Rytuał wykonujemy w piątek lub w poniedziałek w godzinach wieczornych/nocnych. Proponuje godzinę 23.00.
Potrzebne przedmioty/składniki:
- 3 świece czerwone/różowe
- zdjecie osoby ukochanej
- wykałaczki
- sól
- zapałki lub zapalniczka
- nasze ulubione perfumy
Solą rysujemy krąg. Umieszczamy trzy czerwone świece na zewnątrz kręgu, jedną centralnie przed sobą, a dwie za sobą, tak aby utworzyły trójkąt. Obok pierwszej świecy umieszczamy zdjecie wybranka - tworząc ołtarz. Medytujemy o osobie ukochanej, skupiajac na niej swoje myśli i uczucia.
Bierzemy zapałki oraz wykałaczkę zapalamy wykałaczkę i z jej pomocą pierwszą świecę czerwoną. Co jakiś czas zerkamy na zdjecie ukochanej osoby. Wymawiamy zaklecie:
"Astarte, wzywam Cię, Och Bogini świętej miłości, Astarte, wzywam Cię, Proszę, poczuj mój ból, Astarte, wzywam Cię, Proszę, przynieś mi tego mężczyznę (imię i nazwisko osoby ukochanej), Zwiąż go ze mną, Zwiąż go teraz, Zwiąż jego dusze z moją".
Zapalamy podobnie drugą świecę czerwoną, skrapiamy ją ulubionymi perfumami i mówimy:
"Zoria, wzywam Cię, Och, Bogini promiennego piękna, Niechaj moje ciało błyszczy, Zoria, wzywam Cię, Niechaj moja twarz będzie przywiązana do jego duszy i umysłu, Zwiąż go ze mną, Zwiąż go teraz, Zwiąż jego duszę z moją"
Na końcu zapalmy trzecią świecę i wypowiadamy:
"Anteros, wzywam Cię, Och Boże namiętności i pożądania, Anteros, wzywam Cię, W jego duszy niechaj zapłonie ogień, Anteros, wzywam Cię, Niechaj poczuje moje pragnienie! Zwiąż go ze mną, Zwiąż go teraz, Zwiąż jego duszę z moją,"
Świecom pozwalamy się wypalic do końca, resztki świecy zakopujemy (proponuje pod jabłonią) lub wyrzucamy do rwącej rzeki (nie może to być sadzawka). Zdjecie zabieramy i chowamy do portfela lub tam gdzie będzie z nami cały czas. Wiczorem zaś wyciągamy je i wkładamy pod poduszkę powtarzając zaklęcie jak mantrę do kolejnego piątku lub poniedziałku ( w zależności od tego kiedy zaczęliśmy odprawiać rytuał).