Witchcraft - Forum ezoteryczne
  • Strona główna
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Współpraca
  • Szukaj
Logowanie — Rejestracja

Witchcraft - Forum ezoteryczne › Magia › Magia Naturalna › Magia Ziemi › Magia Kamieni v
1 2 3 Dalej »

Onyks

Strony (2): 1 2 Dalej »
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[-]
Witaj, Gościu!
Witaj! Nie jesteś jeszcze zalogowany. Zaloguj się by móc w pełni korzystać ze strony. Jeżeli nie masz jeszcze konta kliknij tutaj.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
Tryb drzewa | Tryb normalny
Onyks
Autor Wiadomość
Olimpia Niedostępny
...

Liczba postów: 5,278
Reputacja: 97
Znak Zodiaku: Wodniś ^^
Praktykowany rodzaj magii:
Magia Naturalna

Podziękowania: 675
Podziękowano 598 razy w 576 postach
Onyks
Dużo jest odmian onyksu Ale największą moc ma onyks czarny. Niesie wibrację intelektu i wiedzy, zawiera spokój i harmonię, chroni od niesławy i upodlenia, uspokajająco działa na duszę. Jest przyjacielem ludzi którzy dążą do poznania i pogłębiania życia, takim przynosi szczęście... Za to... Innych niszczy i zabiera bliskich. Onyks do dawca odrodzenia i śmierci, kamień Saturna - planety śmierci i ograniczeń. Onyks to kamień tzw. ''czarnych magów'', i chaotów, noszą go ludzie rozumiejącą mroczną stronę życia... Onyks znosi ból, opuchlizny i kolkę żołądkową, poprawia też słuch a naturalnie zabarwiony onyks, wzmacnia kości, serce i oczy. Wyrównuje ciało i ducha, da równowagę psychiczną, łagodzi apatię i stres. Dobry kamień dla sportowców i ludzi żyjących w extramalnym stresie.
Mówią że dzięki onyksie wzrasta wrażliwość, cóż, ja stawiałam się coraz bardziej zła...
W każdym razie otwiera splot słoneczny, czakrę podstawy i czakrę gardła.
''Onyks'' wziął się z greckiego słowa i oznacza ''pazur'', ''szpon'' bo jego blask przypomina pazur. :D
W niektórych krajach uważano że ludzie noszący onyksa potrafią stać się niewidzialni - myślę że to prawda, ale techniki nie znam. xD
Z powodu koloru uważano, że onyks wywołuje kłótnie między parami, sąsiadami i innymi ludźmi - otóż jest to prawda, chyba że onyks Cię łaskawie ''zaakceptuje''. Tak więc, dla czarnoksiężników i magów chaosu jest on szczególnie szczęśliwy, ogólnie dla ludzi którzy nie są ''za dobrzy''.
Onyks to też kamień milczenia, ucisza i powoduje zamyślenie oraz pomaga w ukryciu tajemnych talentów i zdolności. Jest cichy ale pełny mocy, to potężny kamień i bardzo niebezpieczny - przekonałam się o tym, ale aż tak źle nie było bo jak zauważyłam to się go pozbyłam. :D
''Szczęściarzą'' którzy będą go nosić bez pośrednio da ciele, da ochronę przed obcymi wpływami.

Mój brat, wielbiciel ''czarnej magii'' nie mając żadnego pojęcia o kamieniach, wybrał właśnie onyksa, ciągnął go do siebie, hipnotyzował jakby szeptał... Obsesja!
Ja na chwilę obecną, mam dwa onyksy. :D Ale nie luzem puszczone, zamknięte w metalowym pudełku dzięki czemu ich energia nie wychodzi poza miejsce ich pobytu i używam tylko wtedy jak mi ktoś zajdzie na skórę.
Wystarczy parę sekund żebym była mściwa i nie zastanawiała się czy na pewno chce coś komuś zrobić...
Nie każdy tak będzie miał jak ja, po prostu onyks czuje obecność ciemnej strony, ma wgląd w duszę i czuje że jeśli ktoś ma duże możliwość a jeśli je ma będzie chciał ''nawrócić''.
23-09-2012, 21:03
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
~Amber
Gość

Podziękowania:
Podziękowano razy w postach
RE: Onyks
Czarny Onyks świetnie nadaje się dla osób "uduchowionych" i zgłębiających wiedzę. Jest przeznaczony dla - ludzi władzy, czyli piastujących wysokie stanowiska - Sędziów, Prokuratorów, Magów, osób duchownych (Kapłanów). Najczęściej jest noszony przez mężczyzn jako sygnet. Nie jest to dobry kamień dla młodych kobiet oraz ludzi marzących o udanym związku, ponieważ może powodować skłonności do samotnictwa. Ps. Ja z racji tego, że jestem urodzona właśnie w styczniu (Saturn) sprawiłam sobie srebrna biżuterię z onyksem, mam ją od dawna, ale mało kiedy nosze. Mnie ten kamień sprzyja. Nie należy się uprzedzać do czegoś tylko na podstawie książkowych opisów. Kamienie wybiera się na intuicję. :)
11-04-2013, 12:16
Odpowiedz
Podziękowali:
Opiuek Niedostępny
stworzenie 22'☠️

Liczba postów: 222
Reputacja: 0
Znak Zodiaku: Siekiera
Shmashana🌹💀🌹Adhipati

Podziękowania: 7
Podziękowano 31 razy w 28 postach
Onyks należy do Saturna a Szatan/Saturn działa jak środek wymiotny
tzn wywleka na światło dzienne wszystkie pochowane "brudy"
więc to nie Szatan sprawia że ktoś staje się np psychopatą
Saturn tylko utrudnia maskowanie swojego cienia
i zmusza do...oczyszczenia się z brudów.

"W Sanskrycie nazywa się to Sanaischara, w języku angielskim – Saturn,
a w języku Świętej Biblii jest to Szatan, najbardziej źle rozumiane stworzenie.

Chociaż Kościół Chrześcijański wyklął Szatana, wciąż się go obawia i pamięta. 
W Biblii Świętej jest tylko cieniem Boga. Innymi słowy jest to grzech 
albo indywidualna świadomość stworzonej istoty. 
Wszystko to wskazuje na stworzone niedoskonałe ega, które mają być oczyszczone. 

Człowiek rozumie taki świat, jaki widzi, dlatego nie jest doskonały i musi czekać na dzień, 
gdy zobaczy świat takim, jaki jest (Słowo Boga), a nie jakim się mu wydaje
w tym celu słowo „Sam” oczyszcza człowieka i czyni go doskonałym. 
Dlatego Wedy wysławiają je tuż obok słowa „OM”.

Na intelektualnym planie dźwięk „Sam” to spokój i powodzenie. 
Ta intelektualna interpretacja pozwala połączyć różne aspekty inteligencji z jej źródłem na wyższym planie.
Jakkolwiek byś nie wymawiał i nie traktował dźwięku „Sam”, mantra ta oczyszcza cię i napełnia duchem Boga i życiem, które wdychasz poprzez swe nozdrza. Wielu ludzi uważa samą planetę Saturn za złą. Dzieje się tak, ponieważ powszechne opinie nie opierają się na mądrości Wed. Popularna astrologia jest tylko cieniem prawdy skrywające j się za nią.

Pod wpływem Saturna wielu ludzi odczuwa trudności i niedogodności. Prawdą zaś jest to, że przyczyną kłopotów są indywidualne motywy, a nie Saturn. Saturn jedynie przyspiesza ujawnianie zła i zmusza osobę, aby się go pozbyła. 

Zatem siła kryjąca się za planetarnym symbolem Saturna jest zawsze oczyszczająca i chroniąca. 
Ten sam oczyszczający aspekt stymulujemy wymawiając i medytując nad „Sam”. 
Im bardziej próbujemy zrozumieć w sobie aspekt Saturna, 
tym bardziej uwalniamy się od własnej ograniczającej natury, a rezultatem jest „Sam”, 
stan doskonałego spokoju i powodzenia."

Mam reakcję alergiczną na wszechświat
(drugie imię śmierci to wszechobecność)Człowiek powstaje jako proch, a odchodzi jako fetor.Robactwo—braci ślepa—jeślim wam nie wstrętny, Wyjdźcie na me spotkanie! Radosny i chętny Do was idę! Smakosze, synowie zgnilizny, Przez mózg mój suńcie raźno—nie szczędźcie tych łupów—Jeno wskażcie, jak łacniej targnąć stare blizny Tego cielska bez duszy—trupa pośród trupów!"[...]wszystko co uszczęśliwia zwykłych śmiertelników, przyprawia o wymioty"
28-09-2023, 09:54
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali: Bublles
Olimpia Niedostępny
...

Magia Naturalna

Nie porównuj Saturna do Szatana, WTF wogóle... ? xD
Saturn to trudna energia i kocha ograniczenia i zasady, natomiast za uwolnienie się odpowiada Uran.

Normalność to wymysł.
Skupiają się w stado i "normalność" tworzą na podstawie wypadkowej średniej reakcji i poglądów innych Owiec w stadzie.
Boją się uwolnienia Woli ponad Formę.
Są niewolnikami Formy (Materii i spraw materialnych).

-----------
Różnica pomiędzy mną a resztą jest taka, że ja sie nie boje być nie akceptowana.
28-09-2023, 10:47
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Opiuek Niedostępny
stworzenie 22'☠️

Shmashana🌹💀🌹Adhipati

Nie porównuję :)
Sanaischara/Saturn/Szatan,synonimy.

(drugie imię śmierci to wszechobecność)Człowiek powstaje jako proch, a odchodzi jako fetor.Robactwo—braci ślepa—jeślim wam nie wstrętny, Wyjdźcie na me spotkanie! Radosny i chętny Do was idę! Smakosze, synowie zgnilizny, Przez mózg mój suńcie raźno—nie szczędźcie tych łupów—Jeno wskażcie, jak łacniej targnąć stare blizny Tego cielska bez duszy—trupa pośród trupów!"[...]wszystko co uszczęśliwia zwykłych śmiertelników, przyprawia o wymioty"
28-09-2023, 15:47
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Olimpia Niedostępny
...

Magia Naturalna

To nie są synonimy. Saturn a Szatan to zupełnie inne energie i byty.

Normalność to wymysł.
Skupiają się w stado i "normalność" tworzą na podstawie wypadkowej średniej reakcji i poglądów innych Owiec w stadzie.

-----------
Różnica pomiędzy mną a resztą jest taka, że ja sie nie boje być nie akceptowana.
28-09-2023, 15:59
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Opiuek Niedostępny
stworzenie 22'☠️

Shmashana🌹💀🌹Adhipati

W kontekście jakiej doktryny?
Ja mówię w kontekście Wedyjskiej :) ale wracając do onyksa

skoro lubi nam utrudniać życie (rozumiem że przyspiesza oczyszczanie karmy w ten sposób
po prostu zwala nam na głowę to co musimy przetrawić)

to może jest jakaś skuteczna metoda sprawdzania jaki kamień jaki efekt wywoła w naszym życiu?
Albo sprawdzian onyska,co mi zrobi onyks,jak w moim przypadku będzie przebiegała współpraca.

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-09-2023, 16:10 {2} przez Opiuek.)
28-09-2023, 16:00
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Olimpia Niedostępny
...

Magia Naturalna

W kontekście każdej doktryny.

Można sprawdzić chociażby Tarotem jak się sprawdzi dany kamień w naszym przypadku. Jednak... Onyks to przede wszystkim kamień, który lubi czarnoksiężników. ^^' Ludzi mściwych, twardych, bezlitosnych. Dlatego się tak bardzo gryzie z kwarcem różowym, który jest jego przeciwieństwem.

Normalność to wymysł.

-----------
28-09-2023, 16:41
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Opiuek Niedostępny
stworzenie 22'☠️

Shmashana🌹💀🌹Adhipati

Każdej...tej akurat nie znam.

Mściwość,a to znam,umiem :D chociaż bezlitosny nie jestem...tzn dzisiaj,teraz xD
Nie wiem kurcze,onyks,turmalin czy obsydian...albo zestaw wszystkich...
choć podobno większość onyksów w sklepach to onyksy tylko z nazwy.

Chciałoby Ci się sprawdzić moją relację z onyskiem? :>
Mam pewne obawy ze względu na to że życie mam ciężkie
i nie chciałbym sobie jeszcze bardziej dowalać

28-09-2023, 16:55
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Walpurgia Offline
Użytkownik

Liczba postów: 47
Reputacja: 1
Znak Zodiaku:
Zaczarowana magia

Podziękowania: 38
Podziękowano 26 razy w 19 postach
Szatan/Lucyfer przypadkiem nie będzie bardziej związany z Wenus? Z rozkoszą zmysłów, przyjemnościami, pokusami. Zresztą od Wenus jest inię Lucyfer, niekiedy utożsamiane z Szatanem. Szatan uczy ulegania pokusom, a Saturn to energia czekania, cierpliwości. Wymowne jest jego rzymskie imię - Kronos (czas).

Dlaczego doktryna wedyjska łączy Saturna z Szatanem, zwłaszcza, że Szatan to koncept chrześcijański i znacznie późniejszy niż Wedy?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-09-2023, 19:23 {2} przez Walpurgia.)
28-09-2023, 19:18
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali: Olimpia
Strony (2): 1 2 Dalej »

• Pokaż wersję do druku
  • Wyślij ten wątek znajomemu
  • Subskrybuj ten wątek
Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Witchcraft - Magia, Ezoteryka, Rozwój duchowy | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS

Theme designed by KoZ.
Edycja © Witchcraft
Polskie tłumaczenie © 2007-2021 Polski Support MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Diablo® and Blizzard Entertainment® are all trademarks or registered trademarks of Blizzard Entertainment in the United States and/or other countries.