(17-10-2014, 14:14)Olimpia napisał(a): zajścia w ciążę, wówczas zakopać gdzieś w ogrodku.
Mam nadzieję, że nie mówisz Oli ani o kobiecie ani o dziecku?
Od siebie dodam, że można również pod łóżko wstawić w tym czasie miskę z ziemią i kiełkującymi ziarnami (np. zboża lub kwiatów). Nad łóżkiem ustawić posążek Wenus z Willendorfu.
Taczanie – często występuje przy użyciu jajka. Taczano je po ziemi, by ta byłą pełna jak ono; Także występowały formy taczania się ludzi po ziemi, by użyczyć jej płodności. - Przez brzuch kobiety w miejscu macicy przeturlać jajko z intencją i afirmacją typu ,, Jak jajko daje nowe życie, tak daj je i ty''
Noszenie przy sobie – właściwości noszonego przedmiotu przechodzą na noszącego. - miniaturka Wenus z Willendorfu w formie naszyjnika.
Spożycie – najwyższa forma zespolenia obiektu działań magicznych pożądanych przedmiotem, którego właściwości chce się uzyskać. - znów jajko, zboże.
Mam ,,inne'' poczucie humoru, jeżeli go nie rozumiesz nie martw się, ja również czasem mam z tym problem.
,,
W dzień, gdy najsilniejsza światła moc, magia się ukrywa, bo jest sową. Nigdy, nigdy się nie dowiesz, jak wielki to ptak, gdy w twym sercu gniazdo wije, wije wróbel.''