Witchcraft - Forum ezoteryczne
  • Strona główna
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Współpraca
  • Szukaj
Logowanie — Rejestracja

Witchcraft - Forum ezoteryczne › Rozwój duchowy › Poprzednie Wcielenia
Dzieci pamiętające poprzednie wcielenia

[-]
Witaj, Gościu!
Witaj! Nie jesteś jeszcze zalogowany. Zaloguj się by móc w pełni korzystać ze strony. Jeżeli nie masz jeszcze konta kliknij tutaj.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
Tryb drzewa | Tryb normalny
Autor Wiadomość
Olimpia Niedostępny
...

Liczba postów: 5,278
Reputacja: 97
Znak Zodiaku: Wodniś ^^
Praktykowany rodzaj magii:
Magia Naturalna

Podziękowania: 675
Podziękowano 597 razy w 576 postach
http://strefatajemnic.onet.pl/ezoteryka/...tykul.html
24-09-2012, 23:25
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
~Amber
Gość

Podziękowania:
Podziękowano razy w postach
RE: Dzieci pamiętające poprzednie wcielenia
Tak, Olimpia. :) To jest prawda. Sama byłam świadkiem kiedy 3 letnia dziewczynka opowiadała o rzeczach, o których wiedzieć nie mogła... A nawet potrafiła coś powiedzieć o swojej siostrze starszej kilka lat lub o rodzicach, którzy obecnie ja wychowywali, wprawiając tymi opowieściami w osłupienie całą rodzinę. :)) Takie dzieci sprawiają wrażenie niezwykle dojrzałych. Wyglądało to na wspomnienia z poprzedniego życia i na jakiś rodzaj "dziecięcego jasnowidzenia" co do obecnej rodziny. Ponoć dzieci do 5 roku życia zachowują wyrywczo wspomnienia z poprzedniego wcielenia oraz dar widzenia bytów do lat 3. Nieraz widziałam małe dziecko uśmiechające się do "czegoś" na ścianie albo wyciągające rączki czy gaworzące, jakby z "kimś" rozmawiało. :) U jednych to się zaciera z wiekiem, a u nielicznych zostaje. Myślę jednak, że zdrowiej dla człowieka jest nie pamiętać tego, co było... Bo wtedy można bez "obciążeń" kreować swoje życie i na nim się skupić. Życie jak "czysta karta" to dobre rozwiązanie. :)
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 27-07-2014, 16:36 {2} przez Etana.)
25-09-2012, 16:14
Odpowiedz
Podziękowali:
Chaos Offline
Użytkownik

Liczba postów: 18
Reputacja: 0
Znak Zodiaku:
Praktykowany rodzaj magii:

Podziękowania: 42
Podziękowano 0 razy w 2 postach
RE: Dzieci pamiętające poprzednie wcielenia
No moja chrześnica, spytała się swojej mamy (mojej cioci) czy jest dziewczynką? Na to moja ciocia, że tak jest dziewczynką. A moja chrześnica mówi, że ona pamięta, że była chłopakiem. Podobno dzieci do 3 roku życia pamiętają swoje poprzednie wcielenia. Moja chrześnica miała wtedy 3 latka. Teraz ma 4. ;)

„Duch panuje nad materią”
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-10-2012, 17:11 {2} przez Olimpia.)
02-10-2012, 07:57
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:

• Pokaż wersję do druku
  • Wyślij ten wątek znajomemu
  • Subskrybuj ten wątek
Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Witchcraft - Magia, Ezoteryka, Rozwój duchowy | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS

Theme designed by KoZ.
Edycja © Witchcraft
Polskie tłumaczenie © 2007-2021 Polski Support MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Diablo® and Blizzard Entertainment® are all trademarks or registered trademarks of Blizzard Entertainment in the United States and/or other countries.