postach
RE: Pobawimy się?
Odejdę... Ale wrócę prędko by dokonać dzieła zniszczenia!!!

Quae medicamenta non sanant, ferrum sanat; quae ferrum non sanat, ignis sanat...
01-11-2013, 19:57
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Nocte Offline
Użytkownik

Liczba postów: 36
Reputacja: 2
Znak Zodiaku:

Idę szukać moich znajomych.

[Obrazek: images?q=tbn:ANd9GcT6P70lE5jxurcW3oRZCza...XIiL1QTVNO]
Straszną jest rzeczą, kiedy dusza zmęczy się życiem szybciej niż ciało.

Marek Aureliusz
02-11-2013, 20:09
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Advena Offline
Użytkownik

Liczba postów: 97
Znak Zodiaku: Strzelec

Odejdę, lecz po jakichś 20 minutach wrócę z policją i ekipą poszukiwawczą. :x
02-11-2013, 21:55
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
wena Offline
Leniwa Szumowina

Liczba postów: 341
Reputacja: 13
Znak Zodiaku: Baran
.............................

Podziękowania: 5
Podziękowano 10 razy w 11 postach
Ja bym zaczął się bawić na swych zasadach. :D Zawsze ktoś ci pomoże szukać, kiedy będzie taka potrzeba.
Nie wiem o co chodzi, ale pierwsza wizja tak jakby przyszła mi, że psy czarne wydostające się z ziemi i biegnące po całym cmentarzu pomagając znaleźne mi to czego szukam, XD jest dużo możliwości.
Istnieje szansa, że jak się odejdzie to się nie powróci na dany cmentarz też tak może być.
I policja szybciej człowieka, by uznała za wariata. Jest także napisane, że na cmentarzu nie ma zasięgu, więc 21 wiek przykro mi. :P Krzyki mogą być podrobione przez "Dołączyli do swoich przyjaciół i pozostaną tu na wieki! Będą się bawić razem z nami! Pomagając i przeszkadzając!" Istotki, które przeszkadzają, więc by się kopało puste groby, a czas by było coraz mniej. Oczywiście jakiegoś pana, że szpadlem by się spotkało, który grał w tą grę parę lat temu i by jakoś przydatną rade nam doradził. Lecz dużą miarę miałby czas. Więc lepiej zamiast szukać swych przyjaciół, by się szukało dziewczynki. I tu się nasuwa problem, ile dzieci zostało pochowanych na tym cmentarzu, ile dziewczynek. Panika, wieczór by utrudniał orientacje i jeszcze z pewnością, by jakaś stylowa mgła zaczęłaby występować.
zastraszenie ducha by nie przyniosło efektu bądź co bądź ale obca ziemia, nie twoja, widać tego ducha który lubi się bawić. żaden ryt na ducha by nie przyniósł efektu. i tu gra na własnych zasadach by przyniosła wygraną. dziewczynka nic nie powiedziała ze sam mam szukać :D.

"Pamiętaj: w co umysł może uwierzyć, to umysł może osiągnąć...." = Napoleon Hill

----------------------------

[Obrazek: tumblr_omilcy7mzi1ue04pxo1_250.gif]
02-11-2013, 22:57
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:

• Pokaż wersję do druku
  • Wyślij ten wątek znajomemu
  • Subskrybuj ten wątek
Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Witchcraft - Magia, Ezoteryka, Rozwój duchowy | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS

Theme designed by KoZ.
Edycja © Witchcraft
Polskie tłumaczenie © 2007-2021 Polski Support MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Diablo® and Blizzard Entertainment® are all trademarks or registered trademarks of Blizzard Entertainment in the United States and/or other countries.