Witchcraft - Forum ezoteryczne
  • Strona główna
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Współpraca
  • Szukaj
Logowanie — Rejestracja

Witchcraft - Forum ezoteryczne › Magia › Pytania i problemy v
« Wstecz 1 … 19 20 21 22 23 Dalej »

Nie wiem w co wierzyć

[-]
Witaj, Gościu!
Witaj! Nie jesteś jeszcze zalogowany. Zaloguj się by móc w pełni korzystać ze strony. Jeżeli nie masz jeszcze konta kliknij tutaj.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
Tryb drzewa | Tryb normalny
Nie wiem w co wierzyć
Autor Wiadomość
Hydrus Offline
Gromowładny

Liczba postów: 56
Reputacja: 0
Znak Zodiaku: Ryba
Praktykowany rodzaj magii:

Podziękowania: 0
Podziękowano 0 razy w 0 postach
Nie wiem w co wierzyć
Nie wiem w co wierzyć, nie potrafię odnaleźć tego w co wierzę, tak jak by szanuję wszystkich bogów (jakich znam) ale nie potrafię być przy jednej wierze. Czy to że skorzystam z pomocy jednego z bogów greckich czy słowiańskich jest niedobre? Czy jak nie wierzę w to co mówią w kościele księża? Czy mogę korzystać z pomocy Boga chrześcijańskiego i Aniołów kiedy nie uznaję tego co robi kościół?
Pogubiłem się i nie wiem w co wierzyć i czy mogę korzystać z pomocy i rytuałów od różnych religii?

Przekroczyć wszystkie bariery.
02-11-2013, 22:58
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
wena Offline
Leniwa Szumowina

Liczba postów: 341
Reputacja: 13
Znak Zodiaku: Baran
.............................

Podziękowania: 5
Podziękowano 10 razy w 11 postach
RE: Nie wiem w co wierzyć
Tak możesz korzystać z aniołów i tych chrześcijańskich bogów zależy czy oni będą chcieli ci pomóc i za jaką stawkę. Aniołowie nic nie biorą, a z bogami to już inna historia. Najlepiej stwórz sobie własny panteon i dołącz do niego bogów, z którymi często pracujesz. Wtedy będziesz miał nisze ceny u nich albo darmowo.

Tak możesz korzystać ze wszystkiego na co ci przyjdzie ochota. Tylko rozsądnie. :)

"Pamiętaj: w co umysł może uwierzyć, to umysł może osiągnąć...." = Napoleon Hill

----------------------------

[Obrazek: tumblr_omilcy7mzi1ue04pxo1_250.gif]
02-11-2013, 23:09
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Hydrus Offline
Gromowładny

Liczba postów: 56
Reputacja: 0
Znak Zodiaku: Ryba

Podziękowania: 0
Podziękowano 0 razy w 0 postach
Dziękuję, nie wiem czy bogowie mogą mieć coś przeciwko wierze w innych.

Przekroczyć wszystkie bariery.
02-11-2013, 23:16
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
~Nesse
Gość

Podziękowania:
Podziękowano razy w postach
Robię dokładni to samo i jakoś wszystko jest ok. :D No może oprócz tego, że w żadną monoteistyczna wiarę się nigdy nie mieszałam. Poniekąd zaprzecza to całej tej idei, ponieważ nie da się wyznawać monoteizmu i politeizmu naraz.
02-11-2013, 23:19
Odpowiedz
Podziękowali:
~Ismena
Gość

Podziękowania:
Podziękowano razy w postach
Jeśli nie wiesz w "co" wierzyć, to nie rzucaj się w wir obcych nurtów. Najpierw uwierz w siebie, we własną mądrość, wartość, intuicje. Wczuj się w siebie. Nie ma złych religii. Nad człowiekiem czuwają anioły i Absolut i nie musisz im płacić za to, że żyjesz. Kapłani nie są nieomylni, można słuchać tego co głoszą lub nie. Po prostu żyj w zgodzie z własnym sumieniem, pozytywnym nastawieniem, ucz się i doświadczaj. Na świecie żyją Ateiści, Żydzi, Protestanci, Muzułmanie pod jednym niebem. Dla każdego świeci słońce. Dla każdego jest miejsce. Daj sobie czas. :)
03-11-2013, 12:14
Odpowiedz
Podziękowali:

• Pokaż wersję do druku
  • Wyślij ten wątek znajomemu
  • Subskrybuj ten wątek
Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Witchcraft - Magia, Ezoteryka, Rozwój duchowy | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS

Theme designed by KoZ.
Edycja © Witchcraft
Polskie tłumaczenie © 2007-2021 Polski Support MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Diablo® and Blizzard Entertainment® are all trademarks or registered trademarks of Blizzard Entertainment in the United States and/or other countries.