Witchcraft - Forum ezoteryczne
  • Strona główna
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Współpraca
  • Szukaj
Logowanie — Rejestracja

Witchcraft - Forum ezoteryczne › Rozwój duchowy › Medytacje i Czakry v
1 2 Dalej »

Odczucia podczas medytacji.

Strony (2): 1 2 Dalej »
[-]
Witaj, Gościu!
Witaj! Nie jesteś jeszcze zalogowany. Zaloguj się by móc w pełni korzystać ze strony. Jeżeli nie masz jeszcze konta kliknij tutaj.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
Tryb drzewa | Tryb normalny
Autor Wiadomość
Ezra Offline
Użytkownik

Liczba postów: 13
Reputacja: 0
Znak Zodiaku: waga
Praktykowany rodzaj magii:
w trakcie poszukiwań

Podziękowania: 0
Podziękowano 0 razy w 0 postach
Witajcie,

mam pewien problem podczas medytacji, z którym nie umiem sobie poradzić.
Otóż, kiedy rozluźnię się i wyciszę, zaczynam odczuwać drżenie całego ciała. Są to bardzo silne wibracje, niemal jakbym miała mikser pod skórą. Zwłaszcza w okolicach dłoni i łydek. Czasem mam nawet wrażenie, ze się unoszę, albo że wewnątrz cała puchnę.
Domyślam się, że tak odbieram przepływającą przez mnie energię. Tylko nie wiem, jak nad tym zapanować. Kiedyś słyszałam o uziemianiu, by odciągnąć nadmiar energii, ale to nic nie pomaga. Proszę Was o pomoc i radę, bo przez te dziwne wrażenia, nie jestem w stanie kontynuować medytacji i musze ją przerywać :(.

Pozdrawiam i czekam na Wasze rady :).
21-02-2015, 12:54
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
atik Offline
Użytkownik

Liczba postów: 146
Reputacja: 7
Znak Zodiaku:

Podziękowano 1 razy w 1 postach
RE: Odczucia podczas medytacji.
Cześć.
Wydaje mi się, że Twoje wibracje są wiązane z początkowym stanem wejścia w astral. Poczytaj sobie o OOBE.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 21-02-2015, 14:44 {2} przez Animal.)
21-02-2015, 12:57
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Ezra Offline
Użytkownik

Liczba postów: 13
Znak Zodiaku: waga
w trakcie poszukiwań

Dziękuję Wam. Ciekawie się składa, bo akurat, jak próbowałam osiągnąć OOBE to mi zupełnie nie szło.
Tylko powiedzcie mi teraz, co mam zrobić, by móc spokojnie medytować. :(
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 21-02-2015, 14:44 {2} przez Animal.)
21-02-2015, 13:10
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Evander Offline
Wikkid Wizzy

Liczba postów: 1,055
Reputacja: 73
Znak Zodiaku:

Podziękowania: 93
Podziękowano 364 razy w 214 postach
Amorte,

(21-02-2015, 12:54)Ezra napisał(a): Witajcie,

mam pewien problem podczas medytacji, z którym nie umiem sobie poradzić.
Otóż, kiedy rozluźnię się i wyciszę, zaczynam odczuwać drżenie całego ciała. Są to bardzo silne wibracje, niemal jakbym miała mikser pod skórą. Zwłaszcza w okolicach dłoni i łydek. Czasem mam nawet wrażenie, ze się unoszę, albo że wewnątrz cała puchnę.
Domyślam się, że tak odbieram przepływającą przez mnie energię. Tylko nie wiem, jak nad tym zapanować. Kiedyś słyszałam o uziemianiu, by odciągnąć nadmiar energii, ale to nic nie pomaga. Proszę Was o pomoc i radę, bo przez te dziwne wrażenia, nie jestem w stanie kontynuować medytacji i musze ją przerywać :(.

Pozdrawiam i czekam na Wasze rady :).

Ezra, być może nie dość dobrze się relaksujesz. Ja mam takie problemy przy nogach, więc czasami trudno mi wejść w stan medytacji.

Drżenia mięśni w trakcie rozluźniania są spowodowane uwalnianiem skumulowanego w nich napięcia, a to potrzebuje czasu.

Spróbuj w trakcie medytacji skupić się na oddechu. Chodzi o prostą obserwacje wykonywanej czynności - wdech nosem, wydech ustami - a nie o jakieś techniki oddechowe.

Szansa jest, że w trakcie tego skupienia zapomnisz o drżeniu mięśni.

Warto też ćwiczyć umiejętność relaksowania się - dosłownie, wchodzić w trans alfa i starać się jak najbardziej w jak najkrótszym czasie rozluźnić, przy okazji podając sobie sugestie, że np. ten stan całkowitego rozluźnienia jest dla mnie naturalny i przychodzi mi bez problemu, albo że nie przejmuję się drżeniem mięśni itd.

Trzeba się ratować. Wbrew pozorom w obecnym świecie ciężko jest się dobrze rozluźnić do medytacji.

Co do muzyki polecam ambient, np. Atrium Carceri (np. z płyty void) albo Biosphere czy Carbon Based Lifeforms.

Everything that has a (born) beginning has an end (in death).

"Zaprawdę, Moc jest krewną konieczności,
 i przychodzi, gdy człowiek jej pragnie" - Pitagoras
21-02-2015, 15:12
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
~Ismena
Gość

Podziękowania:
Podziękowano razy w postach
Ezra :) mam parę pomysłów, ale droga okrężna. Kiedy drżą mięśnie? Wtedy gdy są napięte i niewyćwiczone, czyli fizycznie słabe. Wiem, bo tak miałam kiedy zaczynałam kiedyś ćwiczyć, ogromnie mnie to wkurzało na początku, ale kiedy ćwiczyłam regularnie ciało, to z czasem przeszło. Drugim powodem jest brak magnezu i potasu. A może spróbuj przed medytacja, tak parę godzin wcześniej poćwiczyć fizycznie, rozluźnić się w cieplej kąpieli albo podczas seksu. I potem spróbuj medytować. Sama jestem ciekawa, czy zauważysz jakaś różnicę. ;)
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-02-2015, 15:50 {2} przez Ashes_Hexe.)
21-02-2015, 18:42
Odpowiedz
Podziękowali:
dampa Offline
Użytkownik

Liczba postów: 28
Znak Zodiaku: Rak

Kilka dni temu nad ranem miałam uczucie jakbym unosiła się do góry pod sufit i opadała, po czym znowu do góry. Dopiero gdy powoli wracała mi świadomość i budziłam się poczułam szybki powrót. Uczucie było bardzo przyjemne.
Wczoraj wieczorem przed snem zrobiłam medytacje, gdy już byłam mega rozluźniona w mojej głowie nagle pojawił się obraz jak idę przed siebie i nagle zaczynam biec....po chwili poczułam, że znowu unoszę się do góry, tym razem czułam lekkie wibracje, trochę strach bo w głowie pojawiły się dziwne dźwięki ( bardzo podobne gdy miewałam paraliże senne - słyszałam te dźwięki i czułam jak coś siedzi mi na klatce piersiowej). Tym razem postanowiłam zapanować nad strachem i po chwili znowu błogo unosiłam się do góry. To tak wciąga, że mam ochotę mieć to przy każdej medytacji!
To zaczątki OOBE ? Czy coś innego?

Ps. przypomniałam coś sobie - czułam tak jakbym gdzieś wędrowała a gdy w głowie pojawiła się myśl: '' chcę iść w miejsce x '', zaczęłam wracać do świadomości, usłyszałam kołowrotek mojego chomika i tyle z mojej medytacji :P

A może to działanie MROP ? Do tej pory miewałam sny, które się często sprawdzały. Zazwyczaj były to negatywne wydarzenia. Odkąd stosuję MROP nie pamiętam swoich snów i jestem spokojniejsza.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 21-07-2015, 09:10 {2} przez dampa.)
21-07-2015, 09:04
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Olimpia Niedostępny
...

Liczba postów: 5,282
Reputacja: 97
Znak Zodiaku: Wodniś ^^
Magia Naturalna

Podziękowania: 680
Podziękowano 606 razy w 578 postach
Oobe.

Normalność to wymysł.
Skupiają się w stado i "normalność" tworzą na podstawie wypadkowej średniej reakcji i poglądów innych Owiec w stadzie.
Boją się uwolnienia Woli ponad Formę.
Są niewolnikami Formy (Materii i spraw materialnych).

-----------
Różnica pomiędzy mną a resztą jest taka, że ja sie nie boje być nie akceptowana.
21-07-2015, 16:03
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
dampa Offline
Użytkownik

Super. A możecie doradzić co robić by wreszcie udało się wyjść z ciała ? Może robię coś nie tak albo powinnam wprowadzić inne ćwiczenia ?
21-07-2015, 17:15
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Gauge Offline
Z tobą moc niech będzie

Liczba postów: 164
Reputacja: 3

Podziękowano -1 razy w -1 postach
Robisz wszystko dobrze.
Grunt to dobrze się rozluźnić. Trzeba poczuć swoje ciało astralne.W momencie gdy poczujesz, że jesteś lżejsza od piórka - wtedy wystarczy po prostu się podnieść.
Wibracje wzmacniaj siłą woli - to one cię doprowadzą. Musisz je czuć wszędzie. I mają być coraz szybsze.

Ja od niedawna próbuję wyjść. Raz mi się udało nawet, ale się przestraszyłem bo to było z nienacka. Mianowicie zawsze przed zaśnięciem próbuję. Teraz już automatycznie jak leżę w łóżku to zaczynam czuć wibracje. Wtedy nie miałem ochoty na ćwiczenia i zasypiałem. Nagle JEBUDU ŁUBUDU i poczułem taką lekkość... DOSŁOWNIE lżejszy od piórka. I nagle się podniosłem. I wtedy się przestraszyłem.
21-07-2015, 18:49
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
dampa Offline
Użytkownik

Też miałam mocne wibracje podczas jednej z medytacji....najpierw leżałam na plecach ale było już mi niewygodnie i gdy położyłam się na boku ciało zaczęło wibrować.

To może dzisiaj spróbuję zrobić coś więcej. Wczoraj nawet nie wiedziałam, że trzeba się podnieść i tak leżałam:P a czułam, że już bardzo blisko.
21-07-2015, 21:32
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:
Strony (2): 1 2 Dalej »

• Pokaż wersję do druku
  • Wyślij ten wątek znajomemu
  • Subskrybuj ten wątek
Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Witchcraft - Magia, Ezoteryka, Rozwój duchowy | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS

Theme designed by KoZ.
Edycja © Witchcraft
Polskie tłumaczenie © 2007-2021 Polski Support MyBB, © 2002-2026 MyBB Group.
Diablo® and Blizzard Entertainment® are all trademarks or registered trademarks of Blizzard Entertainment in the United States and/or other countries.