Witchcraft - Forum ezoteryczne
  • Strona główna
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Współpraca
  • Szukaj
Logowanie — Rejestracja

Witchcraft - Forum ezoteryczne › Rozwój duchowy › Dusza v
1 2 Dalej »

Wiek Duszy (Soul Age)

[-]
Witaj, Gościu!
Witaj! Nie jesteś jeszcze zalogowany. Zaloguj się by móc w pełni korzystać ze strony. Jeżeli nie masz jeszcze konta kliknij tutaj.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
Tryb drzewa | Tryb normalny
Wiek Duszy (Soul Age)
Autor Wiadomość
Verisa Offline
סמאל

Liczba postów: 48
Reputacja: 4
Znak Zodiaku: Pisces
Praktykowany rodzaj magii:
Hermetyzm

Podziękowania: 0
Podziękowano 1 razy w 1 postach
Wiek Duszy (Soul Age)
SŁOWEM WSTĘPU
Kiedy kontynuujemy podróż przez wcielenia, zbieramy w dużych ilościach doświadczenia, ucząc się lekcji, i wypełniając porozumienia, ukazuje się ewolucyjny proces i ten przebieg rozwoju jest nazywany Wiekiem Duszy.
Mamy pięć wieków duszy, w których posuwamy się naprzód podczas swojego cyklu na planie fizycznym. Dusze Noworodkowe zajmują się kwestiami przetrwania; Dziecięce dusze mają potrzebę struktury i mają skłonności do życia zgodnie z przekonaniami opartymi na dogmacie, takim jak np: religia; Młode dusze są ukierunkowane na sukces i ustalają wysokie standardy osobistych osiągnięć; Dojrzałe dusze są skierowane na utrwalanie związków i mają tendencje, aby skłaniać się ku emocjonalnemu dramatowi, Stare Dusze próbują szukać szerszej perspektywy życia, i są mniej zainteresowane graniem w materialną grę.

po więcej informacji(zródło)-
Zapraszam tutaj
Oraz tutaj

Mą pomocną dłoń wieńczą pazury bestii
Dziś zżera mnie męka,Bo przecież Ty miałeś mieć moc, co uwalnia od piętna syna סמאל
Nadrzędnym prawem każdego człowieka jest prawo do obrony. Jeśli ktoś wejdzie ci w drogę masz prawo zemścić się z całą bezwzględnością. Odpłać mu po stokroć, a nigdy więcej nie stanie ci na drodze! Nikt nie może ci tego zabronić, a każdy kto mówi inaczej jest kłamcą.
06-01-2014, 08:53
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
tupajda Offline
Wtajemniczony

Liczba postów: 1,021
Reputacja: 19
Znak Zodiaku:

Podziękowania: 228
Podziękowano 212 razy w 147 postach
RE: Wiek Duszy (Soul Age)
żona znalazła coś takiego:
https://numerologia-partnerska.blogspot....-wiek.html

--
Wystarczy być sobą.
05-07-2021, 12:17
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Nightmare Offline
Śniąca

Liczba postów: 266
Reputacja: 4
Znak Zodiaku: Niedźwiedź
Świadome Śnienie

Podziękowania: 8
Podziękowano 14 razy w 9 postach
Droga życia ma określać starą dusze. No i powiem że nie zawsze. Mój brat ma 33 a powiedział mi w prost nie obchodzi go jakiś rozwój duchowy, ani magia. Świadomie walczy w trzecim wymiarze o rozejbanie systemu i bycie bogatym materialnie. Ja mam drogę życiową jeden. I to ma świadczyć o rozwoju mojej duszy. Chociaż mam w imieniach i nazwisku 11, a także gdzieś jeszcze 44 czy 22. Co do tego artykułu że prawdopodobnie jesteś duszą starą to no cóż... Być może numerologia może służyć jako pomoc w określeniu jakiś rzeczy ale na pewno nie jest wyznacznikiem. Tak samo jak wiele różnych rzeczy. Ostatnio z tymi planetami to też ludzie przeginają, ale no tak jak uważam można sobie sprawdzać, pomagać w rozwoju przez takie rzeczy, ale na pewno nie brać tego na sto procent i nie definiować swojego życia, wieku duszy lub innych rzeczy przez numerologie, astrologie i inne pierdoły bo można tylko się w ciula zrobić.
06-07-2021, 16:31
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
tupajda Offline
Wtajemniczony

Liczba postów: 1,021
Reputacja: 19
Znak Zodiaku:

Podziękowania: 228
Podziękowano 212 razy w 147 postach
Bardziej bym powiedział, że wiek (choć trafniejsze byłby dojrzałość) człowieka rzutuje ujawnianie wieku duszy. Podałem linka, ze względu na opis wieku duszy i wpływ powyższego na zachowanie. Do numerologii w tej kwestii zachowuję dużą (jeszcze większą) rezerwę. Ogólne wnioski są ciekawe, jeżeli spojrzeć na całość jako ogólną koncepcję.

--
Wystarczy być sobą.
07-07-2021, 15:03
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:

• Pokaż wersję do druku
  • Wyślij ten wątek znajomemu
  • Subskrybuj ten wątek
Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Witchcraft - Magia, Ezoteryka, Rozwój duchowy | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS

Theme designed by KoZ.
Edycja © Witchcraft
Polskie tłumaczenie © 2007-2021 Polski Support MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Diablo® and Blizzard Entertainment® are all trademarks or registered trademarks of Blizzard Entertainment in the United States and/or other countries.