Ok tu się wypowiem, w końcu trochę przyglądałem się hipnozie, a nawet próbowałem paru sesji
Raven napisał(a):Nie należy nigdy usiłować wprowadzać kogokolwiek w stan hipnozy, dopóki się nie ma dostatecznej praktyki w sposobach, służących do przebudzenia.
Po pierwsze nigdy nie powinno hipnotyzować ludzi jeśli nie
1. Nie znasz się na hipnozie, nie tyle wyprowadzania z jego stanu jak wprowadzania a zwłaszcza działania w tym że stanie
2. Nie przeprowadzisz specjalnego przeanalizowania danej osoby, dzięki czemu wiesz jakich technik użyć i jak poprowadzić seans hipnotyczny
3. Czytałem kiedyś artykuł pewnego hipnotyzera, mą uwagę przykul fragment który mówił mniej więcej " nie wpadajmy w panikę jeśli obiekt/klient się nie budzi, wystarczy taką osobę zostawić na noc, a ona sama rankiem kolejnego dnia się w pełni przebudzi " oczywiście wiadome że trzeba się skontaktować z bliskimi/przyjaciółmi tej osoby
4. Nie kwestionuję podanych przez ciebie technik, choć ich nie znam
5. NAJLEPIEJ SIĘ NIE BRAĆ ZA HIPNOTYZOWANIE, JEŚLI SIĘ JEJ NIE ZNA, ZARÓWNO HIPNOZY JAK I OBIEKTU/KLIENTA , ALE NAJWAŻNIEJSZE NIE MAJĄC W NIEJ ŻADNEGO DOŚWIADCZENIA
Ragoein napisał(a):Nie żeby co, ale osoba podczas hipnozy wciąż jest świadoma i może się w dowolnej chwili sama wybudzić...
Tak to jest prawda, jednakowoż mogą zdarzyć się wyjątki!.
Najczęściej osoba może się wybudzić jeśli hipnotyzer ' programuje '/daje sugestię żeby zrobić coś czego obiekt/klient w normalnym stanie by nie zrobił.
Raven napisał(a):Nie zawsze. Sama znam przypadek kiedy osoba po zahipnotyzowaniu nie mogła się wybudzić, a hipnotyzer też nie umiał jej pomóc.
Udało się im dopiero po ok 30 min. usilnych starań hipnotyzera
No własnie, wszystko zależny od poziomu wiedzy, praktyki hipnotyzera, i przygotowania pod kontem danego obiektu/klienta
Tu mała odrobina o Hipnozie, i parę skryptów, lecz nie szalejcie zbytnio po poznaniu metod Indukcji { wprowadzanie w trans hipnotyczny/ w stan hipnozy }
http://hipnozona.pl/
http://hipnoza.rozwoj.eu/
A i jeszcze coś, radzę zmienić tytuł, gdyż on mówi o wyprowadzaniu / przebudzaniu osoby z stanu hipnozy, a nie mówi nic o tym że opisujesz przypadki wyprowadzania z stanu hipnozy z której ciężko/nie można wyprowadzić.
W momencie gdy nie ma problemów obiekt/klient łatwo wyprowadzić z transu hipnotycznego, najbardziej mi znaną metodą jest podanie sugestii gdy doliczę do 1 { lub 10 zależy } obudzisz się, będziesz zrelaksowana/y odprężona/y przez resztę dzisiejszego dnia, i po tym odliczasz od 1 do dziesięciu { od 10 do 1, w momencie wybrania drugiej metody } ewentualnie po wypowiedzeniu słowa " Dziesięć " { Jeden } można dodać nieco stanowczym głosem " Obudź się ".
Omal zapomniałbym zabezpieczyć się { " palenie szkodzi zdrowiu "

, co niektórzy wiedzą o co chodzi }, to zbyt poważny temat, by zostawić go bez zabezpieczenia się/mnie.
Autor tej wypowiedzi nie ponosi odpowiedzialności prawnej, finansowej jak i jakiejkolwiek innej, za wykorzystanie treści zawartej w tym komentarzu, jak i za treść zawartych w wymienionych adresach www. Autor tej wypowiedzi nie daje zgody na powielanie, kopiowanie, zamieszczanie treści tego komentarza, pod żadną z form czy formatach, na żadnych stronach czy terenach Polskich, jak i zagranicznych całego świata.