Witchcraft - Forum ezoteryczne
  • Strona główna
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Współpraca
  • Szukaj
Logowanie — Rejestracja

Witchcraft - Forum ezoteryczne › Magia › Magia energii › Praktyka v
« Wstecz 1 2 3 4 Dalej »

Prosty sposób na sprawdzanie manipulowania energią i jej wpływ na materie

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[-]
Witaj, Gościu!
Witaj! Nie jesteś jeszcze zalogowany. Zaloguj się by móc w pełni korzystać ze strony. Jeżeli nie masz jeszcze konta kliknij tutaj.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
Tryb drzewa | Tryb normalny
Autor Wiadomość
jerwal Offline
Użytkownik

Liczba postów: 37
Reputacja: 5
Znak Zodiaku:
Praktykowany rodzaj magii:

Podziękowania: 1
Podziękowano 8 razy w 15 postach
Siedzę sobie i delektuję się ziołami (bluszczyk kurdybanek z kocimiętką i pokrzywą mniam) aż tu nagle wpada mi do głowy ciekawy eksperyment. :P Sposób prosty jak dla dzieci :P sadzimy trzy roślinki, może to być fasola, albo jakieś zborze, jak ktoś szuka grubszych tematów to nasiona konopi są w karmie dla papug (tyle tylko że nielegalne takie roślinki), czekamy aż wykiełkują i jednego zostawiamy samemu sobie, drugiego energetyzujemy układając dłonie kilka centymetrów od roślinki i wysyłając mu energię (jeżeli nie czujesz energii na tyle żeby ją wysyłać to wizualizacja Ci pomoże), a trzeciemu wysyłamy psi-balle naładowane pozytywnie i ... czekamy który będzie rósł najszybciej.
Powodzenia i pozdrowienia. :)
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-10-2012, 17:05 {2} przez Olimpia.)
05-10-2012, 16:31
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali: Oth , Volfie
Verisa Offline
סמאל

Liczba postów: 48
Reputacja: 4
Znak Zodiaku: Pisces
Hermetyzm

Podziękowania: 0
Podziękowano 1 razy w 1 postach
RE: Prosty sposób na sprawdzanie manipulowania energią i jej wpływ na materie
Ciekawy eksperyment, choć trochę amatorski. :P
Polecam puszczać roślinką Beethovena lub Mozarta oraz rozmawiać z nimi, okazywać im miłość i oddanie, a uwierzcie, odwdzięczą się pięknym i zdrowym plonem. :)

Mą pomocną dłoń wieńczą pazury bestii
Dziś zżera mnie męka,Bo przecież Ty miałeś mieć moc, co uwalnia od piętna syna סמאל
Nadrzędnym prawem każdego człowieka jest prawo do obrony. Jeśli ktoś wejdzie ci w drogę masz prawo zemścić się z całą bezwzględnością. Odpłać mu po stokroć, a nigdy więcej nie stanie ci na drodze! Nikt nie może ci tego zabronić, a każdy kto mówi inaczej jest kłamcą.
10-01-2014, 09:07
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Seraf Offline
Flaki z olejem

Liczba postów: 90
Reputacja: 6
Znak Zodiaku:

Podziękowano 2 razy w 2 postach
Słyszałem, że dokładnie taki sam eksperyment jest też chyba egzaminem sprawdzającym dla bioenergoterapeutów. Mają zasadzić kilka roślinek i część ładować energią, albo podlewać wodą ładowaną energią, a przy reszcie nie manipulować.
10-01-2014, 10:05
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Razkael Offline
...

Liczba postów: 118
Znak Zodiaku: Wodnik

Podziękowano 0 razy w 0 postach
(10-01-2014, 09:07)Verisa napisał(a): Ciekawy eksperyment choć trochę amatorski :P
Polecam puszczać roślinką beethovena,Mozzarta oraz rozmawiać z nimi,okazywać im miłość i oddanie,a uwierzcie od wdzięczą się pięknym i zdrowym plonem :)

Tylko temat jest o sprawdzeniu naszej manipulacji energią i jej wpływ na roślinke, a nie o tym jak wyhodować zdrowy i piękny kwiatek.

Naprawdę fajny sposób, napewno spróbuje ;).
10-01-2014, 10:09
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Olimpia Niedostępny
...

Liczba postów: 5,278
Reputacja: 97
Znak Zodiaku: Wodniś ^^
Magia Naturalna

Podziękowania: 675
Podziękowano 597 razy w 576 postach
Buuu, mnie roślinki nie kochają... Zawsze mi gniją. :-( Jestem nadopiekuńcza nie tylko w stosunku do userów. xD A może roślinka chce jeszcze pic? xD Dzięki temu co, jerwal, napisałeś, zdecydowałam się spróbować ostani raz wychowywać roślinkę, tzn lawendę staram się utrzymać przy życiu xD Tak więc... Jest sukces. xD Mijają już dwa tygodnie, a roślinka wciąż żyje. xD

Normalność to wymysł.
Skupiają się w stado i "normalność" tworzą na podstawie wypadkowej średniej reakcji i poglądów innych Owiec w stadzie.
Boją się uwolnienia Woli ponad Formę.
Są niewolnikami Formy (Materii i spraw materialnych).

-----------
Różnica pomiędzy mną a resztą jest taka, że ja sie nie boje być nie akceptowana.
10-01-2014, 11:53
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
~obca_w_krainie_czarów
Gość

Podziękowania:
Podziękowano razy w postach
Podobny eksperyment został przeprowadzony i opisany w książce "Eksperyment intencjonalny" (polecam :) ) tylko że tam, jednej roślince przesyłano pozytywne myśli, drugiej negatywne, a trzecią zostawiano sama sobie. Oczywiście rezultaty były do przewidzenia - pięknie i szybko rosła pierwsza, druga prawie wcale, a trzecia w sposób typowy dla roślinki.
To samo powtórzono z wodę, do podlewania. Pierwszą próbkę ładowano pozytywnie, drugą negatywnie, a trzecią wcale. Rezultat jak wyżej :)
I powiem wam, że zainspirowana tymi eksperymentami zaczęłam powtarzać wyznanie miłości wodzie, do podlewania moich kwiatków :D Wszystkie ładnie się trzymają :D
10-01-2014, 15:18
Odpowiedz
Podziękowali:
Shadow Niedostępny
Użytkownik

Liczba postów: 273
Znak Zodiaku: Wodnik, chiński-tygrys

Podziękowano 1 razy w 0 postach
Jak długo przetrwała twoja lawenda Olimpio? Jeśli roślinka gnije to ma za dużo wody, podlewa sie ją jak ziemia jest sucha. Można sprawdzać suchość poprostu dotykając ziemi ręką, czuje się wtedy czy jest wtedy wilgotna czy nie. Jak ziemia jest wilgotna to roślince nie chce sie pić.
02-08-2015, 16:01
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Plague Doctor Offline
"najlepsza dziunia w klubie"

Liczba postów: 151
Reputacja: 9
Znak Zodiaku:
Trącanie kijem *wszystkiego*

Podziękowano 1 razy w 0 postach
(02-08-2015, 16:01)harryhrm napisał(a): podlewa sie ją jak ziemia jest sucha.
Wygrałeś internet <3

A tak na serio - u mnie to się sprawdza. Te rośliny, którym ślę całe pokłady pozytywnej energii, pięknie kwitły i trzymają się bardzo dobrze. Z kolei kwiatki, wobec których nie podejmowałam żadnych działań - rozwijały się prawidłowo, jednak nie były tak okazałe, jak te pierwsze.
Było też jedno wstrętne krzaczysko, którego szczerze nieznosiłam. Właśnie. Było.
02-08-2015, 16:28
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:

• Pokaż wersję do druku
  • Wyślij ten wątek znajomemu
  • Subskrybuj ten wątek
Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Witchcraft - Magia, Ezoteryka, Rozwój duchowy | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS

Theme designed by KoZ.
Edycja © Witchcraft
Polskie tłumaczenie © 2007-2021 Polski Support MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Diablo® and Blizzard Entertainment® are all trademarks or registered trademarks of Blizzard Entertainment in the United States and/or other countries.