Witchcraft - Forum ezoteryczne
  • Strona główna
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Współpraca
  • Szukaj
Logowanie — Rejestracja

Witchcraft - Forum ezoteryczne › Magia › Zaklęcia i rytuały › Dobrobyt
Jajeczna Skarbonka

Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[-]
Witaj, Gościu!
Witaj! Nie jesteś jeszcze zalogowany. Zaloguj się by móc w pełni korzystać ze strony. Jeżeli nie masz jeszcze konta kliknij tutaj.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
Tryb drzewa | Tryb normalny
Jajeczna Skarbonka
Autor Wiadomość
Olimpia Niedostępny
...

Liczba postów: 4,869
Reputacja: 89
Znak Zodiaku: Wodniś ^^
Praktykowany rodzaj magii:
Magia Naturalna

Podziękowania: 457
Podziękowano 335 razy w 406 postach
Jajeczna Skarbonka
Dziś (jak zapewne widać) układałam dział Rytuałów i Zaklęć, a wchodząc w dział Rytuałów na Dobrobyt wystraszyłam się pustki jaka tu panuje!

A więc przedstawię wam zaklęcie z jajkiem, którego używam głównie na Ostarę. Ja je robię rano jak tylko wstanę, jako początek dnia, który rusza do przodu do pełni (południa), ale wybierzcie taką porę, jaką czujecie. :)

Najpierw to trzeba zrobić dziurę na końcu jajka, aby żółtko zleciało tak, by została sama skorupka. Potem wodą źródlaną przemywamy to jajko jak najdokładniej z zewnątrz i z wewnątrz. Następnie bierzemy ładny kawałek papieru i piszemy ładnym długopisem czy farbą, badź brokatujemy sumę, którą chcemy uzyskać, potem ostrożnie i powoli wkładamy papier do środka jajka przez ową dziurę, którą zrobiliśmy na początku. Teraz dowolnymi narzędziami malujemy i dekorujemy jajko, najlepiej aby miało symbole pieniędzy i przybywania np. znak Jowisza, spirala lewoskrętna, czterolistna koniczyna, znak Euro itp. Polecam aby na jajku było dużo koloru zielonego i złotego.

Potem Jajeczną Skarbonkę należy zakopać, najlepiejw ogrodzie jak najbliżej okna Twojej sypialni, jeśli natomiast nie należysz do grona farciarzy, którzy mają własny ogród, to musisz się zadowolić doniczką z ziemią, którą ustawisz w swoim pokoju. W tym wypadku, doniczkę kup nową! Ma Ci się ona podobać i należy wybrać ją intuicyjnie, lepszy wariant to kupić zwykłą doniczkę i samym ją pomalować - ale nie każdy ma talent artystyczny i nie każdemu się swoje malowidła podobają, tak więc w tym wypadku o wiele lepiej kupić doniczkę. W każdym razie, jak już kupujecie doniczkę, to przy okazji kupcie świeżą żyżną ziemię do tej doniczki.
No i zakopcie tam jajko!

Bez względu na to gdzie Jajeczna Skarbonka zostanie zakopana, musicie ją dość często podlewać. Ze trzy/dwa razy na dzień, codziennie - i to nie zwykłą wodą, musi być źródlana. Podlewać z uczuciem, inaczej nici z tego.

PS: To nie jest zaklęcie, które od razu daje widoczne efekty, ale warto je praktykować, bo kasa nagle zawsze przychodzi w najmniej spodziewanym momencie a w najbardziej potrzebującym. Wówczas będziecie wdzięczni, że je wykonaliście.

Poza tym... w sumie ja nigdy nie miałam ręki do ''Roślinek'', tak więc mi działą wolno, ale kto wie jak będzie się sprawowało pod waszą opieką? :)

Normalność to wymysł.
Skupiają się w stado i "normalność" tworzą na podstawie wypadkowej średniej reakcji i poglądów innych Owiec w stadzie.
Boją się uwolnienia Woli ponad Formę.
Są niewolnikami Formy (Materii i spraw materialnych).

-----------
Różnica pomiędzy mną a resztą jest taka, że ja sie nie boje być nie akceptowana.
29-01-2015, 15:50
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Magician7 Niedostępny
Jasnowidzacy

Liczba postów: 625
Reputacja: 26
Znak Zodiaku: panna
mieszana

Podziękowania: 0
Podziękowano 0 razy w 0 postach
RE: Jajeczna Skarbonka
Tak od siebie dodam, że najlepiej naenergeetyzować tą wode energią Księżyca.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-01-2015, 20:45 {2} przez Olimpia.)
29-01-2015, 19:48
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Olimpia Niedostępny
...

Liczba postów: 4,869
Reputacja: 89
Znak Zodiaku: Wodniś ^^
Magia Naturalna

Podziękowania: 457
Podziękowano 335 razy w 406 postach
Jak już to energią Słońca.

Normalność to wymysł.
Skupiają się w stado i "normalność" tworzą na podstawie wypadkowej średniej reakcji i poglądów innych Owiec w stadzie.
Boją się uwolnienia Woli ponad Formę.
Są niewolnikami Formy (Materii i spraw materialnych).

-----------
Różnica pomiędzy mną a resztą jest taka, że ja sie nie boje być nie akceptowana.
29-01-2015, 20:43
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Ashes_Hexe Offline
Użytkownik

Liczba postów: 49
Reputacja: 2
Znak Zodiaku: Skorpion

Podziękowania: 1
Podziękowano 0 razy w 0 postach
Jeśli nie wyczyścicie porządnie skorupki jajka to będzie śmierdzieć zgniłymi jajami za jakiś czas.
30-01-2015, 11:38
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:

• Pokaż wersję do druku
  • Wyślij ten wątek znajomemu
  • Subskrybuj ten wątek
Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Witchcraft - Magia, Ezoteryka, Rozwój duchowy | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS

Theme designed by KoZ.
Edycja © Witchcraft
Polskie tłumaczenie © 2007-2021 Polski Support MyBB, © 2002-2022 MyBB Group.
Diablo® and Blizzard Entertainment® are all trademarks or registered trademarks of Blizzard Entertainment in the United States and/or other countries.