Jak zacząć?
|
Autor |
Wiadomość |
Ayanne
Neofita
Liczba postów: 4
Reputacja:
0
Podziękowania: 0
Podziękowano 0 razy w 0 postach
|
Jak zacząć?
Hej ! Od razu zaznaczę, że jestem tu nowa. Właściwie od zawsze interesowały i fascynowały mnie zagadnienia związane z ezoteryką itp. Przejrzałam już mnóstwo wątków tu, na forum, ale nie udało mi się do końca dowiedzieć jak zacząć. Praktykowanie magii oczywiście. Skąd pozyskaliście tą wiedzę, którą dysponujecie i te umiejętności? Czy ktoś może mi wyjaśnić od czego powinnam zacząć i z czego się uczyć i jak etapami wygląda taka nauka? Z góry dziękuje za pomoc, takie uporządkowanie wiadomości bardzo by mi pomogło i bardzo przepraszam jeśli taki wątek już powstał, ponieważ ja nie mogłam takiego znaleźć.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-11-2013, 09:34 {2} przez Olimpia.)
|
|
03-11-2013, 19:25 |
|
~Nesse
Gość
Podziękowania:
Podziękowano razy w postach
|
RE: Jak zacząć?
To nie liceum, do matury się nie uczysz.  Rób po prostu to, co Ci podpowiada intuicja. Wiedzę i umiejętności zyskuje się poprzez praktyki, rozmowy i lekturę wielkiej ilości książek (oczywiście utrzymywanie się w przekonaniach głoszonych przez autora i tylko na nich jest bez sensu, dlatego czynność ta polega bardziej na rozbudowywaniu sobie horyzontów et cetera). Ewentualnie poprzez wchłanianie informacji z innych, wyższych wymiarów, ale to już inny level. Pamiętaj tylko - nie ufaj nigdy w 100% temu, co ludzie piszą tu na forum czy gdziekolwiek. Każda nauka jest przetworzona przez subiektywne filtry kogoś, kto się wypowiada i w rzeczywistości pochodzi od niego samego. A deptanie czyiś ścieżek jest moim zdaniem nudne i przereklamowane, więc dlaczego by nie tworzyć własnej?
|
|
03-11-2013, 19:49 |
|
Ayanne
Neofita
Reputacja:
0
|
ok, dzięki  Ja to wszystko rozumiem ;D myślałam po prostu , że może jest coś, jakieś absolutne podstawy, które każdy powinien opanować, które każdy zna , coś co ułatwi trochę ogarnięcie takiego ogromu informacji i możliwości 
|
|
03-11-2013, 20:59 |
|
Ayanne
Neofita
Reputacja:
0
|
Ok, dzięki wielkie  )
|
|
03-11-2013, 21:12 |
|
Evander
Wikkid Wizzy
Liczba postów: 733
Reputacja:
64
Podziękowania: 7
Podziękowano 36 razy w 62 postach
Podziękowano 36 razy w 62 postach
|
Everything that has a (born) beginning has an end (in death).
"Zaprawdę, Moc jest krewną konieczności,
i przychodzi, gdy człowiek jej pragnie" - Pitagoras
|
|
03-11-2013, 21:26 |
|
~Nesse
Gość
Podziękowania:
|
Co Wy się tak na te psi balle uwzięliście? Nigdy w życiu nawet nie próbowałam się tego tykać, a jakoś sama magią się pałam od długiego czasu i mi to bardzo dobrze idzie. Jak już chcecie konkrety to podobnie jak Evuś pisał - transy, praca nad swoim wnętrzem, wizualizacja i co bardzo ważne - koncentracja. A tam dalej to jaką już sobie ścieżkę dobierzesz.
|
|
03-11-2013, 21:33 |
|
Ayanne
Neofita
Reputacja:
0
|
Dzieki bardzo za wszystkie odpowiedzi !
|
|
03-11-2013, 22:39 |
|
Olimpia
...

Liczba postów: 4,731
Reputacja:
86
Podziękowania: 315
Podziękowano 168 razy w 317 postach
Podziękowano 168 razy w 317 postach
|
Witaj, cieszę się że jesteś z nami.
A co do tematu... ehh... każdy system magiczny ma swoje podstawy.
Musisz wybrać sobie ścieżkę... będzie to Magia Naturalna? Magia Chaosu? A może Magia Sympatyczna?  A może po prostu Magia Energii?  Systemów jest sporo... ^^'
Normalność to wymysł.
Skupiają się w stado i "normalność" tworzą na podstawie wypadkowej średniej reakcji i poglądów innych Owiec w stadzie.
Boją się uwolnienia Woli ponad Formę.
Są niewolnikami Formy (Materii i spraw materialnych).
-----------
Różnica pomiędzy mną a resztą jest taka, że ja sie nie boje być nie akceptowana.
|
|
04-11-2013, 09:39 |
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości