Witchcraft - Forum ezoteryczne
  • Strona główna
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Współpraca
  • Szukaj
Logowanie — Rejestracja

Witchcraft - Forum ezoteryczne › Magia › Techniki Magiczne v
« Wstecz 1 2 3 4 Dalej »

Odszukanie duchowego opiekuna w postaci zwierzęcia

[-]
Witaj, Gościu!
Witaj! Nie jesteś jeszcze zalogowany. Zaloguj się by móc w pełni korzystać ze strony. Jeżeli nie masz jeszcze konta kliknij tutaj.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
Tryb drzewa | Tryb normalny
Autor Wiadomość
jerwal Offline
Użytkownik

Liczba postów: 37
Reputacja: 5
Znak Zodiaku:
Praktykowany rodzaj magii:

Podziękowania: 1
Podziękowano 8 razy w 15 postach
W temacie "Czarny Pies" Amber i Oli (oftopując :P ) wspomniały o zwierzęcym opiekunie i przypomniał mi się sposób na odnalezienie własnego, ta technika pochodzi z czasopisma "Czwarty Wymiar" a przeszedłem ją
jakieś 4 lata temu, moim opiekunem jest śnieżnobiały... jeleń, :P ale unikat białe się nie zdarzają, jest spokojny, opanowany ale wielki i raczej nie do ruszenia, do rzeczy.

Technika jest oparta o medytację i wizualizację, dobrze jak możemy w plenerze.
Usiądź wygodnie i zrelaksuj się, jeżeli nie jesteś na łonie natury to zacznij od poczucia kontaktu z nią, poświęć chwilę na medytację żeby uspokoić umysł i zacznij wizualizację, jesteś na łące a za nią las, gęsta i bujna trawa poprzerastana kwiatami mmmm ładnie pachnie :) nad lasem powoli przepływają chmurki, niewielkie białe obłoczki, wyobraź sobie że wstajesz i idziesz powoli w kierunku lasu, im jesteś bliżej tym mocniej pachnie lasem,
zapach choinek i runa, ptaki wśród gałęzi śpiewają, wiatr szumi lekko śród koron drzew. I teraz bardzo ważna rzecz, twój umysł musi zacząć obserwować, pamiętaj tworzysz tylko las ale nic poza tym, resztę tylko obserwujesz. Gdy dojdziesz do ściany lasu trafisz na dróżkę :) idź nią, ona na pewno zaprowadzi cię na polankę w środku lasu gdzie czeka twój opiekun, tylko od początku spaceru po lesie nie wizualizuj żadnych zwierząt, nigdzie, nawet biedronki.

Źródło: czasopismo "Czwarty Wymiar"... sprzed lat.
Pozdrawiam.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-10-2012, 15:47 {2} przez Olimpia.)
06-10-2012, 15:31
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali: Olimpia , Niklaus , Nilvan
~Ismena
Gość

Podziękowania:
Podziękowano razy w postach
RE: Odszukanie duchowego opiekuna w postaci zwierzęcia
(06-10-2012, 15:31)jerwal napisał(a): (...)
jakieś 4 lata temu, moim opiekunem jest śnieżnobiały... jeleń, :P ale unikat białe się nie zdarzają, jest spokojny, opanowany ale wielki i raczej nie do ruszenia, do rzeczy.

Jerwal, :) jak to się nie zdarzają? Ja widziałam białego jelenia w realu. Jeszcze się wtedy niezbyt interesowałam ezo. Przed laty poszłam sobie jesienią w głąb lasu, pamiętam, że bardzo wtedy byłam w nie najlepszym nastroju, więc potrzebowałam pobyć sama. Wlazłam pod górę na skały, usiadłam sobie i patrzyłam na okolice. Nagle wyczułam, że coś za mną jest. Odwróciłam się do tyłu i zobaczyłam dorosłego jelenia z ogromnym porożem. Stał parę metrów ode mnie, popatrzyłam mu w oczy i zrobiło mi się gorąco, bo za mną z tyłu była przepaść, a przede mną ten jeleń. Parsknął, chrapnął... uderzył kopytem w ziemie, potrząsnął rogami i odszedł. Tyle go widziałam. Stałam dobra chwilę nieruchomo, zanim zeszłam w dół. < I nie obchodzi mnie to, że ponoć białe jelenie nie żyją w naszym klimacie, wiem co widziałam. > Ps. A technika całkiem fajna. :)
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 24-07-2014, 15:26 {2} przez Dark Sorcerer of Will.)
24-07-2014, 12:42
Odpowiedz
Podziękowali:
Raven Offline
Użytkownik

Liczba postów: 228
Reputacja: 8
Znak Zodiaku: Skorpion
Demonologia/Nekromancja

Podziękowania: 0
Podziękowano 2 razy w 2 postach
Wszystko fajnie, ale co jeśli opiekunem jest np: waleń? (xd)
To co, będzie się dusił na tej polanie?

Kiedy tonie twoje dziecko, to musisz skakać do wody i je ratować, a nie inwokować rusałki
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 24-07-2014, 15:26 {2} przez Dark Sorcerer of Will.)
24-07-2014, 13:17
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
~Ismena
Gość

Podziękowania:
Podziękowano razy w postach
Raven, :D ale ja nie twierdze, że to mój opiekun, tylko że widziałam białego jelenia na żywo. :)
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 24-07-2014, 13:31 {2} przez Tetram.)
24-07-2014, 13:25
Odpowiedz
Podziękowali:
Raven Offline
Użytkownik

Liczba postów: 228
Reputacja: 8
Znak Zodiaku: Skorpion
Demonologia/Nekromancja

Podziękowania: 0
Podziękowano 2 razy w 2 postach
Ogólnie napisałam.

Kiedy tonie twoje dziecko, to musisz skakać do wody i je ratować, a nie inwokować rusałki
24-07-2014, 20:44
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
jerwal Offline
Użytkownik

Liczba postów: 37
Reputacja: 5
Znak Zodiaku:

Podziękowania: 1
Podziękowano 8 razy w 15 postach
Witam,
Raven, jestem pewien, że jeżeli to będzie waleń, to nie będzie polanki, tylko dróżka zaprowadzi Cię nad morze.
Pozdrawiam.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-07-2014, 00:58 {2} przez Tetram.)
25-07-2014, 00:20
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:

• Pokaż wersję do druku
  • Wyślij ten wątek znajomemu
  • Subskrybuj ten wątek
Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Witchcraft - Magia, Ezoteryka, Rozwój duchowy | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS

Theme designed by KoZ.
Edycja © Witchcraft
Polskie tłumaczenie © 2007-2021 Polski Support MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Diablo® and Blizzard Entertainment® are all trademarks or registered trademarks of Blizzard Entertainment in the United States and/or other countries.