Witchcraft - Forum ezoteryczne
  • Strona główna
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Współpraca
  • Szukaj
Logowanie — Rejestracja

Witchcraft - Forum ezoteryczne › Magia › Techniki Magiczne v
« Wstecz 1 2 3 4 Dalej »

Jedzenie energii

[-]
Witaj, Gościu!
Witaj! Nie jesteś jeszcze zalogowany. Zaloguj się by móc w pełni korzystać ze strony. Jeżeli nie masz jeszcze konta kliknij tutaj.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
Tryb drzewa | Tryb normalny
Jedzenie energii
Autor Wiadomość
~Viktor
Gość

Podziękowania:
Podziękowano razy w postach
Jedzenie energii
Nie wiem czy ta technika była już kiedyś opisywana, ale jej nie widzę więc napisze. :)

Wielu początkujących magów lecz nie tylko, (ja na przykład wykorzystuje to w pracy, gdy jestem zmęczony lub kiedy po prostu potrzebuje więcej mocy) zastanawia się, jak szybko i łatwo zwiększyć swoją energie, otóż oczywiście jedzenie.
Większość ludzi nie wykorzystuje w pełni dobrodziejstw, jakie niesie za sobą jedzenie. Z reguły jemy w pośpiechu lub oglądamy telewizje, czytamy. I co z tego mamy? Owszem, jesteśmy najedzeni, dostarczamy witamin i mikroelementów, ale nie tylko, w jedzeniu również znajduje się energia Chi która jest nam niezbędna.

Jak ją zdobyć?
Proste. Wystarczy tylko skupić sie na tym co robimy, na przeżuwaniu, gryzieniu i połykaniu. Jemy w ciszy i skupieniu, na ten krótki moment. Niektóre kobiety, mężczyźni zresztą też mają zwyczaj liczenia kalorii. My też możemy. Nas w tym wypadku interesuje kaloryczność energetyczna, różne potrawy, produkty mają inną kaloryczność energetyczną.
Z własnego doświadczenia wiem, że dużo energii ma pieczywo, owoce, warzywa i czekolada. 

JEDZENIE Z INTENCJĄ

Aby osiągnąć pewne zmiany w sobie np. zwiększyć pewność siebie, nadać sobie odwagi, silnej woli, itp. Możemy naładować dodatkowo nasz posiłek intencją. 
Przelewamy energie do dłoni, następnie kładziemy je nad posiłkiem tak jak byśmy chcieli go pobłogosławić, skupiamy się na intencji i przelewamy ją na jedzenie.
Przykład: "Niech to jedzenie będzie dla mnie źródłem odwagi i męstwa, niech kiełkuje we mnie odwaga, niech rośnie we mnie.Taka jest moja wola, napełnij mnie odwagą!"

Tu było mnóstwo błędów... nawet nie chce mi się ich wypisywać. Popraw się, jeżeli tego nie zrobisz, polecą warny. ~Alan_17
08-02-2014, 11:09
Odpowiedz
Podziękowali:
wena Offline
Leniwa Szumowina

Liczba postów: 341
Reputacja: 13
Znak Zodiaku: Baran
Praktykowany rodzaj magii:
.............................

Podziękowania: 5
Podziękowano 10 razy w 11 postach
RE: Jedzenie energii
Jop, jeszcze można smakować energie innych osób ale to podlega pod techniki wampiryczne. Z takiego smakowania można też sie bardzo dużo dowiedzieć o osobie jak się ma rozwinięte w mai-re umiejętności. Najlepiej przez słomkę, robimy z długopisu czy z czegoś, słomkę energetyczną linkujemy się przez słomkę i pijemy. Jak soczek tylko ze to energia osoby. No po tym czasie odjemy jej energie. Z intencją ze jesteśmy przyjaciółmi.
Kto by nie chciał się dowiedzieć, jak smakują ładne dziewczyny w szkole swej. :E

"Pamiętaj: w co umysł może uwierzyć, to umysł może osiągnąć...." = Napoleon Hill

----------------------------

[Obrazek: tumblr_omilcy7mzi1ue04pxo1_250.gif]
08-02-2014, 13:33
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Raven Offline
Użytkownik

Liczba postów: 228
Reputacja: 8
Znak Zodiaku: Skorpion
Praktykowany rodzaj magii:
Demonologia/Nekromancja

Podziękowania: 0
Podziękowano 2 razy w 2 postach
RE: Jedzenie energii
Pachnie Hermetyzmem. ^^
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-02-2014, 13:59 {2} przez Veneficus.)
08-02-2014, 13:52
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:

• Pokaż wersję do druku
  • Wyślij ten wątek znajomemu
  • Subskrybuj ten wątek
Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Witchcraft - Magia, Ezoteryka, Rozwój duchowy | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS

Theme designed by KoZ.
Edycja © Witchcraft
Polskie tłumaczenie © 2007-2021 Polski Support MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Diablo® and Blizzard Entertainment® are all trademarks or registered trademarks of Blizzard Entertainment in the United States and/or other countries.