Symbole a wspomaganie magii
|
Autor |
Wiadomość |
Magician7
Jasnowidzacy
Liczba postów: 641
Reputacja:
26
Podziękowania: 0
Podziękowano 0 razy w 0 postach
|
Symbole a wspomaganie magii
I teraz zanim przeczytacie pytanie proszę o wyłączenie "anty-katolicyzmu", a jedynie zimną kalkulację. Ok, no więc chcę kupić sobie kielich rytualny i jest jeden zajebisty z wysokiej próby srebra i złota, ALE (no właśnie ale) posiada symbolikę chrześcijańską (krzyżyk i anioły) i jest napisane na nim Jerusalem. Jest nowy, więc nie kipi energią użytkownika. I teraz pytanie, czy symbol chrześcijański nie będzie korzystny w wykonywaniu rytuałów magicznych? Jest jeszcze do wyboru drugi bez symboli, ale drogi w cholerę (tez nowy).
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-12-2014, 15:39 {2} przez Kincaid.)
|
|
10-12-2014, 01:35 |
|
Raven
Zaawansowany forumowicz
Liczba postów: 230
Reputacja:
8
|
RE: Symbole a wspomaganie magii
Dokładnie tak jak mówi Oli.
Ty decydujesz czy symbol Ci przeszkadza.
Z kolei jeśli wierzysz, że narysowanie na kielichu ch**a będzie pomocne w rytuałach, też zadziała.
Wola maga cuda czyni.
Kiedy tonie twoje dziecko, to musisz skakać do wody i je ratować, a nie inwokować rusałki
|
|
10-12-2014, 12:42 |
|
Absinth
Diabła Bard
Liczba postów: 319
Reputacja:
29
|
RE: Symbole a wspomaganie magii
W zależności w jakich rytach będziesz używał kielicha. Raczej nie powinno być większego problemu, ale zawsze musisz się liczyć i z tym, że może się to kiedyś jakiejś istocie nie spodobać.
Mam ,,inne'' poczucie humoru, jeżeli go nie rozumiesz nie martw się, ja również czasem mam z tym problem.
,, W dzień, gdy najsilniejsza światła moc, magia się ukrywa, bo jest sową. Nigdy, nigdy się nie dowiesz, jak wielki to ptak, gdy w twym sercu gniazdo wije, wije wróbel.''
|
|
10-12-2014, 14:09 |
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości