Witchcraft - Forum ezoteryczne
  • Strona główna
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Współpraca
  • Szukaj
Logowanie — Rejestracja

Witchcraft - Forum ezoteryczne › Dywinacja › Tarot › Rozkłady v
1 2 3 Dalej »

Rozkład na przewidzenie działań magicznych

Strony (2): 1 2 Dalej »
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[-]
Witaj, Gościu!
Witaj! Nie jesteś jeszcze zalogowany. Zaloguj się by móc w pełni korzystać ze strony. Jeżeli nie masz jeszcze konta kliknij tutaj.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
Tryb drzewa | Tryb normalny
Autor Wiadomość
Olimpia Niedostępny
...

Liczba postów: 5,284
Reputacja: 97
Znak Zodiaku: Wodniś ^^
Praktykowany rodzaj magii:
Magia Naturalna

Podziękowania: 680
Podziękowano 608 razy w 579 postach
Rozkład pochodzi z książki "Magia Współczesna" Donalda Michaela Kraiga i nigdy mnie nie zawiódł.

Zdaniem autora, należny używać tylko Wielkich Arkanów, mają być ułożone w kolejności numerologicznej i w pozycji prostej zanim przystąpimy do pracy, jednak ja się tego nie trzymam i zawsze było ok. :)

Pamiętamy, jak ważne jest pytanie, musi być konkretne.
Nie pytajmy, czy powinniśmy coś zrobić, czy możemy, tylko jakie będą tego skutki i nie pytać 'Jakie będą skutki mojego działania magicznego?' tylko 'Jakie będą skutki, jeśli stworzę np. żywiołaka, aby odpinał ode mnie larwy?'. Musi być KONKRETNIE.

Rozkład:

1........2
.....3.....
.....7.....
.....6.....
4........5

1 i 2 - pokażą nam nieznane wpływy duchowe, karta druga będzie mieć silniejszy wpływ niż pierwsza.
3 - pokaże duchową poradę, jeśli chodzi o nasze działanie.
4 - Twoje nieświadome pragnienia, tzn. czy pewno wiesz czemu chcesz to zrobić? Ja np. zrobiłam coś raz świadomie się usprawiedliwiając, a nieświadomie chcąc tylko zemsty.
5 - świadome pragnienia związane z działaniem, tzn. pokaże, dlaczego chcesz to zrobić. Jeśli np. chciałabym przeprowadzić operację związania moich kart z krwią, to powinna mi wyjść Moc, bo pokaże ona, że chcę zawrzeć z nimi większą więź i zrozumienie.
6 - praktyczna porada, tzn. może radzić, abyś nic nie robił albo poradzić Ci osiągniecie celu poprzez inną technikę albo radzić coś do niej dodać czy odjąć.
7 - ostateczny efekt, czyli że, np. jeśli zrobię ryt na forsę, to dostane tą forsę, ale poprzez spadek, to ta karta mi to pokaże w formie karty Śmierci, oznaczającej bolesne zmiany, rozpacz, z którą ciężko sobie poradzić.

Jeśli karty powyższe były dobre i radziły zrobić operację, a na efekcie mamy coś złego, to znaczy, że nastąpią komplikacje i w efekcie wyjdzie jak wyjdzie... Ja w takich wypadkach przekładam ryt, a jak nie posłucham, to czasem traciłam czas, a czasem żałowałam. :) Jednak czasem warto się przekonać na własnej skórze. Pamiętajmy też, że przyszłość jest ciągle w ruchu, wciąż się zmienia.

Jak coś, to możecie mi dawać karty do interpretacji, choć to będą tylko luźne spostrzeżenia, to Wy musicie rozumieć swoje własne karty. No i możecie też mówić jakie działanie chcecie zrobić, jak mniej więcej będę wyglądać, a ja Wam chętnie sprawdzę.

Normalność to wymysł.
Skupiają się w stado i "normalność" tworzą na podstawie wypadkowej średniej reakcji i poglądów innych Owiec w stadzie.
Boją się uwolnienia Woli ponad Formę.
Są niewolnikami Formy (Materii i spraw materialnych).

-----------
Różnica pomiędzy mną a resztą jest taka, że ja sie nie boje być nie akceptowana.
01-02-2014, 13:36
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Diego Offline
Magic Medic

Liczba postów: 85
Reputacja: 4
Znak Zodiaku: Byk

Podziękowania: 0
Podziękowano 0 razy w 0 postach
RE: Rozkład na przewidzenie działań magicznych
Od siebie dodam, że Kraig zaleca, po tasowaniu kart, rozłożyć je na 3 kupki, i karty już tak leżące na kupkach, brać po kolei (1 karta z prawej kupki, 2 z środkowej, 3 z lewej, potem znów 4 z prawej...).

"Never fear shadows, for shadows only mean there is a light shining somewhere near by." - Oscar Wilde
26-02-2014, 01:54
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Zefir Offline
maskotka forum

Liczba postów: 332
Reputacja: 2
Znak Zodiaku: Lew
magia spontaniczna

Podziękowania: 60
Podziękowano 67 razy w 51 postach
1. Diabeł
2. Umiarkowanie
3. Mag
4. Świat
5. Głupiec
6. Sprawiedliwość
7. Kochankowie

Zapytałem o to jakie będą skutki kiedy zapalę świecę intencyjną by znaleźć pracę.

Nie wszystko rozumiem. Możesz mi pomóc zinterpretować?
12-02-2023, 19:27
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Olimpia Niedostępny
...

Magia Naturalna

Nie za bardzo mam Ci jak pomóc w interpretacji, bo nie napisałeś mi żadnej. Zostaje mi więc tylko, podanie Ci przykładowej interpretacji "na sucho". Bo wkońcu każda interpretacja zależy od czytającego.

Diabeł pokazuje materializm i pokusę, daje karcie Umiarkowanie negatywny wydźwięk - a więc, karty razem pokazują, że nie masz równowagi między materią a duchowością. Łatwo sprawić, że ulegniesz negatywnym wpływom i niepotrzebnym zachcianką. Mag mówi o magii, manipulacji swoją rzeczywistością, jednak jest również w otoczeniu Umiarkowania oraz świata. A więc Twoja rada to zadbanie o równowagę, zburzenie fundamentów i rozpoczęcia od nowa niczym nowo narodzone dziecko, które dopiero się uczy i otwiera się na świat. Twoje nieświadome pragnienie to rozpoczęcie czegoś od nowa, może nawet chodzi o to że życie chcesz rozpocząć od nowa, wyruszyć w nową podróż, podświadomie myśli, że ta intencja pomoże Ci zacząć.
Świadome pragnienia - chcesz coś rozpocząć, to dotyczy Ciebie. Praktyczna porada to Sprawiedliwość, pomiędzy Głupcem a Kochankami. Można tu powiedzieć, że Twoją intencję jest zamieszany trudny i skomplikowany związek miłosny, który chciałbyś zmienić właśnie dzięki tej intencji. Sprawiedliwość to karta karmy, zimna, sucha, "głupia i ślepa", powinieneś się zastanowić czy obierasz dobrą drogę do osiągnięcia swojego celu. Kochankowie to rozstaj dróg, dylemat jaki przed Tobą stanie. Dostaniesz swoją szansę, dostaniesz propozycje - jednak staniesz przed wyborem, czy się na nią zgodzisz.

Podsumowując, masz w sobie duży chaos, spory bałagan w głowie i w swojej energetyce, który utrudni Twoje działania magiczne (Diabeł + Umiarkowanie + Mag), energia będzie trochę chaotyczna, przyblokowana (Głupiec + Sprawiedliwość). Cel intencji trochę się "rozejdzie po kościach", bo zanim dojdzie do celu to będzie już połowa energii intencji z tego co wysłałeś na początku.

Umiarkowanie, Mag i Świat mogą być wskazówką, żeby przed intencją zrównoważyć się choć trochę, dodać więcej energii świecy i samej intencji. Wtedy powinno być dużo lepiej.

Normalność to wymysł.
Skupiają się w stado i "normalność" tworzą na podstawie wypadkowej średniej reakcji i poglądów innych Owiec w stadzie.

-----------
Różnica pomiędzy mną a resztą jest taka, że ja sie nie boje być nie akceptowana.
13-02-2023, 08:40
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali: Zefir
Zefir Offline
maskotka forum

magia spontaniczna

(13-02-2023, 08:40)Olimpia napisał(a): Nie za bardzo mam Ci jak pomóc w interpretacji, bo nie napisałeś mi żadnej. Zostaje mi więc tylko, podanie Ci przykładowej interpretacji "na sucho". Bo wkońcu każda interpretacja zależy od czytającego.

Diabeł pokazuje materializm i pokusę, daje karcie Umiarkowanie negatywny wydźwięk - a więc, karty razem pokazują, że nie masz równowagi między materią a duchowością. Łatwo sprawić, że ulegniesz negatywnym wpływom i niepotrzebnym zachcianką. Mag mówi o magii, manipulacji swoją rzeczywistością, jednak jest również w otoczeniu Umiarkowania oraz świata. A więc Twoja rada to zadbanie o równowagę, zburzenie fundamentów i rozpoczęcia od nowa niczym nowo narodzone dziecko, które dopiero się uczy i otwiera się na świat. Twoje nieświadome pragnienie to rozpoczęcie czegoś od nowa, może nawet chodzi o to że życie chcesz rozpocząć od nowa, wyruszyć w nową podróż, podświadomie myśli, że ta intencja pomoże Ci zacząć.
Świadome pragnienia - chcesz coś rozpocząć, to dotyczy Ciebie. Praktyczna porada to Sprawiedliwość, pomiędzy Głupcem a Kochankami. Można tu powiedzieć, że Twoją intencję jest zamieszany trudny i skomplikowany związek miłosny, który chciałbyś zmienić właśnie dzięki tej intencji. Sprawiedliwość to karta karmy, zimna, sucha, "głupia i ślepa", powinieneś się zastanowić czy obierasz dobrą drogę do osiągnięcia swojego celu. Kochankowie to rozstaj dróg, dylemat jaki przed Tobą stanie. Dostaniesz swoją szansę, dostaniesz propozycje - jednak staniesz przed wyborem, czy się na nią zgodzisz.

Podsumowując, masz w sobie duży chaos, spory bałagan w głowie i w swojej energetyce, który utrudni Twoje działania magiczne (Diabeł + Umiarkowanie + Mag), energia będzie trochę chaotyczna, przyblokowana (Głupiec + Sprawiedliwość). Cel intencji trochę się "rozejdzie po kościach", bo zanim dojdzie do celu to będzie już połowa energii intencji z tego co wysłałeś na początku.

Umiarkowanie, Mag i Świat mogą być wskazówką, żeby przed intencją zrównoważyć się choć trochę, dodać więcej energii świecy i samej intencji. Wtedy powinno być dużo lepiej.

Dziękuję - wszystko się zgadza.

Cytat:Cel intencji trochę się "rozejdzie po kościach", bo zanim dojdzie do celu to będzie już połowa energii intencji z tego co wysłałeś na początku.

nie rozumiem - możesz sprecyzować?
14-02-2023, 09:11
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Olimpia Niedostępny
...

Magia Naturalna

Energia jak trafia w cel może trafić w całości, a może się rozproszyć w części lub w całości, czy trafić w coś rykoszetem.

Normalność to wymysł.

-----------
14-02-2023, 09:35
Znajdź Posty Odpowiedz
Zefir Offline
maskotka forum

magia spontaniczna

No dobra.

Wpadłem na pomysł aby zrobić rytuał podobny do przywołania ideału - konkretniej chciałem uzdrowić partnerkę świeczką (jeśli to ma znaczenie - białą, choć o zielonej też myślałem)
nawet znalazłem do tego runy i specjalnie przełamałem uwarunkowanie, które blokowało mi to trochę.

Dobra, ale ponieważ naszło mnie na rozkładanie kart postanowiłem sprawdzić czy jest sens to robić (tak szczerze).

Otóż wyszło:

1. papież
2. diabeł
3. koło fortuny
4. świat
5. umiarkowanie
6. cesarzowa
7. rydwan

tak, zinterpretowałem to samemu w miarę możliwości.

Otóż rozumiem, że:

Papież, czyli Siły Duchowe jak najbardziej zdziałają, ale i tak na drodze stoi Diabeł (tak, bardziej dosłownie, ponieważ kiedyś weszła w kościele w jakiś pakt w Krakowie, że operacja się uda, ale później musi dać "wotum zaufania" (czy jakoś tak) w postaci biżuterii czy tam złota w przeciwnym razie choroba się pogorszy.
Tak, zadziałało. (chociaż miałem na celu uleczyć coś innego, konkretniej drobnostki typu gardło, żylaki itp.)

Chyba, że po prostu chaos z jakiegoś powodu - też możliwe (u niej jest spory chaos. jest znerwicowana)

3 - koło fortuny - do tej pory nie rozumiem tej karty. przeczytałem tylko gdzieś by obiektywnie trochę popatrzeć i nie kierować się emocjami.
ok.

4. Świat - nie napiszę w jakim to robię celu, ale jeśli to jest to, to jest to dobra karta mimo wszystko.
(tak, robię to w jakimś celu)

5. umiarkowanie - owszem, mam też trochę na celu święty spokój (jest czasami dla mnie niedobra, z tego powodu, że źle się czuje)

6. cesarzowa - rozumiem, mam się nią opiekować?

7. rydwan - nie wiem. wiem tylko, że to dobra karta.

dobrze czytam?
27-04-2023, 17:51
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Olimpia Niedostępny
...

Magia Naturalna

Zefir skup się.
Pomedytuj, zapal kadzidełko czy biała szałwię, coś co Cię inspiruje i rozłóż karty przed sobą i spójrz na ten rozkład jeszcze raz. Wyłącz myślenie logiczne. Po prostu pozwalaj kartom do Ciebie dotrzeć, niech energia płynie.
Ja Ci zinterpertuje to oczywiście, ale najpierw sam spróbuj jeszcze coś z tego wyciągnąć.

Normalność to wymysł.

-----------
28-04-2023, 09:50
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Olimpia Niedostępny
...

Magia Naturalna

Miałeś kilka dni żeby się skupić i coś napisać odnośnie swojej interpertacji. To teraz wygląda jak: "weź zrób to za mnie".

1 i 2. Papież to? Kapłan, przywódca (często religijny), mamy kogoś wyżej od nas, to także dylematy moralne.
I mamy Diabła... mamy w sumie dwie karty, nawiązujące do religii. Te dwie karty się łączą. Papież to ktoś, a Diabeł opisuje bardziej tego kogoś. Karty mają pokazać nieznane wpływy duchowe, a więc razem to wszystko mówi, że na cokolwiek choruje Twoja laska ma to wpływ z pasożytem/bytem, który się podpiął i sobie żeruje na niej.

Podobną sytuację miałam kiedy byłam małą dziewczynką. Strasznie dużo bytów niechcący sprowadziłam do domu. Mama ogarnęła bioenergorapeutę - oczyścił mieszkanie, nawet nie wziął zapłaty, bo tak strasznie narozrabiałam... zdążył tylko wrócić do domu i usiąść na fotelu i padł na zawał. Jeden z bytów podpiął się do jego serca i zatkał żyły, przez co krew nie mogła płynąć do serca. Spotkałam się też z bytami żerującymi na emocjach, więc wywoływały depresję. A także z sytuacją rodzinną, gdzie jeden z bliźniaków miał raka i umarł. Trzeba było zrobić porządne egzorcyzmy i sporą harówkę, żeby ratować drugiego z bliźniaków, który po jego śmierci nagle też zachorował na raka.

Nie rozumiem skąd wziąłeś, to że siły duchowe działają a Diabeł stoi na drodze... przecież rozkład mówi wyraźnie, dwie karty, które mają pokazać wpływy duchowe, z czego druga będzie ważniejsza.

3. Koło Fortuny, to... koło. Co robi koło? Kręci się. Jak? W lewo... w prawo... kręci się w lewo... to zakręce w prawo... czyli skoro wiemy, co jest wpływem duchowym na stan Twojej kobiety, to teraz ta pozycja poradzi co z tym wpływem zrobić. Koło Fortuny mówi, że masz odwrócić proces, czyli trzeba się tych wpływów pozbyć.

4 i 5. Pominę, biorąc pod uwagę co sam napiłeś. Każdy ma prawo do prywatności.

6. Cesarzowa. Wiemy, że Koło Fortuny kazało Ci usunąć wpływ bytów. Ta pozycja mówi, jak najlepiej to zrobić, to praktyczna porada. Cesarzowa to... Bogini? Natura? Kobieta? ... Weź poproś i jakąś Boginię wspierającą kobiety, kogoś kto patronuje kobietom np. Hera albo Dementer?

7. Ja Ci mam ochotę strzelić w łeb... serio? ... Rydwan to pojazd. To ruch, to podróże, a także siła. Jaki więc będzie efekt tego jak zrobisz tak jak karty Ci powiedziały? Energia witalna wróci, ozdrowienie, siła i wiwaty. Problem z głowy.

Twoje interpertacje są bardzo płytkie i nie trzymasz się pozycji rozkładu. Jak pozycja mówi jedno to nie dopisuj drugiego na siłę (chyba, że intuicja mówi inaczej). Interpertuj skojarzeniami, co widzisz na karcie? Sprawiedliwość... hm... waga, co znaczy waga? Co wogóle oznacza ta Sprawidliwość? Ah sąd, a sąd to papiery prawne... a ona ma jeszcze zamknięte oczy... co to może znaczyć? Hmm...
Próbuj interpertować w tej sposób i pamiętaj też, że czasem lepiej jest karty złożyć i na drugi dzień rozłożyć tak samo te karty i spojrzeć, świeżym okiem na rozkład. To naprawdę pomaga.

Normalność to wymysł.

-----------
30-04-2023, 14:05
Znajdź Posty Odpowiedz
Zefir Offline
maskotka forum

magia spontaniczna

Cytat:Miałeś kilka dni żeby się skupić i coś napisać odnośnie swojej interpertacji. To teraz wygląda jak: "weź zrób to za mnie".
racja. ostatnio zasypiam przy medytacji.

Cytat:1 i 2. Papież to? Kapłan, przywódca (często religijny), mamy kogoś wyżej od nas, to także dylematy moralne.
I mamy Diabła... mamy w sumie dwie karty, nawiązujące do religii. Te dwie karty się łączą. Papież to ktoś, a Diabeł opisuje bardziej tego kogoś. Karty mają pokazać nieznane wpływy duchowe, a więc razem to wszystko mówi, że na cokolwiek choruje Twoja laska ma to wpływ z pasożytem/bytem, który się podpiął i sobie żeruje na niej.
racja.

Cytat:Nie rozumiem skąd wziąłeś, to że siły duchowe działają a Diabeł stoi na drodze... przecież rozkład mówi wyraźnie, dwie karty, które mają pokazać wpływy duchowe, z czego druga będzie ważniejsza.

widocznie nie zrozumiałem.
Rzadko rozkładam karty. Także mało je rozumiem.

Cytat:Twoje interpertacje są bardzo płytkie i nie trzymasz się pozycji rozkładu. Jak pozycja mówi jedno to nie dopisuj drugiego na siłę (chyba, że intuicja mówi inaczej). Interpertuj skojarzeniami, co widzisz na karcie? Sprawiedliwość... hm... waga, co znaczy waga? Co wogóle oznacza ta Sprawidliwość? Ah sąd, a sąd to papiery prawne... a ona ma jeszcze zamknięte oczy... co to może znaczyć? Hmm...
Próbuj interpertować w tej sposób i pamiętaj też, że czasem lepiej jest karty złożyć i na drugi dzień rozłożyć tak samo te karty i spojrzeć, świeżym okiem na rozkład. To naprawdę pomaga.

ok, tak zrobię następnym razem

Cytat:7. Ja Ci mam ochotę strzelić w łeb... serio? ... Rydwan to pojazd. To ruch, to podróże, a także siła. Jaki więc będzie efekt tego jak zrobisz tak jak karty Ci powiedziały? Energia witalna wróci, ozdrowienie, siła i wiwaty. Problem z głowy.
przecież o tym mówię.

Cytat: a ona ma jeszcze zamknięte oczy...

Używam marsylskiego.

[Obrazek: Tarot-La-Justice-181x300.jpg]

W każdym razie dziękuję. Teraz więcej już rozumiem.
30-04-2023, 14:18
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Strony (2): 1 2 Dalej »

• Pokaż wersję do druku
  • Wyślij ten wątek znajomemu
  • Subskrybuj ten wątek
Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Witchcraft - Magia, Ezoteryka, Rozwój duchowy | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS

Theme designed by KoZ.
Edycja © Witchcraft
Polskie tłumaczenie © 2007-2021 Polski Support MyBB, © 2002-2026 MyBB Group.
Diablo® and Blizzard Entertainment® are all trademarks or registered trademarks of Blizzard Entertainment in the United States and/or other countries.