Długo nie mogłam zrozumieć dlaczego liczbie Cztery przypisuje się za planetę Urana - moim zdaniem to była jedna wielka pomyłka, ponieważ wśród głównych cech czwórek jest pracowitość, solidność, praktycyzm i twarde stąpienie po ziemi. To osoby poważne i rzetelne na których można polegać, poza tym są punktualne i opanowane, nie znoszą jak coś nie idzie zgodnie z ich planem. Podczas (jak już mówiłam przy pozostałych liczbach) Jedynka reprezentuje myśl twórczą, początek to Dwójka reprezentuje ciągłość tej myśli, rozbudowanie, Trojka manifestacje a 4 ukończenie, myśl, rozbudowanie i manifestacja przybierają formę materii.
Czwórki są osobami na ogół skrytymi, zamkniętymi w sobie, chętnie zajmują się pracą fizyczną, lubią czuć jak coś powstaje pod ich rękoma, wśród nich znajdziemy artystów, budowlańców, a także ze względu na ich powagę, wysoką moralność, zdolności intelektualne, rozsądek urzędników i administratorów, a także nauczycieli. Czyli w liczba Cztery reprezentuję te cechy które Uran lubi niszczyć - planeta buntu i rewolucji nie znosi sztywnych schematów, dlatego nie zgadzałam się przypasowaniem Urana do tej liczby, jednak kiedy zagłębiłam się bardziej w tą tematykę zaczynałam rozumieć, (a stało się za tą sprawą że sama jestem Czwórką jak i jako Wodnik podopieczną Urana) Uran daje siłę i opiekę tym Czwórką które chcą porzucić schematy i rozpętać rewolucje (choćby w samym sobie), pomaga im otworzyć umysł szeroko, podobnie jak Ósemce - liczbie karmicznej patronujący Saturn pomaga się z tą karmą i przykrościami uporać.
Jeśli Czwórka jest Twoją liczba Imienia i Nazwiska wiedz, że jesteś osobą pilną, surową, obiektywną, konstruktywną i punktualną. Uważaj na swój pesymizm i pedanterię, to naprawdę utrudnia Ci życie.
Jeśli Czwórka jest Twoją liczbą Serca to można Ciebie tylko pozazdrościć osobom Ci bliskim, Czwórki są bardzo lojalne i wierne, uczciwe i szczere, są oparciem i schronieniem dla przyjaciół i rodziny. Nie rzadko Czwórki popełniają ten błąd, że "matkują" bliźnim. Czwórko! Nie możesz prowadzić człowieka całe życie za rękę! Jednak poczucie bezpieczeństwa jakie dajesz innym będzie bardzo pomocne.
Liczba Osobowości o wibracji Cztery to skromność, pracowitość, odpowiedzialności, rozsądek i praktycyzm, znajdujemy wśród nich domatorów. Tak wrażliwe i skryte osoby jak Czwórki powinny mieć więcej dystansu do siebie i swojej reputacji, otworzyć się i nie przejmować się akceptacja.
Czwórki z Liczby Daty Urodzenia często mają pod górkę. Musisz zaakceptować i pogodzić się ze swoja przeszłością - masz duża karmę i to Ci utrudnia życie. Jednak w sobie ta siła Czwórki którą pozwoli Ci przy natężeniu swoich cech w końcu być szczęśliwa. Znasz wartość pieniędzy - czasem możesz przesadzać i za bardzo przejmować się materią co prowadzi do zaślepienia, egoizmu i skąpstwa. Jesteś tradycjonalistą i osobą bardzo rodzinna, ale zauważ że nie każdy ma ta rodzinę.
Czwórki z Liczb Urodzenia mają większą możliwość wyjścia ponad formę - masz w sobie rewolucjonistę i zdolności manifestacji swych idei. Pamiętaj tylko że Twoja prawda nie musi być koniecznie ta "nieomylna", miej otwarty umysł i myśl czy tym razem Twój upór także się opłaca.
Czwórka w Liczbie Ekspresji powierzchownie potrzebują motywacji ze strony otoczenia do osiągnięcia swoich celów, jednak mają w sobie taki upór, że tą motywacja wcale nie jest potrzebna. Czwórki powinny trochę mniej przejmować się szczegółami i więcej czasu spędzać ze sobą i na poznawaniu się, skierować się bardziej do swego wnętrza i zharmonizować z naturą. Czwórki z Celu Życia powinny dążyć do samospełnienia i radości z życia i siebie samego, rozwijać swe talenty i znajdywać różne punkty widzenia. Musisz wierzyć w siebie i nie rezygnować ze swoich aspiracji, jesteś osobą wytrwałą i zdyscyplinowaną to co robisz powinieneś kochać a nie męczyć się nad tym. Choć masz pod górkę w swoich realizacjach nie powinieneś się poddawać, sukces nie przychodzi łatwo.