Witchcraft - Forum ezoteryczne
  • Strona główna
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Współpraca
  • Szukaj
Logowanie — Rejestracja

Witchcraft - Forum ezoteryczne › Witchcraft › Ezo Zakupy › Recenzje v
« Wstecz 1 2 3 4 Dalej »

Wenus planeta partnerstwa. Rola Bogini miłości w horoskopie - Elżbieta Kłobus

Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[-]
Witaj, Gościu!
Witaj! Nie jesteś jeszcze zalogowany. Zaloguj się by móc w pełni korzystać ze strony. Jeżeli nie masz jeszcze konta kliknij tutaj.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
Tryb drzewa | Tryb normalny
Autor Wiadomość
Olimpia Niedostępny
...

Liczba postów: 4,869
Reputacja: 89
Znak Zodiaku: Wodniś ^^
Praktykowany rodzaj magii:
Magia Naturalna

Podziękowania: 457
Podziękowano 335 razy w 406 postach
Zapraszam do zakupu książki: http://talizman.pl/113951-wenus-planeta-...01984.html
I na stronę wydawnictwa: www.studioastro.pl

[Obrazek: wenus-planeta-partnerstwa-rola-bogini-mi...kopie-.jpg]

Bardzo interesująca pozycja, jednak osobiście uważam że nie jest ona dla początkujących – ponieważ czytelnik znajdzie w niej oczywiście mnóstwo informacji na temat pozycji Wenus w horoskopie, jednak nie ma żadnych informacji o tym jak taki horoskop stworzyć, nie ma także informacji o tym jak interpertować taki horoskop ani co co znaczy np. tranzyt, sekstyl, ascendent itp. ale dobrym pomysłem jest zamówienie tej pozycji wraz z Kursem Astrologii Balbiny Pędziwiatr.

W pierwszym rozdziale Pani Elżbieta mówi o Boginiach miłości, które to mają swój wpływ na Wenus... trochę musiałam zagryzać zęby w tym rozdziale. Po pierwsze najczęściej autorka skłania się do jednego źródła odnośnie mitów, pisze ona w tym rozdziale o Afrodycie której jedyną prawdziwą miłością był Ares – cóż, widocznie autorka zapomniała o Adonidosie. Również nie podobała mi się ocena Izydy jako bezwzględnej i nieczułej kobiety jeśli chodzi o zdobycie władzy... chodziło o to, że Izyda chcąc poznać prawdziwe imię Ra w celu zdobycia wiedzy i władzy (właściwie chodziło o najtajniejszą wiedzę magiczną) zdobyła się na to, aby zesłać Ra ból i cierpienie by ten jej wyjawił swoje imię... uważam, że w tym wypadku Izyda zagryzła zęby i stwierdziła, że cel uświęca środki – ale przecież to właśnie Izyda opiekowała się synem Nefdyty która pod postacią Izydy uwiodła jej męża, to właśnie ona przecież po śmierci Ozyrysa szukała jego szczątek po całym świecie i go ożywiła, to ona uciekła aby uratować swego syna Horusa i starała się mu dać wszystko co najlepsze mimo ciężkich warunków – dla mnie Izyda to po prostu ucieleśnienie współczucia, poświęcenia i miłości jednak kiedy trzeba było pokazywała swą silną osobowość. Kilka stwierdzeń w tym rozdziale było więc dla mnie jak kolec w oku, uważam że autorka nie obiektywnie i płytko oceniła niektóre Boginie.

Resztę książki czytało się bardzo przyjemnie W drugim rozdziale autorka krótko choć bardzo zwięźle opisuje role Wenus w horoskopie, a potem po kolei opisuje jak Wenus przejawia się w danych znakach zodiaku. Długość opisów jest różna – są to na ogół dwie strony, wydaje się to co prawda mało jednak osobiście uważam że nie liczy się ilość tylko jakość, a jakość jest naprawdę świetna – często czytając te opisy uśmiechałam się i myślałam sobie tylko ''no tak z kąd to znam?'', opisy są bardzo dokładne, konkretne i trafne, a każdy opis jest poprzedzony cytatem, który według autorki (i mnie również) idealnie pasuje do danego znaku zodiaku z umiejscowieniem Wenus. Potem wraz z Panią Elżbietą przyjrzymy się roli Wenus w domach horoskopu – zostały opisane tak samo jak w roli Wenus w znakach zodiaku, konkretne, dokładne opisy poprzedzone cytatem, który najbardziej pasuje do omawianego domu w Wenus.

Ciekawy jest rozdział Progresji i tranzytów Wenus gdzie znajdziemy (obrazkowe) horoskopy urodzeniowe sławnych ludzi jak np. Angeliny Jolie i ich interpertacje – których żaden człowiek bez wstępnej wiedzy do astrologii nie zrozumie... (jakieś koło, kreski, znaczki?) Jednak interpertacje Pani Elżbiety są naprawdę profesjonalne i pouczające, bardzo dobrze jest przyjrzeć się tym przykładom zinterpertować a następnie porównać z wiedzą autorki. Znajdziemy także horoskopy różnych Państw w tym i Polski! To dopiero jest ciekawe! Ten rozdział stał się drugim moim ulubionym rozdziałem w tej książce zaraz po opisach Znaków Zodiaku w Wenus. Oczywiście jest także rozdział mówiący o roli Wenus w horoskopach partnerskich, nie jest niestety bardzo rozbudowany, ale jest wystarczający aby czytelnika naprowadzić na dobry trop w interpertacji takiego horoskopu.

Na koniec powiem, że książka jest cienka i krótka, bardzo szybko się czyta (ja to zrobiłam w ciągu kilku godzin) może się wydawać, że taka cienka książka to informacji będzie mało... ale nie, absolutnie nie należy oceniać zawartości tej książki po jej ''posturze''. :)
Polecam serdecznie tą książkę wszystkim którzy chcą bliżej się zapoznać z astrologią, z tym że jeśli ktoś naprawdę dopiero zaczyna to powinien się także zaopatrzyć w książkę, która krok po kroku objaśni podstawy.

Normalność to wymysł.
Skupiają się w stado i "normalność" tworzą na podstawie wypadkowej średniej reakcji i poglądów innych Owiec w stadzie.
Boją się uwolnienia Woli ponad Formę.
Są niewolnikami Formy (Materii i spraw materialnych).

-----------
Różnica pomiędzy mną a resztą jest taka, że ja sie nie boje być nie akceptowana.
01-05-2015, 23:45
Znajdź Posty Odpowiedz
Podziękowali:

• Pokaż wersję do druku
  • Wyślij ten wątek znajomemu
  • Subskrybuj ten wątek
Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Witchcraft - Magia, Ezoteryka, Rozwój duchowy | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS

Theme designed by KoZ.
Edycja © Witchcraft
Polskie tłumaczenie © 2007-2021 Polski Support MyBB, © 2002-2022 MyBB Group.
Diablo® and Blizzard Entertainment® are all trademarks or registered trademarks of Blizzard Entertainment in the United States and/or other countries.